Dodaj do ulubionych

Na toruńskiej fizyce będzie jak w Ameryce

09.10.10, 18:03
Też skończyłem toruńską fizykę i dziś w mej działalności biznesowej wykorzystuję zdobytą tam wiedzę. Pozdrawiam pozostałych fizyków i astronomów!
kwis0000.wordpress.com
Obserwuj wątek
    • hecer super! 09.10.10, 20:37
      Ta diagnoza jest zbieżna z tym, co pisałem pod artykułami o Biznes Park Elana.

Bardzo się cieszę, że w Toruniu zaczyna się widzieć problem. Tym bardziej że planowane są kolejna dwa inkubatory: na UMK i w Młynie Rychtera na Kościuszki. Znów miliony wyrzucone w błoto - zamiast na badania, na stypendia, na eksperymenty, kasa pójdzie na cegłę! Nonsens.

Pisałem wcześniej - żaden urzędnik nigdy nie wprowadził firmy na giełdę, nie skomercjalizował żadnego wynalazku. To nie ten kierunek. W Polsce, a zwłaszcza w Toruniu i w naszym regionie powszechne jest przekonanie, że to właśnie urzędnik ma odpowiadać za innowacje.

Urzędnik może się co najwyżej nauczyć takich określeń jak seed capital - ale on nigdy z żadnym seed capital nie miał do czynienia! A nasi urzędnicy właśnie tym chcą się zajmować...

Gratuluję fizykom odwagi, tego że zabrali głos na ten ważny temat. Wstyd, że wydział ekonomii i zarządzania milczy. To po prostu żenada. Jestem ekonomistą, z trochę innej dziedziny niż zarządzanie, ale po prostu w głowie mi się nie mieści, że przy takim ogromie inwestycji w regionie ten wydział milczy!
      • zawsze.torunczyk Re: super! 10.10.10, 10:05
        Obawiam się że inicjatywa będzie jak zwykle pokazówą. Utknie gdzieś w trybach urzędniczej indolencji, niekompetencji i lenistwa. Obawiam się tez że magnateria sobolowych futer może nie być zainteresowana projektem bo trzeba będzie zacząć coś robić. Nie po to budują te bezsensy transferowe żeby teraz zmieniać koncepcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka