Dodaj do ulubionych

prywatyzacj KSC

11.03.13, 13:54
Witam,

nie znam się kompletnie na giełdzie - czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co będzie oznaczać prywatyzacja Krajowej Spółki Cukrowej dla Torunia? Rozumiem że obecnie płacą u nas dość spore podatki - czy coś się zmieni po przeprowadzeniu prywatyzacji? Jakie są szanse i zagrożenia - za odp serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • marcin.grzegorz Re: prywatyzacj KSC 11.03.13, 14:34
      Może zmienić się... wszystko - naprawdę. Ta ekipa ma już doświadczenie w sporej ilości prywatyzacji...
      • saudarkar Re: prywatyzacj KSC 11.03.13, 14:55
        masz na myśli tę ekipe zarządu KSC czy rządu PO?:)

słyszałem gdzieś że ponoć Lublin ma dużo do powiedzenia w sprawie KSC w tym momencie - kiedyś ktoś z zarządu KSC sprzedał mi info że steruje już tym tylko warszawa...jakby miał ktoś jakieś ogarnięcie w temacie to piszcie :D
        • marcin.grzegorz Re: prywatyzacj KSC 11.03.13, 16:00
          Jeżeli dobrze pamiętam to KSC przymierzała się do prywatyzacji na kształt hm... powiedzmy, że prywatyzacji pracowniczej - gdzie miano dzielić dobrodziejstwo pomiędzy pracowników, dostawców i rolników. Ciekawe jak to będzie...
    • alfred_prawdomowny Re: prywatyzacj KSC 12.03.13, 12:29
      No cóż na spółkę, a mianowicie siedzibę nadal ostrzą sobie ząbeczki lublinianie. Ostatnio mówi sie też coś o Warszawce. Niestety, jak politycy nie zareagują to ciężko to widzę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka