Gość: jaceek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:44 prawdziwy patriota prawdziwy zawodnik ..Mirek dzieki wracaj ostatni prawdziwy KAPITANIE APATORA........................ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czehoo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keeper Re: TO JUZ PARODIA! NIKT WAM DEBILE NA MECZE JUZ. IP: 213.17.253.* 23.12.04, 08:43 Zapomniałeś na swojej liście uwzględnić Karwana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic żużla w KS Re: TO JUZ PARODIA! NIKT WAM DEBILE NA MECZE JUZ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 13:54 Człowieku, zastanów się. Jeszce 2 sezony temu nie nażekałeś na Karwana, jak sprowadził do Torunia Rickardssona, Crumpa i Protasiewicza. To trzeba mu oddać, wiem, ze można być zdenerwowanym, ale kibice powinni trzymać się teraz razem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Z. Przecież o wszystko jest jasne jak na dloni.... IP: *.bnk.lt 23.12.04, 14:11 Mili Państwo. Żal serce ściska czytając o tym wszystkim co ostatnio się dzieje wokól toruńskiego żużla. Żal klubu z taką tradycją. Żal też kibiców. Dorzucając swoje trzy grosze do dyskusji chcia bym przypomnieć pewne fakty. Coraz cześciej się mówi (tzn mówią dzialacze) o nowym torze (gdzieś za Merinoteksem). Ja z tych wypowiedzi wnioskuję ,że jest już gotowy plan dzialania na najbliższy okres. Moim zdaniem jest on taki: 1. Obniżyć loty zespou 2. Zmniejszyć popularność żużla w Toruniu 3. Przez dwa pierwsze czynniki obniżyć potencjal finansowy klubu. 4. Na koniec roku (kiedy wycofa się ze sponsorowania Apator) postawić wszystkich przed alternatywą: panowie nie ma kasy trzeba sprzedać teren stadionu pod np: supermarket czy trzecie multikino. Z takiej operacji będzie kasa na klub (budowa nowego toru to pestka)i jeszcze dużo zostanie do podzialu pomiedzy "zaineresowanych". A teren jest polozony idealnie - tylko budować. Mam nadzieje że to tylko mój czarny scenariusz. Pozdrawiam wszystkich fanów żużla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk czewa sika ze śmiechu nad składem aniołków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:24 moze dać wam depte i jurczyńskiego albo weźta sama oldermolenko lat 42 hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Kościecha w Gdańsku Apator w I lidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:29 Od kilku lat jeszcze przed sezonem można było wytypować spadkowicza z Ekstraligi . Składy poszczególnych zespołów dużo mówiły.O ile ł mistrza było trudno wytypować to spadkowicz znany był w Sylwestra . Tak było z pilską Polonią, potem był Gdańsk ostatnio Rybnik. W tym roku niestety wszystkie znaki na niebie i w klubie przy Broniewskiego wskazują na Apatora. Zauważmy ,że kontrakt z klubem podpisali tylko juniorzy i Puszakowski. Mając na uwadze dotychczasowe "osiągnięcia " panów Batorskiego i Janczarskiego( za pracę których odpowiada niestety prezes Karwan )myślę ,że do wzięcia będą jeszcze W. Jaguś i Crump. Okazuje się ,że w polskim żużlu brakuje zawodników, nie sprawdziła się polityka Karwana o ograniczeniu ilości zawodników z zagranicy .Nie jest taniej jak obiecywano , a tacy zawodnicy jak Kołpot ,czy kończący karierę Kowalik są w cenie i stawiają warunki.To jedno, z drugiej strony to ambicje prezesa ( stołek przewodniczącego GKSŻ)toruńskiemu żużlowi wyjdą bokiem. Moim zdaniem to panuje jakaś zmowa między klubami, które chcą spuścić klub do I ligi ( to już się udało), a marni działacze z Torunia niewiele mogą temu zaradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:50 Pytanie do zarządu klubu : Jak przebiegało spotkanie wigilijne, może to była ostatnia wieczerza ? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda15 Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad 23.12.04, 09:31 Jeżeli w tzw."komisji negocjacyjnej" zasiada towarzysz pułkownik Mirosław Batorski, to muszą być takie jaja. Jaki z niego menadżer!!! On tylko wie kiedy szweje mają grabić liście i nic poza tym. Apatorowi , życzę wszystkiego najlepszego (NIE DOTYCZY ZARZĄDU!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 13:31 Co to za negocjatorzy ? z zarządu Karwan zna się na meblach a nie na żużlu , Batorski sorry tow. Batorski dokładnie wie tylko tyle kiedy liście zgaraniać a Janczarski wpierw doprowadził miasto do dna a teraz rozpieprza żużel. Brawo chłopaki ! Co by tu jeszcze spieprzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maldini75 Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: 195.85.209.* 23.12.04, 11:14 Jest światełko w tunelu...mam nadzieje, że się strony dogadają. Oczywiście wszyscy znamy potencjał Mirka ale wierzę, że będzie on lepszym wzmocnieniem niż Bajerski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OddanyKibicApatora KARWAN WON!!!! IP: *.petrus.com.pl 23.12.04, 14:30 Mirek wracaj do Torunia!!!!!!! Jeśli Karwan i „zarząd” spierniczą i ten kontrakt to ja chyba zacznę kibicować innej drużynie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Jaki jest potencjal Kowalika? 23.12.04, 14:41 Przeciez ten zawodnik w ostatnich latach jezdzil fatalnie. Teraz nagle juz przestaje narzekac na Apatora - dlaczego? - bo w Bydgoszczy go juz nie chca. I musi sie gdzies przytulic. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nk Re: Jaki jest potencjal Kowalika? 23.12.04, 15:32 szczerze mowiac to nie zycze wam powrotu kowalika. on sam powinien wiedziec kiedy skonczyc. Przychodzac do torunia w takiej formie jak obecnie jedynie rozmieni swoj wielki autorytet na drobne. teraz ma jedyna okazje, zeby zakonczyc kariere i zostac zapamietanym w Toruniu jak swietny zawodnik, ktoremu zawdzieczacie wiele sukcesow. Pare slabyszych startow w przyszlym roku moze nadszarpnac ten wizerunek. Czy dla paru zlotych warto to uczynic? Odpowiedz Link Zgłoś
kid_cassidy Re: Jaki jest potencjal Kowalika? 23.12.04, 16:14 ale gdy wróci i uda mu sie zaistniec i pomóc Apatorowi to na zawsze pozostanie WIELKI warto zaryzykowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek to apator zrezygnował z Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 18:24 to prezesi i oficjele wywalili go z klubu ,daje głowe ze gdyby jezdził zbierałby wiecej punktów niz sawina dwa lata temu i Apator z Mirkiem zamiast Roberta byłby mistrzem ....a w roku obecnym tez by miał wiecej niz bajerski .Wiec nie nazekajcie On jako jedyny chce tu wrócic i pomóc NASZEJ drużynie w utrzymaniu ........... JESZCZE RAZ CZAPKI Z GŁÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedytm Mirek!!! IP: 195.205.51.* 23.12.04, 20:11 Mimo 2 ostatnich nienajlepszych sezonów na Waszym miejscu postawiłbym na Mirka. Tym bardziej, że oba sezony spędzone w Bydgoszczy były okupione kontuzjami i tak naprawdę to nie mieliśmy w Bydgoszczy okazji obejrzeć 100% Mirka. Bo jak już był w formie to sprzęt się sypał... Nie zapominajmy także, że oprócz w/w problemów, u Mirka ciągną się (ciągnęły???) problemy natury osobistej. Brak kasy, ale umiejętności wielkie. Podejrzewam, że Mirek na amatorskim kontrakcie mógłby jeszcze pokazać na co go stać. A jak to kiedyś powiedział były toruński (i bydgoski) trener: "Mirek-jeden z najlepiej technicznie jeżdżących zawodników na ŚWIECIE). Fakt, było to w 1998 roku, no po części ma rację. Żałuję tylko, że nie mogłem oglądać w Bydzi Mirasa takiego, jakim był za czasów startów w Apatorze. Bo w Toruniu był (i mam nadzieję że będzie) zawsze BIAŁY, no a u nas niestety zawsze troszkę szary:) Powodzenia Miras i dzięki za 2 lata startów w Bydgoszczy. I ni cholery nie waż się iść na emeryturę!!! Zobaczymy się na derbach w kwietniu. Mam nadzieję, że odpuścisz chociaż Jonssonowi. Pozdrawiam P.S. Apatorianie! Uszy do góry. I tak już teraz macie lepszy skład niż my w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedytm Re: Mirek!!! IP: 195.205.51.* 23.12.04, 20:15 aha, trenerem, który wynosił pod niebiosa Mirka był Jerzy Kniaź. I jeszcze jedno. Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich zawodników, kibiców i nawet dla toruńskiego zarządu:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: to apator zrezygnował z Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:22 Ten facet mówi prawde!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.R. Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.bredband.skanova.com 23.12.04, 20:38 JESTES WSPANIALY MIREK , JAK WIDAC JAGUS I KOWALIK W SERCU NAZAWSZE POZOSTANA ANIOLAMI , NA DOBRE I NA ZLE , WIEC NIECH ZARZAD ANIOLOW WYJMNIE MOZGOWNICE Z DUPY I PODPISZE KOWALIKA , PONIEWARZ TE SIEROTY Z POZA TORUNIA KTORE KANDYDUJA DO STARTOW W TORUNIU NIE SA TEGO WARTE , A ZAWSZE SWOJ JEST SWOJ....MIRKU KOCHAMY CIE - P.R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apatorowiec Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 21:55 Ludzie o co Wam wogóle chodzi??????????? Jaki spadek, nienormalni jesteście? Mamy w zespole mistrza świata, Jagusia, Puszakowskiego, dwóch fantastycznych juniorów i brakuje jednego zawodnika. Dlaczego nie dac szansy Mirkowi, który poniekąd też miał racje = spaślak jeździł w składzie tylko dlatego, że Real pieniądze wykładał a jakby Bajerski nie jeździł w podstawowym to klub by sponsora stracił. Mamy pieniądze za spaślaka i innych, dlaczego w niego nie zainwestować, skoro Gdansk w spaślaka zainwestował?????? W zeszłym sezonie też Apator walczył w 3zawodników (protas, jaga i crump) i 2 juniorzy (miedziak i żąbik) bo spaślak kupe robił a nie jeździł!!!!!! Ta sama sytuacja co teraz, tylko teraz możemy zakupić i wymienić zawodnika- a wtedy musiał startować spaślak. Chciałbym jeszcze dodać, ze jakby Protas nie odszedł to, nikt by za Kościechą nie płakał. Pozdro dla wszystkich kibiców Apatora, którzy robią aferę z byle czego i nie wierzą w swoją drużynę- jesteście wspaniali. Nie wiem o co chodzi, na dzień dzisiejszy brakuje 1 zawodnika- a co bście chcieli Miśkowiaka???? Sytuacja jest jaka jest a ja w mirka wierzę. Zobaczycie, że ten skład powalczy a po sezonie będe się wam w oczy śmiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Louis Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 24.12.04, 01:32 Człowieku jest Wigilia nie bede z Tobą polemizował chociażby ze względu na kulture osobistą ale widać,ze chyba rzadko chodzisz na zużel, a jak już wstępujesz na Broniewskiego to chyba raczej w ramach pikniku połączonego z konsumpcja kiełbaski!Apatorowiec jak mozna w takim składzie sie utrzymac??? Wytłumacz mi to??Powiedz mi co się stanie z zespołem w momencie gdy któryś senior odniesie kontuzje??Uważam,że zespół należy wzmocnić dwoma lub nawet trzema seniorami aby nie powtarzac schematów z zeszłych lat bo tym razem sie niestety nie uda:)Sciagnijcie Kowalika,Andego i wybierzcie kogoś z pozostałych zawodników np. Wardzałe ma przynajmniej najlepszy sprzęt po niewielu występach w zeszłym sezonie, Kłopot to najsłabszy zawodnik z proponowanych, moze Szombierski ale temu podobno soda uderza podobnie jak grubasowi?:)Jest jeszcze wolny chyba Paluch ale raczej nie bedzie sie przenosic z Gorzowa:)To co się dzieje w tej chwili w klubie to istne jaja:)Mam nadzieje ze bilety w przyszłym sezonie beda tanie bo Apator w przeciwnym razie pojedzie przy pustych trybunach:)Jezeli ktos sugeruje że nie jestem kibicem to ja odpowiem wprost mam dosc ogladania fuszerki i płacenia haraczu za marne widowisko,jestesmy olewani od 2 sezonów najpierw przez popisy grubasa, a teraz przez zagrywki zarzadu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.torun.mm.pl 24.12.04, 02:02 Apatorowiec, Louis... po co się spierać? Obaj macie rację. Ty, Louis Powiadasz, że kibice są olewani od 2 sezonów i tak właśnie jest. Ale zgodzę się też z Apatorowcem, że nie będzie wcale tego spadku, o którym wszyscy mówią. A jak jeszcze Mirek pokaże na co Go stać to powalczymy o środeczek tabeli. Pozdrawiam. Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajax Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 21:54 Wiele ( zasłużonych)gorzkich słów napisano pod adresem zarządu, ale dzisiaj kiedy nie wielkiego wyboru musimy być razem. Nie wierzę w to ,że prezes chce doprowadzić do upadku żużla. Przez dwa lata za jego pieniądze mieliśmy wiele emocji na toruńskim stadionie.Dajmy mu teraz chwilę spokoju,to jest sport i wynik nie jest jeszcze przesądzony. Mam nadzieję , że Pan Karwan weźmie sprawy w swoje ręce . Wymieni współpracowników, których obecność w klubie psuje atmosferę i odstrasza sponsorów oraz zatrudni żużlowców dających szansę na utrzymanie drużyny w ekstralidze. Wielkiego wyboru nie ma , ale rozsądnynym posunięciem byłoby zaangażowanie w klubie Kowalika i Wardzały. Pan Mirek cieszy się wielką sympatią wśród toruńskich kibiców i przy naszym dopingu może sprawić nam wiele pozytywnych niespodzianek.Poza tym byłby to gest pojednania między prezesm i trenerem z jednej strony , a zawodnikiem i kibicami z drugiej strony. Drugi zawodnik Wardzała miał cały czas kontakt z żużlem w najwyższym krajowym wydaniu i tylko przez zatrudnienie braci Gollobów stracił miejsce w ekipie drużynowego mistrza Polski . Niezbędnym krokiem jest również zatrudnienie odpowiedniej klasy toromistrza. Nie może to być w dalszym ciągu osoba , której jedynym atutem jest posiadanie prawa jazdy kategorii T. Nie namawiam tutaj do preparowania toru, ale tor jak mawia trener Cieślak " powinien być równy dla wszystkich". Na koniec zabawię się w prognozę składu, który nie stawia nas na straconej pozycji: 1.Jaguś 2.Puszakowski 3.Kowalik 4.Wardzała 5.Crump 6.Miedziński 7. Ząbik 8... tromistrz. Pozdrawiam wszystkich, którym na sercu leży dobro toruńskiego sportu i życzę Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apatorowiec Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:32 Człowieku, ty mi mówisz, że chodzę na żużel w ramach pikniku?????? Chodzę na żużel od kiedy sięgam pamięcią i uwierz mi pamiętam lata świetności ale także klęsk. I wiesz co ci powiem, napewno się utrzymają :D i jestes za cienki w uszach, zeby z tobą rozmawiać na temat tego sportu. I jeszce jedno, musisz być kibicem od niedawna, skoro robisz dramat z tej sytuacji, jak bywały gorsze a prawdiwym w 1% skoro nie ufasz działaczą i zawodnikom. Człowieku to, że chodzisz na stadion i czytasz gazety, nie oznacza że jesteś kibicem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Panie Mirku - szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:58 Podziwiam Mirka za jazdę i determinację. Może pomoże Apatorowi w walce w lidze. U nas miał ponad 6 punktów na mecz więc powinien i tyle zdobywać w drużynie.Do tego jest doświadczony i może pomagac młodym. Mirek wracaj na tor. W bydgoszczy czekaja Cie oklaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 10:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 10:35 i tak wam tyfusy nic nie pomoże przed spadkiem! 1 liga jest już wasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajax Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:36 Jacek , długo nad tym myślałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apatorowiec Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:36 Człowieku, patrząc na styl twojej wypowiedzi, łatwo można wywnioskować, ze pochodzisz z Gdańska lub Bydgoszczy. Nie mam zamiaru zniżać się do twojego poziomu i podejmować konwersacji. Powiem Ci jednak, że ten skład, który wszyscy skazują na porażke powalczy o środek tabeli. Wracając do sposobu twojej wypowiedzi (specjalnie pisze z małej litery) zastanów się nad nią. Oceniaj obiektywnie sytuacje i nie podniecaj się tym, że jak twój klub pozyskał zawodników z APATORA to odrazu będzie wielki!! To nie prawda, za pieniądze nie kupisz palancie formy zawodników- jedynie sprzęt. Zastanów sie zanim coś powiesz (palancie, idioto, mendo). :D)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:57 Nie przejmuj się palantem. No może nie o środek powalczycie ale napewno tak jak my w 2004 pojedziecie ambitnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:54 ????????????????????????????? Chyba Ci się kluby cóś pomyliły co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMKA MARKET ZAMIAST STADIONU IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 26.12.04, 17:45 JEZELI WŁODAZE ŻUŻLA W TORUNIU DĄŻĄ DO SPRZEDANIA TERENU STADIONU NA MARKET ALBO KINO , TO MAM TYLKO JEDNĄ PRZESTROGĘ : NIEKTÓRZY AFERZYŚCI JUŻ SIEDZĄ , ŻEBY NIE PRZYSZŁA KOLEJ NA WAS. CZYŻBY "REAL" - DAWNY SPONSOR - BYŁ ZAINTERESOWANY TĄ ZIEMIĄ???? MY I TAK BĘDZIEMY CHODZILI NA MECZE , A WAM SIĘ NIE UDA ROZWALIĆ ŻUŻLA W TORUNIU. Odpowiedz Link Zgłoś