Gość: louis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 01:24 Wszystko ładnie, pięknie, ale jeśli Apator spadnie z ligi????? Czy aktualny skład tej drużyny gwarantuje spokój? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pablo Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 07:38 Jak zwykle super nasze władze myślą nie jestem fanem ani elany ani apatora ale uważam że gdyby wybudowano nowy stadion piłkarski z prawdziwego zdażenia to miasto nasze by o wiele wiecej zyskalo a żużel byl fajny kiedys teraz coraz mniej ludzi na niego chodzi wiec inwestowac w cos co upada?? po co??? a stadion piłkarski by przyniosł zyski całemu miastu i nasza reprezentacja by w koncu mogła grać u nas mecze toważyskie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afera Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 07:42 Juz dziś jest afera, bo ten stadion nigdy nie bedzie kosztował 25 mil., a zanacznie więcej - stadion na Bema też kosztował dużo ponad pojektowaną cenę i trzeba jeszcze kupę forsy włożyć, aby tam grać w piłke w II lidz. Z tym stadionem bedzie tak samo, z aby na nim jeździć trzeba bedzie włożyć ze 100 mil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:29 Z reguly tak juz jest, ze jak sie chce miec to trzeba zainwestowac. W czym wiec problem drodzy torunianie? Ja tam wam zycze tego nowego stadionu cholernie szczerze. Jakie fajne derby beda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekh Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 195.117.253.* 18.03.05, 10:31 ekstra będą derby. na pewno przyjadę oblookać stadionik. Póki co czekamy na wiosnę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:56 Hmmm... Bardzo rzeczowa analiza kosztów... moze tylko trochę niedoszacowana... Ja bym powiedział ze ten stadion to może nawet 150 mln będzie kosztował, albo nie, lepiej 250 mln... Tak, to chyba powinno wystarczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:00 To, o tych 250 mln, to ironiczne było, do gościa "afera", że niby taki fachowiec, że z góry wie że będzie źle!!! To taki tryb myślenia: 'na peeewno żle coś zrobią.... na peeewno się nie uda.... muuuusi się nie udać...'- wieczny 'optymista' życiowy!!! Błeee... A mnie się podoba pomysł, i to że coś się próbuje robić w tej sprawie, jestem za... Aha i jeszcze jedno - do gościa z Bydgoszczy, który cieszy się że może będziemy mieli stadion - wiecznie kłócimy się z Bydgoszczą, a po Twojej wypowiedzi uświadomiłem sobie jak by to było nudno, gdyby Bydgoszcz nie miała klubu żużlowego... nie byłoby derby i tych emocji... wyobraźcie sobie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:23 Panie 777 - zna pan powiedzenie "swój wróg to kochany wróg"? Na nikogo bym sobie Was nie zamienił, chociaż wróg to zdecydowanie za duże słowo! Dla mnie i dla wielu (prawie wszystkich!) innych z Bydzi jesteście rywalami... Godnymi rywalami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Do luisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:36 Luis!!! Jesteś gość!!! "-Ale tato!!! Toż to wróg!!! -Wróg bo wróg, ale swój... mój... nasz... na własnej krwi wyhodowany" Taki mały cytat z filmu!!! Wy dla mnie też jesteście godnymi rywalami!!! Naprawdę!!! Szkoda że niestety nie mogę się za wszystkich wypowiadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis Re: Do luisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:49 Toruń lubię i zawsze lubiłem a po Twoim poście jeszcze bardziej!!!!!!!!! Czekamy na derby!!! Zawsze, co roku, do końca świata i jeszcze dzień dłużej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 62.244.137.* 18.03.05, 11:04 Może i z prawdziwego ZDARZENIA.I może zagrają TOWARZYSKIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siegerdach Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 80.51.243.* 18.03.05, 13:33 Moim zdaniem wartość szacunkowa tej inwestycji jest za mała. Ale nie oto mi chodzi. Po co budować stadion tylko dla potrzeb szlaki. Czy nie lepiej zrobić stadion piłkarsko - żużlowo - widowiskowy na np. 50 - 60 tys. kibiców? Niech kosztuje on nawet z 300 tys. euro - to i tak się zwróci, ponieważ brakuje takich obieków w kraju. Mam na myśli tutaj m. in . imprezy międzynarodowe czy też koncerty on-air. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siegerdach Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 80.51.243.* 18.03.05, 13:57 Przepraszam za błąd. 300 mln Euro.Dzia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 14:16 "Czy nie lepiej zrobić > stadion piłkarsko - żużlowo - widowiskowy na np. 50 - 60 tys. kibiców?" Świetny pomysł !:P może od razu na 300 tyś. ? i jeszcze proponuję wrzucić tam lodowisko i stuczne boisko do hokeja na trawie. Okrążenie toru żuzlowego miałoby wtedy około 1 km. długości, ale co tam. "Ja bym powiedział ze ten stadion to może nawet 150 mln będzie kosztował, albo nie, lepiej 250 mln... Tak, to chyba powinno wystarczyć..." To zależy ile stadionów chcemy budować :P i ciekawe skąd taką kasę wyrzasnąć ? "uważam że gdyby wybudowano nowy stadion piłkarski z prawdziwego zdażenia to miasto nasze by o wiele wiecej zyskalo a żużel byl fajny kiedys teraz coraz mniej ludzi na niego chodzi wiec inwestowac w cos co upada?? po co???" Pewnie, żużel był fajny jak były sukcesy. Nie ma sukcesów, nie ma kibiców. Bez komentarza. A tak poza tym całkiem niezły argument: po co stawiać stadion dla klubu, który jest w kryzysie ? Racja, lepiej nie robić nic. Chciałbym zauważyć tylko, że od tego roku stadion musi uzyskać licencję. Więc i tak kasa pójdzie, bo jeżeli nie na nowy stadion, to remont starego nas czeka. "a stadion piłkarski by przyniosł zyski całemu miastu i nasza reprezentacja by w koncu mogła grać u nas mecze toważyskie." Taki kolos ktoś by musiał utrzymać. Co z tego, że raz do roku reprezentacja by wpadła ? A na póki co na 3, a w perspektywie 2 ligę taki stadion, na załóżmy 40 tyś. ludzi, nie jest potrzebny... Drodzy Torunianie ! o co Wam chodzi ? dlaczego torpedujecie pomysł na inwestycję potrzebną miastu ? bo niby co ? żużel obecnie nie ma sukcesów to wyszedł z mody ? bo kolejny hipermarket ? bo protesty handlarzy może ? Handlarze tak na prawdę nie mają szans. Jeżeli ten hipermarket ma stanąć to stanie. A handlarze mam nadzieję nie ucierpią, bo będą mieli grono swoich stałych klientów, którzy będą woleli kupować u nich. Zrozumieć nie mogę, jak to jest, że jedyne pozytywne głosy w tej sprawie przychodzą z Bydgoszczy (nawiasem mówiąc dzięki:)). Oj, Torunianie... po sezonie 2001 chodziliśmy dumni i jeszcze rozgłaszaliśmy świetlane wizje remontu stadionu na Broniewskiego. Że niby 30 tyś. ludzi się zmieści i takie tam. Chciałbym przypomnieć, że żużel cały czas funkcjonuje w Piernikowie i raczej nie chyli się ku całkowitemu upadkowi. Jest kryzys, ale kryzys minie, jak to już wielokrotnie bywało i znowu speedway wróci do łask "kibiców". A póki co trzeba korzystać z możliwości postawienia nowego stadionu, bo taka okazja może się szybko nie powtórzyć. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:25 Jestem z Torunia i jestem jak najbardziej za realizacją tego pomysłu!!! JESTEM ZA!!! A jak ten stadion nie zostanie wybudowany bo sklepikarze zrobią jakąś 'blokadę', to obiecuję że już nic więcej nie kupie na żadnym targowisku... Choćby po jedną bułkę, a pojadę do hipermarketu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 22:07 Sorki 777. Tak ogólnie skierowałem moją wypowiedź do wszystkich "Torunian", bo mnie troszki poniosło. Jak widzę kolejne posty w których mieszkańcy naszego miasta twierdzą, ża Apator spadnie, że nie ma sensu stawiać stadionu, to mnie z lekka szlag trafia:P. Przecież właśnie teraz wierni kibice są najbardziej potrzebni drużynie. A ja tu widzę marudzenie ze wszystkich stron. Zupełnie niepotrzebnie... pozdrawiam ("Choćby po jedną bułkę, a pojadę do hipermarketu..." - :D, dobre ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.petrus.com.pl 18.03.05, 14:31 Gość portalu: siegerdach napisał(a): Czy nie lepiej zrobić > stadion piłkarsko - żużlowo - widowiskowy Stadion piłkarski buduje się na Bema. na np. 50 - 60 tys. kibiców? A kto da na to pieniądze.Za działkę po obecnym stadionie miasto dostanie 30 mln.To wystarczy na stadion na 15 tys miejsc. Koszt proponowanego przez ciebie to około 100 mln. Wątpie żeby miasto znalazło na to fundusze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.tekn.helsinki.fi 18.03.05, 14:58 jak Apator spadnie, to zrobia na stadionie handel majdami, filcakami, ruskim spirytusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:47 Wujek - wypluj te słowa, bo się sprawdzą!!!! Jest kryzys w Apatorze ale to nie znaczy, że jest dół, z którego nie da się wygrzebać! Nie po to telepię się co roku do Was na derby, żeby teraz ktoś rozmontował Wasz klub i pozbawił nas, z Bydzi, przyjemności oglądania walki na torze z lokalnym, PRAWDZIWYM rywalem..! Tego by brakowało! Ruskie majty i spirit na stadionie Apatora! Koniec świata! Wystarczy przyjechać do nas i zobaczyć co stało się ze stadionem Chemika, żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pabloo/Prezes ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 18.03.05, 18:24 ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! jak maja postawic kurnik to niech wiec nie burza naszego stadionu, ktory w wazniejszych meczach potrafil pomiescic ok. 20 tys. i byl taki scisk ze gdyby bylo i 25 tys. pojemnosci to wszystkie miejsca bylyby zajete. Kurnik niech buduja w 100 tys. Pile czy 70 tys. Rawiczu czy 140 tys. Rzeszowie albo Grudziadzu. Przeciez jesli cos sie juz buduje od podstaw to po to by ulepszyc warunki a nie pogorszyc. Jesli juz sie wydaje 25 mln. to nie po to by dalej cala rzesza sympatykow zuzla na meczach wisiala na reklamach, plotach czy nawet siadala po drzewach by miec miejsce. Nie wierze ze nie mozna w tym samym koszcie lub dokladajac niewielkie pieniadze podniesc pojemnosci stadionu, czasami dolozenie 3-4 rzedow krzeselek na koronie stadionu moze podniesc o 2-3 tys. pojemnosc. Osobiscie jestem za nowym stadionem ale jak maja nam wybudowac nowa tandete to ja wole stary stadion z tradycjami i historia............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajek Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 22:42 15 tysiecy nazywasz kurnikiem?? bez przesady... moim zdaniem dla torunskich zuzlowcow i kibicow taki stadion w zupelnosci wystarczy. Wiecej ludzi na mecze nie bedzie przychodzilo, nie te czasy. Bylby sens zrobienia wiekszego obiektu gdyby byl on bardziej funkcjonalny (zuzel, pilka, koncerty). Ale dla samych zuzlowcow starczy 15 tys... za kilka lat i to moze byc za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMPe Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:49 Widzialem projekt... Powiem tyle, ze miesiac temu szumnie informowano o tym, ze stadion ma pomiescic 20 tysiecy i byc zadaszony CALKOWICIE. Projekt troszke od tego odbiega, a znajac zycie efekt finalny bedzie jeszcze ubozszy :/ Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 19.03.05, 12:08 Ja słyszałem o 18 tyś. z czego własnie 15 tyś. siedzących > czyli działa. A co do zadaszenia to, wiadomo, trybuna główna i miał być zadaszony jeden z łuków. Całkowicie to nie. Nie za 25 mln... Ale i tak będzie spoko stadionik pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:33 łuczniczka ma 5318 krzeselek i kosztowala 40 mln zl wiec ten stadion to chyba bedzie jakies g***** za taka cene - tzn na walach ziemnych - a tak juz sie nie buduje. Tylko blagam was Torunianie - nie spieprzcie tego !! - tzn nie bierzcie wszystkiego co wam dadza (PROJEKT)! jezeli to bedzie nowy obiekt to powinien miec trybuny max. blisko toru A w ogole po co ogladac zawody w syfnych warunkach - wiec wiecej nawet - niech trybuny zaczynaja sie od wysokosci 3m a najlepiej zrobic tylko jedna stroma duza trybune wzdluz prostej ze startem i wzdluz pierwszego luku. CZEMU BY TAK WLASNIE TEGO NIE ZROBIC ?? WTEDY Z KAZDEGO MIEJSCA ZAWODY OGLADALOBY SIE IDEALNIE, WIEC APELUJE : NIE SPIEPRZCIE TEGO ! KIBICE APATORA :WALCZCIE O TAKI WLASNIE PROJEKT ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geodeta Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.05, 14:23 Generalnie projekt wyglada tak ze ostatnie rzedy maja byc umieszczone troche wyzej porownujac z istniejacym obiektem na ul Broniewskiego. Po drugie ten obiekt bedzie wieszy od istniejacego, ten na Broniewskiego posiada w tej chwili ok 12 tys miejsc siedzących twerdzenie ze wejdzie 25 tys jest totalna bzdura Po trzecie koszt rzeczywiscie wyniesie ok 25 mln a to z tego powodu ze na tym terenie niema barier czy przeszkod naturalnych, kosztorys wykonywala firma zainteresowana budowa. A na koniec nierozumiem tych negatywnych opini przecież decyzje jeszcze nie zapadly a jesli zapadna to mysle ze tej inwestycji dopilnuja juz odpowiednie i odpowiedzialne osoby, a po co wywolywac problem ktorego tak naprawde jeszczenie ma Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic speedwaya Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 21.03.05, 21:40 Sprzedam "Tygodniki Żuzlowe" oprawione w płótno skóropodobne,grzbiety złocone po i tu niespodzianka 5.00 zł za sztukę od 1990-2ooo.Zainteresowani mogą odpowiedzieć na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zac Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.petrus.com.pl 22.03.05, 10:27 W pobliżu stadionu proponuję postawić hotel ,z którego będą mogli korzystać zawodnicy oraz kibice. Odpowiedz Link Zgłoś