kerkopithekion 28.09.13, 18:29 piękna robota, szacun dla Pana Marka :) mój ukochany napis na ścianie, z wawki: PZPR - GAME OVER Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
singlemalt.12 Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 18:34 Przez prawie rok na elewacji nieopodal mojej "chawiry" : " Lepiej z ... zrobić skręta, niz z Wałęsy Prezydenta". Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 18:35 Za komuny była praca, były mieszkania, całe rodziny jeździły na wczasy a teraz moje dzieci nigdzie jeszcze nie wyjechały bo nie mamy pracy i nie mamy z czego żyć. W brew pozorom komuna była nieco lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 28.09.13, 19:26 aktyntasza napisał: > Za komuny była praca, były mieszkania, całe rodziny jeździły na wczasy a teraz > moje dzieci nigdzie jeszcze nie wyjechały bo nie mamy pracy i nie mamy z czego > żyć. > W brew pozorom komuna była nieco lepsza. A kim - wy, ktorzy nie macie pracy - jestescie z zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
konichiwabitches Re: Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 28.09.13, 19:30 Żyjemy w wolnym kraju, jak tęsknisz za komuną to zapraszam np. do Korei Pł. – najlepiej z biletem w jedną stronę. Natomiast jeżeli dzieci nie mają na wakacje, to niech się do ROBOTY WEZMĄ !!! czasy darmochy się skończyły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lokator_wawelu Re: Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 28.09.13, 19:53 Powinieneś w pysk dostać, za te brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
edeco ja bym mu kazał nadstawić drugi policzek 28.09.13, 20:08 masz rację, idiota chyba nie był nigdzie dalej poza swoje bagienko. gdyby wyjechał z niego do miejscowości poniżej 30tys mieszkańców mógłby tam do mieszkańców wygłaszać swoje "mundrości" cyt. "weźcie się do pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
sledziu_70 Re: Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 28.09.13, 20:25 Pamietam lata komuny wiec nie pieprz bzdur. Komuna upadla bo zbankrutowala. Nie byla w stanie placic za te wakacje. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
romikus Ci co malowali to wandale!!!! 28.09.13, 18:43 Ci co malowali to WANDALE, brak poszanowania cudzej własności!!! Kto później ma płacić za odnowienie elewacji budynku lub muru wymalowanego bazgrołami. Dzisiaj nie można sobie dać rady z wandalami. Nie dawno odnowiłem elewacje budynku i już pomalowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kwu Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 18:50 A gdzie napisy takie jak ,, Jaruzelski smok wawelski" albo ,,PRON CIE wzywa" albo ,,WRONA zaraz skona" albo ,, SOLIDARNOSC WALCZY" Odpowiedz Link Zgłoś
werole Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 18:58 Tak, pamiętam wiele napisow na murach z tamtych czasów. Były jeszcze: "Proletariusze wszystkich krajów-przepraszam was, Lenin", albo "PZPR walczy (warczy)" albo "Nie bądź antysemita-głosuj na Mazowieckiego", ale najlepszy był plakat tamtych czasów "Jestesmy wreszcie we własnym domu, nie stoj, nie czekaj, co robic? Pomoz (uciekaj). Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan.dulski Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 18:59 A we Wrocławiu na murze okalającym kościół na Glinianej we wczesnych latach 90. widniała sentencja "Wojtek wróć, księdza zruć" (pisownia oryginalna). Ktos jeszcze pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
lukaswu Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 19:10 A mi sie najbardziej podobal slajd nr21... Odpowiedz Link Zgłoś
agis10 Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 19:13 "...Niech wstąpi duch Twój i odmieni oblicze tej ziemi.." No i qu-wa wstąpił i odmienił... Odpowiedz Link Zgłoś
trebiusz Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 19:27 dzisiaj te same hasła są jak najbardziej aktualne.zmiana polega na tym,że wtedy walczyliśmy z komuną,dzisiaj ze złodziejami i innym ścierwem urzędniczym.Bydło na urzędach takie same jak wtedy,sankcje takie same,nikt cie nie nazwie politycznym,tylko wynajdzie inne sformułowanie.Chamy i złodzieje u władzy toczka w toczke takie same,pewnie następne pokolenie komuchów i złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
konichiwabitches Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 19:33 ,,A na drzewach zamiast liści, będą wisieć komuniści’’ Odpowiedz Link Zgłoś
szpak.nie Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 19:49 Ja pamiętam takie hasło z tamtych lat: "Wąchać wszyscy chcą, ale pierdzieć nie ma komu". Odpowiedz Link Zgłoś
piotrullo Ojciec Święty pali skręty ! 28.09.13, 19:50 Generale, my nie boimy sie tej wojny wcale . Kto ty jesteś ? Polak mały ! Jak znak twój ? Białe pały ! Kogo bijesz ? Swego brata ! Kto ci kazał ? Ślepy tata ! Odpowiedz Link Zgłoś
oyayebye Precz z podwyżkami 28.09.13, 20:00 żądamy godności. No Qwa, tego to się nie spodziewałem. Było żle, jest zajebiście. Odpowiedz Link Zgłoś
edeco "zrobił SETKI zdjęć..." 28.09.13, 20:05 gdzie te SETKI i z jakiej Polski? Z PIĘCIU miejsc a nie z POLSKI. A jeżdżąc po Polsce w latach 90-tych można było zobaczyć naprawdę "kwiat poezji" i ich dzieła MILION procent lepsze od tych tu przedstawionych. Ot pierwszy z brzegu przykład "Tylko prawdziwi twardziele pierdzą przy laniu", Tó byłem - Tony Halik", albo "lepiej ch..em walić w sosnę niż do woja iść na wiosnę" (bo to jeszcze trzeba było się ukrywać przed obowiązkowym poborem, choć to już nie były 2 lata syfu i zmarnowanych lat) Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykano a gdzie zdjęcie 28.09.13, 20:11 napisu na płocie remontowanego hotelu bristol w Warszawie: "BALCEROWICZ - DOKTOR MENGELE POLSKIEJ GOSPODARKI"? no gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
papiez.franek.friend.of.all Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 20:12 Mury mówią i dziś, na zdj. katedra w Elblągu: Tyś na Wawel jest za wąski, spieprzaj dziadu na Powązki! demotywatory.pl/1436274/Polska :) Odpowiedz Link Zgłoś
labandera JEBNIE BOMBA! 28.09.13, 20:13 JEBNIE BOMBA! Pamiętam ten napis w Gdańsku, na przeciw Dworca PKP, gdzie dziś jest kino Krewetka. Ogromny, na całe piętro budynku, dotrwał do początku lat 90tych. Za komuny, panki i anarchiści walczyli z komuną, na ulicach i na murach. Neofaszyści (którzy wtedy jeszcze nie wstydzili się swoich inspiracji Hitlerem i nazizmem, nie to co dzisiaj), bili panków i anarchistów. No a dziś, domorośli "narodowcy" wycierają sobie ryje walką z komuną i wstydzą się swoich korzeni, z lat 80 tych, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator_wawelu Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 20:16 W Gdańsku od paru miesięcy pojawia się na murach tajemniczy lament (?) Mieli my kości Mykerinosa :) Odpowiedz Link Zgłoś
akwaswiat Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 20:42 Super zdjęcia, super graffiti, szacunek dla Pana Marka --------------------- Moje hobby: Wędkarstwo spławikowe i Akwarystyka słodkowodna Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk58 Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 28.09.13, 21:04 W roku Pańskim A.D. 1991/2, modnym hasłem "na murach"był napis "KOMUNO WRÓC ".Solidarność w bardzo krótkim czasie stała się znienawidzona, jako coś wrogiego, obcego Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
cdemokracja Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 29.09.13, 20:25 no wreszcie. ktoś dostrzegł, że napisy to nie tylko (choć często) wandalizm. napisnamurze.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
pereubu Jaruzelski, wojsko i punki na graffiti z lat 90... 30.09.13, 11:27 Ach pamietam "NA PRzelaj" z fotkami graffitti. "rany boskiej estem kioskiem" "nie wycinaj lasow i Ty mozesz zostac partyzantem" i RAVEn(sbuck) i wiele innych pozdrawiam Pana Marka - pamietam jeszcze Foke :) dobra robota! Odpowiedz Link Zgłoś