Dodaj do ulubionych

będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zaleskiego!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:28
Dziś 3 gazety torunskie napisały o spotkaniu prezydenta Zaleskiego z prezesem
Dworakiem w Warszawie. Temat:
- redakcja TV3 w oddziale torunskim,
- własna ekipa dziennikarska i montażowa,
- równoległe z Bydgoszczą wchodzenie na wizję ogólnopolską TV dzieki kablowi
światłowodowemu,
- własna redakcja TV3 w Toruniu.

Jest też możliwość, że nie powstanie w Toruniu zwykłe studio jak w Bydgoszczy
czy Kielcach, lecz ogólnopolski kanał tematyczny kulturalno-edukacyjny. Do
tego Toruń i jego oferta kulturalna nadaje się znakomicie!
To byłoby piękne - późno, ale za to coś porządnego.
Torun przestanie być ostatnim miastem stołecznym pośród 18 miast wojewódzkich
bez własnej redakcji i studia TV3.

SUPER !!! SUPER !!! SUPER !!! SUPER !!! SUPER !!! SUPER !!!

Chyba pokocham Zaleskiego. Zapomnę mu nawet wiadukt i Rawex...
Jak mu to wyjdzie, ZAPOMNE WSZYSTKIE JEGO GRZECHY.
Wysyłajcie mu maile, listy i telefony poparcia, żeby nie zapomniał, jak to
się zdarza politykom...

W końcu o Toruniu nie bedzie materiałów robionych krzywym okiem bydgoskim. A
może by tak np. na 1 miesiąc Torun zaczął robić materiały o Bydgoszczy dla
TV1 i TV2? Przekonali by się, jak się czuł Toruń przez lata "obiektywizmu"
bydgoskiego...
Obserwuj wątek
    • Gość: ad Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:52
      trzymam kciuki.
      • Gość: waldi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:04
        tak trzymać panie prezydencie!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: borek BRAWO DLA PREZYDENTA ZALESKIEGO !!! IP: 158.75.1.* 09.09.04, 12:42
          BRAWO DLA PREZYDENTA ZALESKIEGO !!!
          • Gość: Re: BRAWO DLA PREZ Re: BRAWO DLA PREZYDENTA ZALESKIEGO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 13:12
            Re: BRAWO DLA PREZYDENTA ZALESKIEGO !!!
        • Gość: waldi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 13:04
          nie ma rzeczy niemozliwych do zrobienia, jeśli sie bardzo chce...
    • Gość: niewierny Tomasz Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:04
      uwierzę, jak otworzą.
    • Gość: ania no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:07
      jakieś linki proszę!!!!
      • Gość: andrew Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 11:08
        nie ma linków, kup sobie dziś 3 gazety.
        • Gość: reporer z pomysłam Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:16
          wiadomosć cieszy i mma nadzieję,że ten projekt zostanie zrealizowany,
          tylko...........kto znajdzie tam pracę?? prominenci?? sytnmowie, córkli znanego
          tatusia czy córeczki???? protegowani ale niekoniecznie zdolnni ludzie???bez
          pomysłu? robiący to, co ise im każe???czy ja jako zwykły obywatel mam szanse???
          jako człowiek pełen optymizmu chciałnbym ,ale.....
          porównajmy - nie mma zaplecza w postaci tatusia, mamusi - wpływowych, nie mma
          tak zwanych plecówq, chodów itp. ale mma zapał, czas, chće sie poświecic,
          włożyc kawałek siebie w tworzenie tego miasta, mam pomysły, i jak twierdzą
          inni - nie takie złe......ale....mam zapał ale nie dla pieniedzy, moge pozwolić
          sobie na taki zapał, na szczęscie, jak niewielu w dzisiejszych
          czasaxch,, ,,,.owszem pójde, zgłosze sie ........przedstwaie, pomysły
          wezmąi .podziekują.........pożegnają:-)??? zajmijcie sie tym..........
          ]momi wszystko
          • Gość: waldi Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:24
            Jak zawsze pojawia się stare polskie narzekanie!

Nie było, to huzia na Józia, narzekać, akcje, pisanie listów, maile itp. że
            niespełnianie obietnic wyborczych itp. Tu na foum chyba z 1000 postów.

Teraz jedzie dogadywać, to znów narzekanie: na pewno mnie nie przyjmą, będą
            układy itp.

Czy ZAWSZE WSZYSTKO musi sie nam nie podobać? Pomyślcie, jaka to promocja dla
            miasta, przyciaganie w regionie innych miast (Ciechocinek, Włocławek, Golub-
            Dobrzyń, Brodnica, nawet ten nieszczęsny Grudziadz). No i jeszcze jedno: TV3
            przygotowuje materiały dla Panoramy, Teleexpresu, Wiadomości itp. i wysyła do
            Warszawy.
            Jak myślicie, jeśli dotąd Bydzia przygotowywała z całęgo regionu - dlaczego tak
            mało było ciekawych, dobrze zrobionych z Torunia w Wawie, a tyle ciekawych z
            Bydzi?
          • Gość: ania Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:29
            to w końcu była obietnica wyborcza, i po prostu prezydent sie wywiązuje.

Nie muszę go kochac, w końcu bierze za to pieniadze. Dotrzymuje danego słowa,
            to dobrze. Najwyżej mogę na niego zagłosować drugi raz.
            • Gość: max Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:50
              Brawo Prezydent!!!

Panie prezydencie, jest Pan w moich oczach prawdziwym Torunianinem, oddanym
              temu miastu. Jesli Pan załatwi to studio TV3 - ma Pan ode mnie i moich
              znajomych 100 głosów poparcia!!!
          • Gość: Zadowolony Re: no nie mogę!! IP: *.torun.mm.pl 09.09.04, 12:33
            A ja powiem tak: to naprawdę dobrze, że Prez.Zal. pojechal do Wawy starac się o
            studio w Toruniu. I nawet jeśli siostra szwagra kogos-tam dostanie w związku z
            tym pracę w sekretariacie oddziału TVP, też nie będzie aż tak strasznie (choć
            nepozytyzm jako taki jest ohydny!). Ważne, że pojawi się telewizja, że będzie
            promocja, że będziemy bardziej dostrzegani, że stworzy się nam nową szansę,
            itp. I przede wszystkim: że ludzie, którzy znają i kochają swoje miasto będą
            mogli na jeszcze szerszą skalę opowiadac o nim innym.
          • Gość: borek Re: no nie mogę!! IP: 158.75.1.* 09.09.04, 12:38
            nie marudz juz!
          • Gość: xOLO Re: no nie mogę!! IP: 158.75.1.* 09.09.04, 12:40
            A niech sobie pracują!
            Byle dobrze!
          • Gość: torunianka Re: no nie mogę!! IP: *.petrus.com.pl 11.09.04, 14:42
            > tylko...........kto znajdzie tam pracę?? prominenci?? sytnmowie, córkli
            znanego tatusia czy córeczki???? protegowani ale niekoniecznie zdolnni ludzie???
            bez pomysłu? robiący to, co ise im każe???czy ja jako zwykły obywatel mam
            szanse???
            >
            > jako człowiek pełen optymizmu chciałnbym ,ale.....
            > porównajmy - nie mma zaplecza w postaci tatusia, mamusi - wpływowych, nie mma
            > tak zwanych plecówq, chodów itp. ale mma zapał, czas, chće sie poświecic,
            > włożyc kawałek siebie w tworzenie tego miasta, mam pomysły, i jak twierdzą
            > inni - nie takie złe......ale....mam zapał ale nie dla pieniedzy,

NIE! NIE! NIE! Z taką polszczyzną chcesz w TV coś robić?
            To już wolę syneczków lub córeczki, o ile oczywiście mają kwalifikacje.
      • Gość: ad Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:16
        oto link do NOWOSCI:

www.nowosci.com.pl/bazy/archiwum.nsf/da75feb41665d70bc12569830031907a/2f4c65c7e5e8dc71c1256f09006488b1?OpenDocument
        • Gość: ad Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:19
          i link do stowarzyszenia:

www.nowy-torun.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=30&mode=thread&order=0&thold=0
        • Gość: leszek Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 13:08
          a czemu tu nie pisze, że ma byc zwykłe studio TV, tylko "bardzo silne" studio?

To Torun jest lepszy od Kielc, Rzeszowa, Opola, Gorzowa?
          • Gość: mac Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:53
            zwykłe studio jest w każdym większym mieście

a "bardzo silne" - jak znajduje się w Toruniu.
            • Gość: orcholski Re: no nie mogę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:59
              szukam pracy w TV Toruń
              umiem nasladować odgłosy zwierząt, zwłaszcza hieny.
              • Gość: blue Re: no nie mogę!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.04, 15:23
                Ostatno w cenieni są ludzie którzy potrafią naśladować ryk Lwa (Rywina) Hieny
                już nie w modzie.
                • Gość: hIOB Re: no nie mogę!! IP: 217.153.90.* 13.09.04, 18:05
                  Autorowi, jak mogę się domyślać,chodziło o "hienę roku". "Zaszczytny" tytuł
                  przyznawany przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich dla najwybitniejszego
                  twórcy chłamu. W ostatniej edycji "hieną roku" okrzyknięto Przemysława
                  Orcholskiego z... Torunia. Z uzasadnieniem: za wyjątkowy serwilizm wobec
                  polityków. Pozdrawiam wszystkich optymistów. Szkoda, że w tym hura optymizmie
                  nikt nie zauważa, że wszyscy koncetrują się wokół aspektów "promocyjnych"
                  miasta (czytaj tych, którzy o taki ośrodek zabiegają). Podstawową funkcją
                  mediów jest zaś kontrola i krytyka społeczna, bez któej to funkcji mediów nie
                  ma normalnej demokracji. Dlatego przyłączam się do tych, którzy twierdzą, że w
                  tym nowym oddziale (jeśli powstanie), nie może być miejsca dla "znajomych
                  królika", czy to dziecka, czy też protegowanego. Szefem takiego studia musi być
                  ktoś, przepraszam za zwrot, z jajami, by był w stanie oprzeć się różnym
                  naciskom i tworzył podwaliny pod rzetelne dziennikarstwo telewizyjne w Toruniu.
                  O taką osobę chyba nie będzie łatwo. Do tego powinien bezpośrednio podlegać
                  komuś z Warszawy, a nie z Bydgoszczy. Tam pod kierunkiem pana Brodowskiego jest
                  wręcz kuźnia serwilistów.
                  • Gość: blue Re: no nie mogę!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 13.09.04, 20:54
                    Jakbyś zgadł, trafnie zinterpretowałeś tą zawiłą metaforę.
    • Gość: markus Tez mamy w tym swój udzial: www.nowy-torun.org IP: *.torun.mm.pl 09.09.04, 12:22
      Tez mamy w tym swój udzial (tzn. nie w kochaniu Prezydenta Zaleskiego, ale w
      rozmowach!)
      www.nowy-torun.org/
      Takie informacje naprawdę cieszą!
    • Gość: Tomasz Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:31
      zapomnisz RAWEX i 2 lata bez wiaduktu?
      bo jest (albo raczej dopiero może bedzie) regionalna telewizja?
      • Gość: borek Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: 158.75.1.* 09.09.04, 12:35
        oczywiscie!
      • Gość: xOLO Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: 158.75.1.* 09.09.04, 12:35
        No jasne, że tak!
    • Gość: xerox nie bój IP: 158.75.1.* 09.09.04, 12:34
      nie bój bidy
      bydgoszczaki wszystko zablokują
      niestety...
      • Gość: bessa Re: nie bój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:37
        no no gratulacje z Włocławka!!!
        Mam nadzieję, że Toruń nie bedzie zachowywał się jak TV Bydgoszcz i pokaze
        troche wiecej regionu, nie tylko siebie. Bydgoszczaki zawsze byli tacy pewni
        siebie.
        • Gość: waldi Re: nie bój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:44
          dla ciebie słowo "region" oznacza "Włocławek"?
        • Gość: t-n Re: nie bój IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.04, 15:24
          My tam teraz będzie pokazywali to co najlepszejsze w Toruniu zeby byc lepsiejsi
          od Bydgoszczy, wy tam w Wloclafku zrobće TV Kujawy, my nie bedziemy pokazywali
          waszej tamy.
          • Gość: Hiob Re: nie bój IP: 217.153.90.* 13.09.04, 18:13
            Pan Marek Zaborski, dyrektor Telewizji Kablowej Toruń, powinien sprawdzić,
            który z jego pracowików jest autorem tego prymitywnego tekstu o Włocławku i
            podziekować mu za współpracę. Przyczyna: z człowiekiem o takich horyzontach nie
            ma szans na zrobienie czegokolwiek wartościowego w zawodach twórczych, a do
            takich zaliczają się te, które składają się na działalność telewizji.
        • Gość: torunianin Re: nie bój IP: *.petrus.com.pl 16.09.04, 19:46
          Włocławek OK
          Sztama.
      • Gość: iz Re: nie bój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:22
        własne studio, własni reporterzy, montaz, programy, mozliwość wypinania sygnały
        bydgoskiego i wpinania torunskiego - to w ramach jednego oddziału 2 redakcje i
        dwa studia! Torun zyskuje rangę taka jak w Opolu, Olsztynie, Kielcach.

Usamodzielnienie do samodzielnego oddziału to kolejny proces, co np. w Kielcach
        własnie sie dokonuje.
        • Gość: techniczny mało prawdopodobne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 13:04
          Tylko z czego chcesz ten sygnał wypinać? Z nadajnika w Trzeciewcu?
          Raczej nie jest to możliwe technicznie. Kiedyś jak telewizja będzie nadawała
          cyfrowo - i na jednym kanale będzie kilka programów.
          Podejrzewam, że skończy się na małym studiu + stół mikserski - a program i tak
          będzie emitowany z bydgoszczy.
    • Gość: waldi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:40
      typowy oddział to juz byłoby coś.

Natomiast ogólnopolski kanał tematyczny - kulturalno-edukacyjny, i do tego w
      TV publicznej - to super!!! W tym Torun jest sławny, mocny i tym może się
      chwalić najbardziej. Bydgoszczaki, hieny Orcholskie i inne Huberciaki-Morawiaki
      zbieleją z zazdrości.
      • Gość: xerox ;(((((((( IP: 158.75.1.* 09.09.04, 12:43
        > Bydgoszczaki, hieny Orcholskie i inne
        > Huberciaki-Morawiaki zbieleją z zazdrości.

i zrobią wszystko, żeby nam to nie wyszło!
        ;((((((((((((((((
        • Gość: waldi Re: ;(((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:46
          a Bydgoszczy zostanie tylko: Koronowo, Nakło, Tuchola - to bedzie "ich" region.

Wróca do korzeni :-)))))))))
          • Gość: waldi Re: ;(((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 12:54
            i jeszcze jedno: gdzie bedzie studio TV3? Kiedys słyszałem ze w Central Parku
            (bardzo dobry, duzy budynek), teraz Rydzyk buyduje wielki obiekt. Może uzyczy?

Pytam poważnie, nie wyśmiewam ani nie wyszydzam ojca TR.
            • Gość: z torunia jezdem Re: ;(((((((( IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.04, 15:28
              Wsapnialomyslni torunianie ktorzy tak potrafia wszystko i wszystkich krytykowac
              zbudują ośrodek.
              • roleta1 Re: ;(((((((( 24.09.04, 21:24
                Gość portalu: z torunia jezdem napisał(a):

> Wsapnialomyslni torunianie ktorzy tak potrafia wszystko i wszystkich
                krytykowac
                >
                >
    • Gość: lesiu Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 14:35
      czekam z niecierpliwoscia na wyniki.
      po raz pierwszy (to dziwne) czuję więź z MOIM prezydentem.
      Życzę mu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO.
    • Gość: kot Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 14:57
      sukses? tak naprawde to pierwszy duzy
      a porażki, wpadki, kontrowersje, pudła? bez liku i ciagle jakies
      ogólny bilans? LIPA
      • Gość: jaro Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:15
        jest źle - narzekaj.
        jest dobrze - pochwal!
        • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:29
          - Prezes TVP Jan Dworak powiedział, że Toruń zasługuje na silną redakcję
          telewizyjną - mówi po spotkaniu w Warszawie Marcin Czyżniewski, rzecznik
          prezydenta miasta.

Dworak spotkał się w czwartek w stolicy z prezydentem Michałem Zaleskim, który
          zabiega o wzmocnienie ośrodka telewizyjnego w Toruniu i współpracę między
          miastem a TVP. - Prezes obiecał, że zostanie przeprowadzony rachunek
          ekonomiczny wzmocnienia redakcji w naszym mieście - relacjonuje Czyżniewski. -
          Szczególnie spodobał mu się pomysł współpracy telewizji z toruńskim
          środowiskiem naukowym przy tworzeniu programów edukacyjnych.

Władze Torunia przedstawiły pakiet konkretnych propozycji, obejmujących m.in.
          współpracę z TVP przy organizacji koncertu plenerowego na otwarcie
          przyszłorocznego sezonu turystycznego i objęcie patronatem toruńskiego
          Festiwalu Nauki i Sztuki.

Magistratowi zależy, by w toruńskiej redakcji TVP pracowała odrębna ekipa
          dziennikarska i techniczna, wyposażona w stanowisko montażowe i światłowodowe
          połączenie z ośrodkiem w Bydgoszczy. Dzięki temu mógłby powstać lokalny program
          informacyjny. Odpowiedź z Warszawy spodziewana jest w ciągu najbliższych kilku
          tygodni.

Bedzie TV3 w Toruniu!!!
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk 09.09.04, 16:40
      Bydgoszczanie już się buntują!!
      www.alfastar.webpark.pl/ahmed_al_zalew.jpg
      • Gość: :D Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.04, 15:30
        hahahah, byehehehehehhe, uhahahajahah, spadłem normalnie z krzesla, nie
        moge :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 19:50
      Jeszcze raz przeczytaj tekst moze troche wiecej zrozumiesz. Kanal tematyczny
      bedzie nadawany przez TVP, z torunia beda moze jakies programiki, a nie caly
      kanal. Torun bedzie podpiety do Bydgoszczy, bo tam sa nadajniki. Bedzie
      redakcja kilku pracownikow i to wszystko.
      • Gość: paco Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.torun.mm.pl 09.09.04, 20:28
        maciej- idz na swoje forum i przestan jatrzyc.
        • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 20:53
          W przeciwienstwie do ciebie nie jatrze jak to ty robisz na naszym forum. Jestem
          tylko realista i z tego co czytam to mniej wiecej wiem jak bedzie wygladac ta
          redakcja w Toruniu. Napisane jest swiatlowod do bydgoszczy, jak myslisz
          dlaczego? Proste bo to bedzie tylko redakcja. Dyrektor osrodka w Bydgoszczy i
          tak bedzie nadzorowal wszystko.
          ps. Jak beda ciekawe programy z Torunia to jestem za, tylko zeby to nie
          przerodzilo sie w taki galimatias rynkowo-bazarowo-prostacki.
          • Gość: jacek Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:36
            no i wiadomo, o co chodzi (wielu) Bydgoszczanom:
            "dyrektor w Bydgoszczy i tak będzie nadzorował wszystko..."

Nam w przeciwienstwie do Bydgoszczan, nie chodzi o stołki, dyrekcję, rządzenie
            i kilka etatów. Chodzi o redakcję, studio, dziennikarzy, kamery, montaż i
            MOZLIWOSC PRZYGOTOWYWANIA samodzielnego programu o Toruniu rękami Torunian. Nie
            o dyrekcje i 3 stołki.

Gdybyś wiedział, że Opole podlega pod dyrekcje we Wrocławiu, Olsztyn pod
            Gdansk, Kielce pod Kraków itp. to byś zrozumiał, że struktura TV3 składa się z
            mniejszej ilości oddziałów i większej - studiów i redakcji. Te ostatnie dają
            możliwość realnego przygotowywania materiałów, a te pierwsze - wyłacznie kilka
            stołków dla wpływowych polityków. Nam Torunianom nie o to chodzi.

A i tak z czasem jest tendencja w TV3 , żeby samodzielne studia (jakie
            powstanie w Toruniu) przekształcać w oddziały TV3. Więc i tak studio w Toruniu
            jest pośrednim etapem do Oddziału Torunskiego TV3.

Nareszcie!
            • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 22:21
              Czekam z utesknieniem na te programy. Oby cos w polskiej telewizji zmienily!
              Watpie w to.
              ps. Jak myslisz kto zapewni ta jakosc? Popatrz na te marne gazetki typu
              pomorska, nowosci, dodatek wyborczej itp.Piszac dyrekcja mialem na mysli tylko
              jedno, ze i tak bedziecie od kogos zalezni, nawet gdyby podpieto was pod Gdansk
              to i tak bedzie zawsze ktos nad Wami. Powinniscie miec osrodek w pelni
              niezalezny, z mozliwoscia nadawania!!!!To co wymieniles to malo dla realizacji
              wlasnej polityki medialnej!I jeszcze moze powtorze jezeli te programy z Torunia
              wniosa cos nowego to super byl nie była to bazarowo-polityczna mizeria!!!
          • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:44
            > Jak beda ciekawe programy z Torunia to jestem za, tylko zeby to nie
            > przerodzilo sie w taki galimatias rynkowo-bazarowo-prostacki.

jeszcze TV Torun nie nadała żadnego programu, a już podejrzewanie o prostactwo
            i bazarowość! To się nazywa obiektywizm i optymizm. Myślę, ze Torun może
            puszczać nawet 10 atrakcyjnych programów dla TV ogólnopolskiej, a i tak
            Bydgoszczanie powiedzą, że ich poziom jest prostacki, tak jak teraz wyśmiewają
            Rydzyka i jego TV, UMK (ponoć najgorszy w Polsce), Starówkę (ponoć brudną i
            nieciekawą), listę UNESCO (ponoć stronniczą) itp.

Ale takie życie....
            • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 22:26
              Nie zrozumiales mnie psychologu po UW. Ja porownalem to do obecnego
              galimatiasu, ktory jest pokazywany w regionalnej.
              ps. starówka ma swoj klimat, ale jest sporo do zrobienia. Rydzyka wysmiewa cala
              Polska łącznie z torunianami.UMK nie jest najgorszy. Kiedys nt. dyskutowalem z
              Toba i dowiedzialem sie zes po UW. Dlaczego nie po UMK?
      • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:40
        z Bydzi i każdego innego osrodka też jest tylko "jakis programik" - na tym
        polega TV3 Regionalna.

Dotąd nie było tego programiku w Toruniu, a teraz bedzie.

Ja widzę róznicę.
        • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 22:29
          Mało ogladasz trojke, podejrzewam, ze programow kulturalnych to wcale. W
          ostatnim tygodniu sierpnia byl caly program nadawany z Torunia. Mowiono tam o
          symbiozie miast na niwie kultury. Pokazano jaki razem stanowimy potencjał w
          skali kraju itp. Trzeba troche sie wysilic, a nie ogladac tylko zblizenia!
          • Gość: pepe Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:46
            no tak, jak lotnisko, to tylko w Bydzi, a jak kultura to "razem"

jestem za aglomeracją ale trzeba ustalić jasne zasady, zeby kazdy sobie nie
            przywłaszczał sukcesów, a nie odpychał wydatków i problemów.
            • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 23:23
              To moze pas startowy zrobimy miedzy bydzia a toruniem, wtedy bedzie
              sprawiedliwie!
              ps. czy kiedys patrzyles na zachowania malych pieskow? Zwykle to one najwiecej
              szczekaja. Pytanie dlaczego?
      • Gość: Hiob Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: 217.153.90.* 13.09.04, 18:21
        Wojsko zwalnia kolejne częstotliwości, więc dlaczego nie pomyśleć o wystawieniu
        dodatkowego nadajnika na potrzeby studia w Toruniu. To dopiero byłaby jazda.
        Konkurencja wewnątrz jednego nadawcy pewnie wyszła by tej telewizji na dobre, a
        przy okazji możnaby przetestować, czy nie jest to rozwiązanie godne
        upowszechnienia w całej Polsce. W trakcie tej wewnętrznej rywalizacji
        wykruszyłyby się pewnie miernoty, a jak nie to któyś z ośrodków zyskałby
        wyraźną dominację nad drugim dzięki ciekawszej ofercie programowej. Ale ze mnie
        marzyciel...
    • Gość: waca Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:57
      DROGI PANIE MICHALE ZALESKI!!!

JESTES NASZYM PREZYDENTEM.
      • Gość: edek Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:03
        Pieprzyc hołote z bydgoszczy!
        • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 22:30
          Powiedzial absolwent, tylko pytanie czego?
      • Gość: max Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:27
        Myślę, ze to bardzo dużo, co robi Prezydent. Nikt nie może angażować się we
        wszystko, jkażdy tylko raz może skorzystać z kredytów zaufania, znajomości itp.
        Zaleski zadecydował, że zrobi to w przypadku TV3 i chwała mu za to. Liczę, że
        to dopnie.

Zeby okazać mu poparcie, piszcie, mailujcie, faksujcie! Niech wie, że wierzymy
        nw niego i czekamy!!!!

Prezydent Torunia:
        Michał Zaleski, Urząd Miasta, Wały Sikorskiego 8, 87-100 Toruń
        tel. 611 87 52, mail: prezydent@um.torun.pl

Rzecznik Prezydenta: Marcin Czyżniewski, tel. 611 86 89, mail:
        m.czyzniewski@um.torun.pl
        • Gość: magda Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:39
          Mogę Prezydentowi puszczać 5 maili dziennie tylko niech to dopnie.
          • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:57
            ja mogę codziennie dzwonic do UM i przypominać o TV!!!
    • Gość: max Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:01
      tra la la, tra la la
      telewizje Torun ma.

my sie bydzi nie boimy
      sami sobie nakrecimy

jesli oni nie przyjadą
      sami sie pracy pozbawią

pokazemy fajne sprawy
      i torunian też zabawy

uniwerek sie rozwinie
      wiekszy prestiz go nie minie

nasze zabytki zachwycą
      wszystkich nawet za granicą

naszych pięknych knajpek sto
      się rozwinie że ho, ho!

inwestorów przyciagniemy
      i bogatsi wnet bedziemy

tra la la, tra la la
      telewizje Torun ma.
      • Gość: ania Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:10
        max, max! Ty zawsze taki dokładny, skrupulatnie punktujesz błedy i złośliwości
        bydgoszczaków, a tu taka poezja?

Może złóż papiery na "Kącik Poetycki" w TV3?
      • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.09.04, 23:24
        Maxiu prezes cos mowil o rachunku ekonomicznym!!!!
        • Gość: man Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:24
          Podobno TVP wciąż opowiada ze nie ma środków na studio TV w Toruniu. No to
          niech rada miasta podejmie uchwałe o 10 zł od każdego a jak kto chce to i pare
          groszy wiecej i sami sobie to studio zrobimy i wyposażymy. Byle tylko była to
          TV publiczna a nie partyjna czy przeydencka!
          • Gość: forumek Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:25
            Faktycznie jesteśmy sekowani przez Bydgoszcz jesli chodzi o TV. Byle gówno nad
            Brda jest pokazywane, a fajne imprezy torunskie sa pomijane. Dlatego poieram
            starania o własne studio TVP i zyzę Zaleskiemu aby mu sie z tym udało!!!
    • Gość: wiech Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:34
      gdyby to było przed wyborami, to bym nie uwirzeył. Ale nie rzuca się takich
      obietnic, jak jest jeszcze 2 lata do wyborów, bo trzeba zrealizować. Oby TAK
      SIE STAŁO.
      • Gość: magda Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:47
        AZ MILO TO CZYTAC, te wszystkie posty.
        W końcu przedstawiciele miasta sa po to, żeby reprezentować interes jego
        mieszkańców. To miłe, ze Zaleski o tym mysli.
    • Gość: SRT Oddajcie głos w ankiecie - poparcie potrzebne! IP: *.torun.mm.pl 10.09.04, 08:24
      Prośba do tych, którym pomysł/idea ośrodka TVP w Toruniu jest bliska:
      oddajcie głos w ankiecie, skomentujcie ten pomysł na:
      www.nowy-torun.org/
      Teraz także wyniki ankiety i Wasze komentarze mogą się bardzo, ale to bardzo
      przydać!
      Przepraszam, że z apelem wystepuję na Forum "GW", ale jest tu tak ożywiona
      dyskusja, że chyba nie ma lepszego miejsca!
      • Gość: iz Re: Oddajcie głos w ankiecie - poparcie potrzebne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:37
        teraz to nawet Bydgoszcz sama przygotowywala materiały o Toruniu, sama wysyłali
        dziennikarzy (lub czesciej nie wysyłala), sama ecydowala o montazu i o tym, co
        wysłać do ogólnopolskich programow (Wiadomosci, Teleexpress, Panorama).

Na WOSP nie dawali telebimu ani podnosnika. Teraz tego nie bedzie, my bedziemy
        robic materiały o Toruniu.

To OGROMNA różnica. A 3 stołki dla dyrektorów? I tak oddział torunski sie
        usamodzielni za 2-3 lata. A już od teraz bedzie w spisie ośrodków i w zajawkach
        w TV3 napis: "TORUN". Czy to nie piękne?
        • Gość: SRT Re: Oddajcie głos w ankiecie - poparcie potrzebne IP: *.torun.mm.pl 10.09.04, 09:39
          O-otóż to!
          Pozdrawiam!
        • Gość: xOLO TAK! TO JEST PIĘKNE IP: 158.75.1.* 10.09.04, 11:37
          TAK! TO JEST PIĘKNE :)))))))))
    • Gość: lewskiy Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:10
      No i co chcesz tam oglądać , jak cała TVP to mizeria ??. Najlepiej studio TV w
      Toruniu to niech zrobią przy radioteleskopie w Piwnicach - przynajmniej w
      Toruniu pooglądają sobie przekazy od kosmitów.
      • Gość: leszek Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:11
        no, no to sie toruniacy postarali

ale nie wiedza, ze ta TV3 to mizeria i żenada, szkoda było walczyć o to studio,
        lepiej zrobić cos pozytecznego dla miasta - np. porządna droga do bydgoszczy?
        • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 11:13
          macie racje Bydgoszczanie - nie bedziemy robic TV3.
          Jasno wytłumaczyliście - po co nam to swiństwo?

A jeszcze pytanie:
          to kiedy pozbywacie się swojego studia? Wystawicie na przetarg?
    • Gość: joan W Toruniu nie będzie żadnego studia IP: 213.77.40.* 10.09.04, 13:49
      Przeczytajcie uważnie ten artykuł. Przecież prezes powiedział tylko że
      rozpatrzy wniosek. Tak mówi się każdemu maluczkiemu, żeby się odczepił
      • Gość: ad Re: W Toruniu nie będzie żadnego studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:11
        cytaty:

Prezes Dworak jest zainteresowany powstaniem w Toruniu silnej redakcji
        telewizyjnej - Michal Zaleski

Prezes Dworak uznał, że przedstawione przez prezydenta argumenty są badzo
        mocne. Jest zainteresowany powstaniem w Toruniu silnej redakcji telewizyjnej.
        Na pewno skorzysta z propozycji prezydenta by przy tworzeniu nowego kanału
        kulturalno-edukacyjnego TVP czerpała z potencjału naukowego Torunia. - Marcin
        Czyżniewski.

nadal jesteś malkontent?
    • Gość: x Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:19
      to nie można było tak od razu???
      • Gość: x Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:25
        prezydentowi sie nie chciało.
        Ale nacisk opinii publicznej zrobił swje.
        To NASZA zasługa!
      • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:38
        No tak, panie prezydencie - nie możn abyło tak od razu?

Ale lepiej późno, niż wcale.
        • Gość: max Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:43
          Gość portalu: paco napisał(a):

> Dobrze sie stalo,ze Pan Prezydent pojechal do W-szy.Widac nie ignoruje
          > naszych maili. Bedziemy cieszyc sie / albo i nie /,kiedy przyjdzie odpowiedz
          > ze stolicy.A z tym moze byc roznie.Nie chce uprawiac polskiego
          > malkontenctwa,ale znam "tych ' z B-szczy bardzo dobrze. Oni zrobia
          > wszystko,zeby zastopowac inicjatywe Grodu Kopernika. Taka to ich parszywa
          > natura.

no własnie, a TV3 z Bydzi znamiennie milczy.
          Co to oznacza? Szykują się do ataku?
          • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:53
            nie bedzie tak źle...
    • Gość: bleee Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 10.09.04, 21:42
      Toruń miastem wojewódzkim? od kiedy, moze bedziecie nadawać programy kulinarne
      jak wypiekac pierniki, albo jak psuc humor, albo jak dawać ciała?? jak budwac
      zawiść, technika rysowania samochodów nie tylko bydgoskich ale i swoich,
      techniki socjologiczne odburknięć. Kto tego będzie słuchał i ogladął?? Chyba
      sam toruń w narcyzowym uwielbieniu. załóżcie sobie jeszcze najlepiej odrębne
      Państwo to wogóle będziecie stolicą ... Czemu Pan pokarał Bydgoszcz takim
      sąsiadem co do rozumu nie można mu ptrzemówić, a zazdrość i kompleks niższości
      zżera mieszkańcom mózg, czemu te tyfusy toruńskie tak się pętają wszędzie i
      jadą na tej Bydgoszczy, żeby sie wyzyć i swemu hamstwu dać upust. I tak
      mieszkacie w pipidówie tyfusowskiej i nic tego nie zmieni, nawet statua
      piernika i kopernika. dziwolągi z was rzeczywiscie na skalę europejsą i tym się
      chwalcie a nie jakimis pierdołami, i zostawcie w spokoju swoich sąsiadów, lubić
      ich niemusicie ale nie lżyjcie, jak ja was teraz lżę.
      • Gość: + Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:47
        • Gość: qq Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:50
          nie będziemy robić nic tak głupiego. Niczego tak ochydnego co robi bYDDGOSZCZ.
          A co wymieniłeś. SZCZAKU.
      • Gość: qq Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:47
        • Gość: qq Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:56
          SZCZAK tzn. zwykły fiucik do szczania bsztrzak tzn. fiut bydgoski.
          • Gość: paco Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.torun.mm.pl 10.09.04, 22:25
            bleee - ty nieobiektywny czlowieczku.Glupis,ze az wlosy bola.
            • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 10.09.04, 22:57
              Z autopsji to znasz. Mowia, ze jak kogos wlosy bola to nie ma mozgu.
              ps. Własnie w tym miesiacu mija 10 lat od powstania ośrodka telewizji w
              Bydgoszczy. Opinie, ktore przedstawiono nad wyraz sa zadziwiajco dobre. W
              pazdzierniku wielka impreza u nas. Prezes TVP tez bedzie. Prezydent zalewski
              powinien rowniez byc obecny, aby dalej wiercic dziure w brzuchu Dworakowi. Na
              to dziesiecio-lecie TVP bydgoszcz dostanie nowy woz transmisyjny i 10 kamer
              najnowszej technologii. takie sa fakty, a jak bedzie z osrodkiem w Toruniu to
              zobaczymy. Moze Marek Brodowski wstawi sie za prezydentem zalskim.
              • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:02
                ten samochód co "dosytanie" Bydgoszcz jest również opłącony z podatków
                torunskich...
                • Gość: maciej Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.byd.elnet.pl 11.09.04, 23:31
                  Ci z kielc tez placa podatki i z ich pieniedzy rowniez. UMK tez utrzymuje sie z
                  podatkow tych z Torunia, Bydgoszczy, Zakopanego i Wąchocka. Jak slysze place
                  podatki to mnie wygina. Wszyscy w tym kraju co pracuja legalnie placa podatki.
                  Jedni wiecej drudzy mniej. W Bydgoszczy jest wiecej podatnikow tak wiec zapewne
                  placa wiecej podatkow. Podejrzewam raczej ze te wozy to kupuja z reklam,
                  abonamentu.
                  • Gość: lesiu Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:40
                    wozy kupują z reklam? Pomyłka!

TV3 jest deficytowa. Poczytać rankingi: reklamy to ok. 20% przychodu, reszta -
                    podatnik.
      • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:00
        bleee - czy to pokaz bydgoskiej kultury czy inteligencji czy tolerancji?
    • Gość: nieufny TAK JAK WIADUKT... NIE UFAM ZALESKIEMU!!! IP: *.torun.mm.pl 11.09.04, 02:56
      Nie wierzę Zaleskiemu! Wiadukt miał być niemal rok temu oddany! I co? A też
      obiecywał, też była radość i wizja profesjonalnego działania w tej sprawie!
      Póki co Zaleski ZAWODZI NA CAŁEJ LINII, nic nie zrobił dobrze, więc po prostu
      nie uwierzę jak nie zobaczę!!!
      • Gość: blue Re: TAK JAK WIADUKT... NIE UFAM ZALESKIEMU!!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.04, 15:37
        Rok temu oddany, hahaha, jeżeli od między majem a wrześniem jest rok, to ja za
        tydzień mam wakacje LOL & PLONK!
        • Gość: TV Bydgoska jakos Re: TAK JAK WIADUKT... NIE UFAM ZALESKIEMU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 19:57
          TV Bydgoska jakos podpisów nie zbiera - ciekawe dlaczego?
    • Gość: stefan ? IP: 213.77.40.* 11.09.04, 09:00
      Z jednej strony podziwiam Wasz zapał, z drugiej jestem nim zażenowany. Od
      ilosci pień na forum nie przybedzie ani jedna minuta programu z Torunia. Dworak
      nic nie obiecał.Na razie cytujecie Czyzniewskiego, a to nie to samo. Może
      niektorzy już widzą się jako pracownicy nowej firmy. Tutaj zadecyduje ekonomia
      i jeżeli bedzie mozna produkować programy gdzie indziej, to bedzie się ak
      robiło. W końcu edukatorzy z UMK moga dojeżdzać do bydgoszczy
      • Gość: edi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:03
        nie siej fermentu - tracicie pola i już zazdrosc, ze Torun bedzie miał wlasne
        studio?
      • Gość: ff Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:12
        W końcu edukatorzy z UMK moga dojeżdzać do bydgoszczy
        W koncu moga ,ale po co?
        Przeciez własnie o to chodzi(niedomyslny jesteś jak osioł) zeby olac ta cała
        bydłoszcz.

Bawi się sam............wiesz o co chodzi!
        • Gość: dav Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 13:26
          Gość portalu: ff napisał(a):

> W końcu edukatorzy z UMK moga dojeżdzać do bydgoszczy
          > W koncu moga ,ale po co?
          > Przeciez własnie o to chodzi(niedomyslny jesteś jak osioł) zeby olac ta cała
          > bydłoszcz.
          >
          > Bawi się sam............wiesz o co chodzi!

po pierwsze, glos stefana to nie ferment- a stwierdzenie faktow i racjonalny
          glos w dyskusji. nie podchoc edi do tego tak emocjonalnie, bo sie mozesz
          sparzyc.
          oczywiscie kazda wartosc dodana w miescie to plus dla nas- chocby redakcja
          zwiekszyla sie o 2 osoby i jedna kamere. A tez bym wolal by w miescie pojawil
          sie oddzial tvp,a nie WZMOCNIENIE REDAKCJI o ktorym, jak wynika z artykulow,
          byla mowa miedzy MZ, a dworakiem. przypomne tez, ze juz takie wzmacnianie
          redakcji u nas przezywalismy- byl sam prezes kwiatkowski w toruniu ...i nic z
          tego nie wyniknelo.
          wiec nie wiem skad te rozowe okulary

po drugie- do ff- bydloszcz to byc moze jakies zjawisko, ktore wystepuje u
          niektorych na podworku-a ktore w krew weszlo w procesie socjalizacji, sadzac po
          kulturze ich wypowiedzi.
          ff, "wlasnie o to chodzi", w takich organizmach jak tvp- jak w kazdym innym w
          realiach kapitalizmu, by nie podejmowac decyzji nieracjonalnych- "bo panu
          kaziowi sie nie podoba dojezdzac do fabryki i wogole to postuluje o jego
          olewanie"- na szczescie nie zyjemy juz w warunkach realnego socjalizmu. decyzje
          powinny byc wypadkowa bilansu obecnych oraz przewidywanych zyskow i strat-
          glownie ekonomicznych. i te dworak, jak tez wynika z artykulow, dopiero bedzie
          rozwazal. wiec nic nie jest przesadzone, jedynie mozemy trzymac kciuki za
          pomyslne dla torunia roztrzygniecia.
          • Gość: pawel Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:51
            TV3 ma 3 rangi instytucji:

1) redakcja - nic nie może, stoi fax i telefon, a redaktorzy są co 3 dni, jak
            sie szef oddziału z Bydzi zgodzi, żadnych mocy decyzyjnych, 70% czasu jest po
            prostu nieczynne - to jest teraz w Toruniu

2) studio - ma własnych dziennikarzy, kamery, montaż, własne programy i
            wiadomości, wystepuje na antenie ogólnopolskiej jako samodzielny "ośrodek",
            praktycznie robi całe programy, nie ma tylko dyrektora, księgowości - o to
            walczy Zaleski

3) oddział samodzielny - to samo co studio, lecz z dyrektorem, działem
            ksiegowym. Z czasem wszystkie studia (Kielce, Opole, Olsztyn) automatycznie sa
            usamodzielniane przez Warszawę do rangi oddziału - kiedys Bydgoszcz poodlegała
            pod Gdansk.

Ta druga ranga całkowicie zadowala Torun, absolutnie zmieni układ sił, umożliwi
            własne programy, dziennik, samodzielne przygotowywanie materiałów itp. Z czasem
            za kilka lat i tak Toruń stanie sie samodzielnym oddziałem, co niewiele już
            zmieni - no moze da kilka stołków w Toruniu.

Zmiana z punktu 1 do 2 - to niebo i ziemia!!! Bardzo sie ciesze i zycze
            Zaleskiemu sukcesu w wyegzekwowaniu obietnic od Dworaka. Myślę, że wszyscy
            internauci powinni pisać maile z poparciem i zachętą!
        • Gość: edi Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:40
          czy "edukatorzy" - nowa nazwa wykładowców uniwersyteckich - miała być obraźliwa?
      • Gość: xOLO dojeżdzać do Bydgoszczy ?????? IP: 158.75.1.* 13.09.04, 11:40
        Wydaje mi się, że Toruń mógłby nawet dopłacać do interesu, żeby tylko Prezesowi
        Dworakowi zgadzała się ekonomia. Dla nas to jest przeciez sprawa priorytetowa i
        miejskie dotacje mogą okazać się konieczne.
        • Gość: andrew Re: dojeżdzać do Bydgoszczy ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 13:44
          popieram
          podpiszcie więc apel włożony w NOWOSCIACH na Podmurnej

a czemu Wybocza dziś ani słowa, zadnego apelu nie ma itp.
          Czy to redakcja TORUNSKA?
          • Gość: apel NOWOSCI. apel NOWOSCI. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 16:32
            tu jest link:

www.nowosci.com.pl/bazy/archiwum.nsf/Dzisiejsze/E035990D9BB99E72C1256F0D00469198?OpenDocument
            • Gość: maciej Re: apel NOWOSCI. IP: *.byd.elnet.pl 13.09.04, 21:30
              Sorry, ale choroba toczy i toczy.
              • Gość: andrew Re: apel NOWOSCI. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:56
                Bydgoszcz zarzuca, ze nie mamy porzadnych dziennikarzy, że TV3 i tak jest zła i
                słaba, że nie damy rady, że są afery (a jeszcze nie ma telewizji!)

Tak wam bardzo żal straty Torunia? Przeciez tak go nie pokazywaliście!
                • Gość: edi Re: apel NOWOSCI. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:40
                  Gość portalu: wir napisał(a):

> gdzie ty masz tv polstat pogoda (która nie istnieje) i tv podróże (chyba też
                  > nie istnieją) w Toruniu?

biuro: Żeglarska 4
                  studio: Łazienna 24/5

telefon: (0-56) 621 03 11
                  infolinia: 801/ 400 000

internet: www.podroze.tv
                  • Gość: torunianin pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:30
                    prosze o szczegóły:

1) czy to bedzie samodzielny oddział, czy studio podległe pod Bydgoszcz?
                    Jeśli tak, czy jest szansa na usamodzielnienie go za kilka lat?

2) czy bedzie budowany nowy budynek czy dostaną jakis stary dla TVP? Czy można
                    dać im Central Park?

3) czy oba studia beda pracować równolegle (bydgoskie, a osobno torunsko-
                    włocławskie)? Czy raczej na jednej antenie rózne godziny emisji każdego
                    dziennika na cały region?

4) co to znaczy "silne studio" wg Dworaka? Czy takie jak w Bydgoszczy?

5) czy studio i kanał tematyczny "KULTURA" to dwie równoległe rzeczy, które
                    trafią do Torunia, czy studio bedzie TYLKO dla kanału, a nam nadal zostaną
                    Zbliżenia?

6) czy strefy wpływów i zasięg w kuj-pomie dla TV3 zostanie podzielony na pół?

7) czy na ustną obietnice daną przez Dworaka jest jakieś potwierdzenie?

8) czy takie "silne studio" musi zatwierzdić zarząd TVP? Jeśli tak, to jakie sa
                    szanse?

9) kiedy Dworak da ostateczna odpowiedź?

10) kiedy ruszy studio, a kiedy kanał tematyczny?

11) co KONKRETNIE robią posłowie, senatorzy, Marszałek, Prezydent w tym WAZNYM
                    czasie zapadania ostatecznych decyzji? Nie byłoby lepiej, żeby nawet 5 osób
                    wynajęło sobie hotel na tydzień w Warszawie i codziennie umawiało sie z osobami
                    podejmujacymi decyzje?!!! Czy nie warto tego rozważyc?!!!

Prosze rzecznika prezydenta Zaleskiego o wyjaśnienie tych wątpliwości!
                    • Gość: torunianin Re: pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:12
                      Panie prezydencie! Czy ktos odpowie na moje w/w pytania?

Czy trwa lobbing w Warszawie na rzecz ostatecznej jak najlepszej decyzji w
                      sprawie TV3?
    • Gość: WTC Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.04, 15:26
      I tak będzie znaczek TV Bydgoszcz, najwyżej dadzą torunskiej redakcji 1 godzinę
      o 5 rano, moze jedna po 23...
      • Gość: pawel Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:53
        TV3 ma 3 rangi instytucji:

1) redakcja - nic nie może, stoi fax i telefon, a redaktorzy są co 3 dni, jak
        sie szef oddziału z Bydzi zgodzi, żadnych mocy decyzyjnych, 70% czasu jest po
        prostu nieczynne - to jest teraz w Toruniu

2) studio - ma własnych dziennikarzy, kamery, montaż, własne programy i
        wiadomości, wystepuje na antenie ogólnopolskiej jako samodzielny "ośrodek",
        praktycznie robi całe programy, nie ma tylko dyrektora, księgowości - o to
        walczy Zaleski

3) oddział samodzielny - to samo co studio, lecz z dyrektorem, działem
        ksiegowym. Z czasem wszystkie studia (Kielce, Opole, Olsztyn) automatycznie sa
        usamodzielniane przez Warszawę do rangi oddziału - kiedys Bydgoszcz poodlegała
        pod Gdansk.

Ta druga ranga całkowicie zadowala Torun, absolutnie zmieni układ sił, umożliwi
        własne programy, dziennik, samodzielne przygotowywanie materiałów itp. Z czasem
        za kilka lat i tak Toruń stanie sie samodzielnym oddziałem, co niewiele już
        zmieni - no moze da kilka stołków w Toruniu.

Zmiana z punktu 1 do 2 - to niebo i ziemia!!! Bardzo sie ciesze i zycze
        Zaleskiemu sukcesu w wyegzekwowaniu obietnic od Dworaka. Myślę, że wszyscy
        internauci powinni pisać maile z poparciem i zachętą!
        • Gość: pawel Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 21:09
          W Polsce są 2 województwa dwustołeczne kuj-pom i lubuskie. To ostatnie ma DWA
          studia TV3, w obu miastach wojewódzkich.

Studia TV3 ma wiele znacznie mniejszych miast niż Torun - Opole, Olsztyn ,
          Rzeszów, Gorzów, Zielona Góra. Wiele z nich ma mniejsze ilosci zabytków, imprez
          kulturalnych, uczelni, turystów, mniejszy potencjał itp.

To zabieganie o większa siłe przebicia dla Torunia, pośrednio dla całego
          regionu.

Ja jako Torunianin cieszyłbym się gdyby za pieniadze z Warszawy jakas torunska
          instytucja mogła otworzyc filę w Bydzi (np. obserwatortium, planetarium, jakies
          muzeum czy instytucja).
    • Gość: #schnaps Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 19:36
      torun to miasto powiatowe glabie a telewizja w toruniu bedzie za 00 lat!!!!!
      • Gość: waca Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:52
        ma my 2 stolice w kuj-pomie, niedouczony czlowieku
        • Gość: max Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:25
          czas na realizacje obietnicy "silnego studia" w Toruniu.

Który budynke UM może dać - przekazać dla TV3?
          • Gość: edi Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:31
            ostatnio w TV Bydgoskiej, słysząc, że zanosi się w Toruniu na "silne studio"
            (słowa prezesa Dworaka), zaczęto wielokrotnie więcej mówić o Toruniu i innych
            miastach. TV3 chce w ten sposób nadrobić wieloletnie opóźnienia w
            gloryfikowaniu Bydgoszczy i ośmieszaniu lub pomijaniu Torunia. Znacznie
            zaskarbi sobie opinie Torunian, i być może nacisk spadnie.

Dlaczego robią to akurat teraz? Czy teraz będą w Warszawie zapadały ważne
            decyzje n.t. powstatnia w Toruniu studia TV3?

Poprzednio 4-5 lat temu też była duża akcja w Toruniu (choć znacznie mniejsza
            niż teraz) na temat powołania TV3 w Toruniu. Bydgoszcz zaczęła puszczać wiecej
            Torunia, a kiedy politycy toruńscy odpuścili, wrócili do "normy" obiektywizmu.

MUSIMY NA TO UWAŻAĆ!
    • Gość: Hiob Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: 217.153.90.* 13.09.04, 18:33
      Dlaczego nikt nie pyta, jak jest realizowane porozumienie sprzed roku, kiedy to
      Zaleski ze swoim kumplem z "Ordynackiej" Kwiatkowskim obiecywali gruszki na
      wierzbie po otwarciu NOWEGO studia przy Głowackiego. Czy w ciągu ostatniego pół
      roku widzial tam ktoś samochód TVP? Póki co ulokowana po sąsiedzku Telewizja
      Kablowa Toruń (własność MSM, której prezesował Zaleski za nim został
      prezydentem i gdzie był nachalnie promowany w trakcie kampanii wyborczej),
      wysyła do bydgoszczy materiały-laurki z Zaleskim w roli głównej. Jeżeli podobna
      ma być rola kolejnego, "NOwego" studia, to ja dziękuję. Niech produkcję chłamu
      firmuje Bydgoszcz!
      • Gość: ad Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:50
        wesprzyjcie podpisami TV3 prezesa Dworaka oraz akcję NOWOSCI (Podmurna)
        to ma sens!
        • Gość: bydziak Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 00:14
          OK, no macie to studio i sie cieszcie
          i tak nie przeżywajcie

ja tez sie ciesze, bo bedzie miala wiecej czasu na swoje sprawy

bydgoszcz ma je 10 lat, a wy dopiero raczkujecie
          • Gość: stella Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 00:18
            oj, rozniosło sie po regionie!!! Wygraliscie z TV Bydgoszcz? Nie wierzę.

czy Torun udostepni Włocławkowi wiecej czasu na antenie niz Brzydgoszcz?
            Dotąd nie ma nas w TVB prawie wcale, a z Torunia 2x bliżej. Nie zapomnijcie!!!
            • Gość: ad Re: będzie TV Regionalna w Toruniu! Kocham Zalesk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 09:07
              Nawet gdyby przyjąć te pesymistyczne 3 pokoje w jaims budynku na początek to i
              tak nie najgorzej. TV Bydgoska zaczynała od 1 studia 25 m.kw.(!), a prosze jak
              sie rozbudowali - wszystko w rekach lobbujących posłów i prezydenta.

Dwie ekipy reporterskie - to ważny skok naprzód! Nie bedzie decydowania z
              Bydgoszczy czy np.jutro W OGÓLE WYSŁAĆ DO TORUNA JAKĄKOLWIEK EKIPĘ.

Ja sie wyraźnie trzymam czytelnej obietnicy "silnego studia" w Toruniu. Jesli
              dodatkowo ma być wyraźny "prikaz", żeby pokazywać konkretną ilośc materiału z
              Torunia, i to teraz robionego rękami Torunian - to krok milowy!

A co do podległości pod Bydgoszcz - poza repoterami, dziennikarzami,
              kamerzystami i montażem oddział ma dodatkowo tylko dyrektora i jakies osoby
              administracyjno-księgowe. Torunianom nie chodzi o 5 stołków, lecz o:
              - robienie materiałów przez Torunian
              - stałę ekipy dziennikarskie, na stałe do dyspozycji spraw Torunia 24h
              - rzetelnośc materiałów - nie bedzie problemu "co mówi sie o Toruniu", bo to my
              przygotowujemy programy, a jedynie "ile puszczają" - a to znacznie łatwiej
              sprawdzić i wyegzekwować (są % parytety)
              - uwidocznienie "torunskiego osrodka" w spisie ogólnopolskim (tak jak Opole,
              Olsztyn, Kielce)
              - telewizyjne wiadomości torunskie
              - integrowanie, a nie deintegracja inicjatyw Torunia (dotąd stosowana przez
              Bydgoszcz)
              To wszystko już teraz będzie.

A usamodzielnienie studia, stanowiącego już znacznie wyższy poziom w hierarchii
              TVP do rangi oddziału, to już tylko kwestia czasu. Opole powstawało podległe
              pod oddział we Wrocławiu, Olsztyn (a kiedys Bydgoszcz)- pod Gdansk, Gorzów -
              pod Poznan. Teraz one wszystkie stały sie samodzielnymi oddziałami.

To krok milowy dla Torunia i najważniejsza obietnica wyborcza Naszego
              Szanownego Prezydenta Zaleskiego. SPEŁNIONA OBIETNICA.

Nadal tylko nie rozumiem zależnosci powstajacego kanału tematycznego o kulturze
              z Toruniem. Czy częśc materiałów do tego kanału bedzie robiona rękami
              torunskiego studia? Czyli nie wszystkim studiom w Polsce bedzie pzryznane takie
              prawo?
              To oznacza jeszcze szybszą promocję i ekspansję torunskiego ośrodka
              telewizyjnego.

Nie można było tak 2 lata temu, Panie Prezydencie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka