Dodaj do ulubionych

CHORY KRAJ

01.01.14, 08:50
krytykujemy rząd że zaponiał o biednych daje tylko bogatym.
a czy my jesteśmy lepsi.....
walimy bogatym księżom dajemy na bogaty kościół,
jak biedny wyciągnie ręke to miniemy z pogardą.
wiadomo leiej z bogatymi się dzielić i trzymać-ludzie sukcesu
a biedota musi być i ktoś gorszy -byśmy mogli czuć się lepszymi
i to w większości katolicy i wszystko zgodnie z naukami jezusa
Obserwuj wątek
    • lop70 Re: CHORY KRAJ 03.01.14, 11:46
      I wszystkie krwawe wojny w imię Boga. Czegoś tu nie rozumiem...
      • os44 Re: CHORY KRAJ 05.01.14, 07:37
        fajne jest..Spotkanie w remizie to taka SZOPKA osięcińska,
        dostąpić łaski pańskiej i usiąść w towarzystwie kleru.
        Jeszcze jak ci fote rypną ....to jest coś...he och...
        • sstarszapani Re: CHORY KRAJ 06.01.14, 16:38
          os44 a ile Ty dałeś? Tak tylko pytam.
          • os44 Re: CHORY KRAJ 06.01.14, 19:11
            zależy ile mam drobnych w kieszeni,
            daje biednym na dworcach czy ulicy , tym co w życiu nie wyszło..
            nigdy nie daje cwaniaczkom co im ciągle mało
            • sstarszapani Re: CHORY KRAJ 06.01.14, 20:20
              Problem w tym ,że to właśnie cwaniaczki wyciągają rękę na ulicy czy dworcu i przeznaczają to potem często na wóde.Wierz mi że rzadko człowiek biedny wyciąga rękę na ulicy.Mówisz że rząd dzieli niesprawiedliwie, a ludzie też niesprawiedliwie dają. Tylko problem polega na tym ,że rząd dzieli pieniądze NASZE WSPÓLNE , a ja jak daje, daje SWOJE ciężko zarobione i chyba mam prawo dać komu chce.
              • os44 Re: CHORY KRAJ 06.01.14, 21:34
                niech się lepiej biedny,śpiący na ławce dworcowej cwaniak napije-co mu pozostało....
                niż bogaty cwaniak - nażłopie
                • ta_madra Re: CHORY KRAJ 06.01.14, 22:34
                  Nie wiem tylko czy pomożesz komuś dając pieniądze ze świadomością, że wyda na alko. Wypije, jeśli dobrze pójdzie wspomni Cię nawet dobrze, będziesz dobrodziejem, potem będzie się ładnie kłaniał na Twój widok, bo może dorzucisz jeszcze złotówkę w kryzysowej sytuacji. Drzwi do A** przed Tobą otworzy...

Aż z przepicia umrze. I nikt nie powie o nim już dobrego słowa, nie będzie wtedy "dobrym, biednym człowiekiem" tylko alkoholikiem spod sklepu. I Ciebie też zapamiętają ludziska, bo dawałeś na alkohol, a kto wie, gdyby nie to- przecież jeszcze mógłby żyć...
                  • os44 Re: CHORY KRAJ 06.01.14, 23:06
                    nie jestem z tych co dają dobre rady co wiedzą co do drugiego dobre ,pozjadali wszystkie rozumy...każdy ma swoje życie i zrobi z nim co chce i nikt nie ma prawa się w nie wpierdalać.....nie obchodzi mnie też na co ktoś wyda swe pieniądze- czy je zostawi w burdelu , przechla czy przećpa....są jego nie mnie to oceniać....
                    Pytanie było inne - Czy katolik zgodnie z naukami jezusa ma wspierać....Bogatych i się z nimi dzielić a biednych omijać i nimi pogardzać....
                    • kasia1.111 Re: CHORY KRAJ 07.01.14, 14:59
                      Ja nigdy nie daje pieniędzy. Jak podchodzi do mnie zebrak mowie, że moge mu kupić jedzenie, ale grosza nie dostanie. Wiele razy zgodzili się na chleb, jakiś serek, ale bywało, ze wyrzucali. Os, piszesz, ze nie dajesz rad,to po co w ogole dotknales tematu. Kazdy ma prawo wydawac na co chce. Ten co ciezko pracuje ma prawo dac albo nie dac i nic Tobie do tego.
                      • os44 Re: CHORY KRAJ 07.01.14, 19:35
                        kaśka....jak masz problemy z czytaniem i zrozumieniem - to na polskie seriale a nie tu
                    • sstarszapani Re: CHORY KRAJ 07.01.14, 18:30
                      Pogardzać nie można ani biednymi ,ani bogatymi, mądrymi ani głupimi, ładnymi czy brzydkimi itp Pogardzać człowiekiem nie wolno.A co do dzielenia to wierz mi ,że gdyby bogaci rozdzielali pieniądze na ulicy to w krotkim czasie nie mieliby ich ani bogaci ani biedni. nie na tym polega pomoc biednym. Ale to jest zadanie państwa i odrębny temat.
                      • os44 Re: CHORY KRAJ 07.01.14, 19:38
                        czy wy nie rozumiecie pytania czy temat celowo zmieniacie....
                        • sstarszapani Re: CHORY KRAJ 07.01.14, 20:45
                          os44 napisał(a): ...walimy bogatym księżom dajemy na bogaty kościół," Myślę ,że rozumiem pytanie i temat jest wokół niego.Ale jeśli masz z tym problem to zwyczajnie nie dawaj, a inni zrobią co zechcą.No teraz zapewne zyskam miano moherowego beretu , ale co tam:)
                          • kasia1.111 Re: CHORY KRAJ 08.01.14, 15:11
                            Os44, Skoro uważasz, ze nikt nie rozumie Twojego przesłania, to chyba problem leży po stronie logiki Twojego myślenia. Polemika robi sie jałowa, wiec chyba warto ja skończyć.
                            • os44 Re: CHORY KRAJ 08.01.14, 18:27
                              do kaśki-----ja pisze że mam gdzieś na co ktoś wyda swe pieniądze że g.... mnie to obchodzi ....
                              a kaśka wyskakuje że co mi do tego na co kto wyda swe pieniądze....
                              TO CO TU MÓWIĆ O ROZUMIE....
                              A STARSZAPANI ma tyle wspólnego z starą panią co papież z brukselką ....

Jedynie chodziło mi by ktoś to przeczytał i się zastanowił...
                              a nie prowadzić jakąś jałową dyskusje...
                              Tak że NARA ŻEGNAM...
                              • lop70 Re: CHORY KRAJ 17.01.14, 10:37
                                Ludzie zrozumcie. Kościół istnieje tylko dla pieniędzy. To jest biznes jak każdy inny z tą tylko różnicą że możesz dać lub nie dać. Kto nie daje, ano Ci co zrozumieli że to jest tylko zwyczajne naciąganie. A kto daje w takim razie ? Ci naiwni, wierzący jak w średniowieczu w każde słowo Księdza. Ludzie zrozumcie, oni są tak wyszkoleni żeby tylko ładnie mówić do ludzi. Im bardziej przekonujący Ksiądz tym więcej ludzie rzucają na tacę. Spotykam się często z takimi sytuacjami jak np.gość daje 10zł na tacę. Pytam go dlaczego tyle dał bo wiem że zazwyczaj dawał 2zł. A on na to że dlatego że mu się kazanie dzisiaj podobało. Jego sprawa na co wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze nie moja. Ja im nie daję. Nie daje Kościołowi, pijakom, Rumunom i Cyganom. Wszystko to jedna KLIKA. Nic nie robić tylko rękę wyciągać po cudze ciężko zarobione pieniądze. Człowiek tyra latami żeby było co do gara włożyć, żeby dzieci wykształcić a oni tylko daj i daj... DO ROBOTY, DO ROBOTY!
    • kaja848 Wynajmę dom lub mieszkanie. Osięciny i okolica 08.01.14, 17:45
      Czy ktoś wie o czymś do wynajęcie?
      Proszę o odp
      Dziękuje
    • renegatka0 Re: CHORY KRAJ 06.06.14, 18:52
      zgadzam się w 100, a nawet w 200%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka