tortor5 21.02.14, 22:14 Ostatnio jechałem drogą ekspresową S5 (obwodnica Bydgoszczy) i patrzę, a dawny węzeł Białe Błota nazywa się Bydgoszcz Błonie. Gratulacje dla GDDKiA w Bydgoszczy. Potrafią zadbać o siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naubyd Re: Można? Można! 22.02.14, 14:50 To jest S10. Nie ma S5 w Kujpomie. A tablicy nie widziałem. Ale powinna zostać nazwa BB razem z nazwą Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny_patriota1 Re: Można? Można! 22.02.14, 21:09 Kłamiesz! Nie ma tam w nazwie węzła - Bydgoszcz Błonie. Jest tylko tablica kierunkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Można? Można! 22.02.14, 21:33 Za szybko jechał hahahaha. Tak rzeczywiście jest biała chyba ta tablica tak jak zwykle na drogowskazach kierujących do dzielnic miasta. Ale ten człowieczyna pewnie nie odróżnia. Odpowiedz Link Zgłoś
alquoz s5 koło bydgoszczy 23.02.14, 18:32 istnieje...przynajmniej od węzła w Brzozie do BiBłot..jest i s10 i s5 na tym odcinku..:) więc kolega szybko jadący nie kłamie przynajmniej w tym:) proponuję spr na google maps.. Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny_patriota1 Re: s5 koło bydgoszczy 23.02.14, 21:18 Ale tu nie chodziło o przebieg S5 i s10 a o nazewnictwo węzła. Tortor5 pił do problemu z nazewnictwem węzłów na A1 pod Toruniem, że niby bydgoski oddział Gddika ma problem z nazywaniem ich np. jako Toruń Południe a nie ma oporów z nazwaniem węzła w Białych Błotach jako Bydgoszcz Błonie. Niestety Tortor5 minął się z prawdą bo nie ma oznaczenia węzła jako Bydgoszcz Błonie. Odpowiedz Link Zgłoś
tortor5 Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 18:32 To raczej wy bydgoskie kmiotki kłamiecie. Zapewne nie macie samochodów tylko rowery a tam takowych nie wpuszczają. W Cielu w stronę Torunia jest drogowskaz węzeł Bydgoszcz Południe 3000m, a w drugą stronę tak samo Bydgoszcz Błonie 3000m. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 18:59 posłuchaj koleżko, Bydgoszcz w kierunku wschód-zachód ciągnie się na długości około 25 kilometrów. Tacy jak Ty nigdy tego nie pojmą, skoro między dzielnicami obrócisz u Was w 25 minut na rowerze. Zjazdy z obwodnic (bo de facto jest to obwodnica) muszą być nazwane nazwami dzielnic do których się wjeżdża. Tak samo jest na obwodnicy Trójmiasta. Jak jest z A1 nie mam pojęcia bo nigdy tamtędy nie jechałem i pewnie w kierunku na Gdańsk nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
tortor5 Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 22:09 No cóż, pewnie nie ogarniasz, ale pisałem o czymś innym jak długość tzw.metropolii bydgoskiej. Zarzucono mi tu, że piszę nieprawdę o zmianie nazw węzłów. Idąc twoim tokiem myślenia, wstawiłem do targeo.pl długość trasy DK5 przechodzącej przez Bydgoszcz (teren zabudowany) i wyszło mi 7.1 km. Dla sprawnego rowerzysty jadącego 30 km/h przejazd przez całą!!! w tym kierunku Bydgoszcz zajmie mu 14 minut. Gdyby jechał w kierunku Gdańska to nawet szybciej, bo ma z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 23:14 DK5 przechodzi z południa na północ hahahahahahahhahahahahahahaha. Aleś palną głupotę kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
tortor5 Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 23:25 Coś widzę, że naprawdę nie ogarniasz. Prześpij się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś