Dodaj do ulubionych

totalnie wyymiekammm

IP: 198.138.227.* 16.04.02, 23:04
i ogarnie mnie blady strach co bedzie latem, mamy dzis raptem polowe kwietnia a
dzis w cieniu w Phili temp przekroczyla 31C w sloncu nie pytajcie, do nie dawna
bylo jeszcze przyjemnie chlodno 15-25C teraz przyszlo ocieplenie....???
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 198.138.227.* 17.04.02, 15:38
      Gość portalu: polonus napisał(a):

> i ogarnie mnie blady strach co bedzie latem, mamy dzis raptem polowe kwietnia a
      >
      > dzis w cieniu w Phili temp przekroczyla 31C w sloncu nie pytajcie, do nie dawna
      >
      > bylo jeszcze przyjemnie chlodno 15-25C teraz przyszlo ocieplenie....???
      i co nic zadnego odzewu, wyrazow wspolczucia, ze wasz karajan 2-gi juz dzien w 30-
      to stopniowym upale musi zyc w kwietniu, coz za nieczulica temperaturowa...

• Gość: zuzia Re: totalnie wyymiekammm IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 16:22
        Ale pięknie. Wiesz możemy się zamienić. U mnie wmieszkaniu jest ok. 17C.
        Czasami mam wrażenie, że Pan Bóg zapomniał, że już powinno być ciepło.
    • ania1 Re: totalnie wyymiekammm 17.04.02, 16:12

> i ogarnie mnie blady strach co bedzie latem, mamy dzis raptem polowe kwietnia a
      >
      > dzis w cieniu w Phili temp przekroczyla 31C w sloncu nie pytajcie, do nie dawna
      >
      > bylo jeszcze przyjemnie chlodno 15-25C teraz przyszlo ocieplenie....???

*****"Więc zabierz mnie tam......"(to tylko cytat) Uwielbiam
      ciepło,gorąco,upały....

• Gość: Wiech Re: totalnie wyymiekammm IP: 217.97.134.* 17.04.02, 16:18
        to ty się nad nami znęczasz i nie masz litości, łobuzie jeden! :)

u nas 10-12 stopni i człowiek wręcz marzy o takiej temperaturze, jako u twojej
        Phili na czole...

jakby coś, to chętnie się zamienię na jakiś czas (na ile starczy mi krajowego
        prowiantu, bo plastikowe żarcie 'mejd in juesej' mnie nie pociąga) :)
    • pau+la Re: totalnie wyymiekammm 17.04.02, 17:22
      A co z klimatyzacja????
      • Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 198.138.227.* 17.04.02, 17:47
        pau+la napisał(a):

> A co z klimatyzacja????

ano jest, ale jak wracam z pracy mam w stodole 31.5C i zaczym to klima spowadzi
        do ludzkich temperator mija z powodu metrazu 2h piekla.

Musze sie wziasc z siebie bo co powiem latem? Tu jak latem jest 28C to krzycza ze
        zimno z Kanady straszne, murzyni w Phil przy 25 jeszcze w czapkach chodza, nie
        zartuje!!!

Piszecie 17C ale ja kocham takie temperatury, czlowiek sie nie poci, zyc i ruszac
        sie chce. W Polsce tez nazekalem ze ciagle zimno, chcialem cieplej, mowie wam ze
        sie mylilem, w styczniu jak bylem w toruniu nacieszyc sie nie moglem , wkoncu
        czlowiek porzadnie zmarzl. :)

• pau+la Re: totalnie wyymiekammm 17.04.02, 18:44
          Jednym slowem, trawa u sasiada, zawsze, bardziej zielona:))))
          • Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 198.138.227.* 17.04.02, 19:30
            pau+la napisał(a):

> Jednym slowem, trawa u sasiada, zawsze, bardziej zielona:))))

nie dokladnie, po prostu cudze chalilem poznalem i wole swoje (a jednak podroze
            ksztalca), juz wiem ze tropiki to nie dla mnie, dzis prognozuja mi 35 w cieniu,
            ja naprawde nie jestem murzynem ani hutnikiem!
            • robert_wl Re: totalnie wyymiekammm 17.04.02, 19:47
              Ty oczekujesz współczucia?! Ja mogę ci powiedzieć tylko tyle, że z chęcią bym
              się z tobą zamienił, bo u nas temperatura wzrasta jakby chciała a nie mogła.
              • Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 198.138.227.* 17.04.02, 19:55
                robert_wl napisał(a):

> Ty oczekujesz współczucia?! Ja mogę ci powiedzieć tylko tyle, że z chęcią bym
                > się z tobą zamienił, bo u nas temperatura wzrasta jakby chciała a nie mogła.
                chyba sie nie rozumiemy, u mnie nie jest cieplo jest goraco, oto obrazek:

powietrze stoi, brak nawet leniwego podmuchu wiaterku, wali taki zar z nieba ze
                oddychac w cieniu trudno, w samochodzi temp przekroczyla mi 70C, a najgorsze w
                tym ze to jest wiosna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• robert_wl Re: totalnie wyymiekammm 17.04.02, 20:05

> chyba sie nie rozumiemy, u mnie nie jest cieplo jest goraco, oto obrazek:
                  >
                  > powietrze stoi, brak nawet leniwego podmuchu wiaterku, wali taki zar z nieba ze
                  >
                  > oddychac w cieniu trudno, w samochodzi temp przekroczyla mi 70C, a najgorsze w
                  > tym ze to jest wiosna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobra dobra wiem o czym mówisz, ale widzisz, to jest właśnie ta globalna
                  niesprawiedliwość. Przykłady: w Afryce głodują, a w tym samym czasie ktoś w np. w
                  Philli lub Toruniu wymiotuje z objedzenia, na Saharze sucho jest jak pieprz, a w
                  Australii przez wiele dni leje jak z cebra, u ciebie skwar jest nie do
                  wytrzymania, a na Syberii cały czas śnieg po kolana. Gdyby to wszystko umiejętnie
                  zrównoważyć, mniej by było niezadowolonych.
                  • Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 198.138.227.* 17.04.02, 22:03
                    robert_wl napisał(a):

> Gość portalu: polonus napisał(a):
                    >
                    > > chyba sie nie rozumiemy, u mnie nie jest cieplo jest goraco, oto obrazek:
                    > >
                    > > powietrze stoi, brak nawet leniwego podmuchu wiaterku, wali taki zar z nie
                    > ba ze
                    > >
                    > > oddychac w cieniu trudno, w samochodzi temp przekroczyla mi 70C, a najgors
                    > ze w
                    > > tym ze to jest wiosna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    >
                    > Dobra dobra wiem o czym mówisz, ale widzisz, to jest właśnie ta globalna
                    > niesprawiedliwość. Przykłady: w Afryce głodują, a w tym samym czasie ktoś w np.
                    > w
                    > Philli lub Toruniu wymiotuje z objedzenia, na Saharze sucho jest jak pieprz, a
                    > w
                    > Australii przez wiele dni leje jak z cebra, u ciebie skwar jest nie do
                    > wytrzymania, a na Syberii cały czas śnieg po kolana. Gdyby to wszystko umiejętn
                    > ie
                    > zrównoważyć, mniej by było niezadowolonych.

you've got my point!!!
                    • Gość: poczta Re: totalnie wyymiekammm IP: *.ci.uw.edu.pl 17.04.02, 22:44
                      phila to jak katowice a Toruń to jak... Toruń... nie ma takiego innego miacha
                      • Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 198.138.227.* 18.04.02, 14:45
                        Gość portalu: poczta napisał(a):

> phila to jak katowice a Toruń to jak... Toruń... nie ma takiego innego miacha
                        pod jakim wzgledem, nie ma w Phili przemyslu ciezkiego, jes glownie
                        farmaceutyczny, wieksza jest od Warszawy, smogu nie widzialem, pod jakim wzgledem
                        jest jak katowice????????? EXPLAIN!!!!!

• Gość: 21 Re: totalnie wyymiekammm IP: *.proxy.aol.com 18.04.02, 06:25
      U mnie w Montrealu bylo dzisiaj "tylko" 20 stopni - w porownaniu z wczoraj: 29.
      Warto przypomniec ze jeszcze rowno tydzien temu w basenie mialem 30 cm lodu.
      Zero trawy, zero listkow na drzewach, ale grzeje jak nie wiem co!
      • Gość: Wiech Re: totalnie wyymiekammm IP: 217.97.134.* 18.04.02, 08:26
        Panowie zza oceanu!
        Nie marudźcie tutaj, bo Naród spragniony ciepełka i może to odebrać w
        niewłaściwy sposób!

Jak sytuacja w Hameryce będzie się utrzymywać dłużej, to kupicie sobie po
        wielbłądzie i będzie nowa rozrywka!

Pozdr.
        W.
        • pau+la Re: totalnie wyymiekammm 18.04.02, 12:23
          Chyba Cie skomplementuje wprost! Podoba mi sie Twoje poczucie humoru. Juz nie
          raz usmialam sie, chociaz, czasami, nie wypadalo (np. ten batman !). Przy nim
          usmialam sie do lez. Teraz te wielblady... Dobrze jest czasami sie posmiac, gdy
          zycie jest twarde i nie cacka sie z nami...
          • Gość: Wiech Re: totalnie wyymiekammm IP: 217.97.134.* 18.04.02, 14:41
            pau+la napisał(a):

> Chyba Cie skomplementuje wprost! Podoba mi sie Twoje poczucie humoru. Juz nie
            > raz usmialam sie, chociaz, czasami, nie wypadalo (np. ten batman !). Przy nim
            > usmialam sie do lez. Teraz te wielblady... Dobrze jest czasami sie posmiac, gdy
            >
            > zycie jest twarde i nie cacka sie z nami...

dziękuję za dobre słowo :))))
            wiesz, jak tu nie komentować, skoro panowie mają darmową saunę, a stękają jakby
            im zaraz wody płodowe odejść miały ...

batmana szczerze mówiąc nie pamiętam, ale nic to!

Beściaki :)
            W.

• Gość: polonus 95F IP: 198.138.227.* 18.04.02, 14:51
              Gość portalu: Wiech napisał(a):

> pau+la napisał(a):
              >
              > > Chyba Cie skomplementuje wprost! Podoba mi sie Twoje poczucie humoru. Juz

podczas gdy sobie robicie jaja z pogrzebu, wczoraj padl rekord ciepla (od ponad
              100lat) nie bylo tak cieplego dnia w Phili w kwietniu, mamy nowy rekord 95F=35C,
              krzyczaly wszystkie stacje TV

i prosze mi sie tu nie smiac bo nawet wielblad by sie zgrzal co tu mowic o
              takiej bladej skorze jak ja :(
              • Gość: Wiech Re: 95F IP: 217.97.134.* 18.04.02, 15:05

> podczas gdy sobie robicie jaja z pogrzebu, wczoraj padl rekord ciepla (od ponad
                >
                > 100lat) nie bylo tak cieplego dnia w Phili w kwietniu, mamy nowy rekord 95F=35C
                > ,
                > krzyczaly wszystkie stacje TV
                >
                > i prosze mi sie tu nie smiac bo nawet wielblad by sie zgrzal co tu mowic o
                > takiej bladej skorze jak ja :(

Oj, Polonus, bez obrazy, tak sobie tylko gadulimy! :)))

kazdy z nas by sobie wygrzał skórę na słoneczku, byle z umiarem. Rozumiemy, ze
                przesada też czasem boli, ale (z punktu widzenia naszej ciepłolubności i
                aktualnych dreszczy) na wspólczycie raczej nie masz co liczyc... ;)

co do spoconego wielbłada - przy takiej temperaturze, to dopiero przestają mu
                szczękać zęby - myślę, ze wiosną w Phili byś żadnemu wielbładowi nie zaimponował.

Powiem więcej, nie wiem jak śmieją się wielbłady, ale gdyby któryś się dowiedział
                o co je posądzasz, to śmiech rubaszny by go ogarnął i tyle. A wśród Nomadów ponoć
                najgorszym dyshonorem jest być wyrżanym (?) przez dromadera, zatem strzeż
                się! ;)))

a tak na marginesie - czy ty aby nie boisz się, że spieczesz się na słońcu i ktoś
                (nie daj Boh!) weźmie cię za Araba, albo jakiego innego nie-białego Indianina...
                :))

W.
                • Gość: polonus Re: 95F IP: 192.168.0.* 18.04.02, 18:05
                  Gość portalu: Wiech napisał(a):

> kazdy z nas by sobie wygrzał skórę na słoneczku, byle z umiarem. Rozumiemy, ze
                  > przesada też czasem boli, ale (z punktu widzenia naszej ciepłolubności i
                  > aktualnych dreszczy) na wspólczycie raczej nie masz co liczyc... ;)
                  to fakt to fakt, pamietam jak w lipcu poadalo 2 tyg bez przerwy bylem zdolowany!

> co do spoconego wielbłada - przy takiej temperaturze, to dopiero przestają mu
                  > szczękać zęby - myślę, ze wiosną w Phili byś żadnemu wielbładowi nie zaimponowa
                  no prawda, ale ze zaraz tak spkrajne przyklady, wilblada, wezcie konia na przykld
                  zwierze bardziej z naszego klimate i zbiornikow z woda nie wozi na grzbiecie, w
                  Phili jezdza brzyczki konne dla turystow i wg przepisow amerykanskich powyzej 91F
                  kon nie moze pracowac (co wkurza dorozkazy, bo musza stac z koniami w zajezdni),
                  wiec mi tu z wielbladami nie wyjezdzac bo wiem ze wytrzymuja 120F bez problemow,
                  a konie do 91F, zrozumiane :) a ja bardziej konia niz wielblada przypominam :)

>
            • pau+la Re: totalnie wyymiekammm 18.04.02, 16:04
              Ten Batman jest w watku na temat bezpieczenstwa na Podgorzu (napadniety
              zakonnik).
              Ku przypomnieniu:)
              • Gość: Wiech Re: totalnie wyymiekammm IP: 217.97.134.* 18.04.02, 16:28
                przypomniał ja sobie... :))dzięi

Ps. a ten na dole to skąd się urwał?!... Ciekawe, co w nim pociąga 'sztukę
                piękną' - chyba nie umiłowanie poezji śpiewanej, tuszę...
    • Gość: yaruh Re: totalnie wyymiekammm IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 16:11
      wiecie luda
      co mnie tempera obchodzi
      ja zonaty facet zakochalem sie w dupence z torunia
      kumata ladna fajnie drapie
      no bomba
      sztuke studiuje
      kurwa ze tez sie takie rzeczy ludziom przytrafiaja
      pozdrowienia dla polonusa
      w gdyni pieknie na szczescie nie goraco
      amen
      aha torun pozdr
      • Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 192.168.0.* 18.04.02, 18:09
        Gość portalu: yaruh napisał(a):

> wiecie luda
        > co mnie tempera obchodzi
        > ja zonaty facet zakochalem sie w dupence z torunia
        > kumata
        ze sztuk, niebywale?????
        > ladna fajnie drapie
        a tak ladne dziolchy to na sztukach byly, prawda to oj prawda...
        > no bomba
        > sztuke studiuje
        > kurwa ze tez sie takie rzeczy ludziom przytrafiaja
        to fakt smutne
        > pozdrowienia dla polonusa
        > w gdyni pieknie na szczescie nie goraco
        oj lublilem chodzic po gdyni, swietojanska skwer Kosciuszki, III maja, oj to byly
        piekne czasy
        > amen
        amen
        > aha torun pozdr
        pozdrowienia dla Gdyni, jedynego polskiego nowoczesnego miasta z klimatem.
        I pamietaj ze latach 30-tych byliscie w wojewodztwie ktorego stolica byl Torun i
        ze to my nadalismy wam prawa miejskie. :)

• Gość: polonus Re: totalnie wyymiekammm IP: 198.138.227.* 19.04.02, 23:07

a umnie 4-ty dzien powyzej 30C

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka