Dodaj do ulubionych

Karkosik się wycofuje

28.03.14, 15:13
Za SF:
"Roman Karkosik podjął decyzję! Główny sponsor Unibaksu Toruń po sezonie 2014 wycofuje się ze wspierania sportu żużlowego."

www.sportowefakty.pl/zuzel/427460/roman-karkosik-zdecydowal-miliarder-odejdzie-z-zuzla-po-sezonie-2014
Obserwuj wątek
    • naubyd Re: Karkosik się wycofuje 29.03.14, 15:53
      Będzie trudniej ale dacie radę. Ktoś na pewno kupi klub. Będzie bez długów i z dobą marką i pięknym stadionem. Nie ma się czyn martwić choć rzeczywiście będzie trudniej.
      • jacek-jacenty Re: Karkosik się wycofuje 29.03.14, 19:58
        Kupić to chyba nie, ale jakiś porządny sponsor by się przydał.
        Jedno jest pewne: klub zmieni nazwę. Fajno by było jakby Apator wziął klub pod swoje skrzydła :)
        • hobbes1980 Re: Karkosik się wycofuje 29.03.14, 20:29
          Apator? Pobożne życzenia. Jakos nie widzę jak spółka z taka renoma spełnia cos co jest de facto kaprysem kiboli- jak dla mnie byłby to raczej krok w tył. Ale mysle że nawet bez wsparcia p. Karkosika damy sobie radę- to jest okazja aby miliony wydane na Motoarenę sie spłaciły. Grand Prix i SEC to dobra reklama- mam nadzieje ze okaże się skuteczna.
        • naubyd Re: Karkosik się wycofuje 29.03.14, 22:18
          chyba jednak chodzi o kupienie. Karkosik powiedział w wywiadzie że odsprzeda niezadłużony klub za złotówkę.
          • jacek-jacenty Re: Karkosik się wycofuje 30.03.14, 13:01
            To mi zabiłeś ćwieka. I kurcze nie wiem, kto będzie właścicielem klubu po sezonie 2014, jak Karkosik przestanie inwestować. Nadal Karkosik? I dlatego chce sprzedać klub za złotówkę?
            • naubyd Re: Karkosik się wycofuje 30.03.14, 18:00
              Ja to wyczytałem w którymś z portali na którym komentowano spotkanie z Zaleskim. Tam obiecał, że nie będzie robił problemów i odstąpi klub i że nie będzie grosza długu. W sumie uczciwie, na czas i honorowo. Znając układy w ratuszu, to nie będzie problemu ze sponsoringiem. Wybory i te rzeczy :). U nas przed wyborami wszyscy prowadzali się na mecze :).
              Na derby i tak się w 2015 nie zanosi. Nie mamy wielkich szans ale tez kasy na wprowadzenie drużyny do EL. Za to na mecze będę jeździł i do Torunia i do Piły poza oczywiście korzystaniem z karnetu na Polonii. Byłem na BP i to 1 raz na motoarenie. Szkoda, ze miałem liche miejsca. Zawsze po biegu zbiegali się ludzie do barierek i trzeba było przeganiać często niemiło odzywających się ludzi. Ale wrażenia super.
              • jacek-jacenty Re: Karkosik się wycofuje 30.03.14, 20:04
                W sumie masz rację, że Karkosik uczciwie i honorowo postąpił. Zostawi klub bez długów, kasa na ten sezon zapewniona. Jak się jakiś bardzo bogaty sponsor nie znajdzie, to pewno miasto będzie właścicielem klubu.
                Derby to faktycznie na razie odległa perspektywa, ale derby nie są takie jak kiedyś, że Toruń jeździł z Bydgoszczą. Od nas do Polonii poszło parę zawodników, a od was (pośrednio) ikona Polonii-Gollob.
                Wymieszało się to wszystko. Co to za derby jak Tomek jeździ w toruńskiej drużynie a Kostek w bydgoskiej ?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka