Dodaj do ulubionych

Można? Można!

21.02.14, 22:14
Ostatnio jechałem drogą ekspresową S5 (obwodnica Bydgoszczy) i patrzę, a dawny węzeł Białe Błota nazywa się Bydgoszcz Błonie. Gratulacje dla GDDKiA w Bydgoszczy. Potrafią zadbać o siebie.
Obserwuj wątek
    • naubyd Re: Można? Można! 22.02.14, 14:50
      To jest S10. Nie ma S5 w Kujpomie. A tablicy nie widziałem. Ale powinna zostać nazwa BB razem z nazwą Bydgoszcz
    • lokalny_patriota1 Re: Można? Można! 22.02.14, 21:09
      Kłamiesz! Nie ma tam w nazwie węzła - Bydgoszcz Błonie. Jest tylko tablica kierunkowa!
      • naubyd Re: Można? Można! 22.02.14, 21:33
        Za szybko jechał hahahaha. Tak rzeczywiście jest biała chyba ta tablica tak jak zwykle na drogowskazach kierujących do dzielnic miasta. Ale ten człowieczyna pewnie nie odróżnia.
        • alquoz s5 koło bydgoszczy 23.02.14, 18:32
          istnieje...przynajmniej od węzła w Brzozie do BiBłot..jest i s10 i s5 na tym odcinku..:) więc kolega szybko jadący nie kłamie przynajmniej w tym:) proponuję spr na google maps..
          • lokalny_patriota1 Re: s5 koło bydgoszczy 23.02.14, 21:18
            Ale tu nie chodziło o przebieg S5 i s10 a o nazewnictwo węzła. Tortor5 pił do problemu z nazewnictwem węzłów na A1 pod Toruniem, że niby bydgoski oddział Gddika ma problem z nazywaniem ich np. jako Toruń Południe a nie ma oporów z nazwaniem węzła w Białych Błotach jako Bydgoszcz Błonie. Niestety Tortor5 minął się z prawdą bo nie ma oznaczenia węzła jako Bydgoszcz Błonie.
          • naubyd Re: s5 koło bydgoszczy 24.02.14, 08:13
            OK racja
            • tortor5 Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 18:32
              To raczej wy bydgoskie kmiotki kłamiecie. Zapewne nie macie samochodów tylko rowery a tam takowych nie wpuszczają. W Cielu w stronę Torunia jest drogowskaz węzeł Bydgoszcz Południe 3000m, a w drugą stronę tak samo Bydgoszcz Błonie 3000m.
              • naubyd Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 18:59
                posłuchaj koleżko, Bydgoszcz w kierunku wschód-zachód ciągnie się na długości około 25 kilometrów. Tacy jak Ty nigdy tego nie pojmą, skoro między dzielnicami obrócisz u Was w 25 minut na rowerze. Zjazdy z obwodnic (bo de facto jest to obwodnica) muszą być nazwane nazwami dzielnic do których się wjeżdża. Tak samo jest na obwodnicy Trójmiasta. Jak jest z A1 nie mam pojęcia bo nigdy tamtędy nie jechałem i pewnie w kierunku na Gdańsk nie pojadę.
                • tortor5 Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 22:09
                  No cóż, pewnie nie ogarniasz, ale pisałem o czymś innym jak długość tzw.metropolii bydgoskiej. Zarzucono mi tu, że piszę nieprawdę o zmianie nazw węzłów.
                  Idąc twoim tokiem myślenia, wstawiłem do targeo.pl długość trasy DK5 przechodzącej przez Bydgoszcz (teren zabudowany) i wyszło mi 7.1 km. Dla sprawnego rowerzysty jadącego 30 km/h przejazd przez całą!!! w tym kierunku Bydgoszcz zajmie mu 14 minut. Gdyby jechał w kierunku Gdańska to nawet szybciej, bo ma z górki.
                  • naubyd Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 23:14
                    DK5 przechodzi z południa na północ hahahahahahahhahahahahahahaha. Aleś palną głupotę kolego.
                    • tortor5 Re: s5 koło bydgoszczy 09.03.14, 23:25
                      Coś widzę, że naprawdę nie ogarniasz. Prześpij się z tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka