Dodaj do ulubionych

Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Adri...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:44
prawdziwy patriota prawdziwy zawodnik ..Mirek dzieki wracaj ostatni prawdziwy
KAPITANIE APATORA........................
Obserwuj wątek
    • Gość: czehoo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 19:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: keeper Re: TO JUZ PARODIA! NIKT WAM DEBILE NA MECZE JUZ. IP: 213.17.253.* 23.12.04, 08:43
        Zapomniałeś na swojej liście uwzględnić Karwana.
        • Gość: kibic żużla w KS Re: TO JUZ PARODIA! NIKT WAM DEBILE NA MECZE JUZ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 13:54
          Człowieku, zastanów się. Jeszce 2 sezony temu nie nażekałeś na Karwana, jak
          sprowadził do Torunia Rickardssona, Crumpa i Protasiewicza. To trzeba mu oddać,
          wiem, ze można być zdenerwowanym, ale kibice powinni trzymać się teraz
          razem!!!!!
      • Gość: Marek Z. Przecież o wszystko jest jasne jak na dloni.... IP: *.bnk.lt 23.12.04, 14:11
        Mili Państwo. Żal serce ściska czytając o tym wszystkim co ostatnio się dzieje
        wokól toruńskiego żużla. Żal klubu z taką tradycją. Żal też kibiców.
        Dorzucając swoje trzy grosze do dyskusji chcia bym przypomnieć pewne fakty.
        Coraz cześciej się mówi (tzn mówią dzialacze) o nowym torze (gdzieś za
        Merinoteksem). Ja z tych wypowiedzi wnioskuję ,że jest już gotowy plan
        dzialania na najbliższy okres.
        Moim zdaniem jest on taki:
        1. Obniżyć loty zespou
        2. Zmniejszyć popularność żużla w Toruniu
        3. Przez dwa pierwsze czynniki obniżyć potencjal finansowy klubu.
        4. Na koniec roku (kiedy wycofa się ze sponsorowania Apator) postawić
        wszystkich przed alternatywą: panowie nie ma kasy trzeba sprzedać teren
        stadionu pod np: supermarket czy trzecie multikino.
        Z takiej operacji będzie kasa na klub (budowa nowego toru to pestka)i jeszcze
        dużo zostanie do podzialu pomiedzy "zaineresowanych".

A teren jest polozony idealnie - tylko budować.

Mam nadzieje że to tylko mój czarny scenariusz.

Pozdrawiam wszystkich fanów żużla.

• Gość: marluk czewa sika ze śmiechu nad składem aniołków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:24
      moze dać wam depte i jurczyńskiego albo weźta sama oldermolenko lat 42 hahahahaha
    • Gość: GM Kościecha w Gdańsku Apator w I lidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:29
      Od kilku lat jeszcze przed sezonem można było wytypować spadkowicza z
      Ekstraligi . Składy poszczególnych zespołów dużo mówiły.O ile ł mistrza było
      trudno wytypować to spadkowicz znany był w Sylwestra . Tak było z pilską
      Polonią, potem był Gdańsk ostatnio Rybnik. W tym roku niestety wszystkie znaki
      na niebie i w klubie przy Broniewskiego wskazują na Apatora.
      Zauważmy ,że kontrakt z klubem podpisali tylko juniorzy i Puszakowski. Mając na
      uwadze dotychczasowe "osiągnięcia " panów Batorskiego i Janczarskiego( za pracę
      których odpowiada niestety prezes Karwan )myślę ,że do wzięcia będą jeszcze W.
      Jaguś i Crump.
      Okazuje się ,że w polskim żużlu brakuje zawodników, nie sprawdziła się polityka
      Karwana o ograniczeniu ilości zawodników z zagranicy .Nie jest taniej jak
      obiecywano , a tacy zawodnicy jak Kołpot ,czy kończący karierę Kowalik są w
      cenie i stawiają warunki.To jedno, z drugiej strony to ambicje prezesa ( stołek
      przewodniczącego GKSŻ)toruńskiemu żużlowi wyjdą bokiem. Moim zdaniem to panuje
      jakaś zmowa między klubami, które chcą spuścić klub do I ligi ( to już się
      udało), a marni działacze z Torunia niewiele mogą temu zaradzić.
    • Gość: kowal Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:50
      Pytanie do zarządu klubu :
      Jak przebiegało spotkanie wigilijne, może to była ostatnia wieczerza ?
    • ruda15 Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad 23.12.04, 09:31
      Jeżeli w tzw."komisji negocjacyjnej" zasiada towarzysz pułkownik Mirosław
      Batorski, to muszą być takie jaja. Jaki z niego menadżer!!! On tylko wie kiedy
      szweje mają grabić liście i nic poza tym.
      Apatorowi , życzę wszystkiego najlepszego (NIE DOTYCZY ZARZĄDU!!!).
      • Gość: załamany Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 13:31
        Co to za negocjatorzy ? z zarządu Karwan zna się na meblach a nie na żużlu ,
        Batorski sorry tow. Batorski dokładnie wie tylko tyle kiedy liście zgaraniać a
        Janczarski wpierw doprowadził miasto do dna a teraz rozpieprza żużel. Brawo
        chłopaki ! Co by tu jeszcze spieprzyć ?
    • Gość: Maldini75 Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: 195.85.209.* 23.12.04, 11:14
      Jest światełko w tunelu...mam nadzieje, że się strony dogadają. Oczywiście
      wszyscy znamy potencjał Mirka ale wierzę, że będzie on lepszym wzmocnieniem niż
      Bajerski...
      • Gość: OddanyKibicApatora KARWAN WON!!!! IP: *.petrus.com.pl 23.12.04, 14:30
        Mirek wracaj do Torunia!!!!!!!
        Jeśli Karwan i „zarząd” spierniczą i ten kontrakt to ja chyba zacznę kibicować
        innej drużynie.

• jakub_lauder Jaki jest potencjal Kowalika? 23.12.04, 14:41
          Przeciez ten zawodnik w ostatnich latach jezdzil fatalnie. Teraz nagle juz
          przestaje narzekac na Apatora - dlaczego? - bo w Bydgoszczy go juz nie chca. I
          musi sie gdzies przytulic.
          • m0nk Re: Jaki jest potencjal Kowalika? 23.12.04, 15:32
            szczerze mowiac to nie zycze wam powrotu kowalika. on sam powinien wiedziec kiedy skonczyc. Przychodzac do torunia w takiej formie jak obecnie jedynie rozmieni swoj wielki autorytet na drobne. teraz ma jedyna okazje, zeby zakonczyc kariere i zostac zapamietanym w Toruniu jak swietny zawodnik, ktoremu zawdzieczacie wiele sukcesow. Pare slabyszych startow w przyszlym roku moze nadszarpnac ten wizerunek. Czy dla paru zlotych warto to uczynic?
            • kid_cassidy Re: Jaki jest potencjal Kowalika? 23.12.04, 16:14
              ale gdy wróci i uda mu sie zaistniec i pomóc Apatorowi to na zawsze pozostanie
              WIELKI
              warto zaryzykowac
              • Gość: jaceek to apator zrezygnował z Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 18:24
                to prezesi i oficjele wywalili go z klubu ,daje głowe ze gdyby jezdził
                zbierałby wiecej punktów niz sawina dwa lata temu i Apator z Mirkiem zamiast
                Roberta byłby mistrzem ....a w roku obecnym tez by miał wiecej niz
                bajerski .Wiec nie nazekajcie On jako jedyny chce tu wrócic i pomóc NASZEJ
                drużynie w utrzymaniu ........... JESZCZE RAZ CZAPKI Z GŁÓW
                • Gość: speedytm Mirek!!! IP: 195.205.51.* 23.12.04, 20:11
                  Mimo 2 ostatnich nienajlepszych sezonów na Waszym miejscu postawiłbym na Mirka.
                  Tym bardziej, że oba sezony spędzone w Bydgoszczy były okupione kontuzjami i
                  tak naprawdę to nie mieliśmy w Bydgoszczy okazji obejrzeć 100% Mirka. Bo jak
                  już był w formie to sprzęt się sypał... Nie zapominajmy także, że oprócz w/w
                  problemów, u Mirka ciągną się (ciągnęły???) problemy natury osobistej. Brak
                  kasy, ale umiejętności wielkie. Podejrzewam, że Mirek na amatorskim kontrakcie
                  mógłby jeszcze pokazać na co go stać. A jak to kiedyś powiedział były toruński
                  (i bydgoski) trener: "Mirek-jeden z najlepiej technicznie jeżdżących zawodników
                  na ŚWIECIE). Fakt, było to w 1998 roku, no po części ma rację. Żałuję tylko, że
                  nie mogłem oglądać w Bydzi Mirasa takiego, jakim był za czasów startów w
                  Apatorze. Bo w Toruniu był (i mam nadzieję że będzie) zawsze BIAŁY, no a u nas
                  niestety zawsze troszkę szary:)
                  Powodzenia Miras i dzięki za 2 lata startów w Bydgoszczy.
                  I ni cholery nie waż się iść na emeryturę!!! Zobaczymy się na derbach w
                  kwietniu. Mam nadzieję, że odpuścisz chociaż Jonssonowi.
                  Pozdrawiam
                  P.S. Apatorianie! Uszy do góry. I tak już teraz macie lepszy skład niż my w
                  zeszłym roku.
                  • Gość: speedytm Re: Mirek!!! IP: 195.205.51.* 23.12.04, 20:15
                    aha, trenerem, który wynosił pod niebiosa Mirka był Jerzy Kniaź.
                    I jeszcze jedno.
                    Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich zawodników, kibiców
                    i nawet dla toruńskiego zarządu:):):)
                • Gość: młody Re: to apator zrezygnował z Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:22
                  Ten facet mówi prawde!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: P.R. Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.bredband.skanova.com 23.12.04, 20:38
      JESTES WSPANIALY MIREK , JAK WIDAC JAGUS I KOWALIK W SERCU NAZAWSZE POZOSTANA
      ANIOLAMI , NA DOBRE I NA ZLE , WIEC NIECH ZARZAD ANIOLOW WYJMNIE MOZGOWNICE Z
      DUPY I PODPISZE KOWALIKA , PONIEWARZ TE SIEROTY Z POZA TORUNIA KTORE KANDYDUJA
      DO STARTOW W TORUNIU NIE SA TEGO WARTE , A ZAWSZE SWOJ JEST SWOJ....MIRKU
      KOCHAMY CIE - P.R.
    • Gość: Apatorowiec Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 21:55
      Ludzie o co Wam wogóle chodzi??????????? Jaki spadek, nienormalni jesteście?
      Mamy w zespole mistrza świata, Jagusia, Puszakowskiego, dwóch fantastycznych
      juniorów i brakuje jednego zawodnika. Dlaczego nie dac szansy Mirkowi, który
      poniekąd też miał racje = spaślak jeździł w składzie tylko dlatego, że Real
      pieniądze wykładał a jakby Bajerski nie jeździł w podstawowym to klub by
      sponsora stracił. Mamy pieniądze za spaślaka i innych, dlaczego w niego nie
      zainwestować, skoro Gdansk w spaślaka zainwestował?????? W zeszłym sezonie też
      Apator walczył w 3zawodników (protas, jaga i crump) i 2 juniorzy (miedziak i
      żąbik) bo spaślak kupe robił a nie jeździł!!!!!! Ta sama sytuacja co teraz,
      tylko teraz możemy zakupić i wymienić zawodnika- a wtedy musiał startować
      spaślak. Chciałbym jeszcze dodać, ze jakby Protas nie odszedł to, nikt by za
      Kościechą nie płakał. Pozdro dla wszystkich kibiców Apatora, którzy robią aferę
      z byle czego i nie wierzą w swoją drużynę- jesteście wspaniali. Nie wiem o co
      chodzi, na dzień dzisiejszy brakuje 1 zawodnika- a co bście chcieli
      Miśkowiaka???? Sytuacja jest jaka jest a ja w mirka wierzę. Zobaczycie, że ten
      skład powalczy a po sezonie będe się wam w oczy śmiał
      • Gość: Louis Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 24.12.04, 01:32
        Człowieku jest Wigilia nie bede z Tobą polemizował chociażby ze względu na
        kulture osobistą ale widać,ze chyba rzadko chodzisz na zużel, a jak już
        wstępujesz na Broniewskiego to chyba raczej w ramach pikniku połączonego z
        konsumpcja kiełbaski!Apatorowiec jak mozna w takim składzie sie utrzymac???
        Wytłumacz mi to??Powiedz mi co się stanie z zespołem w momencie gdy któryś
        senior odniesie kontuzje??Uważam,że zespół należy wzmocnić dwoma lub nawet
        trzema seniorami aby nie powtarzac schematów z zeszłych lat bo tym razem sie
        niestety nie uda:)Sciagnijcie Kowalika,Andego i wybierzcie kogoś z pozostałych
        zawodników np. Wardzałe ma przynajmniej najlepszy sprzęt po niewielu występach
        w zeszłym sezonie, Kłopot to najsłabszy zawodnik z proponowanych, moze
        Szombierski ale temu podobno soda uderza podobnie jak grubasowi?:)Jest jeszcze
        wolny chyba Paluch ale raczej nie bedzie sie przenosic z Gorzowa:)To co się
        dzieje w tej chwili w klubie to istne jaja:)Mam nadzieje ze bilety w przyszłym
        sezonie beda tanie bo Apator w przeciwnym razie pojedzie przy pustych
        trybunach:)Jezeli ktos sugeruje że nie jestem kibicem to ja odpowiem wprost mam
        dosc ogladania fuszerki i płacenia haraczu za marne widowisko,jestesmy olewani
        od 2 sezonów najpierw przez popisy grubasa, a teraz przez zagrywki zarzadu:)
        • Gość: kolabor Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.torun.mm.pl 24.12.04, 02:02
          Apatorowiec, Louis... po co się spierać? Obaj macie rację. Ty, Louis Powiadasz,
          że kibice są olewani od 2 sezonów i tak właśnie jest. Ale zgodzę się też z
          Apatorowcem, że nie będzie wcale tego spadku, o którym wszyscy mówią. A jak
          jeszcze Mirek pokaże na co Go stać to powalczymy o środeczek tabeli.
          Pozdrawiam. Wesołych Świąt
          • Gość: Ajax Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 21:54
            Wiele ( zasłużonych)gorzkich słów napisano pod adresem zarządu, ale dzisiaj
            kiedy nie wielkiego wyboru musimy być razem. Nie wierzę w to ,że prezes chce
            doprowadzić do upadku żużla. Przez dwa lata za jego pieniądze mieliśmy wiele
            emocji na toruńskim stadionie.Dajmy mu teraz chwilę spokoju,to jest sport i
            wynik nie jest jeszcze przesądzony. Mam nadzieję , że Pan Karwan weźmie sprawy
            w swoje ręce . Wymieni współpracowników, których obecność w klubie psuje
            atmosferę i odstrasza sponsorów oraz zatrudni żużlowców dających szansę na
            utrzymanie drużyny w ekstralidze.
            Wielkiego wyboru nie ma , ale rozsądnynym posunięciem byłoby zaangażowanie w
            klubie Kowalika i Wardzały. Pan Mirek cieszy się wielką sympatią wśród
            toruńskich kibiców i przy naszym dopingu może sprawić nam wiele pozytywnych
            niespodzianek.Poza tym byłby to gest pojednania między prezesm i trenerem z
            jednej strony , a zawodnikiem i kibicami z drugiej strony. Drugi zawodnik
            Wardzała miał cały czas kontakt z żużlem w najwyższym krajowym wydaniu i tylko
            przez zatrudnienie braci Gollobów stracił miejsce w ekipie drużynowego mistrza
            Polski . Niezbędnym krokiem jest również zatrudnienie odpowiedniej klasy
            toromistrza. Nie może to być w dalszym ciągu osoba , której jedynym atutem jest
            posiadanie prawa jazdy kategorii T. Nie namawiam tutaj do preparowania toru,
            ale tor jak mawia trener Cieślak " powinien być równy dla wszystkich".
            Na koniec zabawię się w prognozę składu, który nie stawia nas na straconej
            pozycji:
            1.Jaguś
            2.Puszakowski
            3.Kowalik
            4.Wardzała
            5.Crump
            6.Miedziński
            7. Ząbik
            8... tromistrz.
            Pozdrawiam wszystkich, którym na sercu leży dobro toruńskiego sportu i życzę
            Wesołych Świąt.
        • Gość: Apatorowiec Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 23:32
          Człowieku, ty mi mówisz, że chodzę na żużel w ramach pikniku?????? Chodzę na
          żużel od kiedy sięgam pamięcią i uwierz mi pamiętam lata świetności ale także
          klęsk. I wiesz co ci powiem, napewno się utrzymają :D i jestes za cienki w
          uszach, zeby z tobą rozmawiać na temat tego sportu. I jeszce jedno, musisz być
          kibicem od niedawna, skoro robisz dramat z tej sytuacji, jak bywały gorsze a
          prawdiwym w 1% skoro nie ufasz działaczą i zawodnikom. Człowieku to, że
          chodzisz na stadion i czytasz gazety, nie oznacza że jesteś kibicem.....
    • Gość: Wojtekh Panie Mirku - szacunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:58
      Podziwiam Mirka za jazdę i determinację. Może pomoże Apatorowi w walce w lidze.
      U nas miał ponad 6 punktów na mecz więc powinien i tyle zdobywać w drużynie.Do
      tego jest doświadczony i może pomagac młodym. Mirek wracaj na tor. W bydgoszczy
      czekaja Cie oklaski.
    • Gość: jacek Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 10:34
    • Gość: jacek Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 10:35
      i tak wam tyfusy nic nie pomoże przed spadkiem! 1 liga jest już wasza.
      • Gość: Ajax Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:36
        Jacek , długo nad tym myślałeś ?
      • Gość: Apatorowiec Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:36
        Człowieku, patrząc na styl twojej wypowiedzi, łatwo można wywnioskować, ze
        pochodzisz z Gdańska lub Bydgoszczy. Nie mam zamiaru zniżać się do twojego
        poziomu i podejmować konwersacji. Powiem Ci jednak, że ten skład, który wszyscy
        skazują na porażke powalczy o środek tabeli. Wracając do sposobu twojej
        wypowiedzi (specjalnie pisze z małej litery) zastanów się nad nią. Oceniaj
        obiektywnie sytuacje i nie podniecaj się tym, że jak twój klub pozyskał
        zawodników z APATORA to odrazu będzie wielki!! To nie prawda, za pieniądze nie
        kupisz palancie formy zawodników- jedynie sprzęt. Zastanów sie zanim coś
        powiesz (palancie, idioto, mendo). :D))))))))))
        • Gość: Wojtekh Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:57
          Nie przejmuj się palantem. No może nie o środek powalczycie ale napewno tak jak
          my w 2004 pojedziecie ambitnie
      • Gość: Wojtekh Re: Mirosław Kowalik chce startować w Apatorze/Ad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 00:54
        ????????????????????????????? Chyba Ci się kluby cóś pomyliły co?
    • Gość: EMKA MARKET ZAMIAST STADIONU IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 26.12.04, 17:45
      JEZELI WŁODAZE ŻUŻLA W TORUNIU DĄŻĄ DO SPRZEDANIA TERENU STADIONU NA MARKET
      ALBO KINO , TO MAM TYLKO JEDNĄ PRZESTROGĘ : NIEKTÓRZY AFERZYŚCI JUŻ SIEDZĄ ,
      ŻEBY NIE PRZYSZŁA KOLEJ NA WAS.
      CZYŻBY "REAL" - DAWNY SPONSOR - BYŁ ZAINTERESOWANY TĄ ZIEMIĄ????

MY I TAK BĘDZIEMY CHODZILI NA MECZE , A WAM SIĘ NIE UDA ROZWALIĆ ŻUŻLA W
      TORUNIU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka