Dodaj do ulubionych

Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z...

08.04.11, 06:55
Nóż się w kieszeni otwiera, słuchając elaboratu pani rzecznik.
Jeśli UM ma analizy na linię tramwajową to niech przedstawi chociaż jedną kompleksową taką analizę, które wskazywałaby najwłaściwszy i najbardziej opłacalny kierunek rozwoju sieci tramwajowej.
Obserwuj wątek
    • na.szage Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 07:26
      He he nie spodoba się ta riposta PO :):)
    • jaziun Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 07:35
      1. Kuriozalne i dziwne jest realizowanie obietnic wyborczych nie mając większości w Radzie Miasta oraz byłego członka PZPR na Urzędzie Prezydenta.
      2. Zgadzam się, że dzierżawa lub zbywanie nieruchomości gminnych odbywa się zgodnie z literą prawa. Dziwnym i kuriozalnym byłoby aby Urząd Miasta nie kwestionował aktów prawnych. Mieszkańcy oburzeni są komu, w jaki sposób i za co zbywa się nieruchomości.
      3. Linia tramwajowa ma jedynie uzasadnienie zbicia kapitału politycznego na słuchaczach Radia Maryja. W 2012 roku Prezydent Zaleski wystąpi na ambonie i rzeknie: Tak! Ja, Michał zrealizowałem tą inwestycję! Odnośne zakładanej frekwencji, 2mln pasażerów rocznie to niespełna albo aż 7tys dziennie. Przy funkcjonowaniu MZK Toruń pasażerowie będą wożeni jak świnie. Nie świnie! Jak ziemniaki. Bo gdybyśmy byli przewożeni jak zwierzęta to obroniłoby
      nas Green Peace (będę to powtarzał do śmierci).
      4. Jeśli chodzi "przyjazne podejście" do pasażerów. Nie raz wysyłałem zdjęcia z przepełnionych dwójek i trójek. Pojedyncze składy nadal jeżdżą, pasażerowie przyklejają się z ciasnoty do szyb a Prezydent jeździ nowym superbem.
      5. Kilka miesięcy temu za grunt od garażu płaciłem kilkanaście złotych, dzisiaj 7 razy więcej. Pewnie, bo jeśli kupiłem 28m2 garaż na kredyt i spłacam go z jałmużny 1500zł/mc to jestem nadzwyczaj bogatym mieszkańcem i muszę płacić większy podatek. No w końcu ktoś musi oddać żeby komuś dać.

Dobranoc.
    • smok-duda Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 07:40
      To niedorzecznik Wielkiego jest oderwana od rzeczywistości. Pyskata jest.

forum.gazeta.pl/forum/w,71,110088040,110088040,Izycka_nowym_rzecznikiem_Zaleskiego.html
      paweltkaczyk.midea.pl/moje-najmojsze/plagiat-w-visual-communication/
    • karolp13 Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 09:05
      Jeżeli Zaleski ma "analizy "dotyczące budowy linii tramwajowej do Rydzyka to znaczy , że od dawna był w konszachtach z biznesmenem z Portu Drzewnego i wydawał na ten cel pieniądze
    • artasasyn Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 09:14
      wciskanie kitu przez CzG to jedno, a kłamstwa toruńskiego PO to drugie
      • tryg.sk11 Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 09:44
        To szef Iżyckiej bryluje w mediach od lat. Od TV MSM zaczynając.
    • mlody_torun Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 10:04
      Chciałbym zobaczyć minę nie(PO)radnego G., jak przeczytał ten list:) Łezka poleciała? Purpura na twarzy? Z pewnością ciekawa reakcja była:) Kłamstwo ma krótkie nóżki...
    • nslaw Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 10:07
      "Po pierwsze, wszystkie nieruchomości gminne są dzierżawione lub zbywane zgodnie z literą prawa." To nie jest żadne osiągnięci ale obowiązek. Gdyby tak nie było, to głos by zabrał prokurator a nie radny. Przepicie własnej pensji też jest "zgodne z literą prawa"

"Po drugie, linia tramwajowa do portu drzewnego ma uzasadnienie ekonomiczne, została pozytywnie oceniona przez ekspertów i inwestorów wznoszących swoje obiekty w tej części Torunia." Proszę opublikować oceny ekspertów. Oceny inwestorów nie mogą być uznane za obiektywne. Zapytajcie zarządzającego Centrum Bielawy jak oceni linię tramwajową do siebie.
      Bezczelność i arogancja Zaleskiego, wyrażona słowami rzecznika jest porażająca. On już buduje tą idiotyczną dla miasta linię.
    • nslaw Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 10:38
      Oczekuję od radnego Gulewskiego i wszystkich radnych PO wręcz upierdliwej konsekwencji w ustaleniu prawdy o ekonomicznych skutkach tej poronionej inwestycji. O jej prawdziwych kosztach, partycypacji wszystkich podmiotów, o prawdziwych analizach opłacalności. Nie chodzi tu o "pierdu pierdu" pani rzecznik, ale o dokumenty, umowy, kosztorysy itp. Warto ustalić ile będzie kosztowało doprowadzenie linii do Karaweli i Castoramy i ile będzie w kosztach partycypacji tych centrów. Ile będzie kosztowała linia do Portu Drzewnego i ile wyniesie wkład "ojca dyrektora". Najważniejsza jest rzeczowa analiza wykorzystania planowanej linii. Jak mieszkańcy zobaczą taką analizę to zdecydują czy chcą tej inwestycji.
      Namawiam PO do konsekwencji.
    • superboss Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 10:46
      Iżycka napisała: ...Radny Paweł Gulewski w swoim liście* pokazuje, że ma problem z odbiorem i interpretacją rzeczywistości...
      Ktoś, kto ma "problem z odbiorem i interpretacją rzeczywistości" to jest albo człowiek niedorozwinięty umysłowo, albo chory psychicznie.
      Rzecznik prasowy, odpowiadający na jakieś zarzuty opozycji, nie może zrobić nic głupszego, niż obrażanie przeciwnika i demonstrowanie arogancji. Rzecznik, który to robi, demonstruje swoje matołectwo. Ta kobieta jest po prostu głupia.
      • zawsze.torunczyk Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 10:57
        superboss napisał:

> Iżycka napisała: ...Radny Paweł Gulewski w swoim liście* pokazuje, że ma proble
        > m z odbiorem i interpretacją rzeczywistości...
        > Ktoś, kto ma "problem z odbiorem i interpretacją rzeczywistości" to jest albo c
        > złowiek niedorozwinięty umysłowo, albo chory psychicznie.
        > Rzecznik prasowy, odpowiadający na jakieś zarzuty opozycji, nie może zrobić nic
        > głupszego, niż obrażanie przeciwnika i demonstrowanie arogancji. Rzecznik, któ
        > ry to robi, demonstruje swoje matołectwo. Ta kobieta jest po prostu głupia.

Zgadzam się. Pani Iżycka żyjąca z moich podatków, będąca niby na urzędniczej służbie (de facto na pasożytnictwie społecznym jak sama udowadnia) śmie się wypowiadać w tak nieprofesjonalny i obraźliwy sposób. Pani Iżyckiej to świnie pasać a nie politykę robić. Nadaje się ta pani na praczkę w zakładzie karnym dla kobiet z tym sposobem wypowiedzi bo nie zrobiła nic innego niż w zawoalowany sposób powiedziała Gulewskiemu- "jesteś pan matoł i nierozumny dureń". Brak klasy, brak inteligencji, brak argumentów- i takie "coś" co umie "coś tam, coś tam" jest utrzymywane z moich podatków. Nóż się w kieszeni otwiera.
      • smok-duda Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 10:58
        Przecież Wielki wybiera na współpracowników ludzi uległych, kórzy nie mają nic do powiedzenia, tylko wykonujący potulnie i bez szemrania jego rozkazy. Jezeli któś jest idotą to ma wokół siebie samych idiotów.
    • hecer Urban w spódnicy 08.04.11, 15:27
      Ja też mam problemy z rzeczywistością, gdy taka osoba jak Iżycka wypowiada się jako rzecznik mojego miasta.

Może by pani łaskawie poczochrała czuprynę i raz jeszcze przeczytała co napisał radny, bo nie przypominam sobie żeby pisał że sprzedaż nie jest zgodna z prawem.

Eksperci wskazali że to opłacalna inwestycja? Jacy eksperci? No niech pani wymieni ich z nazwiska. Chyba eksperci z Toruńskiego Międzyosiedlowego Porozumienia Samorządowego, TMPS, które wylansowało Zaleskiego na prezydenta.

Prezydent, natomiast, konsekwentnie realizuje projekt rozwoju sieci komunikacji tramwajowej, unowocześnia i modernizuje tabor transportu publicznego.

Tak, zaklinaj babo rzeczywistość... za to ci w końcu płacą. Słusznie Gulewski wypomniał wam oderwanie od rzeczywistości. Likwidacja 4-ki to jest "rozwój i unowocześnienia", wyklepywanie starych gruchotów bez niskiej podłogi w zajezdni MZK to jest "modernizacja taboru"? Parkowanie tych gruchotów na pętlach, bo nie wybudowaliście zajezdni to jest "rozwój"?

Kobieto, zajezdnia toruńska powstała ponad 100 lat temu i od tego czasu nic się nie zmieniło. Poczochraj sobie grzywkę.

Po czwarte, w stronniczym i wielowątkowym elaboracie Pana Radnego znalazło się kłamstwo odnośnie stawek podatku od nieruchomości.

a ja tu czytam że nie 7-krotnie ale 14-krotnie:

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110408/TORUN01/24530517
      Normalnie Urban w spódnicy
      • na.szage Re: Urban w spódnicy 08.04.11, 16:11
        He he i zgodnie z przewidywaniami cale kółeczko wzajemnej adoracji przyjaciół misia platformisia ruszyło do opluwania Iżyckiej ... klasyk jak Gulewski opluwa i insynuuje cacy jak ktoś się odgryzie jest już gorzej P.S. Pan Radny też żyje z pieniędzy podatników. P.S.2 Makacewicz, przestań się ukrywać za nickiem :):) P.S. 3 Tramwaj do centówhandlowych TAK do uczelni Tadzia tylko jak się dołoży - jestem ZA P.S. 4 czemu k...wa dziadzio mający stary blaszak za garaż ma płacić więcej niż ktoś kto ma parking pod budynkiem ??
        • joaz Re: Urban w spódnicy 08.04.11, 18:07
          Pan radny prwadzi swoją działalnośc polityczną z naszych podatków - ba, nie odprowadza od swojego wynagrodzenia radnego żadnych składek bo to przecież diety nieopodatkowane. A pani rzecznik od swojego wynagrodzenia karnie raz w miesiącu składeczki do US i ZUS bez szemrania.
          j
          • hecer Re: Urban w spódnicy 08.04.11, 18:23
            > Pan radny prwadzi swoją działalnośc polityczną z naszych podatków

A wioślarz z Czasu Gospodarzy to z czyich podatków prowadzi działalność?

A co robi w Urzędzie Miasta pan Koman?
            • hecer Re: Urban w spódnicy 08.04.11, 18:37
              a z czyich podatków opłacana jest dyrektorska pensja niedoszłego radnego Czasu Gospodarzy Skibińskiego?

A co robi z pieniędzy podatników pani Chamarczuk Mazurek, niedoszła radna Czasu Gospodarzy, która podąża krok w krok za prezydentem? Jaki jest jej wkład pracy, co ona wnosi?

Przykładów wdzięczności Misia tzn. obsadzanie nowymi dyrektorami starych znajomych z Czasu gospodarzy - bez konkursu i nowych znajomych z PiS w ZGM czy na dyrektorskich stanowiskach w MZD jest sporo...

Nawet dyrektor Glonek zdobył się na sarkazm pod adresem prezydenta gdy dostał w prezencie na nowe wicedyrektorskie stanowiska ludzi z PiSu... Ma blisko do emerytury i pewne rzeczy budzą jego opór jak widać (inne, dalece ważniejsze, niestety nie).

Policzmy ile ta polityczna wdzięczność nas kosztuje.

Pamiętajmy o jednym: stanowisko radnego to pensja ok 1.5 tys zł, uzyskuje się je w wyniku wyborów, rada miasta to organ stanowiący, uchwałodawczy.

Rozumiem, że w Czasie Gospodarzy bardzo by się przydało te 1.5 tys zł dla jakiejś innej organistki, wioślarza czy trenera. No ale od czegóż są pieniądze publiczne, od czegóż jest budżet miasta! Można dodać parę nowych dyrektorskich etatów po 5 tys zł, obsadzić stanowiska bez konkursu, tu damy eksradnych Skibińskiego albo Chamarczuk Mazurek, którym się nie udało, tu weźmiemy Pietrucienia z Platformy, który ma z nią tyle wspólnego co Andrzej Szmak, tu damy Kubjaczyka, bo mu obiecaliśmy że nie jest potrzebny tylko na pół roku by chociaż powstała jakaś aplikacja do ESK...

Tak. To jest Czas Gospodarzy. Kadra menadżerska z prawdziwego zdarzenia. Dream Team. Sami specjaliści od kultury, od sportu, od promocji miasta, od komunikacji, od planowania przestrzennego, od inwestycji. Opłakane efekty ich pracy widzimy na co dzień - małe miasto stoi w korku, żadnych inwestycji netto, tylko odtworzeniowe, w wielu obszarach postępująca dekapitalizacja, kompletnie żadnego zainteresowania gospodarką...

I rzecznik prezydenta, której wydaje się że napisała błyskotliwą ripostę. To zupełnie jak z tekstami Andrzeja Szmaka. Poziom ten sam.
        • hecer ogarnij się 08.04.11, 18:19
          > przyjaciół m
          > isia platformisia

Misiek to jest w C zasie G. Miśki bezpieczniśniki ostatnio na "wigilijnej wódeczce" (taka wasza świecka tradycja) próbowały "pozyskać w drodze bezkosztowego przejęcia" nieruchomość w Kaszczorku.

> Pan Radny też żyje
          > z pieniędzy podatników

Dieta radnego to raczej nie jest jego źródło utrzymania, poza tym widać dobrze wykonuje swoją pracę

> 4 czemu k...wa dziadzio mający stary blaszak za garaż ma płacić
          > więcej niż ktoś kto ma parking pod budynkiem ??

dlatego że już płaci podatek za mieszkanie, które ma nad garażem?

A jak ktoś ma domek jednorodzinny i nad nim mieszkanie to też ma płacić za garaż?

Jak ktoś w centrum miasta kupił sobie mieszkanie z garażem to rozwiązał właśnie jeden z największych problemów tego miasta - parkowania. Dzięki temu jego auto nie blokuje ulicy, nie szpeci, nie przeszkadza rowerzystom w poruszaniu się. Taki garaż kosztuje ok 20 tys zł. Jak ktoś go kupił i zapłacił ze swoich pieniędzy za rozwiązanie problemów komunikacyjnych w mieście to niech gospodarz jeszcze mu nie dopieprza za karę podatków, tym bardziej że ten garaż nie zajmuje dodatkowej powierzchni!

Ogarnij się, bo zaczynasz bełkotać jak nowy skarbnik.
        • hecer @na.szage 08.04.11, 18:21
          > przestań się ukrywać za nickiem

zrób coming out, skończą się spekulacje na temat twojej orientacji
          • na.szage @hecer 08.04.11, 20:28
            he he na mój comming out poczekasz sobie jeszcze :) świetnie , że wymieniłeś wszystkich "profesjonalistów" CZG, PIS itp. to teraz może wyliczankę ze strony PO ?? Zacznij od rządu i schodź coraz niżej aż do samorządów ( Urząd Marszałkowski np ??) P.S. Pan Gulewski pracuje w biurze poselskim więc nie chodziło mi o dietę radnego mówiąc o wynagrodzeniu z publicznych pieniędzy.... I tak jak przewidywałem gdy PO wylewa swój jad jest ok gdy ktoś odpowie w ten sam sposób jest źle ... Mam wrażenie, że samorządowi działacze PO uczyli się argumentacji i działania od Jarka nie od Donalda. Dobrze, że chociaż mają rozsądnych posłów jak Karpiński...
            • hecer Re: 09.04.11, 10:35
              > he he na mój comming out poczekasz sobie jeszcze

przestań zachowywać się na forum jak burak, który przypisuje wirtualnym nikom tożsamość

> świetnie , że wymieniłeś ws
              > zystkich "profesjonalistów" CZG, PIS itp. to teraz może wyliczankę ze strony PO

A czemu? Wymiękłeś już na szczeblu samorządowym, dokąd chcesz dojść? Do ONZ?

> P.S. Pan Gulewski pracuje w biurze poselskim więc nie chodziło mi o d
              > ietę radnego mówiąc o wynagrodzeniu z publicznych pieniędzy...

No i co z tego? Poseł Girzyński nie ma nikogo do obsługi biura?

> I tak jak przewidywałem gdy PO wylewa swój jad jest ok gdy ktoś odpowie w ten sam
              > sposób jest źle ...

tobie naprawdę wydaje się, że "odpowiedziałeś w ten sam sposób"?

Sprowadziłeś dyskusję w rejony, który uważałeś że są korzystne, czyli od głupiego tekstu Iżyckiej doleciałeś do pensji Gulewskiego. I na tym swoim boisku dostałeś lanie: Pietrucieniem, Chamarczuk Mazurek, Skibińskim. Na razie jest 3:0. Teraz próbujesz odwołujesz się "do przykładów z Polski" gdzie nie - na szczęście - nie gra drużyna Czasu Gospodarzy...
              • na.szage Re: 09.04.11, 11:31
                " A czemu? Wymiękłeś już na szczeblu samorządowym, dokąd chcesz dojść? Do ONZ? " No to dawaj Pietrucień jest z PO, Walkusz "wielki profesjonalista " PO - Urząd Marszałkowski .. wystarczy, ze wymieniać zaczniesz na szczeblu samorządowym (chociaż ryba psuje się od głowy). Ale cóż jak walisz z chłopakami Z PO gorzałę to ciężko Tobie zachować obiektywność...
                > No i co z tego? Poseł Girzyński nie ma nikogo do obsługi biura?
                Ku...a zacznij czytać forum pod którym komentujesz (chociaż czasami) zawsze.torunczyk zaczął, że Iżycka nie ma prawa pisać bo żyje z podatników pieniędzy (parę osób podchwyciło tę argumentację) (w takim razie gulewskiemu też powinni próbować zabronić wypisywania dyrdymałów)
                > tobie naprawdę wydaje się, że "odpowiedziałeś w ten sam sposób"?
                Hecer naprawdę czytaj jak już komentujesz .... chodzi o Iżyckiej odpowiedź, która była ani mniej ani bardziej chamska i złośliwa niż Gulewskiego
                > ałeś lanie: Pietrucieniem, Chamarczuk Mazurek, Skibińskim. Na razie jest 3:0. T
                > eraz próbujesz odwołujesz się "do przykładów z Polski" gdzie nie - na szczęście
                > - nie gra drużyna Czasu Gospodarzy... Włąsciwie to wymieniłeś 2 nazwiska - Pietrucień jest z PO .. więc jest 2:0 - to dorzucę do puli Walkusza ("wielki profesjonalista"), Skałeckiego (kolejny "miszcz"), Mariusz Krupa itd. (wymienić można długo, te nazwiska są z jednego artykułu, w obie strony) dla smaczku dorzucił bym Szmaka bo tez jest z PO... Hecer tym tekstem udowodniłeś tylko , że jesteś na smyczy misiów platformisiów , bałeś się wymienić chociażby jednego "profesjonalistę" (Pietrucienia wymieniłeś z głupoty)...

He he tak krytykujesz zaleskiego - powiedz nam jakie były warunki twojej z nim ugody ??

• hecer Re: 09.04.11, 13:38
                  Pietrucień jest w PO tak, jak - powtórzę to jeszcze raz - Andrzej Szmak czy Wiktor K. To jest Czas G. zapisany do Platformy, bo Czas zapisuje się chyba wszędzie.

Ja nie jestem w PO a bardziej bronię Platformy niż inni jej działacze.

Nie wiem czemu pijesz do radnych. Posłowie też dostają diety. Wiem, że lepiej by było gdyby to byli radni i posłowie wyłącznie z Czasu Gospodarzy, bo nie wszystkich da się przecież umieścić w "młodzieżówce" czy w spółdzielniach.

Ale patologią jest tworzenie dyrektorskich stanowisk czy etatów dla doradców. Posłów i radnych jest określona liczba, płacą im za to, by krytycznie patrzyli na rzeczywistość i domagali się od władzy wykonawczej działań. A gdy władza wykonawcza zatrudnia urbana by wciskał kit to radny ma prawo poczuć się zgorszony. Nie wiem, co zrobi pan Gulewski - może albo olać to karczemne wystąpienie pani rzecznik, bo do tego poziomu nie warto się zniżać, albo napisać w tej sprawie do prezydenta i do tego bym go namawiał.
                  • na.szage Re: 10.04.11, 17:32
                    Czyli dla Walkusza i dla innych wcześniej wymienionych nie stworzono specjalnie stanowisk ie robiono przetasowań ?? Co robi każda administracja, na wszystkich poziomach, wszędzie na świecie, gdy przejmuje rządy - zmienia kierownictwo. Jakoś nie przeszkadzają tobie przetasowania u kolegów z PO w Bydzi, w Urzędzie Marszałkowskim, nie mówię już o urzędach centralnych (jakie kompetencje ma minister Fedak, żadnych ale koalicja wymaga). Jesteś hipokryta pierwszej klasy, nawijasz na zaleskiego i wazelinujesz PO. Brawo dla bohaterskiej postawy dzielnego obrońcy wspaniałości jedynej słusznej partii, na szczęście w wyborach decyduje większość no i jakby nie spojrzeć twoje poszczekiwanie nie odniosły skutku ...
                • hecer Re: 09.04.11, 13:43
                  > powiedz nam jakie były warunki twojej z nim
                  > ugody ??

znów ci brakuje argumentów i zmieniasz temat?

Może wygodniejsze niż, dajmy na to, rozmowa z głupkiem o jego głupocie.

Mogę się kopać z koniem gdy może to sprawić zmianę inwestycji ale nie będę się kopał gdy chodzi o jego nastrój, humor, czy urażoną godność.
                  • na.szage Re: 10.04.11, 17:20
                    Nie zmieniam tematu ale już z 2 razy się o to pytałem i byłem ciekaw :)
    • milena_easy Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy z... 08.04.11, 18:59
      Ze strony urzędników oczekuję odpowiedzi merytorycznych, a nie taniej pseudopublicystyki. Ale bardzo dobrze, że GW to zamieściła. Iżycka obnażyła swój poziom (niski). Zarzuca Gulewskiemu, że ma się "rozliczyć z przeszłością". Niech najpierw zrobi to sama. Są tacy, którzy pamiętają jej wyczyny w dawniejszym Torfarmie. Zaleskiemu gratuluję wizytówki.
      • uszaty25 Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 19:57
        Takie izyckie zawsze sie znajda, takim ludziom nie podaje sie reki, ani nawet buta.
        • na.szage Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 20:31
          Gulewski nie jest urzędnikiem ale żyje z publicznych pieniędzy i jemu chamstwo i kłamstwa uchodzą,..
        • xdt Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 21:21
          Niski jest twój poziom bardzo.Ale dostosowując się do twojego języka to wiesz gdzie możesz sobie tego buta wcisnąć?
          • tryg.sk11 Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 08.04.11, 23:36
            O, widze Kuba szaleje.
          • uszaty25 Re: Iżycka odpowiada Gulewskiemu: Pan ma problemy 11.04.11, 08:34
            Kolejny pozyteczny idiota w sluzbie zaleskiego, dlaczego jak ktos pluje mi w twarz tak jak Izycka mam udawac ze pada deszcz?
    • torunskiprzedsiebiorca oni są siebie warci 08.04.11, 23:44
      Czym wy się emocjonujecie? Jak się jest psem, to trzeba szczekać. Jedni na drugich, i w obronie siebie. Aktywność pana radnego ogranicza się do pisania pierdół w gazetach i na facebooku, zero merytorycznej pracy. To samo robi jego partia, zero pomysłu na toruń, tylko ciągła krytyka i wyśmiewanie wszystkiego. A rzeczniczka zareagowała na bzdury radnego, które pisał. Rzeczniczka zrobiła to, od czego jest. I tyle. Radny jest młody i nie ma pojęcia nawet o wysokości stawku od nieruchomości. Warto się douczyć.
      • hecer na jakim koksie jedziesz? 09.04.11, 10:41
        > Czym wy się emocjonujecie? Jak się jest psem, to trzeba szczekać.

Jak się jest przedsiębiorcą... to nie wypada pleść takich bzdur!

> Aktywność pana radnego ogranicza się do pisania pierdół

a właśnie że nie, bo próbował zmienić głupią uchwałę o podatkach od garaży podziemnych. I gdybyś nie był "przedsiębiorcą z Czasu G" to byś zrozumiał, że lepiej płacić mniej, niż więcej. Ale ty się tu dwoisz i troisz jak inne gospodarskie niki, których epidemia ostatnio się na tym forum bardzo nasiliła...
        • na.szage Re: na jakim koksie jedziesz? 09.04.11, 11:52
          głupie jest to, że dotychczas każdy posiadasz garażu wolno stojącego płacił więcej niż osoba mająca taki garaż pod blokiem ... a poza tym na chłopski rozum garaż nie jest obiektem mieszkalnym i raczej jest obiektem luksusowym... Nie pisz o orzeczeniu WSA w Bydzi skoro w Poznaniu, Białymstoku byly inne.
          • hecer Re: na jakim koksie jedziesz? 09.04.11, 13:47
            > głupie jest to, że dotychczas każdy posiadasz garażu wolno stojącego płacił więcej
            > niż osoba mająca taki garaż pod blokiem .

ale nie o te stawki chodzi, gamoniu.
            • tekatorunska Re: na jakim koksie jedziesz? 10.04.11, 00:22
              Jeszcze jeden głos w dyskusji:
              wojciechgiedrys.redblog.pomorska.pl/2011/04/09/czas-gospodarzy-kontratakuje
            • na.szage Re: na jakim koksie jedziesz? 10.04.11, 17:19
              > ale nie o te stawki chodzi, gamoniu.
              Ależ dokładnie o nią chodzi. Cały temat zwiększenia podatku od "powierzchni parkingowych" dotyczy właśnie tego. Właścicielom garaży pod budynkami nie podniesiono stawki o stawkę z kosmosu tylko wyrównano ją do poziomu stawki garaży wolno stojących. Hecer chyba nie chcesz mi wmówić, że uważasz garaż pod budynkiem za obiekt mieszkalny ?? tylko dlatego ,ze stoi pod budynkiem a nie 70 m dalej ... Hecer gamoniu przestań snuć swoje wizje i zajmij się czymś konstruktywnym idź na piwo ze swoimi kolegami misiami platformisiami :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka