Dodaj do ulubionych

-Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to Toruń

IP: 213.25.208.* 26.01.05, 18:40
mógłby predentować z nowym stadionem do udziałów w finałach piłkarskich Euro
2012,oczywiście jeżeli stadion spełniałby warunki FIFA.
Obserwuj wątek
    • Gość: "Gorliwy Litwin" Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 18:42
      Byłoby wspaniale.
      • Gość: kolabor Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.torun.mm.pl 26.01.05, 18:54
        Zgadzam się, że byłoby wspaniale, ale to raczej nie możliwe ( o ile dobrze
        zrozumiałem i mówimy o stadionie planowanym koło lotniska ). Bo raczej wymogów
        FIFA tenże spełniał nie będzie. Przede wszystkim, żeby móc spełniać wymogi FIFA
        potrzebna byłaby piłkarska murawa :), a tej ma na nowym stadionie nie być.
        Stadion ma obsługiwać żużlowców, oraz podobno ruggby'stów oraz hokeistów na
        trawie. O piłce nie słyszałem ( chyba, że jestem niedoinformowany ). Po drugie:
        stadion, który ubiega się o organizację meczy mistrzostw Europy musi posiadać
        co najmniej 30 tyć miejsc siedzących. Toruń będzie miał 18 tysięczny. A tak
        poza tym to jeszcze problem infrastruktury. Niestety, ale mistrzostwa, jeśli w
        ogóle zostaną Polsce przyznane, zarezerwowane są dla dużych miast. pozdrawiam
    • ethanak Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 19:06
      Bydgoszcz która ma już całkiem nowoczesny stadion na 20tys
      stadiony.net/stadiums/poland.php?incStadium=zdzislawa_krzyszkowiaka
      odpadła z zawodów najprawdopodobniej ze względu na infrastrukturę a ma znacznie
      więcej miejsc hotelowych niż Toruń (zwłaszcza o wysokim standardzie).Zresztą
      najprawdopodobniej i tak Polska nie wygra...
      • Gość: sa Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.petrus.com.pl 26.01.05, 19:09
        ethanak napisał
        a ma znacznie
        >
        > więcej miejsc hotelowych niż Toruń (zwłaszcza o wysokim standardzie)

Co ty wypisujesz?Niedoinformowany?
        • a_weirdo Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 19:34

> > więcej miejsc hotelowych niż Toruń (zwłaszcza o wysokim standardzie)
          > Co ty wypisujesz?Niedoinformowany?

Pewnie mu chodzi o brak hoteli czterogwiazdkowych w Toruniu. No chyba, że o:

Toruń
          1036 B Hotele miejsca noclegowe ogółem
          585 B Hotele pokoje ogółem VII-IX / pok.
          536 B Hotele pokoje z własną łazienką i WC VII-IX / pok.

Bydgoszcz
          1359 B Hotele miejsca noclegowe ogółem
          836 B Hotele pokoje ogółem VII-IX / pok.
          824 B Hotele pokoje z własną łazienką i WC VII-IX / pok.

Co jest wynikiem popytu:

Toruń
          86803 B Obiekty noclegowe ogółem wynajęte pokoje w hotelach, motelach,
          pensjonatach ogółem

Bydgoszcz
          98551 B Obiekty noclegowe ogółem wynajęte pokoje w hotelach, motelach,
          pensjonatach ogółem

(dane za GUS)

Pozdrawiam
      • Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 19:13
        Toruń ma ponoć 40 hoteli,gdzies,ktoś o tym pisał,może to nieprawda.
        Jednak dla drużyn potrzebne są innego rodzaju i typu hotele.Ciechocinek ma!!
        atnio.
        • Gość: "Gorliwy Litwin" Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 19:17
          W Ciechocinku kilka takich pensjonatów jest.
    • Gość: kibic Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.01.05, 20:45
      Polska nie dostanie Euro bo dostac nie moze z tego samego powodu co nie dostala
      olimpiady letniej - W-wa, zimowej - Zakopane, Expo - Wrocław.
      Powod jest prosty - Polska to zadupie Europy.
      • Gość: Batory Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.01.05, 21:49
        O Euro 2012 przynajmniej na razie możemy zapomnieć. Nawet jeśli UEFA przyzna
        organizację tej imprezy Polsce i Ukrainie to i tak najprawdopodobniej ominie
        ona nasz region. Bo aspiracje do goszczenie piłkarzy ma np Gdańsk czy Łódź a
        więc miasta z lepszą infrasturkurą i stadionami. Nawet gdyby władze zdecydowały
        że jakieś mecze odbędą się na Kujawach to zapewne rozgrywane by były w ...
        Bydgoszczy. Jestem rodowitym Torunianinem ale mimo wszystko trzeba obiektywnie
        stwierdzić że tam jest o wiele lepszy stadion (Zawisza - 20 tys widowni,
        sztuczne oświetlenie itp) lotnisko i lepsza baza hotelowa więc niestety Toruń
        ma bardzo małe szanse. :/
    • Gość: tomas Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 20:50
      Gdyby babcia miala wąsy to byłaby dziadkiem!!! pomarzyc dobra rzecz w 2044
      otwarcie ekspresowki z bydgoszczy przez torun do warszawy, szkoda ze ropa juz
      sie dawno skonczyla
    • qq1110 Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 22:11
      nie kumam
    • rappaport Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 23:07
      Gość portalu: K. de Ślepowron- napisał(a):

> mógłby predentować z nowym stadionem do udziałów w finałach piłkarskich Euro
      > 2012,oczywiście jeżeli stadion spełniałby warunki FIFA.

Wszystko zalezy od zbiegu i splotu wydarzeń co do Pucharu Europy w Polsce i
      Ukrainie,a wtedy od woli Anglików i PZPN.
      Faktem jest,że to pierwszy stadion jaki byłby budowany w Polsce na miarę XXI
      wieku.
      Np Gdańsk chce modernizowac starą Lechię ziemno nasypową.Tylkow W-wie ma
      powstać nowy stadion Legii na 35 tys. widzów.Łódz ma kłopoty finansowe z
      spadkobiercami terenów fabrycznych.Poznań nie wiem,a Wrocławski stadion
      Olimpijski z 1936r. to dziadek,musieliby postawić nowy.
    • gromoslaw.grzmolinski Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 26.01.05, 23:23
      Gość portalu: K. de Ślepowron- napisał(a):

> mógłby predentować z nowym stadionem do udziałów w finałach piłkarskich Euro
      > 2012,oczywiście jeżeli stadion spełniałby warunki FIFA.

A macie jakies tradycje piłkarskie?,głupole.
      • Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 26.01.05, 23:57
        Bez ubliżania!
        Wymogi FIFA są bardzo wysokie.Obiekt musi mieć jak ktoś pisał 30tys.miejsc
        siedzących,musi być całkowicie zadaszony,połozony w sąsiedztwie lotniska i
        węzła drogowego w tym bliskość autostrady,do tego pełne zaplecze techniczne dla
        obsługi,część dla sportowców,sale odnowypewnie jest tych wymagań
        ogrom.Wątpię,aby Anglicy mysleli o budowie podobnego obiektu.
        Miasta musi mieć swą rangę turystyczną,hotele,pensjonaty,s tadiony i Boiska do
        treningu i sparingów.

A tradycje I ligi to Toruń ma,przed II wojną,Pomorzanin grał w
        Exstraklasie ,walczył między innymi z Karpatami Lwów,po wojnie również,a
        potem...wiemy nie będę pisał.
    • Gość: maciej Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 26.01.05, 23:55
      Dawno sie tak nie usmialem!!!!!!!!!!
      • Gość: "Gorliwy Litwin" Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 27.01.05, 00:07
        Z czego sie usmiałeś??
        Stadion koło lotniska będzie?,będzie!
        Lotnisko na miejscu jest?,jest!
        Autostrada z Gdańska do Torunia będzie?,będzie!
        Hotele w Toruniu są?są!
        Pensjonaty odnowy biologicznej z borowiną i kapielami w cieplicach solankowych
        W Ciechocinku dla zachodnich kuracjuszy są?,są!

A,że raczej Euro 2012 w Polsce nie będzie,to inna sprawa.

Więc o co Ci chodzi?

Stadion Widzewa obecnie ma miejsc siedzących na 10tys. ludzi,a ŁKS trzeba
        całkowicie przebudować.
        Ukraina stadiony ma,a my nie.
        • Gość: kolabor Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: *.torun.mm.pl 27.01.05, 00:52
          Chyba muszę się powtórzyć. Na planowanym stadionie nie planuje się ulokowania
          murawy piłkarskiej. Powtarzam: nie planuje się ulokowania murawy piłkarskiej.
          Jak chcemy organizować mecze ME na stadionie bez płyty ? Że nie wspomnę o
          szeregu nieudogodnień, które wymieniłem wcześniej. Idea, by mistrzostwa Europy
          zagościły do Torunia - piękna ! szanse na spełnienie - żadne. pozdrawiam
          • Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 27.01.05, 01:02
            Potraktuj to jako wątek wywołany do luznej dyskusji,jakich tu wiele,a nie jako
            upór maniaka,a że paru sąsiadów z za miedzy nawiedziło ten wątek,to wyszło,to
            co wyszło.
            Masz rację.
        • alan_turing Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 27.01.05, 11:21
          Nie dziwie sie maciejoowi.
          1. Czy Polska przejdzie w UEFA?
          2. W Toruniu nie ma i nie bedzie stadionu piłkarskiego na poziomie europejskim,
          bedzie stadion zuzlowy.
          3. Ile Tesco jest w stanie wydac na budowe takiego stadionu?
          4. Istnieja miasta w Polsce i ukladziki, które zapewne nie pozwola na
          organizację ME w Toruniu. Dla mnie typy to Wawa, Gdansk, Chorzow i moze Łodz,
          Poznan, Wrocław.
          ps. Bydgoszcz bedac potentatem w Polsce od organizowania imprez sportowych tez
          nie ma na co liczyc. Dzieki temu, ze istnieje Łuczniczka odbeda sie ME w
          koszykówce, dzieki stadionowi Polonii jest GP. Na ME w piłce nie ma szans
          pomimo tego, że ma juz dzis swietny stadion Zawiszy, ktory mozna by
          modernizowac, jest lotnisko dla samolotów, a nie dla motolotni!!!
          • Gość: K. de Ślepowron- Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to IP: 213.25.208.* 27.01.05, 11:35
            Masz rację,jesli Euro nawet by było w Polsce w co watpię,to i tak Lobbyści
            rozdadzą karty wg siebie.
            Jest jeden mału plusik,ze moglibysmy razem z Wami zepewnic jak mi się wydaje
            kulturalny dopping,a nie wrzask dresiarzy załatwiających swe porachunki na
            ulicach.nasze międzymiastowe zawody żuzlowe dały temu wyraz.
            • ethanak Re: -Wróblewski. Jeśli Euro2012 będą w Polsce,to 27.01.05, 12:03
              Fakt , publiczność byśmy stanowili świetną , "niezepsutą" nadmiarem dużych
              imprez sportowych czego dowodzi chociażby publiczność na Elite Cafe Cup.A w
              rozlokowaniu przyjezdnych mogłyby brać udział oba miasta - już widzę te
              dziesiątki busów stojących pod stadionem Zawiszy...
    • Gość: cinek CHYBA SZMACIANKA HCECIE GRAC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:28
      sorry, ale jezeli dobrze zrozumialem, to wy hccecie zrobic mistrzostwa na tym blocie i paru polamanych lawkach?? przy 100 watowej zarowce!? buhaha, znowu toruniak mnie rozmieszyl! bydgoszcz odpadla, a wy sie wybieracie z kawalkiem niobrobionego pola na mistrzostwa-smieszni jestescie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka