Dodaj do ulubionych

Szukam męża

27.09.04, 22:04
Kobieta lat 28, informatyk w banku, 165 wzrostu, 50 kg, blondynka
niebieskooka.. kocham zycie ludzi muzyke, wygadana, wysportowana,
wytatuowana, wielka romantyczka, niepoprawna optymistka, pisze wiersze, pisze
na stronach internetowych, uparta i szczera, A! pasjonuje mnie wszystko co ma
silnik...
Obserwuj wątek
    • Gość: rar Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:25
      brzmi miło i romantycznie, az mi sie cieplej zrobiło, jak to czytam, ale
      niestety... mam juz zonę.

• Gość: a ta żona-zarażona I jak mówi przysłowie: "a ta żona - zarażona" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:29
        I jak mówi przysłowie: "a ta żona - zarażona"
        • renata0 Re: I jak mówi przysłowie: "a ta żona - zarażona" 28.09.04, 10:50
          Gość portalu: a ta żona-zarażona napisał(a):

> I jak mówi przysłowie: "a ta żona - zarażona"

a nie rozumiem?
      • Gość: Żona Niestety???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:22
        No co Ty?
      • renata0 Re: Szukam męża 28.09.04, 10:50
        Gość portalu: rar napisał(a):

> brzmi miło i romantycznie, az mi sie cieplej zrobiło, jak to czytam, ale
        > niestety... mam juz zonę.
        >
        No i dobrze! ja nie jestem jakąś tam drapiezną suką he he he... prosta kobieta
        ze mnie.... ale emaile chyba możesz pisać?
      • Gość: det. Rutkowski Re: Szukam męża IP: *.petrus.com.pl 30.09.04, 02:40
        Moge odnalezc Twojego meza ale po kiego @%#$ piszesz o sobie, musisz dac mi
        jego rysopis i zdjecie a przyprowadze skutego drania w 48h i odechce mu sie
        znikac !!
      • Gość: SIH Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:46
        no miłe.
    • Gość: alfa Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:01
      Będzie dobrze trzymaj się.
      • renata0 Re: Szukam męża 28.09.04, 10:59
        Gość portalu: alfa napisał(a):

> Będzie dobrze trzymaj się.
        ale nie jestem załamana czy zasmucona ani tym bardzie zdesperowana, tak
        pomyslałam, że czas sie ustatkować i znależć swój port
        • Gość: alfa Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:18
          A tak zupełnie nie złośliwie nie ma kogoś w tym banku którego mozna by omotać,
          zmusić przy odrobinie poświęconego czasu do trwalszego związku ? Jako kobieta
          masz przecież cały szereg broni, mozliwości tzw. "kobiecych wabików" - trzeba
          tylko wybrać sobie jakąś dorodną zwierzynę - a potem polować, spiskować,
          kombinować itd. A banku chyba jest ktoś ciekawy np: prezes, wiceprezes,
          dyrektor, szef działu, inspektor itd........
          • renata0 Re: Szukam męża 28.09.04, 14:36
            Gość portalu: alfa napisał(a):

> A tak zupełnie nie złośliwie nie ma kogoś w tym banku którego mozna by
            omotać,
            > zmusić przy odrobinie poświęconego czasu do trwalszego związku ? Jako kobieta
            > masz przecież cały szereg broni, mozliwości tzw. "kobiecych wabików" - trzeba
            > tylko wybrać sobie jakąś dorodną zwierzynę - a potem polować, spiskować,
            > kombinować itd. A banku chyba jest ktoś ciekawy np: prezes, wiceprezes,
            > dyrektor, szef działu, inspektor itd........

Alfa? no co TY?
            a na co mi preses czy ktos tam?
            nie jestem materialistka! nie ma ciekawych ludzi - powaznie.
            Ten ktos dla mnie musi mnie zrozumiec i nie podcinac skrzydeł, wielki kompromis
            i tolerancja w dwie strony. Ja również bede go wrecz motywowac do ciekawego
            życia... no i wogóle ma byc bajkowo i sielankowo, miłośc prawdziwa do bólu...
            pasja, namietność, bezpieczeństwo...
            • alfa12 Re: Szukam męża 28.09.04, 18:21
              renata0 napisała:

> Gość portalu: alfa napisał(a):
              >
              > > A tak zupełnie nie złośliwie nie ma kogoś w tym banku którego mozna by
              > omotać,
              > > zmusić przy odrobinie poświęconego czasu do trwalszego związku ? Jako kob
              > ieta
              > > masz przecież cały szereg broni, mozliwości tzw. "kobiecych wabików" - tr
              > zeba
              > > tylko wybrać sobie jakąś dorodną zwierzynę - a potem polować, spiskować,
              > > kombinować itd. A banku chyba jest ktoś ciekawy np: prezes, wiceprezes,
              > > dyrektor, szef działu, inspektor itd........
              >
              > Alfa? no co TY?
              > a na co mi preses czy ktos tam?
              > nie jestem materialistka! nie ma ciekawych ludzi - powaznie.
              > Ten ktos dla mnie musi mnie zrozumiec i nie podcinac skrzydeł, wielki
              kompromis
              >
              > i tolerancja w dwie strony. Ja również bede go wrecz motywowac do ciekawego
              > życia... no i wogóle ma byc bajkowo i sielankowo, miłośc prawdziwa do bólu...
              > pasja, namietność, bezpieczeństwo...

No wiesz taki prezes czy nawet wiceprezes ma wiele zalet - przy odrobinie
              szczęścia być może nawet ma Harleya. Kto wie ? A przecież mężczyzna z Harleyem
              jest partią bardzo trudną do odrzucenia. Pomyśl sobie mkniecie sobie trasą
              Toruń - Bydgoszcz powiedzmy w celu gastronomicznym do jakiegoś zajazdu pod
              Bydgoszczą - twoje blond włosy są rozwiane na wietrze. Z przodu siedzi okuty w
              skóry i w cwieki prezes, słonce świeci - czyż nie można się rozmarzyć ?
              Taki prezes z pewnością trochę by ci piór ze skrzydeł skubnoł ale wiesz taki co
              nie denerwuje, intryguje, spiskuje nie jest ciekawy.
              • renata0 Re: Szukam męża 28.09.04, 20:57
                alfa12 napisał:

> renata0 napisała:
                >
                > > Gość portalu: alfa napisał(a):
                > >
                > > > A tak zupełnie nie złośliwie nie ma kogoś w tym banku którego mozna
                > by
                > > omotać,
                > > > zmusić przy odrobinie poświęconego czasu do trwalszego związku ? Ja
                > ko kob
                > > ieta
                > > > masz przecież cały szereg broni, mozliwości tzw. "kobiecych wabików
                > " - tr
                > > zeba
                > > > tylko wybrać sobie jakąś dorodną zwierzynę - a potem polować, spisk
                > ować,
                > > > kombinować itd. A banku chyba jest ktoś ciekawy np: prezes, wicepre
                > zes,
                > > > dyrektor, szef działu, inspektor itd........
                > >
                > > Alfa? no co TY?
                > > a na co mi preses czy ktos tam?
                > > nie jestem materialistka! nie ma ciekawych ludzi - powaznie.
                > > Ten ktos dla mnie musi mnie zrozumiec i nie podcinac skrzydeł, wielki
                > kompromis
                > >
                > > i tolerancja w dwie strony. Ja również bede go wrecz motywowac do ciekawe
                > go
                > > życia... no i wogóle ma byc bajkowo i sielankowo, miłośc prawdziwa do ból
                > u...
                > > pasja, namietność, bezpieczeństwo...
                >
                > No wiesz taki prezes czy nawet wiceprezes ma wiele zalet - przy odrobinie
                > szczęścia być może nawet ma Harleya. Kto wie ? A przecież mężczyzna z
                Harleyem
                > jest partią bardzo trudną do odrzucenia. Pomyśl sobie mkniecie sobie trasą
                > Toruń - Bydgoszcz powiedzmy w celu gastronomicznym do jakiegoś zajazdu pod
                > Bydgoszczą - twoje blond włosy są rozwiane na wietrze. Z przodu siedzi okuty
                w
                > skóry i w cwieki prezes, słonce świeci - czyż nie można się rozmarzyć ?
                > Taki prezes z pewnością trochę by ci piór ze skrzydeł skubnoł ale wiesz taki
                co
                >
                > nie denerwuje, intryguje, spiskuje nie jest ciekawy.
                Alfa... no no no
                fantazje to TY masz... a moze sam prezesem jestes;)
                zdecydowanie wole skromnego i bardziej zwyklego czlowieka, motocykl nie musi
                być harleyem a gosciu nie musi miec ćwieków czy skóry.... dla nie liczy sie
                wnetrze, wiem, że to dzis nie modne...
    • Gość: Stefan Mam superowy silnik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:24
      w odkurzaczu :-)))))
      Możesz się przejechać po mojej chacie ;-)
      • renata0 Re: Mam superowy silnik... 28.09.04, 10:52
        Gość portalu: Stefan napisał(a):

> w odkurzaczu :-)))))
        > Możesz się przejechać po mojej chacie ;-)

w odkurzaczu jest motor, a ja kocham motocykle
    • Gość: Wiech Re: Szukam męża IP: 217.97.134.* 28.09.04, 10:46

Renato,

obawiam się, że nie najlepsze miejsce wybrałaś na swój anons i bedziesz z tego
      powodu atakowana przez głupawych dowciapnisiów różnego autoramentu..

Powodzenia w poszukiwaniach życzę. Tylko nie przesadź z desperacją, coby
      zwierzyny nie wypłoszyć albo - co gorsza - jakiegoś trefnego egzemplarza nie
      upolować..
      :)
      • renata0 Re: Szukam męża 28.09.04, 10:58
        Gość portalu: Wiech napisał(a):

>
        > Renato,
        >
        > obawiam się, że nie najlepsze miejsce wybrałaś na swój anons i bedziesz z
        tego
        > powodu atakowana przez głupawych dowciapnisiów różnego autoramentu..
        >
        >
        > Powodzenia w poszukiwaniach życzę. Tylko nie przesadź z desperacją, coby
        > zwierzyny nie wypłoszyć albo - co gorsza - jakiegoś trefnego egzemplarza nie
        > upolować..
        > :)

A witam:)
        bardzo przyjemny emailik,
        a co do miejsca cóż.. życie jest tak zaskakujace ze aż brak mi słów - co rzadko
        sie zdarza...
        a niech sobie pisza i komentują, poczytam i posmieję sie... desperacja mi nie
        grozi - twarda sztuka ze mnie... lubię intrygowac i prowokować do działania i
        wypowiedzi słownej, zobacze co sie wydarzy... ale cos meski ród tchórzliwy
        tylko komentuje z mała dawką inteligencji i zadnych obietnic czy propozycji he
        he... pozdrawiam serdecznie:))))))))))))))
    • alfa12 Re: Szukam męża 28.09.04, 21:49
      A wiesz jedna rzecz mnie zainteresowała - na jakich portalach internetowych
      piszesz - mogłabyś podać linki chętnie bym poczytał, zobaczył. Acha i jeszcze
      jedno pytanie co przedstawia twój tatuaż.
      • renata0 Re: Szukam męża 28.09.04, 21:59
        alfa12 napisał:

> A wiesz jedna rzecz mnie zainteresowała - na jakich portalach internetowych
        > piszesz - mogłabyś podać linki chętnie bym poczytał, zobaczył. Acha i jeszcze
        > jedno pytanie co przedstawia twój tatuaż.
        w chwili obecnej mam trzy tatuaze ale to chyba nie koniec, bo łapska mnie
        swedzą, są to moje własne wymyslone wzory (bardziej celtyckie) projektuje
        troche dla zaprzyjaznionego studia... polecam www.shrek.pl (felietony renaty)
        • alfa12 Re: Szukam męża 29.09.04, 12:09
          Renato przejrzałem tą stronę twoje artykuły i jestem pod wrażeniem. Przypadkowo
          trafiłem w twojego konika tj. motory. W sumie fajna sprawa. W bydgoszczy jest
          takie czasopismo jak akant może tam byś spróbowała publikować swoje wiersze.
          Pastuszewski jest bardzo otwarty na młode talenty.
          A tak z ciekawości masz jakiś motor ?
          • renata0 Re: Szukam męża 29.09.04, 14:30
            alfa12 napisał:

> Renato przejrzałem tą stronę twoje artykuły i jestem pod wrażeniem.
            Przypadkowo
            >
            > trafiłem w twojego konika tj. motory. W sumie fajna sprawa. W bydgoszczy jest
            > takie czasopismo jak akant może tam byś spróbowała publikować swoje wiersze.
            > Pastuszewski jest bardzo otwarty na młode talenty.
            > A tak z ciekawości masz jakiś motor ?

a może pogadamy na renata7@box43.pl ???
    • alienisko HmZ:) hehe 29.09.04, 12:26
      Hehe, ja szukam zony ;P ale raczej nie na forum ;) rotfl:)

I od silnikow wole rower :) przykro mi :)
      • renata0 Re: HmZ:) hehe 29.09.04, 14:29
        alienisko napisał:

> Hehe, ja szukam zony ;P ale raczej nie na forum ;) rotfl:)
        >
        > I od silnikow wole rower :) przykro mi :)

No co TY nie musi Ci byc przykro, bo niby z jakiego powodu...
        A ja szukam wszedzie, bo moje życie jest tak zaskakujące, że nic mnie już nie
        zdziwi..................
        • alienisko Re: HmZ:) hehe 29.09.04, 15:26
          renata0 napisała:

> No co TY nie musi Ci byc przykro, bo niby z jakiego powodu...

Hehe, to było tak z przymrużniem oka ;)

> A ja szukam wszedzie, bo moje życie jest tak zaskakujące, że nic mnie już nie
          > zdziwi..................

Ja tam licze na to, że moja sama się znajdzie :> Po forumach latać to bez
          sensu :)
          • Gość: caca Re: HmZ:) hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:35
            jak to miło popatrzec na takie ćwierkanie, aż sie cieplej robi na duszy :-)
    • Gość: Leon syn prałata Re: Szukam żony jak szalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:10
      już od roku szukam żony tej samej płci .
    • Gość: edi Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:24
      co to znaczy wytatuowana?

ja np. nie lubie tatuażu lecz naturalne piekno!
      • Gość: Gość Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 03:22
        Uważaj renato, nie przebieraj w chłopach jak w ulęgałkach bo wpadniesz w
        wielkie G i małe o. Ja życzę Ci wytrwałości w poszukiwaniach.
        • Gość: hmmm Re: Szukam męża IP: 81.219.103.* 30.09.04, 08:59
          czy to ta co w okienku banku PEKAO SA mowila do mnie wierszem?
          • renata0 Re: Szukam męża 30.09.04, 10:27
            Gość portalu: hmmm napisał(a):

> czy to ta co w okienku banku PEKAO SA mowila do mnie wierszem?
            he he he...........
            ja nie jestem w okienku, jestem informatykiem.....
            • Gość: maks ale podpucha...NIEBIESKOOKA BLONDYNKA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:50
              165 cm, 50 kg.....taki miód na biednych facetów. Gratuluje dowcipu, podoba mi
              się. To jednak małe okrucieństwo....faceci w 90% marzą o takim cudzie (jeżeli
              mówimy o wyglądzie. Jeżeli nie jesteś 50 letnim Romkiem naprawdę, to mój numer
              GaduG jest 5985902
              • renata0 Re: ale podpucha...NIEBIESKOOKA BLONDYNKA... 30.09.04, 11:44
                Gość portalu: maks napisał(a):

> 165 cm, 50 kg.....taki miód na biednych facetów. Gratuluje dowcipu, podoba mi
                > się. To jednak małe okrucieństwo....faceci w 90% marzą o takim cudzie (jeżeli
                > mówimy o wyglądzie. Jeżeli nie jesteś 50 letnim Romkiem naprawdę, to mój
                numer
                > GaduG jest 5985902

napisz na mój email renata7@box43.pl
                moge przesłać Ci moje foty, tylko nie widze powodu po co, bo nie ufasz
                ludziom... ja wiem na różnych forach i chatach są sciemniacze i jak pojawia sie
                ktos normalny i zwyczajny to wszsyscy są na NIE - co widac gołym okiem
              • Gość: noether Re: ale podpucha...NIEBIESKOOKA BLONDYNKA... IP: *.biol.uni.torun.pl 12.10.04, 16:19
                hmm, wypraszam sobie. podpucha...ja ma 175cm, 55kg , niebieskie oczeta no i
                obowiazkowo blond wloski...no na dokladke wykladam przedmiot scisly na UMK...;-)
                Pozdrowionka dla Renaty! (domyslam sie ze wolisz chopery, ja licze ze kiedys
                doczekam sie wlasnej Hondy CBR)
        • renata0 Re: Szukam męża 30.09.04, 10:28
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Uważaj renato, nie przebieraj w chłopach jak w ulęgałkach bo wpadniesz w
          > wielkie G i małe o. Ja życzę Ci wytrwałości w poszukiwaniach.

ja nie przebieram, to zwykle oni mnie lubią przez chwilę a potem im się
          odmienia...
          • alienisko Re: Szukam męża 30.09.04, 12:26
            ja nie przebieram, to zwykle oni mnie lubią przez chwilę a potem im się
            odmienia...
            ---

A wszyscy z forów? ;)
            • renata0 Re: Szukam męża 30.09.04, 13:51
              alienisko napisał:

> ja nie przebieram, to zwykle oni mnie lubią przez chwilę a potem im się
              > odmienia...
              > ---
              >
              > A wszyscy z forów? ;)
              nie nie....
              z reala....
              na forum jestem pierwszy raz...
              • alienisko Re: Szukam męża 30.09.04, 14:10
                HmZ
                Jak znam zycie, to tu sa jeszcze gorsi :) (no na pewno nie wszyscy...np ja
                jestem fajny :D)

Powodzenia w szukaniu :)
                • renata0 Re: Szukam męża 30.09.04, 14:37
                  alienisko napisał:

> HmZ
                  > Jak znam zycie, to tu sa jeszcze gorsi :) (no na pewno nie wszyscy...np ja
                  > jestem fajny :D)
                  >
                  > Powodzenia w szukaniu :)

To witaj Fajny:))))
                  rzeczywiście dziwni tu ludzie, ja jestem tez na forum motocyklowym i na
                  pierwszy rzut oka oni też byłi wredni i dziwni, a teraz po roku i kilku zlotach
                  zwyczajnie sie przyjaznimy:)
                  pozdrawiam
                  • alienisko Re: Szukam męża 30.09.04, 14:48
                    :)

No fora, czaty, kanaly na ircu czy co kolwiek poswiecone danej tematyce to
                    zamknieta grupa, gdzie rzadko kiedy wpada jakis oszolom, a i wtedy latwo go
                    wytropic ;)

Natomiast takie forum globalne jak to torunskie...to ja nie wiem :) co 2 temat
                    to jakas glupota :)

Pozdrawiam
                    • renata0 Re: Szukam męża 30.09.04, 21:05
                      alienisko napisał:

> :)
                      >
                      > No fora, czaty, kanaly na ircu czy co kolwiek poswiecone danej tematyce to
                      > zamknieta grupa, gdzie rzadko kiedy wpada jakis oszolom, a i wtedy latwo go
                      > wytropic ;)
                      >
                      > Natomiast takie forum globalne jak to torunskie...to ja nie wiem :) co 2
                      temat
                      > to jakas glupota :)
                      >
                      > Pozdrawiam

dobrze mówisz
                      ja jestem na jednym zamknietym forum-motocyklowym, jest jak w rodzinie..
                      masz ciekawy nick
                      pozdrawiam również :)
                      • Gość: adam REnata, sorki za to pomówienie o podpuchę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:11
                        • renata0 Re: REnata, sorki za to pomówienie o podpuchę 30.09.04, 21:38
                          no problema:)
                      • alienisko Re: Szukam męża 30.09.04, 23:14
                        renata0 napisała:

> dobrze mówisz

Ja zawsze dobrze mówie ;D

> ja jestem na jednym zamknietym forum-motocyklowym, jest jak w rodzinie..

Ja wole irca ;) nie przepadam za forami, wolę rozmowę na żywo, niżli czekanie
                        na posty czyjeś :)

> masz ciekawy nick

Tylko nick? O_o ;) hehe

> pozdrawiam również :)

To ja też jeszcze raz pozdrwiam :)
    • Gość: ad Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 10:24
      i co znalazłaś?
      • renata0 Re: Szukam męża 01.10.04, 14:29
        Gość portalu: ad napisał(a):

> i co znalazłaś?
        znalazłam całe mnóstwo głópich i "dowcipnych" odpowiedzi
        • renata0 Re: Szukam męża 01.10.04, 14:31
          renata0 napisała:

> Gość portalu: ad napisał(a):
          >
          > > i co znalazłaś?
          > znalazłam całe mnóstwo głópich i "dowcipnych" odpowiedzi
          A! specjalnie napisałam "głópich" bo były poniżej krytyki
          • alienisko Re: Szukam męża 01.10.04, 15:53
            Hehe, ostrzegałem :) (Mam nadzieje, że o mnie nie chodzi :D)

Jeszcze raz pozdrawiam :)
            • renata0 Re: Szukam męża 01.10.04, 20:47
              nie! nie o Ciebie:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • bosi Szukam Kobiety 11.10.04, 09:43
      Nie jestem zbytnio wymagający,szukam żony ,która jest
      piękna,inteligentna ,wysportowana,posiada krągłe kształty,ma poczucie
      humoru ,50 mil.dolarów w Banku,conajmniej 3 samochody ,będzie mi robić
      zakupy,sprzątać i gotować,będzie mieć basen i jakuzi oraz telewizor plazmowy
      połączony z kinem domowym. Jak widać jestem atrakcyjny i małowymagający ,więc
      piszcie...może na jakąś się ewentualnie zdecyduje..:)
      • renata0 Re: Szukam Kobiety 11.10.04, 22:11
        bosi napisał:

> Nie jestem zbytnio wymagający,szukam żony ,która jest
        > piękna,inteligentna ,wysportowana,posiada krągłe kształty,ma poczucie
        > humoru ,50 mil.dolarów w Banku,conajmniej 3 samochody ,będzie mi robić
        > zakupy,sprzątać i gotować,będzie mieć basen i jakuzi oraz telewizor plazmowy
        > połączony z kinem domowym. Jak widać jestem atrakcyjny i małowymagający ,więc
        > piszcie...może na jakąś się ewentualnie zdecyduje..:)

wybacz, ale takie bogate paniusie to maja kochasiów na przychodne he he he...
        a tak wogóle to bogactwo lgnie do bogactwa, wiec...
        pozdrawiam
    • samotny_1972 Szukam zony 13.10.04, 11:36
      Wolny 31 latek,Torunczyk , brunet ,oczy piwne ,ok. 90 kg, po
      przejściach ,wierny, bez
      nałogowy spokojny ,domator, romantyk lubiący m. in. turystykę spacery ,
      kino , seks itd. itp.
      pozna na dobre i na złe , w zdrowiu i chorobie , bogactwie i będzie ta
      druga połówkę której słowa wierność miłość oddanie itp. itd. j./w. nie są
      obce. kontakt na e-mail: samotny_1972@gazeta.pl Tyle może tytułem wstępu ,
      czekam teraz ewentualnie na kontakt od Ciebie.
      • samotny_1972 Re: Szukam zony 18.10.04, 22:07
        lipa
    • alienisko Re: Szukam męża 09.12.04, 14:52
      No i popatrz co się porobiło :))))))))))))))))))
      :PPPPPPPPPPPP
    • Gość: jorge Re: Szukam męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:27
      Jaka muzykę ukochałaś sobie najbardziej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka