Gość: K. de Ślepowron- IP: 213.25.208.* 26.01.05, 18:40 mógłby predentować z nowym stadionem do udziałów w finałach piłkarskich Euro 2012,oczywiście jeżeli stadion spełniałby warunki FIFA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: "Gorliwy Litwin" Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 18:42 Byłoby wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.torun.mm.pl 26.01.05, 18:54 Zgadzam się, że byłoby wspaniale, ale to raczej nie możliwe ( o ile dobrze zrozumiałem i mówimy o stadionie planowanym koło lotniska ). Bo raczej wymogów FIFA tenże spełniał nie będzie. Przede wszystkim, żeby móc spełniać wymogi FIFA potrzebna byłaby piłkarska murawa :), a tej ma na nowym stadionie nie być. Stadion ma obsługiwać żużlowców, oraz podobno ruggby'stów oraz hokeistów na trawie. O piłce nie słyszałem ( chyba, że jestem niedoinformowany ). Po drugie: stadion, który ubiega się o organizację meczy mistrzostw Europy musi posiadać co najmniej 30 tyć miejsc siedzących. Toruń będzie miał 18 tysięczny. A tak poza tym to jeszcze problem infrastruktury. Niestety, ale mistrzostwa, jeśli w ogóle zostaną Polsce przyznane, zarezerwowane są dla dużych miast. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 19:06 Bydgoszcz która ma już całkiem nowoczesny stadion na 20tys stadiony.net/stadiums/poland.php?incStadium=zdzislawa_krzyszkowiaka odpadła z zawodów najprawdopodobniej ze względu na infrastrukturę a ma znacznie więcej miejsc hotelowych niż Toruń (zwłaszcza o wysokim standardzie).Zresztą najprawdopodobniej i tak Polska nie wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 19:09 ethanak napisał a ma znacznie > > więcej miejsc hotelowych niż Toruń (zwłaszcza o wysokim standardzie) Co ty wypisujesz?Niedoinformowany? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 19:34 > > więcej miejsc hotelowych niż Toruń (zwłaszcza o wysokim standardzie) > Co ty wypisujesz?Niedoinformowany? Pewnie mu chodzi o brak hoteli czterogwiazdkowych w Toruniu. No chyba, że o: Toruń 1036 B Hotele miejsca noclegowe ogółem 585 B Hotele pokoje ogółem VII-IX / pok. 536 B Hotele pokoje z własną łazienką i WC VII-IX / pok. Bydgoszcz 1359 B Hotele miejsca noclegowe ogółem 836 B Hotele pokoje ogółem VII-IX / pok. 824 B Hotele pokoje z własną łazienką i WC VII-IX / pok. Co jest wynikiem popytu: Toruń 86803 B Obiekty noclegowe ogółem wynajęte pokoje w hotelach, motelach, pensjonatach ogółem Bydgoszcz 98551 B Obiekty noclegowe ogółem wynajęte pokoje w hotelach, motelach, pensjonatach ogółem (dane za GUS) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 19:13 Toruń ma ponoć 40 hoteli,gdzies,ktoś o tym pisał,może to nieprawda. Jednak dla drużyn potrzebne są innego rodzaju i typu hotele.Ciechocinek ma!! atnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Gorliwy Litwin" Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 19:17 W Ciechocinku kilka takich pensjonatów jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.01.05, 20:45 Polska nie dostanie Euro bo dostac nie moze z tego samego powodu co nie dostala olimpiady letniej - W-wa, zimowej - Zakopane, Expo - Wrocław. Powod jest prosty - Polska to zadupie Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batory Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.01.05, 21:49 O Euro 2012 przynajmniej na razie możemy zapomnieć. Nawet jeśli UEFA przyzna organizację tej imprezy Polsce i Ukrainie to i tak najprawdopodobniej ominie ona nasz region. Bo aspiracje do goszczenie piłkarzy ma np Gdańsk czy Łódź a więc miasta z lepszą infrasturkurą i stadionami. Nawet gdyby władze zdecydowały że jakieś mecze odbędą się na Kujawach to zapewne rozgrywane by były w ... Bydgoszczy. Jestem rodowitym Torunianinem ale mimo wszystko trzeba obiektywnie stwierdzić że tam jest o wiele lepszy stadion (Zawisza - 20 tys widowni, sztuczne oświetlenie itp) lotnisko i lepsza baza hotelowa więc niestety Toruń ma bardzo małe szanse. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 20:50 Gdyby babcia miala wąsy to byłaby dziadkiem!!! pomarzyc dobra rzecz w 2044 otwarcie ekspresowki z bydgoszczy przez torun do warszawy, szkoda ze ropa juz sie dawno skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 22:11 nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
rappaport Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 23:07 Gość portalu: K. de Ślepowron- napisał(a): > mógłby predentować z nowym stadionem do udziałów w finałach piłkarskich Euro > 2012,oczywiście jeżeli stadion spełniałby warunki FIFA. Wszystko zalezy od zbiegu i splotu wydarzeń co do Pucharu Europy w Polsce i Ukrainie,a wtedy od woli Anglików i PZPN. Faktem jest,że to pierwszy stadion jaki byłby budowany w Polsce na miarę XXI wieku. Np Gdańsk chce modernizowac starą Lechię ziemno nasypową.Tylkow W-wie ma powstać nowy stadion Legii na 35 tys. widzów.Łódz ma kłopoty finansowe z spadkobiercami terenów fabrycznych.Poznań nie wiem,a Wrocławski stadion Olimpijski z 1936r. to dziadek,musieliby postawić nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gromoslaw.grzmolinski Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 23:23 Gość portalu: K. de Ślepowron- napisał(a): > mógłby predentować z nowym stadionem do udziałów w finałach piłkarskich Euro > 2012,oczywiście jeżeli stadion spełniałby warunki FIFA. A macie jakies tradycje piłkarskie?,głupole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 23:57 Bez ubliżania! Wymogi FIFA są bardzo wysokie.Obiekt musi mieć jak ktoś pisał 30tys.miejsc siedzących,musi być całkowicie zadaszony,połozony w sąsiedztwie lotniska i węzła drogowego w tym bliskość autostrady,do tego pełne zaplecze techniczne dla obsługi,część dla sportowców,sale odnowypewnie jest tych wymagań ogrom.Wątpię,aby Anglicy mysleli o budowie podobnego obiektu. Miasta musi mieć swą rangę turystyczną,hotele,pensjonaty,s tadiony i Boiska do treningu i sparingów. A tradycje I ligi to Toruń ma,przed II wojną,Pomorzanin grał w Exstraklasie ,walczył między innymi z Karpatami Lwów,po wojnie również,a potem...wiemy nie będę pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 26.01.05, 23:55 Dawno sie tak nie usmialem!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Gorliwy Litwin" Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 27.01.05, 00:07 Z czego sie usmiałeś?? Stadion koło lotniska będzie?,będzie! Lotnisko na miejscu jest?,jest! Autostrada z Gdańska do Torunia będzie?,będzie! Hotele w Toruniu są?są! Pensjonaty odnowy biologicznej z borowiną i kapielami w cieplicach solankowych W Ciechocinku dla zachodnich kuracjuszy są?,są! A,że raczej Euro 2012 w Polsce nie będzie,to inna sprawa. Więc o co Ci chodzi? Stadion Widzewa obecnie ma miejsc siedzących na 10tys. ludzi,a ŁKS trzeba całkowicie przebudować. Ukraina stadiony ma,a my nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.torun.mm.pl 27.01.05, 00:52 Chyba muszę się powtórzyć. Na planowanym stadionie nie planuje się ulokowania murawy piłkarskiej. Powtarzam: nie planuje się ulokowania murawy piłkarskiej. Jak chcemy organizować mecze ME na stadionie bez płyty ? Że nie wspomnę o szeregu nieudogodnień, które wymieniłem wcześniej. Idea, by mistrzostwa Europy zagościły do Torunia - piękna ! szanse na spełnienie - żadne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 27.01.05, 01:02 Potraktuj to jako wątek wywołany do luznej dyskusji,jakich tu wiele,a nie jako upór maniaka,a że paru sąsiadów z za miedzy nawiedziło ten wątek,to wyszło,to co wyszło. Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
alan_turing Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 27.01.05, 11:21 Nie dziwie sie maciejoowi. 1. Czy Polska przejdzie w UEFA? 2. W Toruniu nie ma i nie bedzie stadionu piłkarskiego na poziomie europejskim, bedzie stadion zuzlowy. 3. Ile Tesco jest w stanie wydac na budowe takiego stadionu? 4. Istnieja miasta w Polsce i ukladziki, które zapewne nie pozwola na organizację ME w Toruniu. Dla mnie typy to Wawa, Gdansk, Chorzow i moze Łodz, Poznan, Wrocław. ps. Bydgoszcz bedac potentatem w Polsce od organizowania imprez sportowych tez nie ma na co liczyc. Dzieki temu, ze istnieje Łuczniczka odbeda sie ME w koszykówce, dzieki stadionowi Polonii jest GP. Na ME w piłce nie ma szans pomimo tego, że ma juz dzis swietny stadion Zawiszy, ktory mozna by modernizowac, jest lotnisko dla samolotów, a nie dla motolotni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 27.01.05, 11:35 Masz rację,jesli Euro nawet by było w Polsce w co watpię,to i tak Lobbyści rozdadzą karty wg siebie. Jest jeden mału plusik,ze moglibysmy razem z Wami zepewnic jak mi się wydaje kulturalny dopping,a nie wrzask dresiarzy załatwiających swe porachunki na ulicach.nasze międzymiastowe zawody żuzlowe dały temu wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 27.01.05, 12:03 Fakt , publiczność byśmy stanowili świetną , "niezepsutą" nadmiarem dużych imprez sportowych czego dowodzi chociażby publiczność na Elite Cafe Cup.A w rozlokowaniu przyjezdnych mogłyby brać udział oba miasta - już widzę te dziesiątki busów stojących pod stadionem Zawiszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek CHYBA SZMACIANKA HCECIE GRAC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:28 sorry, ale jezeli dobrze zrozumialem, to wy hccecie zrobic mistrzostwa na tym blocie i paru polamanych lawkach?? przy 100 watowej zarowce!? buhaha, znowu toruniak mnie rozmieszyl! bydgoszcz odpadla, a wy sie wybieracie z kawalkiem niobrobionego pola na mistrzostwa-smieszni jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś