1kniaz1 25.01.13, 13:44 "Kręci" może znaczyć też "kombinuje", "oszukuje", wręcz "kłamie". To bardzo niefortunne skojarzenie - mówi. I wszystko w temacie. Toruń kręci - dokładnie władze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiechl "Toruń kręci" - porażka 25.01.13, 14:16 Hasło jest tak silnie dwuznaczne, że mógł je zaakceptować tylko ktoś, kto zadeklarował wcześniej miłość do psiego stolca. Zróbmy może od razu "Toruń mataczy", żeby nie było dwuznacznie. Było "Toruń porusza" i było OK (abstrahujac od niezbyt zgrabnych tłumaczeń). 'Lepsze' jest wrogiem dobrego, jak się okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alquoz Re: "Toruń kręci" - porażka 25.01.13, 15:00 już widze te wszystkie antykorupcyjne instytucje, policje skarbową itp w urzędzie miasta i zaleskiego i kolegow dyrketorow w kajdanach :) tak otwarcie sie przyznaje do krecenia lodow ? chyba rydzyk kazal mu to wyznac.? podzie do nieba jak nic.. Odpowiedz Link Zgłoś
pm36.2 Re: "Toruń kręci" - porażka 25.01.13, 17:37 Parafrazujac gang Olsena- "nieklawo jak cholera".Mi rowniez kojarzy sie z jednym, niestety."Torun porusza" bylo calkiem w porzadku i ciekawe po jakie licho zaczeto grzebac przy "naszym" hasle.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl "Toruń kręci" - porażka 25.01.13, 14:16 Hasło jest tak silnie dwuznaczne, że mógł je zaakceptować tylko ktoś, kto zadeklarował wcześniej miłość do psiego stolca. Zróbmy może od razu "Toruń mataczy", żeby nie było dwuznacznie. Było "Toruń porusza" i było OK (abstrahujac od niezbyt zgrabnych tłumaczeń). 'Lepsze' jest wrogiem dobrego, jak się okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: "Toruń kręci" - porażka 26.01.13, 12:27 > Hasło jest tak silnie dwuznaczne, że mógł je zaakceptować tylko ktoś, kto zadek > larował wcześniej miłość do psiego stolca. Akcja "Pokochaj psia kupe" to dlugoletni plan ktory musi zaowocowac kiedys zdumiewajacymi rezultatami. Oczywiscie to nie moglo sie stac natychmiast. Wydzial promocji UMT szacuje ze akcja "Pokochaj psia kupe" przyniesie efekty ze 26 lat, 4 miesiace i 12 dni Nie nabijaj sie wiec z naszego prezydenta i zespolu wspolpracownikow jakich sam sobie dobral. Prezydent Zaleski to wybitny mysliciel i nasz dobrodziej, jego wyjatkowo sprawny umysl i zdolnosci gospodarskie zapewnia nam czyste ulice oraz dostatek w przyszlosci. Glosujmy na prezydenta Zaleskiego. Zaleskiemu nalezy sie dozywotnia funkcja prezydenta miasta. To nasza jedyna szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
akademol "Toruń kręci" - takim hasłem będziemy się rekla... 25.01.13, 15:02 Cześć na forum. Zgadam się z przedmówcami Patrząc na ten wir w logo proponowałbym raczej: "Toruń wciąga". Ale ktoś to zaraz porówna z narkomanami. "Toruń czaruje" - też by było, że kłamie. "Toruń zachwyca" - zbyt banalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys102 "Toruń kręci" - takim hasłem się reklamujemy [S... 25.01.13, 17:11 No tak...sam szpagat Szmak w komisji...hasło w sam raz dla Rafała B. i jego kompanii, a może "PLANETA TORUŃ" ? Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer "Toruń kręci i łże na potęgę" - takie hasło byłoby 25.01.13, 17:18 adekwatne. Na razie to tylko półprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
abla.abla "Toruń kręci" - takim hasłem się reklamujemy [S... 25.01.13, 17:33 Toruń kręci - to fakt, ale żeby się zaraz tym reklamować? Uważam,że najprzyjemniejszy witacz to : Witamy w Toruniu lub Toruń wita. normalnie i bez zadęcia. Na co te hasła i promocje? Jakoś tandetnie się kojarzy - im gorszy towar, tym większa reklama. Dobry towar sam się obroni. Ale u nas urzędnicy muszą wykazać się pseudokreatywnością i wymyślą jakąś żenadę. Tak poważnie to czym chcemy przyciągnąć turystów? Dla tych ,którzy pierwszy raz - muzea, kościoły, planetarium, starówka... jeden dzień. Turystów wielokrotnych niewielu: narzekają na brak miejsc wypoczynku dla siebie i dzieci,zanieczyszczone powietrze, pełno samochodów, na starówce brak zieleni, ławeczek, na bulwarach beton i nuda. Przejdą ul. Szeroką, coś zjedzą i tyle w temacie. Żadne hasła i slogany nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
pm36.2 Re: "Toruń kręci" - takim hasłem się reklamujemy 25.01.13, 18:25 Slusznie- powinno byc jak najprosciej i bez podtekstow.Nie jestem zwolenninkiem naszych wladz, ale haselkiem, ktore powstalo strzelili sobie w kolano i dali powod do darcia z nas lacha, niestety.I to juz widac na tym forum- niektore szkodniki zza miedzy juz maja uzywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
piszebochce "Toruń kręci" - takim hasłem się reklamujemy [S... 25.01.13, 18:12 w końcu jakieś wyluzowane hasło :) Mnie Toruń kręci, a resztę to chyba kręci w nosie od marudzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd święta prawda 25.01.13, 18:13 Podoba mi się to hasło. Szczere do bólu. Wreszcie nikt nie będzie miał wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
jurand22 Re: święta prawda 25.01.13, 18:20 chyba w toruniu juz wiedzą ze cały region i cała polska wie ze torun kreci ,ale hasło promujące torun powinno byc zmienione na Torun kręci,i wita w dziwnej krainie,gdzie PRAWDA GINIE Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: święta prawda 25.01.13, 18:23 Toruń jako nazwę miasta pisze się z wielkiej litery Odpowiedz Link Zgłoś
hassleader Re: święta prawda 26.01.13, 00:00 naubyd napisał: > Toruń jako nazwę miasta pisze się z wielkiej litery Ale trolluń już nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pm36.2 Re: święta prawda 26.01.13, 11:14 No i znowu mam co czytac- szkoda tylko, ze tak glupie teksty.Pomijajac fakt, ze nie wiem co robisz na torunskim forum to jest jeszcze jedno- trollun faktycznie piszemy (a nie "pisze sie") z wielkiej litery, ale tego okreslenia uzywaja takie brzydgoskie trolle jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: święta prawda 26.01.13, 12:33 po 1 nie tylko "piszemy" (dlaczego liczba mnoga?) ale także pisze się jest prawidłowe. Po drugie brzydgoszcz jest wybitnie pejoratywnym określeniem charakteryzującym moje miasto. Niesprawiedliwym i nieprawdziwym. Troluń nie dotyczy miasta a grupy troli z niniejszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pm36.2 Re: święta prawda 27.01.13, 15:44 Co do formy "piszemy" czy "pisze sie" to masz racje- odruchowo uzywam tej pierwszej w sensie (my wszyscy) piszemy.Co do obrazania sie na brzydgoszcz to uwazam, ze okreslenie trollun jest rownie obrazliwe niezaleznie od tego czy tyczy tylko kilku jego mieszkancow (i tak obrazanych okresleniem troll) czy calosci.Wiec tak czy inaczej bede tej brzydgoszczy uzywal, powstrzymujac sie od tradycyjnego tyfusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: święta prawda 27.01.13, 18:11 Szkoda. Zapraszam na wycieczkę do Bydgoszczy. Może zmienisz zdanie. Za to trudno zmienić zdanie o trolach z forum. To nie jest obraźliwe. To tradycyjnie używane w Internecie pojęcie określające wiadomo jakiego użytkownika forum. Zachęcam jednak do używania w kierunku mojego miasta nazwy Bydgoszcz. Ja nie używam trolunia i temu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pm36.2 Re: święta prawda 30.01.13, 00:36 naubyd napisał: > Zapraszam na wycieczkę do Bydgoszczy. Dziekuje, ale nie skorzystam.Jednak wylacznie dlatego, ze troche jezdzilem do waszego miasta (rodzina) i jakos je poznalem, ale naprawde mi sie ono nie podoba.I nie maja tu znaczenia animozje na linii Torun- Bydgoszcz.Nie trafia do mnie sposob zabudowy, lepiej czuje sie w miejscowosciach bardziej gotyckich.Co do nazw- staram sie uzywac nazwy Bydgoszcz, ale czasami wychodze z nerw jak czytam o roznych "trolluniach" czy innych "rydzykowach".I nie tlumacz, ze to nie ma zwiazku z obrazaniem nas w calosci bo akurat w to nie uwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Kmiocie. A odpowiedź na moje proste pytanie? 30.01.13, 00:45 Dlaczego tak skomlicie i wyjecie aby wcisnąć się do metro Bydgoszcz skoro wg was nadajemy się tylko do psychiatry i nas po prostu nienawidzicie? Masz szansę się wykazać młocie i napisać prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
pm36.2 Re: Kmiocie. A odpowiedź na moje proste pytanie? 30.01.13, 01:14 No dobra, skoro juz sie tak dopraszasz to ci zacytuje to, co wyczytalem w bydgoskiej gazecie (i co juz wrzucilem jako odpowiedz na innym watku): "Metropolia bydgosko-toruńska z silnymi wpływami marszałka powstaje na naszych oczach. Toruńscy posłowie są w tej kwestii niezwykle aktywni. W tym czasie posłowie z Bydgoszczy rozmawiają o szachach, brydżu i strażakach. Przedstawiamy dowody. W sejmowym Zespole Parlamentarnym ds. Metropolii zasiada szef kujawsko-pomorskiej Platformy Obywatelskiej – poseł Tomasz Lenz. Niestety w grupie aktywistów dążących do budowy silnych obszarów metropolitalnych nie ma żadnego bydgoszczanina. Podobna sytuacja ma miejsce w Zespole Parlamentarnym ds. Polityki Miejskiej – tutaj również zasiada torunianin Marek Wojtkowski. Bydgoszczan w składzie brak. Co najciekawsze w Zespole Parlamentarnym ds. Budowy dróg ekspresowych S3 i S5 również nie ma posłów z naszego miasta, którzy wielokrotnie podkreślali swoje zaangażowanie w sprawę. Jakby tego było mało, w Parlamentarnym Zespole ds. Unii Metropolii również zasiada poseł Lenz z Torunia, chociaż to Bydgoszcz jest jedynym miastem z regionu będącym członkiem Unii Metropolii Polskich".Cytat za Enjoy! z dnia 14 pazdziernika 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Kmiocie. A odpowiedź na moje proste pytanie? 30.01.13, 01:19 Nie odpowiedziałeś na temat, Pytanie brzmi: skoro uważacie nas za chorych psychicznie to dlaczego na siłe się do nas wpychacie? Bydgoszcz was olewa a wt udajecie, że nic się nei dzieje, dlaczego? Dlaczego kiedy na was plujemy zlizujecie to ze smakiem i twierdzicie, że to deszcz? Odpowiedz na temat a nie piernicz mi o tym kto w jakiej komisji pierdzi w stołek. Dlaczego tak jesteście tacy wszawi i bez honoru? Przejeliście geny krzyżaków, którzy ujeżdżali waszych przodków siejąc DNA w celu "uszlachetnienia" waszej prostackiej, wsuiwej rasy? Odpowiedz Link Zgłoś
hassleader Re: święta prawda 27.01.13, 22:49 pm36.2 napisał(a): > Wiec > tak czy inaczej bede tej brzydgoszczy uzywal, powstrzymujac sie od tradycyjneg > o tyfusowa. Piękna Heleno, w dowód wdzięczności tak czy siak będę używał określenia trolluń, powstrzymując sie od tradycyjnego krzyżakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko ...a wystarczyło 25.01.13, 18:24 dodać w środek: nas/wszystkich/każdego i już byłby zupełnie inny odbiór. Toruń nas kręci - jak to pozytywnie brzmi. I nie ma głupich dwuznaczności. Odpowiedz Link Zgłoś
jurand22 Re: ...a wystarczyło 25.01.13, 18:44 lienisko napisał: > dodać w środek: > nas/wszystkich/każdego i już byłby zupełnie inny odbiór. > > Toruń nas kręci - jak to pozytywnie brzmi. I nie ma głupich dwuznaczności. > Torun was kreci-jak to prawdziwie brzmi.I nie ma głupich dwuznacznosci. Programy UE Dane o rozdziale środków unijnych Rozdział środków unijnych 2007-2013 dane z 30.11.12 według Krajowego Systemu Informatycznego link do strony MRR KSI SIMIK 07-e - umowy o dofinansowaniu według programów, województw,powiatów (format xls) Regionalny Program Operacyjny dofinansowanie z UE M.Bydgoszcz - 554 565 896,99 M.Grudziądz - 144 389 615,76 M.Toruń - 624 454 225,57 M.Włocławek-155 634 039,90 W przeliczeniu na mieszkańca M.Bydgoszcz - 1523,84 M.Grudziądz - 1462,52 M.Toruń - 3046,80 M.Włocławek- 1332,67 Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic U prokuratora i w sądzie urzędnicy też kręcili? 26.01.13, 12:14 U prokuratora i w sądzie urzędnicy też kręcili? Wiec a jednak sie kreci "Zwyciężyła toruńska plastyczka Iwona Liegmann." Chcialbym poznac nazwiska przewodniczacego i viceprzewodniczacego jury. Czy aby nie byli to wybitny geniusz Andrzej Szmak oraz zacny mysliciel Szmak Andrzej? Odpowiedz Link Zgłoś
iwasntborntofollow Liegman, ta od Szmaka? 26.01.13, 12:44 Iwona Liegmann czy to ta sama 'artystka' ktora robila te kiczowate grafiki do bloga Szmaka (aszmak.bloog.pl/)? Pomijajac juz gusta, to czy to aby nie konflikt interesow ze ten sam Szmak zasiadal w komisji ktora wybrala jej prace i przyznala 4tys zl? Blee... Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk11 Re: Liegman, ta od Szmaka? 26.01.13, 19:45 Tak, to ta sama artystka, ulubiona Szmaka, broni jej jak lew zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwasntborntofollow Re: Liegman, ta od Szmaka? 27.01.13, 13:54 wypada sie wiec cieszyc ze na witaczu nie mamy krasnala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diego_f Re: Liegman, ta od Szmaka? 27.01.13, 16:51 iwasntborntofollow napisał: > Iwona Liegmann czy to ta sama 'artystka' ktora robila te kiczowate grafiki do bloga Szmaka (aszmak.bloog.pl/)? > Nowości, 11 października 2009: Dla Andrzeja Szmaka sprawa jest jasna. - Współpracuję tylko z uznanymi plastykami - mówi. Kto należy do tych wybrańców? - Tacy, którzy mają osiągnięcia na skalę europejską jak Iwona Liegmann, czy Dariusz Przewięźlikowski. Nie ma żadnych wątpliwości, że tworzą sztukę. Podobnie jak Małgorzata Sobecka i Natasza Piskorska - twierdzi Andrzej Szmak, dyrektor Toruńskiego Centrum Miasta. - Odbiór ich prac na zewnątrz jest bardzo pozytywny. Bardziej niż recenzje, które wystawiają nam media i wąskie grono sfrustrowanych twórców próbujących się przepchać ze swoimi nieciekawymi projektami. Stąd może powody do ich frustracji. Iwona Liegmann balansuje na granicy pomiędzy sztuką wysoką a kiczem, co kilkakrotnie udowodniła na swoich wystawach. To właśnie ona wespół z Dariuszem Przewięźlikowskim przy aprobacie dyrektora TCM zrobiła wiejską aranżacją we wnęce kamienicy przy ulicy Podmurnej 103. Szczegółowo pisaliśmy o tym w środowym wydaniu. Po tekście na naszym internetowym forum zawrzało. - Czuć obornik... Według pana prezydenta starówka miała być salonem. No cóż... Taki salon, jacy salonowcy... - piszą internauci. Iwona Liegmann jest również autorką, wzorowanej na starej widokówce, panoramy Torunia przy ulicy Podmurnej, a wcześniej plastycznej oprawy kontrowersyjnego miejskiego wydarzenia "Czwarta Brama". Niepowodzeniem zakończył się dla niej start w konkursie na logo "Toruń 2016", gdzie jej projekt przegrał w finałowej rozgrywce. W ramach pocieszenia zadbała o design prywatnego bloga dyrektora Szmaka. Dariusz Przewięźlikowski oprócz wsparcia wiejskiej instalacji trzema ceramicznymi kurami, dał się poznać w Toruniu jako autor figurek mieszczan nieopodal Mostu Paulińskiego oraz czyhającego na przechodniów smoka przy ulicy Przedzamcze. Nie cieszy się on już jednak taką popularnością wśród dzieci jak Filuś. Pewnie dlatego, że wsadzono go za kratki. Smoka, a nie artystę. Ceramicznym tropem podąża również Małgorzata Wojnowska (dawniej Sobecka). To właśnie jej autorstwa jest cykl postaci pogrążonych w lekturze niedaleko urzędu miasta. Dyrektor TCM chwali ją w parze z Natasza Piskorską, która pokryła rysunkami fragment mostu kolejowego, wymalowała bulwar cytatami z "Rejsu", a pod dachami wybranych kamienic umieściła malowidła aniołów. W tej grupie do niedawna był jeszcze rzeźbiarz Zbigniew Mikielewicz, autor instalacji poświęconej Zbigniewowi Lengrenowi oraz pomnika Kargula i Pawlaka. Jako jedyny odważył się jednak zakwestionować to, co zrobiono z jego projektem fontanny "Cosmopolis". Efekt? Jego najnowsza multimedialna instalacja na rogu ulic Szerokiej i Mostowej nie doczekała się realizacji. Liegmann, Przewięźlikowski, Piskorska, Wojnowska. Czy czują się forowani przez dyrektora TCM? - Nie odbieram tego w ten sposób. Dyrektor Szmak zwraca się do mnie z propozycją współpracy. Proponuję mu swój projekt i albo on go akceptuje, albo nie - mówi rzeźbiarz Dariusz Przewięźlikowski. - A z tym bywa różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwasntborntofollow rozumiem juz... 27.01.13, 22:41 czyli to wyglada mniej wiecej tak: Z zawodu Dyrektor Szmak wpada na jakis genialny "artystyczny" (w swoim mniemaniu) pomysl po czym zleca swoim zaprzyjaznionym "artystom" (w ich mniemaniu) wykonanie a to smoka a to przekupki.. i oni to wykonuja, bo placi. taka grupka poslusznych wladzy krasnali. zaloze sie ze wiekszosc to sa faktycznie pomysly tego " ja wiem najlepiej" dyrektora, zlecone komus innemu. juz gdzies to widzialem: www.youtube.com/watch?v=tVG0FYQ7Q8Q Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Re: rozumiem juz... 27.01.13, 23:35 iwasntborntofollow napisał: > czyli to wyglada mniej wiecej tak: > Z zawodu Dyrektor Szmak wpada na jakis genialny "artystyczny" (w swoim mniemani > u) pomysl po czym zleca swoim zaprzyjaznionym "artystom" (w ich mniemaniu) wyko > nanie a to smoka a to przekupki.. i oni to wykonuja, bo placi. taka grupka posl > usznych wladzy krasnali. > > zaloze sie ze wiekszosc to sa faktycznie pomysly tego " ja wiem najlepiej" dyre > ktora, zlecone komus innemu. > Tak, widzisz to codziennie w wykonaniu 2-metrowego łysola, który "szlify menedżerskie" zdobywał w nieboszczce PZPR a teraz jest włodarzem twojego miejsca zamieszkania. Bydgoszczanie zaś widzą to także codziennie via działania cymbała mieniącego się marszałkiem woj. kuj. - pom. a który de facto jest tylko i wyłącznie waszym marszałkiem. Tak jak tobie to zupełnie nie odpowiada w wykonaniu Szmaka (nota bene ongiś niezłego felietonisty) tak nam totalnie nie w smak "równomierny rozwój" a la Całyubecki et consortes. Odpowiedz Link Zgłoś
diego_f Re: Liegman, ta od Szmaka? 27.01.13, 16:56 iwasntborntofollow napisał: > Iwona Liegmann czy to ta sama 'artystka' ktora robila te kiczowate grafiki do bloga Szmaka (aszmak.bloog.pl/)? Nowości, 2006 rok: "Imieniny psa Filusia i odsłonięcie rzeźby przed Cinema City w lutym, spektakl plenerowy w sierpniu - to główne plany promocyjne Torunia w tym roku. Prezentowany będzie w tym roku nowy plakat. Jego autorem jest Krystian Borkowski. Plakat zostanie wysłany m.in. do placówek Polskiej Organizacji Turystycznej. Na rogatkach Torunia, na tzw. „witaczach” czyli specjalnych słupach, pojawią się nowe plakaty, autorstwa Iwony Liegmann. Na razie są tam nieaktualne, nawiązujące do ubiegłorocznej 60. rocznicy UMK. - Nowe plakaty zostaną umieszczone, gdy pozwoli pogoda - wyjaśnia Andrzej Szmak, dyrektor Wydziału Promocji, Informacji i Turystyki toruńskiego Urzędu Miasta." Odpowiedz Link Zgłoś
pantaka "Toruń kręci" - takim hasłem się reklamujemy [S... 26.01.13, 20:19 Tragedia! Hasło rozpacz, kolorystyka tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
thornwald Re: "Toruń kręci" - takim hasłem będziemy się rek 26.01.13, 20:39 Jedno maleńkie hasło a cała prawda o trolluniu, kręci i manipuluje jak może. Normalnie mistrzostwo świata! Odpowiedz Link Zgłoś
kototaur Jakie hasło – Toruń kręci - taki konkursu 27.01.13, 15:14 Zabawny był regulamin konkursu Regulamin Konkursu na wykonanie projektu Grafiki Promocyjnej do hasła promocyjnego „Kopernikański Toruń” bip.torun.pl/files/doc/zp_wprom_27_12_2012_ogl_02.pdf § 1 Niniejszy regulamin określa zasady, zakres i warunki uczestnictwa w konkursie na wykonanie Grafiki Promocyjnej do hasła promocyjnego -„Kopernikański Toruń” § 32 Niniejszy regulamin jest jedynym i wyłącznym dokumentem określającym zasady i warunki prowadzenia Konkursu. §33 Organizator zastrzega sobie prawo zmian postanowień niniejszego regulaminu w każdym czasie bez podania przyczyny. Stosując zaprezentowaną przez organizatorów logikę można ogłosić konkurs na zakup np. samochodu ciężarowego a następnie nie ogłaszając nigdzie żadnej zmiany do regulaminu stwierdzić, że tak właściwie to potrzebny jest samochód osobowy. Miała być grafika do hasła „Kopernikański Toruń” a wyszła do hasła „Toruń kręci” no i kręci. Gwoli ciekawości Toruń jest miastem które uzyskało tytuł Gminy Fair Play. Bez wątpienia zmiana reguł gry w trakcie gry wobec pozostałych uczestników konkursu nie była zagraniem fair play. Odpowiedz Link Zgłoś
sondziarz Proponuję "Toruń śmierdzi, ale... 29.01.13, 18:46 ...ale Bydgoszcz bardziej". Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Re: Proponuję "Toruń śmierdzi, ale... 29.01.13, 18:54 sondziarz napisał: > ...ale Bydgoszcz bardziej". Brawo, brawo, cóż inteligencja i finezja. Jak przystało na uniwersyteckie centrum świata jego mieszkańcy błyszczą i formą i treścią. Nie mogę się doczekać kolejnej świeżej bryzy z tak wyrafinowanymi pomysłami. Klękajcie narody, trolluń, ustami swojego przedstawiciela, wydalił swój sztandarowy i jednocześnie typowy produkt. Stwórzmy metropolię razem to może i na nas spłynie wena podbnie wysokich lotów. Ciekawe tylko czy pod nowym nickiem wydalił trolltroll, sandał, czy inna żelazna żychwa? A może to nawet błękitnokrwisty postanowił uszczęśliwić swoim produktem przemiany materii to forum? Targany wątpliwościami chyba nie będę mógł długo zasnąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Proponuję "Toruń śmierdzi, ale... 29.01.13, 19:43 Nie przesadzaj, to dowcipne. Nie uważasz? Ja to tak odczytałem i nawet się uśmiechnąłem. Odpowiedz Link Zgłoś