Dodaj do ulubionych

Unibax będzie walczył o finał

12.09.11, 19:25
Tam gdzie kończy się etyka i uczciwość zaczyna się sport kwalifikowany. Z klasyfikatorami którzy powinni oceniać rzeźne bydło a, u nas nazywa się ich sędziami. Na codzień można ich rozpoznać po cerze w kolorze buraka ćwikłowego z zapudrowanym nosem. Zazwyczaj.
Obserwuj wątek
    • jacek-jacenty Re: Unibax będzie walczył o finał 12.09.11, 19:42
      Przedmówca ma rację, Unia spreparowała tor, a sędzia bał się podjąć decyzję.

Zacząłem czytać "artykuł" i mało rozumiem. Co to znaczy: "Arbitek tak uznał i muesieliśmy się do tego dostsosować."???

Dalej jest też w "tym" języku"?

"Gratulacje" dla pana Łazowego, korekty i całej toruńskiej GW :(

WSTYD!
      • salsa1955 Re: Unibax będzie walczył o finał 12.09.11, 23:06
        To znaczy, że gdyby nasi nie wyjechali na tor po decyzji sędziego o suszeniu wewnętrznej części toru, to uznano by to za bunt i walkower byłby dla Unii. Nie mieliśmy wyjścia choć Kryjom zrobił co mógł. Nawet ich zawodnicy- Skóra i Bally kwestionowali tor jaki wysmarował im Jankes. Sędzia markował a obserwator obserwował. Koniec , kropka, jest wynik i trzeba go odbić. Jak nic wierzę, że w pięciu rozjedziemy tą cholerną judaszową oborę pod tytułem Unia albo tym światem już tylko Lucyfer Dworakowski rządzi.Dokonał śmierci cywilnej Kryjoma, siejąc szowinizm a ten przecież wykonywał tylko swoje obowiązki . Jacek Gajewski też nie pozwoliłby swoim chłopakom krzywdy zrobić. Mam nadzieję, że szczęście wróci i to w najbliższą niedzielę, bo nie po to Kryjom połamaną i nadal z kontuzjami drużynę prowadził przez pół roku na I miejsce w tabeli żeby nas teraz podstępnie Unia wyeliminowała z walki o podium. Teimda jest ślepa ale waży swoją wagą nie szmal a uczynki dobre i złe.Walczcie Anioły do końca , bo macie taka siłę, że w pięciu rozniesiecie cieloki z leszna.
    • gumka7 Re: Unibax będzie walczył o finał 12.09.11, 20:00
      gumka7 napisał:

> Tam gdzie kończy się etyka i uczciwość zaczyna się sport kwalifikowany. Z klasy
      > fikatorami którzy powinni oceniać rzeźne bydło a, u nas nazywa się ich sędziam
      > i. Na codzień można ich rozpoznać po cerze w kolorze buraka ćwikłowego z zapudr
      > owanym nosem. Zazwyczaj.
      'Naczelni purpuraci" wsadzą łeb w piasek. lol
    • andy-1950 Unibax będzie walczył o finał 12.09.11, 20:48
      Panie Kryjom pan się już skompromitował swoją wypowiedzią.Chyba srodowisko związane ze sportem żużlowym panu podziękuje w odpowiednim momencie.Spokojnie z emocjami.
      • pit_sam_pras Re: Unibax będzie walczył o finał 12.09.11, 21:07
        Może i przegiął, ale to są emocje i ja go rozumiem. Szczególnie w przypadku Miedzińskiego mogło go ponieść. Chłopak prawie cały sezon (od wprowadzenia nowych tłumików) walczył ze sprzętem i ze sobą. Kiedy w końcu odzyskał radość z jazdy trafia do Leszna i cwaniaków którzy nie potrafią walczyć fair i łamie obojczyk co w zasadzie kończy sezon tego zawodnika bezpośrednio przed najważniejszymi spotkaniami w sezonie. Nie wściekł byś się? Owszem, Kryjom na stanowisku które piastuje powinien bardziej panować nad językiem, ale Kryjom jest również i tylko człowiekiem. I jak każdego może go wziąć cholera kiedy widzi to co wyrabia Leszno. Tego meczu nie dało się oglądać. Tak jak i finału IMP. Tor dziurawy jak szwajcarski ser. Na czymś takim trudno o walkę w kontakcie. A mijanki, które działy się na torze w Lesznie należy przypisać raczej szaleństwu zawodników i nadziei że nic się nie stanie niż warunkom na torze. W drugim biegu Holta o mało nie kasuje Hampela, a Jankowski bzdurzy coś przed kamerami o "równiutkim" torze. Trudno uwierzyć, że drużyna która wygrywa 9 spotkań z rzędu nagle zapomina jak jeździ się na przyczepnych torach. Wygrywali w innych miastach słynących z przyczepnych i nierównych torów. W Lesznie się połamali. Ja rozumiem, że chęć zwycięstwa, ale nie kosztem zdrowia zawodników. Ciekawe co by włodarze Unii powiedzieli gdyby na torze doszło do karambolu kilku zawodników i Leszno straciłoby np Hampela i znowu Balińskiego. Dalej byłoby OK i gadanie, że trzeba było zawodników zmotywować i przygotować do trudnej nawierzchni?
        Wygląda na to, że playoffy nie sprawdzają się w naszych warunkach, bo zamiast emocjonujących meczów na styku wieńczących cały sezon zmagań, mamy kilku leśnych dziadków zaślepionych żądzą zwycięstwa za każdą cenę.
        • stefandoopa Re: Unibax będzie walczył o finał 13.09.11, 12:09
          a moze spojrz na to w ten sposob?
          Miedzinski 4 okrazenia w swoim pierwszym starcie walczyl o zwyciestwo jadac na pelnej predkosci i w sumie mial tylko raz problemy, na pierwszym luku 2 okrazenia, minimalnie przegral z Balinskim no i wywrocil sie, ale w momencie gdy juz bylo po wszystkim. wine nalezy zwalic tylko i wylacznie na tor?
          nie bronie tu unii ani toru choc akurat ten jak zostal rozjechany to zapewnil calkiem ladne widowski, ale reakcja Miedzinskiego przed kamera byla bardzo wymowna - ja odebralem to jako zlosc na wlasna glupote choc on sam zapewne nigdy tego nie przyzna
          • pit_sam_pras Re: Unibax będzie walczył o finał 13.09.11, 12:18
            Szerze mówiąc miałem takie samo wrażenie - był bardziej wściekły niż obolały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka