Dodaj do ulubionych

Komis samochodowy Grębocin

31.03.13, 19:11
Witam. Czy ktoś moze polecic jakiś uczciwy komis samochodowy? Jedno bolesne dla kieszeni doświadczenie z komisem w Grębocinie na Szkolnej , zmusza mnie do porady tu. Napiszcie dokąd się udać, zeby pózniej się nie okazało ze 35% "bebechów" samochodu jest do natychmiastowej wymiany. A przeciez auto ledwo sprowadzone ...w świetnej kondycji, po starszej Pani, itd....(przeszłam to) Prosze mechaników o opinię, oni wiedzą co się wyprawia na rynku handlu samochodami. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • jot9 Re: Komis samochodowy Grębocin 31.03.13, 19:40
      Obawiam się, że w każdym komisie możesz trafić na niespodziankę - taka rola komisu, od tego kupi, tamtemu sprzeda, byle zarobić. Jeśli już chcesz kupować używany samochód i mieć dużą pewność to najlepiej kupować samochód z gwarancją (może nawet: gwarancją autoryzowanego serwisu / dealera). To oczywiście podnosi cenę. A co do 100% pewności to chyba nie można jej mieć nawet w przypadku fabrycznie nowego samochodu - ponoć w nowoczesnych, naszpikowanych czujnikami, zaawansowaną technologią i elektroniką samochodach zdarzają się tak cudacznie ukryte wady, że nawet autoryzowane serwisy miewają problemy z ich wykryciem (nawet, jeśli użytkownik już wie, że problem istnieje) - i taką wadę może mieć nawet samochód w naprawdę świetnej kondycji, po starszej pani, która jeździła nim tylko na zakupy. Ale dzięki za opisanie doświadczeń bo też się powoli zaczynam zastanawiać nad wymianą "powozu".
    • roman_ Re: Komis samochodowy Grębocin 01.04.13, 10:33
      IMHO nie da rady polecić żadnego. Handel do biznes polegający na tym żeby tanio kupić i drożej sprzedać więc niema tutaj sentymentów. Każdy przypadek należy traktować indywidualnie aczkolwiek oferty komisów w jakimś stopniu zapewne się różnią . Największy na to wpływ ma oczywiście właściciel i jego podejście do tematu. Niektórzy zarabiają na trupach inni takich samochodów nie tykają i szukają lepszych egzemplarzy dla swoich klientów Liczą na mniejsze zyski na pojedynczym egzemplarzu a większe naw większym obrocie . Ale nie wiem ile by pisał każdy zakup należy traktować indywidualnie . No i oczywiście jeżeli oczekujesz cudownej ceny to na pewno nie będzie to cudowne autko. Ci co handlują samochodami widzą zawsze lepiej od ciebie co maja i dobrego samochodu za grosze nie oddadzą.
      Napisz czego szukasz , w jakiej cenie może uda nam się Ciebie podszkolić jeżeli chcesz kupować sama, czego nie polecam jeśli wiedzę na temat motoryzacji czerpiesz tylko z kursu prawo jazdy.
      Obejrzyj ofert tego sprzedawcy . Ma duże obroty. Byłem u niego . Samochód który mnie interesował był opisany zgodnie z prawdą tzn wady były pominięte:) ale nie był to przypadkowy egzemplarz. Myślę że gość wybiera samochody które wstawia do komisu a nie bierze z objazdowych lawet.
      Nie mam jednak pretensji . Tak już jest.
      Moim zdaniem ma ciekawe auta, szybko się sprzedają. To chyba najlepsza reklama.
      W komisie o którym piszesz nigdy nie oglądałem nic ciekawego.
      Masz pytania , pisz:)
      Przy okazji Gostynin odwiedziłbym chętnie jeszcze raz:)
      • oszukana321 Re: Komis samochodowy Grębocin 01.04.13, 14:20
        Wiem ze w handlu nie ma sentymentów, dlatego jeśli szczerze przyznaje ze sie nie znam i oczekuje od sprzedawcy uczciwej transakcji to ostatnia rzeczą jaka sie spodziewałabym to to, ze sprzeda mi najgorsze padło jakie miał, tylko dlatego ze jest to typowe auto kobiece (opel corsa) i jestem kobietą....wiec nie dam rady podważyć jego opinii. Nie chciałam sie targować, liczyłam na uczciwy zakup w cenie jakiej rządał sprzedawca.Tylko ze jak sie później okazało, mechanik który doprowadzał auto do porządku, dopiero otworzył mi oczy. Miałam szczęście ze w ogóle dojechałam do domu, świeżo wymieniane części na wiele starsze, świeże smarowania itp. Czy naprawdę w tym kraju nie można liczyć na odrobinę uczciwości. Dobrze to ująłeś....wszystko zależy od podejścia właściciela do tematu. Popytałam troszkę w Grębocinie i już mi ta dawka wystarczy....szkoda tylko ze nie zrobiłam tego przed zakupem.
        Pozdrawiam
        • aleks2539 Re: Komis samochodowy Grębocin 01.04.13, 17:46
          Ja kupowałam jakiś czas temu auto w komisie w Gdyni. Sprzedawca zapewniał mnie że do zrobienia są tylko wtryski paliwa (ze względu na przebieg km). I co się okazało? Przez te trzy lata co jeździmy tym autem zrobiliśmy u mechanika TYLKO te wtryski. Nic więcej!
          Ale... auto oglądaliśmy na spokojnie kilka razy, byliśmy z autem podłączyć je do komputera aby sprawdzić ewentualne błędy, byliśmy z nim u niezależnego mechanika i dopiero wtedy jak sie okazało, ze wszystko jest ok bez emocji, nie na "gorąco" kupiliśmy samochód.
          Powodzenia!
        • roman_ Re: Komis samochodowy Grębocin 01.04.13, 19:06
          Czy naprawdę w tym kraju nie można liczyć na odrobinę uczciwości.
          Przykro ale,nie . Wręcz przeciwnie idziemy coraz bardziej w kierunku dzikiego kapitalizmu . Ostatni skandaliczny przykład to NC+.
          Rozumiem że udało, Ci się doprowadzić auto do stanu używalności i jeździsz bo z pierwszego postu wynika jakbyś szukała innego.
    • damian19900 Re: Komis samochodowy Grębocin 29.03.15, 14:43
      właśnie wracam z tego komisu w grębocinie nie polecam stary ham szuka naiwnych ludzi samochody lakierowane widać w koncikach kaloseri rozrządy słychać z daleko ceny mocno przecenione jak na stan faktyczny a spróbuj się tylko o coś zapytać to odrazu zmienia temat później już z mordą że za dużo chce wiedzieć powodzenia w kupnie uczciwego samochodu u tych naciągaczy lepiej szukajcie w prywatnych ogłoszeniach pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka