Dodaj do ulubionych

Upadłość Hydrobudowy

13.06.12, 20:34
Czy nam muszą budować jakieś przedziwne firmy, które zawsze korzystają z podwykonawców, podwykonawców. Czy firmy z kuj-pomu nie mogłyby same stworzyć konsorcjum do budowy takich obiektów? Alstal, E-Bud, Budopol, Gotowski, Budlex i inne.
Obserwuj wątek
    • uszaty25 Re: Upadłość Hydrobudowy 13.06.12, 21:13
      Zwlaszcza Gotowski do spolki z Zaleskim, dziekuje ale pamietam te roczna obsuwe z remontem wiaduktu Kosciuszki. Choc to pewnie bylo male miki w porownaniu z korkami jakie beda po oddaniu nowego mostu.
      • naubyd Re: Upadłość Hydrobudowy 14.06.12, 23:11
        A pamiętasz tajemniczą śmierć Gotowskiego? Pamiętasz skąd opóźnienie?
    • hecer Re: Upadłość Hydrobudowy 13.06.12, 22:47
      a mnie najbardziej śmieszy, że Zaleski będzie teraz czekał 4 miesiące na wariant optymistyczny, który prawie na pewno nie nastąpi:)

torun.gazeta.pl/torun/1,35576,11929072,Budowa_hali_za_122_mln_zl_wstrzymana__Co_dalej_.html
      Tak samo było z wiaduktem na Kościuszki. Wtedy też czekał aż problem sam się rozwiąże.

Jak to dobrze, że nad całością projektu czuwa Roman Skibiński ze spółki Toruńska Infrastruktura Sportowa (zdaje się, że to ona jest inwestorem).

Mam nadzieję, że ten obiekt - hala sportowa - nie powstanie, jest to projekt żałośny, niefunkcjonalny, zupełnie niedopasowany do potrzeb.

Hm, teraz jak Zaleski już wie (ode mnie:) że scenariusz optymistyczny się nie spełni pewnie się ruszy i będzie główkował... OMG! Tylko nie to! Jak Zaleski główkuje, to wychodzą z tego same problemy!
      • hecer Re: Upadłość Hydrobudowy 13.06.12, 22:55
        oczywiście nie znam żadnych wyjątkowych okoliczności tej upadłości, być może są jakieś fakty, których nie znam a które mogą dawać nadzieje na tzw "optymistyczny scenariusz". Ale szanse na to są nikłe.

Nadzieja byłaby w przejęciu hydrobudowy przez inną dużą firmę, albo nawet przez jedną ze spółek z grupy pbg, nawet mniejszą, jeśli jest w dobrej kondycji, co jest raczej wątpliwe jeśli nie zadbano o ściągnięcie wierzytelności.

Dla rynku lepiej byłoby żeby firma przetrwała. Tylko musi być tym ktoś zainteresowany.
      • hecer Re: Upadłość Hydrobudowy 13.06.12, 22:58
        przypomnę też że przetarg który wygrała hydro był oprotestowany, zarzucano zaniżoną cenę. Nikt się więc nie będzie pchał aby kończyć Zaleskiemu drogiego gniota na Bema. Optymista, qde.
      • szlachcic Re: Upadłość Hydrobudowy 13.06.12, 23:34
        > Mam nadzieję, że ten obiekt - hala sportowa - nie powstanie

hecer, jakiego koloru prochy bierzesz? i do tego pewnie jeszcze popijasz do tego
        ty juz pewnie slyszysz kolory i widzisz muzyke
        jaki wiedz widzisz najlepszy scenariusz dla miasta i hali

wsttrzymania budowy i rozbiorka?
        sprzedanie do hipermarketowi?
        zrozum hecer ze ta inwestycja musi byc juz zakonczona bo na takim jest ona etapie
        niestety lysy ma to do siebie ze on rozsadku za duzo nie ma i dlatego konsultacje spoleczne czy burza mozgow w srodowisku menagersko/sportowym dla niego nie istnieja
        Lysy wie przeciez lepiej
        Moje pytanie brzmi dlaczego minimum 4 miesiace opoznienia jak sad moze zadecydowac o upadlosci ugodowej wczesniej
        • hecer Re: Upadłość Hydrobudowy 14.06.12, 00:29
          > Moje pytanie brzmi dlaczego minimum 4 miesiace opoznienia jak sad moze zadecydo
          > wac o upadlosci ugodowej wczesniej

mówiłem ci już kiedyś, gamoniu, weź zacznij coś czytać. Piszesz niechlujnie, nie czytasz prasy, dochodzą do ciebie jakieś strzępy informacji które przerabiasz na ślinotok. Jeśli tak bardzo chcesz mnie obrazić to odrobinę się postaraj.

www.ekonomia24.pl/artykul/705493,891423-Sad-oglosil-upadlosc-ukladowa-PBG.html
          co za gamoń...
          • hassleader Re: Upadłość Hydrobudowy 14.06.12, 05:18
            hecer napisał:
            > mówiłem ci już kiedyś, gamoniu, weź zacznij coś czytać.
            pobożne życzenia...
          • szlachcic Re: Upadłość Hydrobudowy 14.06.12, 23:36
            no i czym sie wykazales hecer?

jest juz upadlosc ukladowa o czym nie wiedzialem
            pytanie wiec brzmi tak samo, dlaczego az 4 miesiace bedzie tam hulal wiatr
            i oczywiscie nie odpowiedziales co dalej z hala jak dobrze byloby jakby nie zostala wybudowana
            - burzymy ja i budujemy nowa?
            - sprzedajemy obecny stan na biedronke?
            - zostawiamy ten stan jako pomnik inwestycji Zaleskiego?
            hecer, budowa jest zla, co jest wiec lepsze, odpowiedz na pytanie, wybierz odpowiedz z listy ale mozesz tez dodac nowa pozycje
    • naubyd Re: Upadłość Hydrobudowy 14.06.12, 23:13
      w sumie głupotą jest cieszyć się z zagrożenia takiej inwestycji. 36 baniek ze wspólnej kasy która mogłaby ożywić gospodarkę zostało wlane w ten beton więc lepiej by hala została skończona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka