Dodaj do ulubionych

Hołub: Lenz jedzie na wieś, Kierzkowska robi wi...

24.11.12, 21:48
Wladze Torunia karza placic za oddychanie"- OK, tylko, ze za oddychanie to one moga najwyzej kazac placic (wiec porawna forma bylaby "KAZA placic") a forma KARZA odnisilaby sie do karania.Inna rzecz, czy ta oplata nie jest rodzajem kary nalozonej na przyjezdnych ale gramatycznie cos sie redaktorowi pokrecilo.
Obserwuj wątek
    • stanczyk1511 O Matko toruńska 24.11.12, 22:52
      ukarz Redaktora, bo nie wie co czyni ( ortografii i gramatyki Go naucz ) i myli nakaz z karaniem.
      • jerzy_gw Re: O Matko toruńska 24.11.12, 22:59
        Za długo już siedzi wyłącznie przed odbiornikiem ustawionym na RM, wyspecjalizował się tak w tym, że język ojczysty już zapomina, odchodzi na drugi plan.
        • jot9 o języku 25.11.12, 08:48
          jerzy_gw napisał:

> wał się tak w tym, że język ojczysty już zapomina,

To nie "język ojczysty zapomina" tylko opiniowany autor "języka ojczystego zapomina".

Tak swoją drogą z bólem stwierdzam, że choć dostrzegłem błąd w artykule to zabrakło mi pewności, że faktycznie jest źle. :|

A warto zwracać na język uwagę, bo świadczy on o nas, jest to też o tyle przydatne że pomaga sporządzić sito odsiewcze wypowiedzi na forum. W ustawieniach stosowne okienko nazywa się "nieprzyjaciele" i można tam sobie wrzucić wszelkich chamów i trolli. I już na forum ich wypowiedzi są na szaro - i oszczędzamy czas nie czytając! To lubię.
    • jacek.holub Hołub: Lenz jedzie na wieś, Kierzkowska robi wi... 24.11.12, 23:23
      Macie rację. Biję się w pierś i przepraszam za błąd
      • pm36.2 Re: Hołub: Lenz jedzie na wieś, Kierzkowska robi 24.11.12, 23:28
        Dzieki za przyznanie sie do bledu (ortograficznego), ale mam prosbe- prosze odkurzyc stary, poczciwy slownik ortograficzny bo edytory tekstu tez moga "glupiec".
    • wadera55 Hołub: Lenz jedzie na wieś, Kierzkowska robi wi... 25.11.12, 17:27
      O mój Boże! Rzecz o opłacie klimatycznej, a komentarze o ortografii... Forma zdominowała treść. Szkoda!
      Może przy pobieraniu opłaty klimatycznej przyjąć zasadę taką jak przy opłatach za przejazdy komunikacją miejską? Dzieci do lat 4 za darmo (co one tam naoddychają!), wszelkiej maści "szkolniacy" za pół ceny (w szkołach tak gnają z programem, że dziatwa dycha półgębkiem), a po 65 r.ż. znowu za darmo, bo emeryci i tak ledwo dyszą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka