Dodaj do ulubionych

badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gdzie ?

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 09:11
gdzie w Toruniu można zrobić jedno z tych badań (a najlepiej wszystkie):

- biocenoza pochwy
- badanie czystości pochwy
- posiew/wymaz z pochwy

może ktoś się orientuje który ginekolog albo jakie laboratorium oferuje takie badanie z Toruniu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: edi Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 09:21
      czy musicie o wymazach z pochwy na forum?

ble... jestem po sniadaniu
      • Gość: kobietka_ Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 09:26
        następnym razem jeśli widzisz temat badanie ginekologiczne nie czytaj go :P

a to forum jest wielotematyczne

• Gość: edi Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 09:35
          no tak, ale czy widzisz gdzies tu tematy:

"jak dokładnie umyć prącie?"

"jak radzicie sobie z owłosieniem odbytu?"
          • Gość: kobietka Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 09:48
            ja pytam o namiary na dobre laboratorium...równie dobrze mogłabym zapytać o laryngologa albo pobranie krwi..
            jeżeli tak ciebie brzydzi słowo ginekologia to przykre..

a co do tematów o których ty piszesz są osobne fora
            • Gość: i co z tą pochwą ? i co z tą pochwą?Jestem ciekawy,śledzę z napięciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:20
              no i co z tą pochwą? Jestem ciekawy i sledzę z napięciem!
    • Gość: edi jak tam badanie czystości pochwy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:49
      no własnie kobietko: jak tam badanie czystości pochwy?
      podziel się wynikiem, chcemy wiedzieć!
    • Gość: CO Z TĄ POCHWĄ ??? CO Z TĄ POCHWĄ ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:21
      CO Z TĄ POCHWĄ ??? CO Z TĄ POCHWĄ ??? CO Z TĄ POCHWĄ ???
    • Gość: navy badanie czystości pochwy może przeprowadzić każdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:54
      badanie czystości pochwy może przeprowadzić każdy średnio rozgarniety facet.
      • mavellis Re: badanie czystości pochwy może przeprowadzić k 02.10.04, 23:10
        Nie wprowadzajcie w bład pacjentki, prawdopodobnie młodej dziewczyny.
        To ważne badanie, które każda nastolatka powinna przeprowadzac co jakiś czas.
        Robi sie wymaz z pochwy, sprawdzanie poziomu biocenozy, ilośc bakterii,
        obecność ciał obcych...

Nie może przecietny pacjent przeprowadzić takiego badania. Badanie musi
        przebiegać w warunkach sterylnych, z dobrym oświetleniem i odpowiednimi
        narzedziami. Tu nie chodzi o zwykłe "sprawdzenie czystości" - zewnętrznie, przy
        pomocy wzroku.

Czasami trzeba nawet robić małe wycinki dla wyeliminowania zakażeń, powikłań i
        innych schorzeń. Sam takie badania robię od lat i z czasem nabieram coraz
        większej wprawy. Poza tym liczy sie także ogólne nastawienie pacjentki,
        rozluźnienie, miła atmosfera, muzyka.
        • Gość: navy Re: badanie czystości pochwy może przeprowadzić k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 23:22
          > liczy sie także ogólne nastawienie pacjentki,
          > rozluźnienie, miła atmosfera, muzyka.

jestes pedofilem w kitlu?
    • Gość: interesujacy temat interesujacy temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:15
      interesujacy temat
      • Gość: interesujacy temat Re: interesujacy temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 14:09
    • Gość: Zyta Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 03.10.04, 20:07
      Wojewódzki Ośrodek Medycyny Pracy - Akademicka Przychodnia Lekarska w Toruniu,
      ul. Gagarina 39. Najlepiej do lek. Marii Dankowskiej-Jarmuszewskiej!!
      • Gość: ana nie gadajcie- naprawde z tym jest klopot w trn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 11:27
        a moze w matopacie? ktos wie? ja juz u 3 gin bylam-prywatnie- mimo problemow
        zadnen nie skierowal mnie na podobne badania, mam dosc i tez szukam miejsca
        gdzie by takowe wykonywano...
        ps. na forum zdrowie kobiety nie ma takich info ;)
        • Gość: kobietka Re: nie gadajcie- naprawde z tym jest klopot w tr IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 15:32
          jeżeli się dowiem ana to tu napiszę.. może w naszym małym Toruniu w ogóle się nie robi takich badań? ale to by było dość dziwne..

Zyta dziękuję za informację :) na pewno sprawdzę

mavellis: ciekawy wykład..ale nie o to pytałam :) a w błąd nikt mnie nie wprowadzi..dokładnie wiem czego szukam :)
          co do nastawienia.. to nie ma ono żadnego wypływu na wyniki badań laboratoryjnych.. chyba że ktoś wierzy w leczenie samą siłą woli ;0
          • Gość: navy BADANIE CZYSTOŚCI POCHWY - CZY TO TAKI PROBLEM ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:10
            BADANIE CZYSTOŚCI POCHWY - CZY TO TAKI PROBLEM ???
            • Gość: kobietka Re: BADANIE CZYSTOŚCI POCHWY - CZY TO TAKI PROBLE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 08:51
              jeśli to nie problem Navy to może podzielisz się wiedzą gdzie / ew. kto może to badanie zrobić?
              • Gość: kobietka Re: BADANIE CZYSTOŚCI POCHWY - CZY TO TAKI PROBLE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 08:53
                i mocniej mnie interesuje biocenoza.. badanie bardziej szczegółowe
    • Gość: ola Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:59
    • Gość: q Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:59
      • Gość: ERKA Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 07:49
        Kto zna doktor Bernaciak? Szukam opini
        • Gość: madagaskar Re: Kto zna doktor Bernaciak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:46
          Moja mama chodzi do niej do przychodni do Citomedu, gdzie przyjmuje. Mówi, ze
          jest bardzo rzeczowa i konkretna, pilnuje cytologii i mammografii...
          • Gość: waca jestem uspokojony, ze z Waszymi pochwami wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 21:31
            jestem uspokojony, ze z Waszymi pochwami wszystko da sie doprowadzic do ładu.
            • Gość: waca Re: jestem uspokojony, ze z Waszymi pochwami wszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 07:37
          • Gość: erka Re: Kto zna doktor Bernaciak IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.10.04, 07:51
            dzięki madagaskar!!!
    • Gość: lyla1 Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.zetsa.torun.pl 08.10.04, 11:17
      w MATOPADZIE!!!
    • Gość: :-) Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 16:33
      milo sie czyta
    • qq1110 Re: badania ginekologiczne(biocenoza, wymaz) - gd 10.10.04, 18:04
      a na Matejki? jest prywatny gabinet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka