Gość: Hmmm... IP: 195.117.138.* 23.08.04, 15:33 Czy ktoś z was jest może członkiem tej spółdzielni? Przypomnę,że to rejon Sz.Chełmińskiej , ul. Długiej. Bardzo zaskakują mnie decyzje tej spółdzielni. Jakie macie odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: Spółdzielnia METALCHEM IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 23.08.04, 22:21 Ja jestem również członkiem spółdzielni Metalchem i nie powiem żebym była z niej zadowolona. Rok temu kupiliśmy mieszkanie na ulicy Długiej. I w tedy zaczęły się nasze powiedzmy kłopoty. W zimie wyszedł nam grzyb na pół ściany a dopiero teraz zaczynają go robić (oczywiście od wiosny do sierpnia prawie codziennie byliśmy w spółdzielni przypominiać o naszym problemie). Cieszymy się że w ogóle zaczeli go robić bo zapasem jesień i znowu kazali by nam czekać do wiosny. Podobnie z oknami nie możemy się doprosić żeby ktoś do nich przyszedł (nie mają pionu wewnętrznego). Tak więc spółdzielnia jak spółdzielnia trzeba swoje wychodzić. A co do czynszu to nie bardzo rozumiem dlaczego przy rozliczaniu zuzycia wody są dodawane jakieś procenty za odczyt liczników (chociaż za każdym razem sama muszę odczytac stan liczników). A jakie ty masz doświadczenia ze spółdzielnią? Odpowiedz Link Zgłoś