thebioetanol 22.11.10, 11:15 Ja popieram cię i czytam twoje posty. Nie udzielam się zbyt często. Nie lubię stać w korkach i chce mieszkać w zadbanym mieście. Załóż swoją stronę. Jeśli popiwracie go to pokażcie to Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkaniecsutereny Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 11:31 Wybory się skończyły. Wynik jest jaki jest. Źle świadczy o Toruniu i o jego mieszkańcach - okazali się być ludźmi konformistycznymi, małomiasteczkowymi i zainteresowanymi jedynie byciem blisko koryta. Hecera wspierać trzeba, bo pokazał, że bez szukania osobistych korzyści konswekwentnie walczy o swoją wizję Torunia. To uczciwy człowiek. Nie wolno teraz nagle opuścić rąk bo Zaleski wygrał. W radzie miasta są młode wilki z Platformy. Niech pilnują sprawy Hecera, patrzą na ręce pana Gospodarza. Walka dopiero się rozpoczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 12:18 mieszkaniecsutereny napisał: > Wybory się skończyły. Wynik jest jaki jest. Źle świadczy o Toruniu i o jego mie > szkańcach - okazali się być ludźmi konformistycznymi, małomiasteczkowymi i zain > teresowanymi jedynie byciem blisko koryta. Zastanawia mnie jak "pani Gienia z pod 62" co na zalesia głosowała jest zainteresowana byciem blisko koryta. > > Hecera wspierać trzeba, bo pokazał, że bez szukania osobistych korzyści konswek > wentnie walczy o swoją wizję Torunia. To uczciwy człowiek. To czy jest uczciwy orzecze sąd. > Nie wolno teraz nagle opuścić rąk bo Zaleski wygrał. W radzie miasta są młode w > ilki z Platformy. Niech pilnują sprawy Hecera, patrzą na ręce pana Gospodarza. > Walka dopiero się rozpoczyna. Młode wilki z PO. Chyba pampersy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecsutereny Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 14:02 Kolega zawszetorunczyk nagina moje zdania do swoich potrzeb, dodając kłamliwy wydźwięk wynikający najwyraźniej z jego osobistych potrzeb. Starczy już jadu, wygraliście wybory. Spokojnie idź kolego szukać miejsca w tym stadku warchlaków pędzących do korytka. Gospodarz wam nasypie karmy, ale nie każdemu starczy, trzeba się więc spieszyć. Ad vocem. Pani Genia nie szuka koryta. Głosuje tak, jak wskazują rządzące lokalnie "media" czyli TV Toruń i Nowości. wierzy w to co "napisali" i "pokazali" bo już taka jest. Prosta. Prosta jak ideologia i sposób widzenia świata Czasu Gospodarzy. Koryta szukają inni i pan zawszetoruńczyk wie doskonale o kim mowa. Co do Hecera, to kolega balansuje na krawędzi pomówień ściganych prokuratorsko. Bo sąd nie wykaże czy pan Hecer jest uczciwy. Sąd wskaże czy oskarżenie pana Zaleskiego wobec pana Hecera jest słuszne, czy nie. I sugerowanie, że sąd ma wskazać czy Hecer "jest uczciwy" jest już pomówieniem. Wierzę w niezawisłość sędziów. Radni PO, to głównie młodzi ludzie jak wynika z fotek załączonych do dzisiejszego artykułu na GW. Mam nadzieję, że pokażą swój młodzieńczy zapał. Za to z radni z Czasu Gospodarzy to głównie [oczywiście nie wszyscy], jak widzę na fotkach, chłopcy i dziewczynki co młodość przeżywali za Bolesława Chrobrego. Ile oni wniosą wigoru w to miasto! już czuję te szaleństwo nowych pomysłów i idei... PS: a gdzie słodki Krzysztofek Koman-ek co tak szczerzył ząbki na plakatach? Czyżby do rady się nie weszło? Nie ma obaw, posadka w Urzędzie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 14:15 Jakbyś trochę poczytał to byś się "jorgnął" że Zaleś nie jest moim faworytem. Ba! Ja nie mam faworytów bo wiem doskonale że nikt z nich nie stoi po mojej stronie- ja nie stoję po stronie żadnego z nich. Nie chce mi się tłumaczyć i gadać. Za stwierdzenie o korytach, karmie i propisowości obiłbym Ci najchętniej gębę- po męsku, po rycersku, po słowiańsku. Po takich jak ty mój dziadek na koń siadał. Ale gdy przyjdą czasy wielkich zmian być może Trybunał Narodowy wykaże się miłosierdziem w twojej sprawie. Kto wie... musisz być grzeczny... P.S Pani Gienia co głosuje jak wskaże TV Toruń jest takim samym bezmózgiem jak "młody wykształcony" który głosuje tak jak wskaże mu TVN. Nie obrażaj pani Gieni bo w ten sposób obrażasz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 14:24 A w tym wszystkim jest jedyny niezależnie myślacy zawsze_torunczyk, który samodzielnie powtarza teksty o "dupokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 14:25 A, zapomniałem o samodzielnym powtarzaniu tekstó o "oligarchach" i "złodziejach". Tak, przed tak niezależnymi jednostakimi jak zawssze_torunczyk jest świetlana przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 14:57 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A, zapomniałem o samodzielnym powtarzaniu tekstó o "oligarchach" i "złodziejach > ". Tak, przed tak niezależnymi jednostakimi jak zawssze_torunczyk jest świetlan > a przyszłość. Mam wymyślić jakieś nowe słowo określające złodziejstwo polityków czy jakiś nowy język? Zupełnie nie wiem o co ci chodzi. A co do przyszłość to martw się o swoją. Moja jest zaiste świetlana. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 15:09 A inni mają wymyślać jakieś inne powody głosowania na Zaleskiego zamiast tych najbardziej oczywistych? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniecsutereny Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 14:34 > po męsku, po rycersku, po słowiańsku. Po takich jak ty mój dziadek na koń siadał. - Kolega pomylił słowiańskość ze szlachetkowatością rodem z czasów liberum veto. W moim rozumieniu słowiańskość wiąże się z umiejętnością bezkonfliktowego rozwijania swego kraju w stylu Kazimierza Wielkiego. Sukces naszego narodu zawsze wiązał się z różnorodnością i asymilacją do genomu polskiego cech żydowskich, ukraińskich litewskich czy białoruskich, nawet niemieckich i holenderskich. Dopiero ich odrzucenie nam zaszkodziło. Skoro pan nie odnajduje się pośród warchlaczków z Gospodarzowego koryta - przepraszam i zwracam honor. Ale na koniec jeden wniosek przykry. Skoro pański dziadek wchodził butami na plecy innych ludzi by wsiąść na konia wskazuje to tylko, że był wyjątkowo podłym bandziorem. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk mieszkańcu sutereny 22.11.10, 14:50 mieszkaniecsutereny napisał: > W moim rozumieniu słowiańskość wiąże się z umiejętnością bezkonfliktowego rozwi > jania swego kraju w stylu Kazimierza Wielkiego. Bezkonfliktowy Kazimierz Wielki??? Lepiej wyluzuj z "moim rozumowaniem". Kazimierz Wielki gołąbek pokoju :) Po takim wystrzale dzisiejszym newsem nr1 w serwisach informacyjnych będzie przewrócenie się jego sarkofagu na Wawelu. Setnie mnie ubawiłeś. :) Sukces naszego narodu zawsze wi > ązał się z różnorodnością i asymilacją do genomu polskiego cech żydowskich, ukr > aińskich litewskich czy białoruskich, nawet niemieckich i holenderskich. Dopier > o ich odrzucenie nam zaszkodziło. Ciężko odrzucić jakiś genom skoro się go już nabyło. Oprócz lekcji z historii przed maturą musisz synku pójść na korepetycje z biologii. Ciężko mi skomentować coś tak głupiego. Chyba że chodzi ci o jednolitość etniczną która rzekomo nam szkodzi... gdyby nie ona miałbyś tu drugie Bałkany. A tego chyba wszyscy byśmy woleli uniknąć. > > Skoro pan nie odnajduje się pośród warchlaczków z Gospodarzowego koryta - przep > raszam i zwracam honor. Proszę. Komisarze to docenią. > > Ale na koniec jeden wniosek przykry. Skoro pański dziadek wchodził butami na pl > ecy innych ludzi by wsiąść na konia wskazuje to tylko, że był wyjątkowo podłym > bandziorem. Szkoda. A tu już kolego przegiąłeś. Dziadek nie był bandziorem. Miał folwark w Lubelskiem. Miał dużo szmalu to wsiadał po niegramotnych chłopach na koń- do niczego innego się nie nadawali. Był zatem bandziorem w twoim bolszewickim mniemaniu. Dlatego ubiło go NKWD. Być może nawet zrobił to twój przodek Odpowiedz Link Zgłoś
padme147 Ludzie nie dyskutujcie z osob zawsze.torunczyk! 22.11.10, 17:52 A tu już kolego przegiąłeś. Dziadek nie był bandziorem. Miał folwark w Lubelskiem. Miał dużo szmalu to wsiadał po niegramotnych chłopach na koń- do niczego innego się nie nadawali. Był zatem bandziorem w twoim bolszewickim mniemaniu. Dlatego ubiło go NKWD. Być może nawet zrobił to twój przodek Zaglądam na to forum często i takiej pogardy wobec innych ludzi jeszcze nie widziałam!!! Jak już chcesz koniecznie nawiązywać do polskiej tradycji, to się naucz najpierw porządnie j. polskiego: "pani Gienia z pod 62" ??? Co to w ogóle znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: Ludzie nie dyskutujcie z osob zawsze.torunczy 22.11.10, 18:19 padme147 napisała: > "pani Gienia z pod 62" ??? Co to w ogóle znaczy? Pani Genowefa (zdrobnieniem jest Gienia) zamieszkująca (przebywająca na okres stały) pod numerem 62 (numerem mieszkania z reguły napisanym na drzwiach wejściowych do lokalu). Nawet mój pies ma więcej oleju w głowie. Jakie ty masz IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Ludzie nie dyskutujcie z osob zawsze.torunczy 22.11.10, 18:43 Interlokutorowi chodzi zapewne o "z pod" zamiast "spod". Purysta ci się trafił ;). P.S. Fajnie się czyta twoje posty, a dziś przeszedłeś samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: Ludzie nie dyskutujcie z osob zawsze.torunczy 23.11.10, 00:28 gilbert.grape napisał: > Interlokutorowi chodzi zapewne o "z pod" zamiast "spod". Purysta ci się trafił > ;). > > P.S. Fajnie się czyta twoje posty, a dziś przeszedłeś samego siebie. Jedna literka i już nie rozumie? Mam nadzieje że dziewczę nie ma prawa jazdy. Jeden brudny znak i nieszczęście gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: Ludzie nie dyskutujcie z osob zawsze.torunczy 22.11.10, 18:26 padme147 napisała: > Zaglądam na to forum często i takiej pogardy wobec innych ludzi jeszcze nie wid > ziałam!!! No niestety koleżanko takie to były czasy. Ja tego nie wymyśliłem. Tak było i już. Dziś to wygląda bardzo podobnie. A mamusia Ci nie powiedziała że nie wszyscy ludzie są równi? Odpowiedz Link Zgłoś
padme147 Re: Ludzie nie dyskutujcie z osob zawsze.torunczy 22.11.10, 21:00 Po prostu klasy nie masz! Adieu ! P.S. A swoją drogą szkoda, że Twoja herbowa mamusia dopuściła, że piszesz z błędami, jak jakieś dziecko ... chłopskie .........o pardon :((. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: Ludzie nie dyskutujcie z osob zawsze.torunczy 23.11.10, 00:25 padme147 napisała: > Po prostu klasy nie masz! > Adieu ! > P.S. A swoją drogą szkoda, że Twoja herbowa mamusia dopuściła, że piszesz z błę > dami, jak jakieś dziecko ... chłopskie .........o pardon :((. Tylko na tyle Cię stać? Phi... won do kuchni. A matki nie znałem bo jestem z domu dziecka. Tak tak... są tacy wśród nas... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk :) 22.11.10, 15:07 > W moim rozumieniu słowiańskość wiąże się z umiejętnością bezkonfliktowego rozwi > jania swego kraju w stylu Kazimierza Wielkiego. Za takie słowa obrazy jakie skierowałeś do mnie Kazimierz Wielki obciąłby ci język, nos, uszy, spalił twoją matkę a Ciebie woził w klatce po kraju ku przestrodze :) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: HECER nie poddawaj się 22.11.10, 14:14 hecer, poprowadz nas do zwyciestwa zaloz "hecer jugend" Odpowiedz Link Zgłoś
aksum78 do szlachcica 22.11.10, 18:28 a Ty co zalozysz? gdzie nas poprowadzisz? szczekac umiesz, tylko:( Odpowiedz Link Zgłoś
hecer wielkie dzienks! 22.11.10, 19:03 thebioetanol napisał: > Ja popieram cię i czytam twoje posty. Nie udzielam się zbyt często. Nie lubię s > tać w korkach i chce mieszkać w zadbanym mieście. Załóż swoją stronę. > Jeśli popiwracie go to pokażcie to Wielkie dzienks! Cieszę się, że ktoś czyta i docenia to, co piszę. To bardzo ważne, zwłaszcza w takich chwilach. Czasem wydaje mi się, że rozmawiam tylko ze szlachcicem czy zawsze.torunczykiem, a przecież nie o to chodzi. Naprawdę bardzo mi miło, że poczułeś potrzebę poklepania po ramieniu, dlatego czułem się zobowiązany odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
amkkmp Re: wielkie dzienks! 22.11.10, 19:36 > Czasem wydaje mi się, że rozmawiam tylko ze szlachcicem czy zawsze.torunczykiem, a przecież nie o to chodzi. Wydaje ci się. Zwykle rozmawiasz sam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.torunczyk Re: wielkie dzienks! 23.11.10, 00:49 hecer pierdoło ja też doceniam twoje smarki. Głupi chłop nie jesteś po prostu poniosło cie przy prezydencie Przybyszewskim. Idź się napić. Może nerwy odpuszczą. W sądowej walce z Zaleskim kibicuję oczywiście Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.be Re: hecer ponoć pożegnał się-ma jaja? 22.11.10, 21:09 z tym forum sie żegnal nie raz. Powiedział juz nie raz "adieu". Ma gościu jaja czy nie ma? :) Odpowiedz Link Zgłoś
animutek tez popieram 22.11.10, 22:43 Nie zawsze sie zdarza czytac tak rzeczowe, przemyslane i mądre wypowiedzi. Nie jestem z Torunia, ale od czasu do czasu zagladam co się u Was dzieje i najczęsciej z ogromna przyjemnością czytam Jego wypowiedzi - pełne pasji i troski o Wasze miasto. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk11 Re: HECER nie poddawaj się 23.11.10, 10:56 Hecer, gdzie indziejeż dają czadu forum.gazeta.pl/forum/w,56,118399304,,Dziewaltowski_obraza_urzednikow_miejskich.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś