Dodaj do ulubionych

Nowe kino w Toruniu

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 21:58
wyczytalem o nim w jakims poscie - co to za kino; gdzie jest; jak wyglada?
pewnie troche jestem z tym wszystkim spozniony ale mimo wszystko prosze o
info. pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Jonek Re: Nowe kino w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.02, 22:40
      Gość portalu: MONK napisał(a):

> wyczytalem o nim w jakims poscie - co to za kino; gdzie jest; jak wyglada?
      > pewnie troche jestem z tym wszystkim spozniony ale mimo wszystko prosze o
      > info. pozdr

Jeśli chodzi ci o "Nasze Kino", to rzeczywiście jesteś spóźniony o ponad rok.
      Chyba, że jest jeszcze jakiś nowe, o którym nie wiem.
      "Nasze Kino" mieści się na Podmurnej, naprzeciwko Straży Miejskiej (od szerokij w
      stronę Wisły). Jest małe, ale stara się puszczać w miarę ambitny repertuar.
      Oprócz tego z powrotem działa "Grunwald".
      • Gość: Telek Re: Nowe kino w Toruniu IP: 212.244.62.* 25.03.02, 09:36
        Gość portalu: Jonek napisał(a):

> Gość portalu: MONK napisał(a):
        >
        > > wyczytalem o nim w jakims poscie - co to za kino; gdzie jest; jak wyglada?
        >
        > > pewnie troche jestem z tym wszystkim spozniony ale mimo wszystko prosze o
        > > info. pozdr
        >
        > Jeśli chodzi ci o "Nasze Kino", to rzeczywiście jesteś spóźniony o ponad rok.
        > Chyba, że jest jeszcze jakiś nowe, o którym nie wiem.
        > "Nasze Kino" mieści się na Podmurnej, naprzeciwko Straży Miejskiej (od szerokij
        > w
        > stronę Wisły). Jest małe, ale stara się puszczać w miarę ambitny repertuar.
        > Oprócz tego z powrotem działa "Grunwald".

A Centro 2000 (2075?)
        • Gość: aj Re: Nowe kino w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 18:28
          buduje się...na razie na papierze...ale już niedługo...
          pozdruuva
          • b3ut Re: Nowe kino w Toruniu 25.03.02, 20:29
            gdyby wszyscy w Toruniu tak często chodzili do kina, jak to wynika z waszego
            zapotrzebowania na Multikino, to już dawno w Toruniu byłoby ich kilka
            • Gość: Telek Re: Nowe kino w Toruniu IP: 212.244.62.* 06.04.02, 09:30
              Masz trochę racji, dawniej 3 razy poszedłem do Camerimage Cinema (ekran i
              fotele prima sort!) - kto je pamięta?, z czego tylko raz wyświetlono film
              (Sztos), zaś dwa razy byłem jedynym/ jednym z dwóch zainteresowanych (Aleja
              Snajperów i Latający Holender) i w związku z tym odszedłem z kwitkiem.
              A naszło mnie to, gdy w aktualnym repertuarze kin nie znalazłem już Klątwy
              Skorpiona, którą do przedwczoraj grali w Naszym Kinie (LUBIĘ!).
              • Gość: MONK Re: Nowe kino w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 18:57
                Kino bylo swietne i nie mam zielonego pojecia czemu cieszylo sie tak znikoma
                popularnoascia. Zamkneli je wkrotce po mojej przeprowadzce do Torunia - tym
                sposobem zostalem bez porzadnego kina.
                Ps. klatwa skorpiona byla swietna - komedia sensacyjna - w dawnym przedwojennym
                stylu
                • Gość: Jonek Re: Nowe kino w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 22:51
                  Gość portalu: MONK napisał(a):

> Kino bylo swietne i nie mam zielonego pojecia czemu cieszylo sie tak znikoma
                  > popularnoascia. Zamkneli je wkrotce po mojej przeprowadzce do Torunia - tym
                  > sposobem zostalem bez porzadnego kina.

Chodzi ci o "camerimage"? Ono tak naprawdę nigdy porzadnie nie wystartowało. Nie
                  wystarczy otworzyć kino czy inny interes. Trzeba je zareklamować. Musi działać w
                  ruchu ciągłym, a nie od przypadku do przypadku.
                  W ogóle wszystkie kina poza Orłem są fatalne pod względem reklamy. Kopernik i
                  Nasze mają repertuar na witrynach tak małym druczkiem, żeby czasem nikt nie
                  doczytał. Nasze Kino i Graunwald w ogóle nie mają witryn na Szerokiej ani gdzie
                  indziej. Dziwić się należy, że ludzie w ogóle tam trafiają.
                  Natomiast idea multikina jest, jak rozumiem, taka, że można tam iść w ciemno i
                  zawsze coś się o każdej godzinie ciekawego znajdzie. Stąd wbrew pozorom multikino
                  może rozruszać publiczność, która dotąd rzadko albo wcale do kina nie chodziła.

> Ps. klatwa skorpiona byla swietna - komedia sensacyjna - w dawnym przedwojennym
                  >
                  > stylu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka