Dodaj do ulubionych

Karpaty- Rumunia !

IP: *.olympus.com.pl 02.04.02, 14:37
cze! moze ktos mialby ochote przylaczyc sie do zaplanowania i wyjazdu w Karpaty
rumunskie? pomysl ogolny to przejsc troche z namiotem przez gory, troche
zaliczyc siedmiogrod z zamkiem Vlada tepeza ;), przesiasc sie w pociag do
bukaresztu, potem nad morze czarne, no :,). Pomysl jak widac jedynie w zarysie,
ale autentycznie naszla mnie chec coby zrealizowac w koncu cos takiego. Moze
jakis inny pomysl na wyprawe? Z przyjemnoscia sie przylacze do drozyny :,)
pzdr!
Obserwuj wątek
    • Gość: SDB Re: Karpaty- Rumunia ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 14:44
      Ja z checia ale jeszcze nie w tym roku.
    • Gość: polonus Re: Karpaty- Rumunia ! IP: 198.138.227.* 02.04.02, 15:57
      Gość portalu: drevonTo napisał(a):

> cze! moze ktos mialby ochote przylaczyc sie do zaplanowania i wyjazdu w Karpaty
      >
      > rumunskie? pomysl ogolny to przejsc troche z namiotem przez gory, troche
      > zaliczyc siedmiogrod z zamkiem Vlada tepeza ;), przesiasc sie w pociag do
      > bukaresztu, potem nad morze czarne, no :,). Pomysl jak widac jedynie w zarysie,
      >
      > ale autentycznie naszla mnie chec coby zrealizowac w koncu cos takiego. Moze
      > jakis inny pomysl na wyprawe? Z przyjemnoscia sie przylacze do drozyny :,)
      > pzdr!

a nie boisz sie ze jak zasniesz to rano obudzisz sie pod golym niebem bez
      plecaka???
    • mynda Re: Karpaty- Rumunia ! 02.04.02, 16:10
      a ewentualnie plus minus kiedy i jakie są szacunkowe - według Twych orientacji
      koszta? Bo pomysł jest nawet nawet, sam kiedyś myślałem o czymś podobnym... I
      może w końcu uda się zrealizować plany?....
      • Gość: Krzyżak Re: Karpaty- Rumunia ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.04.02, 18:57
        dziekuje .Nie lubie brudasów i gosci z butaprenem na rękach.
      • Gość: drevonTo Re: Karpaty- Rumunia ! IP: *.olympus.com.pl 03.04.02, 13:31
        koszt trzeba by przeliczyc przy planowaniu trasy- ja licze na ok 600zl. Moze
        troszke wiecej a moze znacznie mniej!- sporo na pewno zjedza przejazdy
        pociagami- w polsce do przemysla, i z tamtad do rumunii (autobus-60zl- powrotny
        ok 20$). Chyba ze wymyslamy alternatywne srodki podrozy typu stop? -malo
        przyjemne i chyba malo realne z plecakami i namiotami w grupie? Wiec na podroz
        trzeba odlozyc jakas konkretna sumke- reszta, jak powiedzialem zalezy
        od "programu" Na miejscu sklepy sa nienajgorzej zaopatrzone, jedzenie znacznie
        tansze niz w Polsce, noclegi- glownie mam nadzieje darmowe- rozbijanie namiotu
        na trasie, moze za symb. oplate przy domach jesli w miescinkach. Schronisko,
        kwatera prywatna, najtanszy hotel to wydatek ok 7 do 15$ Tyle wiem z
        przewodnika i relacji z wypraw. Wogole to trzeba by przedyskutowac ile chcemy
        pochodzic po karpatach, ile poszwedac po fajnych miejscach typu miasta
        siedmiogrodu, ile i czy wogole na bukareszt i morze czarne- na co mamy ochote.
        podaje kontakt do mnie: dvidiun@yahoo.com , nr gg 1254371(najczesciej od rana
        do ok.14)
        pozdraviam :,)
      • Gość: drevonTo Re: Karpaty- Rumunia ! IP: *.olympus.com.pl 03.04.02, 13:41
        ..acha, co do terminu- to dla mnie poki co sprawa otwarta tzn moge sie
        dostosowywac, biore urlop 3 tygodniowy w dowolnym miesiacu wakacji- na gory
        najlepszy jest lipiec i sierpien,we wrzesniu moze zaczac sie robic zimnawo w
        wyzszych partiach. Poza tym nie wiem czy nie bede jednak mial we wrzesniu
        goraco z magisterka jesli sie z nia nie zmieszcze do czerwca ;) .
        No i sprawa bezpieczenstwa- wg wszelkich relacji Rumunia jest naprawde bardzo
        bezpieczna, malo tego, sami Rumuni bardzo czesto przychylnie nastawieni do
        Polakow. Zdaje sie ze pokutuje u nas stereotyp Rumuna- Cygana.Cyganie to
        mniejszosc narodowa w R.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka