Dodaj do ulubionych

Toruń Bez Hałasu?

24.12.12, 15:19
Gdzieś czytałem o takiej organizacji. Temat frapujący, też jestem przeciwnikiem hałasu w różnych postaciach. Ale człowiek dzisiaj ostrożny. Czy ktoś wie, co to za organizacja? Czy nie założono ją tylko ze względów politycznych, przeciwko Zaleskiemu? To by mnie nie interesowało. Ale jeśli chcą walczyć z hałasem na różnych frontach - to może być pożyteczna inicjatywa.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Toruń Bez Hałasu? 26.12.12, 12:41
      To już nie można być przeciwko upolityczniającemu wszystko Zaleskiemu?
      • diego_f Re: Toruń Bez Hałasu? 26.12.12, 16:53
        ten post to wg mnie jakaś prowokacja, najlepiej na to nie odpisywać!
        • aksum78 prowokacja 27.12.12, 18:19
          szyta grubymi nicmi. gdzie szalonyjoe nie moze tam"innego" Zaleski wysle.......
          • jaz0n Re: prowokacja 27.12.12, 19:04
            Żadna prowokacja, moim zdaniem. Neurogin z tego co pamietam wchodzi na forum od wielkiego dzwonu i popłakuje na okrutny świat- kiedyś na rowerzystów, potem że go na rowerze Straż Miejska szykanowała ;), kiedys zabral się za jakis pomnik... Po prostu akurat miał kaprys na Toruń bez Hałasu i tyle.
            • neurogin Re: prowokacja 27.12.12, 19:17
              No wreszcie ktoś wyrozumiały (ale też pamiętliwy). Temat naprawdę mnie interesuje. Bo hałasu za dużo, ale nie tylko z powodu samochodów!
              • jaz0n Re: prowokacja 27.12.12, 20:06
                Przypadkiem kilka postow mi utkwilo w pamięci, upewnilem się wyszukiwarką na forum. Tobie tez to polecam, oczywiście jezeli masz jakis tydzień wolnego zeby poczytac wszystko co na tym forum o stowarzyszeniu napisano. No i oczywiście jesli z góry nastawisz się ze nic stuprocentowo pewnego nie przeczytasz, a jedynie zobaczysz dyskusje typu 'moje słowo przeciw twojemu'. Hecer oczywiście powie ze TbH to samo dobro i bezinteresowna działalnośc dla miasta, inni napiszą że po prostu średnicowka jednemu pod oknem miała biec, spółdzielcy powiedzą że to wichrzyciele, zaraza i wrogowie miasta... Kto to ogarnie? ;) Sam ostatnio uslyszałem (od taksówkarza zdaje się, więc i taka wersja gdzies 'po ludziach' krąży), że TbH zostało zainicjowane żeby zaszkodzic Zaleskiemu, w ramach zemsty przez tych co to 'nakupowali, Panie, działek na trasie mostu na Waryńskiego, a tu nie wyszło'. To tak w duzym skrócie...;)
                • obraza.uczuc.religijnych Słyszałem też o tych działkach 28.12.12, 07:30
                  Czy może ktoś wie kto nakupował działek i których działek na trasie mostu na Waryńskiego?
                  • uszaty25 Re: Słyszałem też o tych działkach 28.12.12, 08:56
                    To jest zwykłe kłamstwo od ponad 12 lat miasto Torun jest wlascicielem 100% gruntow na ktorych mial zostac wybudowany most Warynskiego. Ja od taksowkarzy tez slyszalem rozne rzeczy, bez obrazy ale jest to ludek bardzo skory do bajkopisarstwa.

• obraza.uczuc.religijnych Re: Słyszałem też o tych działkach 28.12.12, 09:25
                      Ale ta bajka jakoś tak żyje wśród widzów tv Zaleski.
                      • uszaty25 Re: Słyszałem też o tych działkach 28.12.12, 09:38
                        Jezeli ktos czerpie wiedze z tej "redakcji" to jest jego osobisty problem.
                    • jaz0n Re: Słyszałem też o tych działkach 28.12.12, 09:56
                      No i mozliwe ze jest to miejska legenda- choć nie jest ona taka całkowicie nieprawdopodobna (sorry uszaty, ale w kwestiach zwiazanych z TbH to jestes (przed)ostatnią osobą która można posądzic o obiektywną opinię). Generalnie przeciez nikt nie byłby tak głupi zeby wykupywac ziemię na samym terenie budowy mostu, ale jestem w stanie dość łatwo sobie wyobrazic jak ktos próbuje wykupic działki np. wzdłuż okolicznych dróg licząc na wzrost wartości. Nie jestem wręcz sobie w stanie wyobrazić że ktos nie próbowałby na tym zarobić... Oczywiście łączenie tego z TbH to mocno naciagany wniosek- gdyby spóldzielnia była w stanie to udowodnic to na bank by tego argumentu uzyła. Niemniej jako plotka taka wersja funcjonuje i jej prawdziwośc może byc w praktyce kwestia drugorzędną.
                      A propos taksowkarzy jeszcze- oni nie maja zbyt wielu powodów żeby lubić Zaleskiego. Generalnie duzo wprowadzonych przez spółdzielnie regulacji ponoc negatywnie się na nich odbiło.
                      • hecer Re: Słyszałem też o tych działkach 28.12.12, 21:07
                        > No i mozliwe ze jest to miejska legenda-

sam ją stworzyłeś, a teraz się wahasz czy jest prawdziwa?

choć nie jest ona taka całkowicie nieprawdopodobna >

Nie, no sam ją wymyśliłeś, to postaraj się żeby choć trochę była prawdopodobna

(sorry uszaty, ale w kwestiach zwiazanych z TbH to jestes (przed)ostatnią osobą która można posądzic o obiektywną opinię)

> na szczęście ty jesteś ostoją wiarygodności,... ha-ha-ha.
                        • jaz0n Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 00:35
                          O widzę odezwał się i ostatni...:) Tak, masz racje , sam jestem taksówkarzem i puszczam w obieg tą teorie bo tak cie nie znosze. A gdybys się zastanawiał- mam w nosie czy mi wierzysz, tak jak ty masz w nosie wszystkich poza sobą. Wszystkiego dobrego w nowym roku, przede wszystkim pocwicz czytanie ze zrozumieniem i naucz sie odróżniac ironię od autentycznej opinii- nigdzie nie napisałem że wierze w te teorie, jedynie ze takie teorie istnieja. Ty mogłes nawet o tym nie wiedziec- a szkoda, moze wyjasniłoby ci to dlaczego jakos nie porywasz tłumów swoimi światłymi ideami. Gdybys nadal miał problem ze zrozumieniem- nie uwazam zeby teoria przywołanego przeze mnie taksówkarza była prawdziwa. Na temat TbH mam własna teorię, ale poniewaz to tylko teoria, do czasu az historia osądzi kto miał racje, nie czuje sie zobowiązany o tym dyskutowac. Bez odbioru.
                          • hecer Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 10:34
                            No to ćwiczę czytanie ze zrozumieniem:
                            jaz0n 27.12.12, 20:06
                            sam ostatnio uslyszałem (od taksówkarza zdaje się

...że ja jestem skorumpowany? Bo chcę wybudować most na działce którą posiadam? A nie słyszałeś, od "zdaje się taksówkarza" że w wielokrotnie zgłaszałem do prokuratury to, że ten most na Wschodniej budowany jest na działce znajomej?

Wiesz, poprzednim wpisem osiągnąłeś dno. Mało komu w ten sposób poważnie mówiłem, ale tobie powiem: jesteś zerem. I chętnie powiedziałbym ci to w twarz, jeśli wyrazisz ochotę ujawnienia się. Widzę, że cię zdziwiło to, że się odezwałem. Owszem, bo przegiąłeś. Jeśli wydaje ci się, że wystarczy mnie trochę w internecie znieważyć, żebym się odezwał, to masz rację. Odezwę się by ci powiedzieć, że jesteś zerem.
                            • jaz0n Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 11:36
                              Ćwicz dalej. A tego typu obelgi od kogoś takiego jak ty mogę uznac najwyżej za komplement.
                              • hecer Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 12:52
                                nie możesz tego uznać za komplement, jeśli nie chcesz wyjść na durnia.

• diego_f Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 12:55
                                  hecer, daj spokój, nie widzisz, że to nie ma sensu...? ten wątek jest prowokacją, więc lepiej się nie odzywać, bo to nie ma sensu, a może później zostać wykorzystane "przeciwko".
                                  • hecer "chyba taksówkarz" 29.12.12, 16:41
                                    www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=136232&page=7
                                    Wreszcie wiemy

Marek Nienartowicz, Piątek, 11 Stycznia 2008

- Panie, ja wiem, dlaczego TEN poseł blokuje budowę mostu na Wschodniej. Na lewym brzegu Wisły ma swoje działki i chce na nich zarobić - te zdania w ostatnich latach były w Toruniu powtarzane przez wiele osób. Plotka zatoczyła szerokie kręgi. Co z tego, że TEN poseł, czyli Antoni Mężydło, publicznie zaprzeczał. Plotka miała swoją siłę, bo powtarzały ją osoby z najważniejszych stanowisk w Urzędzie Miasta.

Wszystko w czasie dyskusji o lokalizacji nowego mostu. W niej poseł Mężydło krytykował lansowaną przez prezydenta Michała Zaleskiego i jego współpracowników koncepcję mostu na wysokości ulicy Wschodniej.

Teraz być może wyszło szydło z worka. Wiadomo, czyje są niektóre działki na lewym brzegu Wisły.

Wiadomo czyje. Moje.

Kto tak mówi? "Chyba taksówkarz".

Chcecie takich urzędników w mieście?

To jest zachowanie niegodne. Rozpuszczanie takich plotek, uwiarygodnienie ich taksówkarzem (bo przecież ludzie gadają w taksówkach, taksówkarze najlepiej wiedzą) to elementy czystej propagandy. Propagandy reżimowej. Reżim tej propagandy potrzebuje aby wami rządzić. Tak samo jak kłamstwa o kosztach budowy na Wschodniej, "które są porównywalne" - jeśli ceny z 1999 roku zwaloryzuje się stopą dyskontową weksli.

A kto taką metodologię wyceny kosztów zaproponował? Kto, podczas głosowania nad zaciągnięciem 300 milionowej pożyczki, która pogrążyła finanse miasta tak mówił? Prezydent Michał Zaleski.

Swego czasu napisałem skargę na te prezydenta do Rady Miasta. Co zrobiła rada miasta? Nic.

Reżim oparty na kłamstwie nie ma przyszłości. Most zbudowany na kłamstwie będzie służył tylko temu kłamstwu i tej kłamliwej propagandzie.

A gdy ktoś o tych kłamstwach mówi to co go czeka? Oskarżenie o zniesławienie. Wywalenie z roboty.

Czym był wniosek o likwidację stowarzyszenia podyktowany? Czym się kierowano? Zasadą praworządności? Czy może była to po prostu próba zamknięcia ust, aby dalej móc wciskać ludziom kit?
                                    • jaz0n Re: "chyba taksówkarz" 29.12.12, 21:02
                                      Ja p...le hecer jestes bardziej odklejony niz sekta smolenska. Naprawdę znalazłes w którejs z moich wypowiedzi coś co mozna sparafrazowac jako 'Tak, uwazam ze Bartosz D. aka hecer ma działki na lewym brzegu Wisły i pod egida TbH msci sie ze mu nie wyszła inwestycja zycia'? Weź dorosnij- rozumiem źrodła frustracji, bo masz ich dosyc, ale nie błaźnij się. Pewnie źle zrobilem w ogole wspominając o tobie- dla wątku nie byłes praktycznie w ogóle istotny, a dorzucona przeze mnie anegdotka była raczej żartem a nie zarzutem. Twoja histeryczna reakcja w normalnych ludziach spowoduje raczej komentarz 'uderz w stół...'. I tak jak mowiłem- możesz sobie bluzgac mnie ile wlezie, bo twoja opinia na dowolny temat juz nie jest w stanie mnie bardziej dotknąc- natomiast nie dopraszaj się o mozliwośc wyrazenia mi jej w twarz, bo zapewniam cie ze nie mam żadnego innego powodu aby spotykac się z toba niż taki w wyniku którego nie dasz rady nawet dojśc do zera w 'jestes zerem'.
                              • zagryzka Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 15:26
                                Jazon, daj spokój. Nie dyskutuj z pieniaczem, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem.
                                • hecer Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 16:17
                                  Wiktor K.? Chcesz o działkach porozmawiać?
                                  • szalonyjoe00 Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 17:40
                                    hecer napisał:
                                    > Wiktor K.? Chcesz o działkach porozmawiać?

Dobre, wręcz piękne, potem się tylko nie dziw, że nawet na rozmowy kwalifikacyjne nie zapraszają. Strzykając jadem na prawo i lewo, głównie na tych co robią po prostu swoje z czego utrzymują rodziny i w 4 literach mają całą tą Twoją wojnę z Najwyższym jak go nazywacie gwarantujesz sobie, że w województwie nikt nawet do prac interwencyjnych Cię nie zatrudni.
                                    • hecer Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 18:39
                                      rozwijając ten wniosek: jakbym odpuścił w sprawie mostu, to bym znalazł pracę?
                                  • zagryzka Re: Słyszałem też o tych działkach 29.12.12, 18:51
                                    hecer napisał:

> Wiktor K.? Chcesz o działkach porozmawiać?

A po co Ci to wiedzieć? Zapamiętaj jedno, jeśli myślisz, że jesteś cierpiącym za wszystkich męczennikiem walki z jakimś mostowym układem, to skreśl z tego myślenia słowa "za wszystkich". Póki co nikogo w sprawie mostowej zdaje się nie skazano (może i szkoda) a proponowane przez Ciebie lekarstwo (zaprzestanie budowy mostu) w pewnym momencie stało się gorsze od choroby (niezbyt dobra, kosztowna lokalizacja z niezrozumiałymi elementami, zgadzam się). O kosztach tych wszystkich postępowań odwoławczych nie chcę nawet myśleć, ale wszystko że tak powiem - bez wymiernego efektu.
    • stawki_torun Re: Toruń Bez Hałasu? 29.12.12, 16:37
      Nie sądzę aby każdy kto ma inny pogląd był wrogiem dla tych co się różnią w danym temacie.

Natomiast chciałbym się spytać , jako mieszkaniec, dlaczego ma być wybudowany Węzeł KLUCZYKI, który zniszczy spokój dla wielu tysięcy ludzi ?
      Osobiście nie mogę się z tm pogodzić, szczególnie że są inne rozwiązania jak doprowadzenie do zmian na węźle Czerniewice, czy wybudowanie węzła STAWKI

Mam nadzieję, że rozsądek zwycięży i ten węzeł Kluczyki nie powstanie, a węzeł Czerniewice zachowa zjazd na ulicę Łodzkę

pozdrawiam

• zagryzka Re: Toruń Bez Hałasu? 29.12.12, 18:35
        stawki_torun napisał(a):

> dlaczego ma być wybudowany Węzeł KLUCZYKI,

Naszemu (cokolwiek niezbyt udanemu) demaskatorowi podsuwam niniejszym nazwisko tak właśnie argumentującego radnego (w przedostatnim akapicie linkowanego artykułu - licząc od fejsbukowego "lubię to"). A niech ma!

Hihihi.
        • stawki_torun Re: Toruń Bez Hałasu? 29.12.12, 19:01
          Hej
          Nie jestem politykiem, nie interesuje mnie PO, PIS itd i wzajemne rozgrywki.
          Natomiast jestem mieszkańcem Stawek i widzę idiotyczne dążenie do budowy czegoś co będzie szkodzić zwykłym mieszkańcom także mnie.
          Ktoś kto nie mieszka w tym rejonie, ma to w d..., ale inni nie.
          Właśnie tych co tam mieszkają należy pytać o zdanie, tam nie działa polityka, tylko zdrowy rozsądek.

Nie należy budować tego węzła, jest koszmarnym pomysłem, a w sytuacji gdzie są inne rozwiązania, bardziej prospołeczne , ludzkie jak węzeł Stawki lub rozbudowa węzła Czerniewice, to warto iść w tym kierunku, a nie w emocja partii, o których nawet nie zamierzam się rozpisywać co myślę.

Mam nadzieję, że rozsądek i rozum chociaż raz będzie górą i węzeł Kluczyki nie powstanie, a jednocześnie nastąpi rozbudowa węzła Czerniewice

pozdrawiam
          • hecer Re: Toruń Bez Hałasu? 29.12.12, 23:16
            Stowarzyszenie Toruń bez hałasu też sprzeciwia się lokalizacji tego węzła w osi starego mostu. Mam nadzieję, że się uda ją zmienić. Jesteśmy stroną postępowania odwoławczego w GDOŚ w tej sprawie

pozdrawiam
            Bartek Dawidowicz
            • stawki_torun Re: Toruń Bez Hałasu? 30.12.12, 10:54
              Dzień dobry,

Panie Bartku, cieszę się, że są takie Stowarzyszenia i ludzie jak Pan,
              którzy rozumieją zwykłych mieszkańców Torunia i walczą aby nas nie krzywdzić.

Życzę wytrwałości i proszę nie zważać na osoby, które nie są kompetentne i nie rozumieją wszystkiego jak należy.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego
              mogę śmiało napisać, że od wielu ludzi mieszkających na Stawkach i Pogórzu
              mamy nadzieję że uda się zmienić na dobre to co złe i idiotyczne

Trzymajcie się

• hecer Re: Toruń Bez Hałasu? 30.12.12, 11:25
                Dzięki! Jak każda lokalna, uczciwa organizacja społeczna działamy na rzecz statutowych wartości i dla mieszkańców. Nie ma w tym nic dziwnego, że nienawidzą nas politycy i urzędnicy. Mamy patrzeć im na ręce. Patrzymy, robimy to skutecznie, oni nas za to nie lubią. Odnoszę wrażenie, że na forach tę nienawiść wylewają na nas politycy i urzędnicy, którzy swoją karierę zawdzięczają politykom; normalni ludzie nie demonstrują tak szybko tak wielkiej wrogości, nie budują przeciw innym hałaśliwej. kłamliwej propagandy.

Wiesz, prasa papierowa jest potężnym kryzysie. Próbuje sprzedawać wczorajszy news, choć wczoraj był on za darmo w necie. Dziennikarzy finansuje klikanie w banery przez internautów i pełnostronicowe ogłoszenia z logo UE zamawiane przez samorząd. Rosną więc ograniczenia obiektywności prasy. Akce Agory poleciały mocno w dół. Rośnie siła mediów opartych na internecie, np. Telewizji MSM, która jest jednocześnie dostawcą usług internetowych. Rosną media Rydzyka.

Kto więc ma patrzeć politykom na ręce? Organizacje społeczne właśnie od tego są. Mają prawo krytykować i robią to merytorycznie. To nie nasza wina, że politycy wybierają rozwiązania droższe i gorsze, zmieniają warianty na głupsze i bardziej uciążliwe dla środowiska i mieszkańców bo akurat mają na to pieniądze z Unii. Naszą rolą jest o tym mówić.

dzięki za miłe słowa
                pozdr
                bd
    • uszaty25 Re: Toruń Bez Hałasu? 30.12.12, 13:48
      Tak już w zyciu jest, ze ci ktorzy kradna najwiecej zawsze najglosniej krzycza "łapać złodzieja".
      • zagryzka Re: Toruń Bez Hałasu? 30.12.12, 16:04
        uszaty25 napisała:

> Tak już w zyciu jest, ze ci ktorzy kradna najwiecej zawsze najglosniej krzycza
        > "łapać złodzieja".
        >

Ci, co zawsze najgłośniej krzyczą "łapać złodzieja" to najwięcej kradną? Hmmm. Moim zdaniem hecer jest czysty, co więcej ma jednak sporo racji, trochę się tylko w zbyt głęboki las zapędza w swoich pościgach.
        • hecer Re: Toruń Bez Hałasu? 30.12.12, 18:04
          drzewa ci zasłaniają las.

Polityka jest dla ciebie ważniejsza niż to, czemu ma służyć.

Tak, mam rację w sprawach mostu. I polityczne drzewa tej racji nie umniejszają. Wystarczy tylko o tym powiedzieć otwarcie, publicznie, a nie jedno mówić na forum anonimowo a co innego publicznie do kamery.
          • dawid.be Re: Toruń Bez Hałasu? 30.12.12, 18:56
            hecer napisał:

> Tak, mam rację w sprawach mostu....

Oczywiście, że masz rację Mistrzu :)
            • stawki_torun Re: Toruń Bez Hałasu? 02.01.13, 18:39
              STOP DLA WĘZŁA KLUCZYKI, TAK DLA ZJAZDU W CZERNIEWICACH !!!

Zawsze mówiłem, że Ci co walczą z nieprawidłowościami są najbardziej atakowani,
              ale ważne, że są i warto ich wspierać

• zagryzka Re: Toruń Bez Hałasu? 02.01.13, 19:08
                stawki_torun napisał(a):

> Zawsze mówiłem, że Ci co walczą z nieprawidłowościami są najbardziej atakowani,
                > ale ważne, że są i warto ich wspierać

To jak, blokujemy budowę nowego mostu? W proteście przeciwko nieprawidłowościom przy jego planowaniu przykujmy się tak, by żadne prace dalej nie postępowały. Może rotacyjnie, bo trochę zimno...
                • stawki_torun Re: Toruń Bez Hałasu? 02.01.13, 19:45
                  za zimno..., lepiej inaczej to załatwić, tylko trzeba się głębiej zastanowić .....

NIE DLA WĘZŁA KLUCZYKI , precz z złymi decyzjami, precz z antyspołecznym nastawieniem !!
                  • stawki_torun Re: Toruń Bez Hałasu? 02.01.13, 20:02
                    Temat dzisiejszy :
                    ZBLIŻENIA
                    Grupa Mieszkańców kontra Urzędnicy - spór o lokalizację węzła drogowego w Toruniu,
                    UMT nie potrafi dobrze MIESZAĆ =argumentować swoich idiotycznych decyzji , pod koniec Zbliżeń, dzisiejszy materiał, najlepsze to że ruch nieznacznie się zwiększy ( z 2-ch tysięcy do 15 tysięcy jak nie więcej ...) , oszuści, krętacze ... no ...

LINK:
                    www.tvp.pl/bydgoszcz/informacja/zblizenia/wideo/201-g-1830/9609087

NIE DLA WĘZŁA KLUCZYKI , dość z złymi decyzjami i antyspołecznym nastawieniem !
                    • 1kniaz1 Re: Toruń Bez Hałasu? 03.01.13, 07:38
                      A Stefan jak zwykle - NIE DA SIĘ. A dlaczego - BO PREZYDENT NIE CHCE.
                      • neurogin Toruń Bez Hałasu? 04.01.13, 15:55
                        Czyli rozumiem, że nie jest to organizacja dla bieżących celów politycznych, tylko dla zapewnienia Torunianom prawa do spokoju, wypoczynku, bez hałasu. Tylko, że uciążliwy hałas nie sprowadza się tylko do ruchu pojazdów...

Uciążliwe hałasy w naszym mieście:

hałasy sąsiedzkie – w blokowisku: puszczana głośno muzyka, zza ściany odgłosy libacji (wierzcie mi, że na dłuższą metę jest to nie tylko nieprzyjemne, ale wręcz nie do zniesienia)

przekrzykiwanie się przez telefony komórkowe pasażerów podczas korzystania z publicznego transportu (w Danii wprowadza się strefy ciszy w komunikacji)

wszędzie rozlegające się dźwięki komórek, nie wyłączając kin, teatrów, koncertów, kościołów…

dudniąca muzyka w lokalach gastronomicznych, a nawet podczas przewozu PKS – podobno dla umilenia czasu klientom

uliczni grajkowie (będąc turystą może mówisz jaki to daje miły nastrój, ale popracuj tak 8 godzin gdy pod oknem rzępolą - moja znajoma pracowała na Szerokiej i płaciła, żeby nie grali!)

Jakie działania w powyższym zakresie podjęła lub zamierza podjąć "TBH"?
                        • hecer Re: Toruń Bez Hałasu? 04.01.13, 16:19
                          Mam propozycję: niech władze miasta zajmą się wymienionymi przez ciebie problemami, a stowarzyszenie Toruń bez hałasu zajmie się budową dróg.

Jestem przekonany, że władze Torunia znakomicie rozwiążą za pomocą środków europejskich problemy libacji alkoholowych. My zaś - nawet bez środków europejskim - zlikwidujemy korki w Toruniu zapewniając mieszkańcom znacznie lepsze pod względem akustycznym warunki życia.
                          • zagryzka Re: Toruń Bez Hałasu? 04.01.13, 18:36
                            hecer napisał:

> Mam propozycję: niech władze miasta zajmą się wymienionymi przez ciebie problem
                            > ami, a stowarzyszenie Toruń bez hałasu zajmie się budową dróg.

Zgodnie z dobrze znaną zasadą: każdy Polak wie najlepiej co ma robić... ten drugi. :)
                            • marink Re: Toruń Bez Hałasu? 04.01.13, 20:20
                              TBH pomaga nam mieszkańcom w zagrożeniach o oddziaływaniu masowym
                              Czyli np Budowa Węzła KLUCZYKI = wpływ na tysiące ludzi
                              Dlatego muszą być takie Stowarzyszenia i dzięki Bogu są takie jak TBH czy Stowarzyszenie Stawki.

A sprawy głośnej muzyki u sąsiada, po 22 to sprawa Policji i UMT
                              sprawy nocnych libacji podobnie , nie potrzeba aby się w to angażowali inni skoro z naszych
                              podatków utrzymujemy służby aby się tym zajmowały.

Tak więc cóż, Ci którzy dopatrują się zamachy na Prezydenta w działaniach Stowarzyszeń SĄ w BŁĘDZIE,

UWAGA - WAŻNE
                              www.tvp.pl/bydgoszcz/aktualnosci/komunikacja/czesc-torunian-nie-chce-wezla-kluczyki/9609785
                              NIE DLA WĘZŁA KLUCZYKI

pS. PROPONUJE ABY każdy wspomógł walkę z głupotą i wspomógł stowarzyszenia, choćby dobrym słowem

• hecer Re: Toruń Bez Hałasu? 05.01.13, 11:04
                              masz na myśli wyznaczenie przez was, polityków, działań dla stowarzyszenia? Na przykład zajęcie się hałasem podczas libacji? Zbyłem to ironią.

...ale wam się włączyło gadane.
                              • neurogin Toruń Bez Hałasu? 07.01.13, 17:45
                                Trochę mnie martwi, iż moja lista uciążliwych miejskich hałasów zostaje potraktowana ironicznie a może niepoważnie? Wierzcie, mi te wymienione problemy – w odróżnieniu od osób których domy pobudowano przy trasach szybkiego ruchu – dotyczą większości mieszkańców! Skoro służby powołane do porządku nie zawsze sobie z tymi problemami radzą, nacisk społeczny w postaci energicznych działań stowarzyszenia byłby bardzo pożądany. Nazwa zobowiązuje. A może dla Waszego stowarzyszenie bardziej adekwatną nazwą byłoby: „Toruń Bez Z.”?
                                • hecer Re: Toruń Bez Hałasu? 07.01.13, 19:10
                                  a może dla ciebie najważniejsze jest to, żeby nie istniały w Toruniu stowarzyszenia dla których najważniejsza jest walka z dobre rozwiązania drogowe?

Twoje zarzuty są bezpodstawne. Oceniasz nas w sposób polityczny. Istotne dla ciebie jest przede wszystkim to że ktoś krytykuje wprowadzane w Toruniu bezmyślne projekty drogowe bo ta krytyka - merytoryczna - okazuje się skuteczna. Wolałbyś żeby jej nie było.

Jeśli bardzo przeszkadzają tobie - i "wielu innym mieszkańcom" - rzeczy, proszę załóżcie stowarzyszenie które zajmie się tymi problemami, dobrze? Skoro są one tak uciążliwe dla ciebie i twoich znajomych, zacznijcie działać. Jeśli nie interesują cię kwestie drogowe nie zawracaj nam głowy.

Zacząłeś od insynuacji politycznych, po drodze wymyśliłeś kilka spraw którymi warto się zająć. Może i warto. Jeśli warto, zajmij się nimi. Załóż stowarzyszenie Toruń bez libacji. I rozwijaj współpracę ze stowarzyszeniem Teraz most - tam jest wielu spółdzielców, ludzi "reprezentujących tę grupę najbardziej zacnych obywateli miasta", mają wpływ na hałas na klatkach schodowych, zakłócanie ciszy nocnej, szczekające psy, pouczą mieszkańców jak słuchać telewizji Trwam w taki sposób, żeby nie zakłócać miru domowego.

Jesteś z pewnością skutecznym, zatroskanym obywatelem który zmierzy się z tymi problemami.
                                  • neurogin Toruń Bez Hałasu? 09.01.13, 17:44
                                    No, spokojnie. Nie chodziło mi, żeby zdyskredytować Waszą inicjatywę, bo dla mieszkańców bloków położonych wzdłuż tras na pewno to jest poważny problem (i główny powód braku komfortu we własnych mieszkaniach), a raczej żeby wybadać, przyznaję prowokując, czy nie zainteresowalibyście się innymi, a często nawet niemniej uciążliwymi hałasami, które ponadto dotyczą wielu mieszkańców naszego miasta. Hałas z ulicy - choć zapewne uciążliwy - nie wyczerpuje szeregu hałasów jakie na co dzień docierają do naszych mieszkań (nie mówiąc już o sferze publicznej). Rozumiem, że jako kraj na dorobku, wciąż zarabiamy na hałasie. Ale już za parę lat, jak przewiduję, wszyscy będziemy mieć tego serdecznie dość i przed hałasem będziemy się bronić - co robią już inni (np. Duńczycy). Ot wszystko, nic więcej nie miałem na myśli.
                                    Ps. Skoro z założenia zajmujecie się wyłącznie hałasami drogowymi to nazwa powinna być węższa, bo trochę jest myląca.
                                    • marink Re: Toruń Bez Hałasu? 09.01.13, 21:26
                                      Właściwie, to czego Ty właściwie chcesz od Stowarzyszenia TBH ? .
                                      Bardzo dobrze że takowe jest i działa. Taka działalność zabiera sporo czasu i tylko dobrze śiwadczy o tych którzy ją podejmują.
                                      Nie można zająć się wszystkimi sprawami i tematami o których piszesz. Nawet z takiego prostego powodu jak brak czasu. Tak ja możesz wcześniej przeczytać załóż własne Stowarzyszenie lub wstąp do jakiegoś i zajmij się tymi tematami.
                                      Wtedy zrobisz coś dobrego dla mieszkańców, no i wtedy też zaznasz tego że nie wszyscy będę Cibie popierać , głownie z niewiedzy ...., no ale taki jest świat.
                                      Działaj, daj nam znać jak już zaczniesz, walcz z tymi tematami libacji i innymi
                                      Życzę Tobie wytrwałości i odwagi , działaj
    • orzii Re: Toruń Bez Hałasu? 05.01.13, 14:14
      orzi.flog.pl/archiwum
      jak ktoś lubi zdjęcia z Torunia :)

można komentować bez logowania [ nawet wskazane ;) ]

toruń, Thorn, zabytki, zwiedzanie, turystyka, miasto, gotyk, goth, turyści, architektura, orzi, zabytkowe miasto, wycieczka, urlop, wakacje, weekend, zdjęcia, zdjęcie, photo, foto, fotka
      orzi_i@op.pl
      Grzegorz Orzechowski
      531-187-900
      Toruń

szukam pracy :)
    • dawid.be Re: Toruń Bez Hałasu??? 05.01.13, 18:43
      Niby T_BEZ_HAŁASU a hałas i burdel wielki zrobił niejaki hecer podpisujący się "pozdrawiam Bartek Dawidowicz".
      Mam nadzieję, że ów osobnik znajdzie posadę poza Toruniem.
      Szkodników nam nie trzeba w mieście !!!
      • diego_f Re: Toruń Bez Hałasu??? 05.01.13, 22:16
        dawid.be napisał:

> Niby T_BEZ_HAŁASU a hałas i burdel wielki zrobił niejaki hecer podpisujący się
        > "pozdrawiam Bartek Dawidowicz".
        > Mam nadzieję, że ów osobnik znajdzie posadę poza Toruniem.
        > Szkodników nam nie trzeba w mieście !!!

Burdel to zrobili ci, którzy nie potrafili odpowiednio dobrze przygotować tak wielkiej inwestycji, jaką jest budowa mostu. Gdyby wszystko było na tip-top to nikt by się nie czepiał, a skoro sprawa w kilku aspektach została spaprana bądź niedopatrzona, to teraz są problemy. A Najwyższy zapewniał, że to najlepiej przygotowana inwestycja w historii Torunia.
        Zresztą - czego on już nie zapewniał...
      • marink Re: Toruń Bez Hałasu??? 09.01.13, 21:34
        Z jakiego powodu oceniasz, że ktoś jest niby szkodnikiem ?
        Akurat osoba o której tak się wysławiasz robi dużo dobrego dla miasta.
        Pokazuje idiotyzmy włodarzy. Od tego jest demokracja i stowarzyszenia, aby to robiły.
        A Ty co robisz ?, poza faktem obrażania kogoś. Może też mniej odwagę podpisać się nazwiskiem oraz wysłowić tak aby konkretnie postawić jakiś zarzut innej osobie

Jeżeli potrafisz tylko tak napisać jak napisałeś, to po prostu nie pisz, bo to żenada jest
        a Bartek , chociaż go osobiście nie znam, to porządny człowiek, i odważny , bo nie każdego stać na to aby otwarcie krytykować działania Tych co siedzą akurat na miejskich stołkach , no chyba że jesteś jednym z nich , to by nawet pasowało ..... :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka