10.01.04, 15:52
Z wielką przykrością przeczytałem, że Czesław Niemen walczy ze śmiercią. To
jest historia polskiej piosenki i moja prywatna :(
Obserwuj wątek
    • qba26 Re: Niemen 10.01.04, 16:44
      nie wiedziałem wodzu że byłeś aż tak ważnym elelmentem w historii polskiej
      muzyki tworzonej przez Niemena :-)
    • romanroz Re: Niemen 10.01.04, 21:49
      ..i niech tę walkę wygra,jeśli takie jest jego pragnienie.Zyczmy mu tego,którzy
      go znamy i cenimy.
      • toja50 Re: Niemen 10.01.04, 22:49
        Nic nie wiem na ten temat, to bardzo smutne. Byl rowniez barwna czescia mojego
        studenckiego zycia dawno temu w Sopocie. Lubie Go caly czas, choc najbardziej
        jego stare piosenki i stare interpretacje, a Jego " Dziwny jest ten swiat" jest
        ciagle aktualny. Zycze Mu zeby wyszedl z tego i jeszcze nam zaspiewal :-(((
        • naata Re: Niemen 11.01.04, 00:45
          ..."Dziwny jest ten świat", "Bema pamięci rapsod...", "pod papugami" i wiele
          wiele innych...Oczywiście, że to czasy młodości i to wspaniałe czasy, mimo
          wszystko. Niemen, to historia, po trosze każdego z nas! Życzę, by jak
          najszybciej pokonał chorobę!
    • chetor Re: Niemen 11.01.04, 10:32
      Przeczytałem o tym we wczorajszym superexpresie. W innych mediach tego nie
      podają ale nie posądzam tej gazety aby z takiej informacji robiła
      jakiś "przekręt". Na życzenie Cz.N. nie są podawane żadne wieści o jego stanie.
      • toja50 Re: Niemen 15.01.04, 15:22
        Gdzies czytalam, ze stan jest bardzo ciezki i nawet nie mozna operowac. Czy to
        juz tak beznadziejne? Smutne, ale moze ktos czytal optymistyczne wiadomosci?
        • magikos Re: Niemen 15.01.04, 18:51
          Niestety ,ten świat - świat artystów tak sie kończy , przeważnie ,ale
          zawsze..... jednyne pocieszenie - życzę mu przede wszystkim jak najmniej
          cierpień - 3maj sie Czesiu .
          • naata Re: Niemen 15.01.04, 19:08
            Nie miałam okazji nic konkretnego na temat Niemena przeczytać. Czy to tak
            beznadziejnie wygląda?
            Dlaczego, Magikosie, uważasz, że 'tak- właśnie' świat artystów musi się
            kończyc? Masz jakies osobiste doświadczenia? :)
            • magikos Re: Niemen 15.01.04, 19:13
              Tak ,miałem w swoim otoczeniu artystę ,sam też trochę pogrywałem,ale u mnie w
              pewnym momencie rozsądek przewyższył wszystko - z wiekeim to przyszło ,Maciek
              nie zdążył wydorośleć - Świeć Panie nad Jego Duszą - to już ponad 10 lat :(((
              • chetor Re: Niemen 15.01.04, 19:43
                No ale Niemen wydoroślał i też nie rozumiem Twojego stwierdzenia. To po prostu
                choroba, rak, który może dorwać każdego, nieartystę też.
                • naata Re: Niemen 15.01.04, 20:30
                  Tak, to prawda, rak nie wybiera....
                  • toja50 Re: Niemen 15.01.04, 22:18
                    Tu nie ma mocnych na te chorobe, jedni jakos wychodza, inni gasna przerazajaco
                    szybko.
                    • magikos Re: Niemen 16.01.04, 19:53
                      Ale moment ,rak nie jest tak ot sobie ,jest jakaś przyczyna powstawania
                      jego ,zbyt dużo papierosów (mój dziadek np. palił 65 lat - rzucił i po 5
                      latach już go nie było), niezdrowy tryb życia ,mało ruchu itp.- to nie jest
                      tak ,że dziś on jutro ja itp.
                      • allexaandra Re: Niemen 16.01.04, 20:56
                        znam takich co nie pili, nie palili, cięzko pracowali, i tez na raka umarli ;(
                        • hehe.he Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 02:14
                          • naata Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 11:27
                            ....jakież to, smutne, kiedy odchodzą Ci , których kochamy,
                            Po Których, puste miejsca wypełniają jedynie wspomnienia...
                            Nic, nigdy, już nie jest, jak przedtem……Czesiu, już nie cierpi...
                            Pozostawił Swoich bliskich w cierpieniu...Im współczuję najwięcej...
                            • qba26 Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 12:10
                              Niemen to nie tylko ciało które niestety odmówiło mu posłuszeństwa. Niemen
                              będzie żył tak długo jak długo ludzie będą słuchać jego muzyki. Szkoda tylko że
                              odszedł tak wcześnie bo mógłby jeszcze wiele dla muzyki zrobić.
                              • naata Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 12:34
                                Zgadzam sie Qbusiu ,mógł jeszcze wiele zrobić, ale juz Go nie ma...
                                • toja50 Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 13:02
                                  Smutno mi juz od nocy. Mialam nadzieje. Teraz zapalam swieczke. Na polonii
                                  wczoraj o 23 ogladalm film o Borysie. Piekny, przejmujacy film. Tez mowi, ze w
                                  Polsce malo kto rozumie jego muzyke. Tyle razy rozmawial z roznymi ludzmi, ale
                                  nikt nie jest zainteresowany. Smutne to , bo jego piosenki dla mnie sa z
                                  przeslaniem piekne, a nie taka sieczka , ktorej sluchac nie moge.Lomot i tyle.
                                  Smieszy mnie tez taki Cierniewski czy jak u tam co przyjechal nie widomo skad i
                                  spiewa trzy zdania w kolo dosc melodyjnie a wiara sie buja i jest zadowolona. A
                                  mamy takiego Borysa i nikt nie chce go sluchac. Ot Polska wlasnie. Niemen tez
                                  pewnie dopiero po smierci bedzie puszczany w radio czy telewizji. Pozdrawiam.
                                  • naata Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 13:27
                                    Niemen, był ( jakiez to dziwne, że piszemy juz w czasie przeszłym), muzykiem
                                    wielkiego formatu, był tez doceniany i słuchany, czego dowodem jego rzesze
                                    fanów, i to też młodych ludzi.
                                    Program z Borysem, to ten, o którym kiedys wspomniałam. I Borys, ma powodzenie
                                    wśród Polaków, wśród starszych, jak i młodych. Na pewno nie wszystkim
                                    odpowiada twórczość Borysa czy Niemena, ale to nie znaczy, że ich popularność
                                    jest przez to mniejsza! Wręcz przeciwnie, uważam.
                                    Nie stawiałabym w jednym szeregu, twórczości Cierniewskiego, czy choćby
                                    Krawczyka, bo nie ma tu żadnej wspólnej miary. Osobiście nic nie mam do
                                    Cierniewskiego, spiewa melodyjnie, lekko, zabawia masy,które, jak wszędzie na
                                    swiecie uwielbiają się bawić! I dobrze, dla każdego coś co lubi.
                                    A że koterie decydują, kto ma być bardziej czy mniej słuchany to, juz inna
                                    para kaloszy, i nie można tu mówic o Polakach ,nas wszystkich. Podobnie nie
                                    możemy wpływać na politykę, choć sami dokonywaliśmy wyboru....Pozdrawiam
                                    • naata Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 14:07
                                      www.teatry.art.pl/!rozmowy/cniemen.htm
                                      • toja50 Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 14:41
                                        Tyyyyle lat a ciagle aktualna tresc. Dzieki Naata. Masz glowe na karku.
                                        • broneknotgeld Re: Niemen nie zyje 18.01.04, 16:58
                                          "Dziwny jest tyn świat"
                                          Kery siedzi w nos
                                          Bliźni - niby brat
                                          A dostaniesz cios

Stodoła skiż pszonio sie nom niy zapoli
                                          Pryndzy skiż somsiada kerego to boli
                                          Że ktosik jest lepszy, wiyncyj szczyńścio mo
                                          A jego los "skrziwdzioł" - tako mu sie zdo
                                          Bestoż fakla chyci - łobyjście podpoli
                                          Szczyńśliwy niyszczyńściym kere z jego woli.
                                          • chetor Re: Niemen nie zyje 19.01.04, 09:38
                                            Co tu można powiedzieć, żal i smutek wielki :(
                                            • broneknotgeld Re: Niemen nie zyje 19.01.04, 18:52
                                              Trza jak Czesiu "robić swoje"
                                              Take zowdy zdanie moje.
                                              • parkowy Re: Niemen nie zyje 19.01.04, 19:14
                                                Jeszcze nie mogę uwierzyć....Kurcze,dlaczego trzeba śmierci człowieka ,aby go doceniono.:(
                                                • ile Re: Niemen nie zyje 20.01.04, 12:08
                                                  wierzę, On śpiewa tam z aniołami
                                                  wierzę, Jest teraz "tym bardziej" z nami
                                                  • toja50 Re: Niemen nie zyje 20.01.04, 14:02
                                                    To prawda Parkosiu. Dopiero teraz sie o nim mowi, szkoda. Mysle tez , ze
                                                    jeszcze kilka dni i znowu do boju Lzy, Ich troje i inne jakies takies. Ja sie
                                                    juz do tego nie przyzwyczaje i nie polubie. Pozdrawiam
                                                  • parkowy Re: Niemen nie zyje 20.01.04, 21:16
                                                    Jeden z radnych Szczecina przedstawił propozycję wzniesienia w mieście pomnika Czesława Niemena.Mam mieszane uczucia...Niemen zasługuje jak nikt inny,jednak sam pewnie nigdy by się nie zgodził,wystarczy przeczytać o jego woli odnośnie pogrzebu.
                                                  • chetor Re: Niemen nie zyje 21.01.04, 07:48
                                                    Czytałem jeden z ostatnich jego wywiadów, czuł sięczłowiekiem szczęśliwym i
                                                    spełnionym - robił w życiu to co lubił najbardziej.
                                                    To szczęście móc tak twierdzić.
                                                    Sądząc z jego skromności nie sądzę by odpowiadały mu pomniki itp. rzeczy. Wg
                                                    mnie najlepiej nadać ulicom jego imię.
                                                  • toja50 Re: Niemen nie zyje 21.01.04, 11:04
                                                    U nas jak zwykle skrajnosci sa w modzie. A wystarczy przyzwoicie obchodzic sie
                                                    z czlowiekiem za zycia. Ale tak to juz jest, zony tez sie chwali dopiero po
                                                    smierci!
                                                  • naata Re: Niemen nie zyje 21.01.04, 12:03
                                                    Na cześć Niemena wydawać Jego nagrania po cenie przystępnej, by każdego( dużo
                                                    kradnie) było stać na słuchanie Jego utworów!
                                                    Obawiam się Chetorze, że w przypadku nadawania ulicom Jego imienia, znowu
                                                    popadniemy w skrajność nie do wytrzymania! Place, skwery i aleje, potem zaczna
                                                    sie pomniki, aż sie nasycimy, a to może potrwać długo! 'Umiar', nie jest naszą
                                                    mocną stroną....
                                                  • toja50 Re: Niemen nie zyje 21.01.04, 13:10
                                                    Ot i sama racja szczera. Sama bym kupila.
    • chetor Re: Niemen 24.01.04, 19:10
      Trójkowy Niedzwiedź "załatwia" we wszystkich stacjach radiowych aby w momencie
      rozpoczęcia ceremonii pogrzebowej zagrano jednocześnie "Dziwny jest ten świat".
      • toja50 Re: Niemen 24.01.04, 22:15
        Nie dotarlo do mnie jeszcze kiedy ma byc ta ceremonia. Slyszalam tylko o
        specjalnym zyczeniu Niemena, wiec myslalam o spaleniu, bo taka cisza na temat
        pogrzebu. Chetor gryzdnij jak wiesz, cobym nie przeoczyla.
        • chetor Re: Niemen 24.01.04, 22:21
          Przeczytałem dzisiaj, że w 30 stycznia o 13-tej mają rozpocząć obrządki.
          Najpierw miało być rodzinnie ale przkonano rodzinę, że Czesław to dobro
          narodowe. I chyba słusznie.
          • naata Re: Niemen 24.01.04, 22:52
            www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?l_p=&id_a=&l=&la=&pp=1001&kategoria=katalog&nr=13021549

Toju i wszyscy, co lubią, a lubią na pewno...
            Nawet niedrogie, można sobie kupić i to bez wychodzenia z domu, nieźle.
            No i przypomniec sobie można,
            • toja50 Re: Niemen 25.01.04, 18:36
              Dzieki, Naata, musze to rozszyfrowac hehe troche potrwa.
              • naata Re: Niemen 25.01.04, 20:28
                hehe.., i co? posłuchałaś? :)
            • toja50 Re: Niemen 25.01.04, 21:03
              Ano, posluchalam te kawalki co mi sie podobaly, mlodziez pomogla mi , sama nie
              dalabym rady hehe Fajnie sie slucha.
              • naata Re: Niemen 25.01.04, 21:23
                ...przyjemnie posłuchac, cała nasza młodość i klimaty wtedy panujące...eee to
                se ne wrati, ale posłuchać warto...
    • chetor Re: Niemen 26.01.04, 20:01
      Za "ŻW"
      ---------------------
      • toja50 Re: Niemen 26.01.04, 21:29
        Wolalabym, zeby uszanowano moja wole. Moim zdaniem zona powinna postawic na
        swoim, chyba, ze chodzi o co innego. A fani, czy sympatycy itd mogli
        zorganizowac to co chca "obok", to tez mialoby swoj sens, ale nie mnie o tym
        sadzic.
        • naata Re: Niemen 26.01.04, 22:27
          Też nie mam zdania na temat pogrzebu. Skromny Niemen juz decydować nie może.
          Myślę, że Powązki to, dobre miejsce dla zasłużonego Artysty.
          Nie rozumiem natomiast czy nadanie nazwy ulicom to, odpowiednia "nagroda"?
          Może tak,nie jestem przekonana do końca. Widziałabym coroczny koncert imienia
          Niemena! Po dwudziestu latach jakiś młodzianin idąc ulica Niemena nie bedzie
          wiedział kto to był i dlaczego Niemena? No, ale to moje zdanie...
          • chetor Re: Niemen 27.01.04, 07:45
            Skoro taka była Jego wola to powinni ją uszanować.
            Naata, a myślisz, że wszyscy, którzy chodzą dziś ulicami Mickiewicza,
            Słowackiego, Krasickiego, Skłodowskiej-Curie, Piłsudskiego itd. - wiedzą kim
            oni byli ????
            • parkowy Re: Niemen 27.01.04, 10:03
              To samo chciałem napisać.Samo nazwanie ulicy czy innego placu sprawy nie załatwia.
              • naata Re: Niemen 27.01.04, 13:01
                Na moje moga być ulice skwery i place. Ale przy koncercie imieniem Niemena bym
                obstawała.:)
                • toja50 Re: Niemen 27.01.04, 13:08
                  Naata, masz swietny pomysl i popieram Cie na calego. To bylaby swietna rzecz.
                  Mlodzi mogliby interpretowac Jego piosenki, Tak jest np. z Osiecka,Ciechowski/
                  ale tylko w Toruniu/ no i zajmuje sie tym maly krag zaprzyjaznionych i madrych
                  ludzi, miejmy nadzieje, ze bedzie to rozpowszechnione bardziej. I Niemenowi
                  zycze tego. A nazwa ulicy to juz jak beda chcieli.
                  • naata Re: Niemen 27.01.04, 16:57
                    I znowu dzięki ;))))) Co roku w Tychach organizowany jest koncert na cześć
                    Ryśka Riedla z "Dżemu",młodziez zjeżdza się z całej Polski. Byłam, widziałam i
                    jestem pod wrażeniem.
                    My, ToJu możemy byc, jako aktywne fanki, a co? Myślę, że nasi Koledzy by
                    dołączyli? ;)))
                    • toja50 Re: Niemen 27.01.04, 18:46
                      Jasne, ze dolacza, a jeszcze jak bedziesz miala pifko.
                      • broneknotgeld Re: Niemen 29.01.04, 16:31
                        30.I.04

Ziymia Cie przikryje - dyć my zaśpiywomy
                        Szlagry co w pamiyńci ciyngym przeca momy.
                        • toja50 Re: Niemen 29.01.04, 17:23
                          O to,to wlasnie to. Bedziemy spiewac wbrew wszystkiemu. Masz Bronku racje. Tak
                          trzymac.
                          • toja50 Re: Niemen 29.01.04, 18:11
                            Zapomnialam dodac, ze jutro, tzn w piatek o 13 tej wszystkie stacje radiowe
                            maja grac Dziwny jest ten swiat. Ciekawe czy to sie uda i kto sie wylamie.?
                            • toja50 Re: Niemen 29.01.04, 20:29
                              I znowu odszedl mlody czlowiek 55 lat Krzysztof Dzierzawski, ekspert Centrum
                              im. Adama Smitha. Na pewno kojarzycie. Z uwaga sluchalam jego komentarzy
                              gospodarczych. Mowil bardzo dostepnym jezykiem o powaznych sprawach. Seria
                              jakas czy co? niech juz sie luty zacznie, bede spokojniejsza.
                              • chetor Re: Niemen 29.01.04, 20:41
                                Tak, już wczoraj chyba to podał Polsat. On często u nich występował.
                                Przepraszam ale muszęo to spytać. Dlaczego używasz słowa "odszedł", wiem to
                                takie na czasie. Dalczego nie mówi się po prostu zmarł, tak jak zawsze mówiono?
                                • toja50 Re: Niemen 29.01.04, 20:48
                                  Nie zastanawialam sie nad tym. To zupelny przypadek, mowie roznie i tak i siak,
                                  moda sie raczej nie kieruje jak latwo zauwazyc na tym forum, uzyty wyraz nie ma
                                  znaczenia poprostu chlopa nie ma i tyle a szkoda, bo zauwaz, ze sami lubiani i
                                  przyzwoici ludzie umieraja.....
                                  • naata Re: Niemen 30.01.04, 16:02
                                    Pożegnaliśmy Niemena...
    • toja50 Re: Niemen 30.01.04, 19:54
      Tak, juz po pogrzebie, teraz bedzie spokoj.
      • naata Re: Niemen 30.01.04, 21:30
        Sama jestem ciekawa, czy "Dziwny jest ten świat" będzie rozbrzmiewał dłużej...
        • parkowy Re: Niemen 01.02.04, 00:00
          Nie nadążam...Czy stacje radiowe posłuchały apelu Niedźwiedzia???
          • naata Re: Niemen 01.02.04, 12:39
            Większość posłuchała apelu, wiem to z TVi.
            Moja poprzednia wypowiedź odnosi sie do organizowania(?), corocznych koncertów
            im.Czesława Niemena.
          • chetor Re: Niemen 02.02.04, 11:48
            Tak, w zdecydowanej większości. Te głowne nadawały na zkończenie swoich
            serwisów. Akurat byłem w aucie i gdy skończył się serwis to
            nadawaano 'Dziwny..". Ale tylko Trójka poświęciła więcej czasu, były jeszcze
            wywiady z osobami które Go znały, były Jego najlepsze piosenki. Miałem
            szczególną podróż sentymentalną.
            • toja50 Re: Niemen 02.02.04, 13:16
              Dobrze, ze zajechales do celu,mogla sie ta podroz zle skonczyc, takie
              sentymentalne podroze najlepiej spedzac w bezpicznym towarzystwie i miejscu.:-))
              • chetor Re: Niemen 02.02.04, 22:01
                Żebyś wiedziała, że nietęgo mi się jechało, oj nietęgo.
    • toja50 Re: Niemen 03.02.04, 22:49
      Obejrzalam dzisiaj dyskoteke dla doroslych. Cala byla poswiecona Niemenowi.
      Gdyby byla miesiac temu, byloby fajnie , a dzisiaj tylko smutno.
      • naata Re: Niemen 03.02.04, 23:45
        Też oglądałam i podobne miałam odczucie, szkoda...
    • toja50 Re: Niemen 06.02.04, 21:31
      Ostatnio czytalam kilka wywiadow z Niemenem no i takich wspominek, wiec prawie
      wszedzie powiedziane jest o Grudziadzu, ze tu objawil sie Jego talent w calej
      okazalosci, miejsce nie jest za przyjemne, bo to wiezienie dla kobiet, dla
      ktorych wystepowal i ktore oczarowal. No,no,no. Ale to prawda, i bylo to
      calkiem na poczatku Jego drogi.
      • naata Re: Niemen 06.02.04, 23:03
        A mnie ujeła opowieść Młynarskiego, który wręczył Niemenowi wiersz "Bema
        pamięci" Norwida i zażartował czy nie mógłby skomponowac muzyki i zaśpiewac?
        No! I skomponował ku zdziwieniu Młynarskiego i nie tylko. Później żartowano,
        że mógłby przemówienie Lenina zaśpiewać. Miał Talent i dłuugo nie będzie
        podobnej Indywidualności.
    • toja50 Re: Niemen 11.02.04, 23:03
      Sluchalam wczoraj Niemena, Jego dawnych piosenek w nowej aranzacji i momentami
      nie moglam sluchac. Zdecydowanie wole stare wykonanie, zdecydowanie.
      • naata Re: Niemen 11.02.04, 23:05
        Nie słuchałam w nowym wykonaniu, ale zdania sa podzielone, pewnie dla tych co,
        nie pamietaja orginału wszystko jedno....
        • chetor Re: Niemen 12.02.04, 10:29
          Tak jest nie tylko z piosenkami Niemena ale również z innymi. To co nam się
          podobało kiedyś po pierwszym(kilku) usłyszeniu, po zmianie aranżacji jest
          trudne do zaakceptowania.
          • toja50 Re: Niemen 12.02.04, 11:59
            Ot co, to kiedys wszystko bylo fajne:-)))Dzisiaj nawet radia mi trudno sluchac,
            sama kocia muzyka, ktorej nie rozumiem? A Hip hop doprowadza mnie do agresji.
            Uwaga!
            • naata Re: Niemen 12.02.04, 13:53
              schlesien.nwgw.de/Besa_me_mucho_Rumcajsa.mp3

schlesien.nwgw.de/Nuevo_Tango.mp3

schlesien.nwgw.de/Milonga_Is_Coming.mp3

schlesien.nwgw.de/tango/Wiazanka_tango.mp3

Toju specjalnie dla Ciebie podprowadziłam z FZakopane ;-))Myślę, że o prawa
              autorskie sie nie upomną? ;))
              Wesoło tam maja i sie bawią na całego ;-))
              Cos mi sie widzi, że Hip-hopu tam tez nie lubią? ;-)
              Pozdrawiam
              • toja50 Re: Niemen 12.02.04, 14:24
                Zapomnialas instrukci obslugi hehehe ja nienowoczesna jestem i tylko te czarne
                plyty slucham, piekne. Ma kto Chor Aleksandrowa? prawie na bacznosc stoje jak
                slucham, super.
                • naata Re: Niemen 12.02.04, 15:24
                  Ja bardzo lubiłam i lubię słuchać Wysockiego no i Bułata Okudżawę
                  rosyjskiecd.republika.pl/wysocki/cd06_p03.html
                  rosyjskiecd.republika.pl/cd07.html
                  A tu lista reszty ale szkoda, że nie można posłuchac więcej :)
                  rosyjskiecd.republika.pl/cd_alfa.html
    • toja50 Re: Niemen 13.02.04, 20:51
      Znowu mloda, niepotrzebna smierc. Doswiadczony rajdowiec. Strzezony a nie
      strzezony przejazd kolejowy. Wczoraj ten od budki mial 2,2% alkoholu a ten
      dzisiaj czemu nie opuscil szlabanu? Chora Polska i chorzy ludzie.
    • chetor Re: Niemen 17.02.04, 10:35
      Wczoraj wieczorem, na tvp widziałem świetny program wspomnieniowy o Niemenie.
      Bardzo stare i nowsze wykonania, wywiady.
      Udał się ten program w Jego urodziny. Mógłby chyba być nadany o wcześniejszej
      godzinie. Kto nie widział niech żałuje.
      • toja50 Re: Niemen 17.02.04, 21:51
        Tez pomyslalam o godzinie. Tyle ludzi chce Go ogladac, ale dobrze, ze chociaz
        czerwonego kolka nie bylo w rogu ekranu.
        • broneknotgeld Re: Niemen 25.02.04, 23:15
          Burgemajstrowi ze Czynstochowy
          Ciekawy pomysł wlecioł do gowy
          Miano Niemena na promynada
          Poczkomy teroz co na to Rada.
          • naata Re: Niemen 26.02.04, 08:06
            No ciekawe? Może, przy okazji jaki koncert się odbędzie?
    • chetor Niemen w Grudziądzu 07.04.04, 09:32
      Wczoraj był dobry, wspomnieniowy program o Niemenie. Między wykonywanymi
      piosenkami były czytane wspomnienia. Okazało się, że w czerwcu 1962r Niemen był
      w grudziądzkim więzieniu dla kobiet. Występował jako przerywnik innego zespołu.
      Zrobił podobno niesamowite wrażenie na tych kobietach swoimi pieśniami.
      Ktoś wiedział o tym wcześniej?
      • toja50 Re: Niemen w Grudziądzu 07.04.04, 14:40
        No przeciez pisalam gdzies tam o tym. To bardzo znany szczegol w Jego
        poczatkach, o czym wspomina Ten starszy /kurcze zapomnialam na smierc nazwiska/
        co Mu wymyslil pseudonim. Bylo we wszystkich publikacjach o tym. Przeoczyles
        Chetorku.Bylam tez na zlotej dziesiatce mlodych talentow w naszym teatrze w
        latach szesciedziatych, marynary fruwaly, nogi podskakiwaly. Ten wczorajszy
        wieczor zachwalalam na DORANOC. Jednak "Dziwny jest ten swiat" mial kiepskie,
        damskie wykonanie. Reszta gut.
        • chetor Re: Niemen w Grudziądzu 07.04.04, 15:36
          Nie przeoczyłem. Pisałaś tylko żeby oglądać audycję ale nic więcej :)
          • toja50 Re: Niemen w Grudziądzu 09.04.04, 20:53
            Dopiero dzisiaj jakos tu zajrzalam. Mowilam, ze przeoczyles jak bylo w
            wywiadach i wspomieniach. Ja o tym nie pisalam. Ale to stara sprawa i nie taka
            wazna.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka