Dodaj do ulubionych

Jest projekt stadionu żużlowego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 01:24
Wszystko ładnie, pięknie, ale jeśli Apator spadnie z ligi?????
Czy aktualny skład tej drużyny gwarantuje spokój?
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 07:38
      Jak zwykle super nasze władze myślą nie jestem fanem ani elany ani apatora ale
      uważam że gdyby wybudowano nowy stadion piłkarski z prawdziwego zdażenia to
      miasto nasze by o wiele wiecej zyskalo a żużel byl fajny kiedys teraz coraz
      mniej ludzi na niego chodzi wiec inwestowac w cos co upada?? po co???
      a stadion piłkarski by przyniosł zyski całemu miastu i nasza reprezentacja by w
      koncu mogła grać u nas mecze toważyskie.
      Pozdrawiam
      • Gość: afera Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 07:42
        Juz dziś jest afera, bo ten stadion nigdy nie bedzie kosztował 25 mil., a
        zanacznie więcej - stadion na Bema też kosztował dużo ponad pojektowaną cenę i
        trzeba jeszcze kupę forsy włożyć, aby tam grać w piłke w II lidz. Z tym
        stadionem bedzie tak samo, z aby na nim jeździć trzeba bedzie włożyć ze 100
        mil.
        • Gość: iks Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:29
          Z reguly tak juz jest, ze jak sie chce miec to trzeba zainwestowac. W czym wiec
          problem drodzy torunianie? Ja tam wam zycze tego nowego stadionu cholernie
          szczerze. Jakie fajne derby beda!
          • Gość: wojtekh Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 195.117.253.* 18.03.05, 10:31
            ekstra będą derby. na pewno przyjadę oblookać stadionik. Póki co czekamy na
            wiosnę :)
        • Gość: 777 Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:56
          Hmmm... Bardzo rzeczowa analiza kosztów... moze tylko trochę niedoszacowana...
          Ja bym powiedział ze ten stadion to może nawet 150 mln będzie kosztował, albo
          nie, lepiej 250 mln... Tak, to chyba powinno wystarczyć...
          • Gość: 777 Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:00
            To, o tych 250 mln, to ironiczne było, do gościa "afera", że niby taki
            fachowiec, że z góry wie że będzie źle!!! To taki tryb myślenia: 'na peeewno
            żle coś zrobią.... na peeewno się nie uda.... muuuusi się nie udać...'-
            wieczny 'optymista' życiowy!!! Błeee...
            A mnie się podoba pomysł, i to że coś się próbuje robić w tej sprawie, jestem
            za...
            Aha i jeszcze jedno - do gościa z Bydgoszczy, który cieszy się że może będziemy
            mieli stadion - wiecznie kłócimy się z Bydgoszczą, a po Twojej wypowiedzi
            uświadomiłem sobie jak by to było nudno, gdyby Bydgoszcz nie miała klubu
            żużlowego... nie byłoby derby i tych emocji... wyobraźcie sobie to...
            • Gość: louis Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:23
              Panie 777 - zna pan powiedzenie "swój wróg to kochany wróg"?
              Na nikogo bym sobie Was nie zamienił, chociaż wróg to zdecydowanie za duże słowo!
              Dla mnie i dla wielu (prawie wszystkich!) innych z Bydzi jesteście rywalami...
              Godnymi rywalami!
              • Gość: 777 Do luisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:36
                Luis!!! Jesteś gość!!!
                "-Ale tato!!! Toż to wróg!!!
                -Wróg bo wróg, ale swój... mój... nasz... na własnej krwi wyhodowany"
                Taki mały cytat z filmu!!! Wy dla mnie też jesteście godnymi rywalami!!!
                Naprawdę!!! Szkoda że niestety nie mogę się za wszystkich wypowiadać!
                • Gość: louis Re: Do luisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:49
                  Toruń lubię i zawsze lubiłem a po Twoim poście jeszcze bardziej!!!!!!!!!
                  Czekamy na derby!!! Zawsze, co roku, do końca świata i jeszcze dzień dłużej!!!!
      • Gość: maciej Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 62.244.137.* 18.03.05, 11:04
        Może i z prawdziwego ZDARZENIA.I może zagrają TOWARZYSKIE!
        • Gość: siegerdach Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 80.51.243.* 18.03.05, 13:33
          Moim zdaniem wartość szacunkowa tej inwestycji jest za mała. Ale nie oto mi
          chodzi. Po co budować stadion tylko dla potrzeb szlaki. Czy nie lepiej zrobić
          stadion piłkarsko - żużlowo - widowiskowy na np. 50 - 60 tys. kibiców? Niech
          kosztuje on nawet z 300 tys. euro - to i tak się zwróci, ponieważ brakuje
          takich obieków w kraju. Mam na myśli tutaj m. in . imprezy międzynarodowe czy
          też koncerty on-air. Dziękuję za uwagę.
          • Gość: siegerdach Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: 80.51.243.* 18.03.05, 13:57
            Przepraszam za błąd. 300 mln Euro.Dzia!
            • Gość: kolabor Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 14:16
              "Czy nie lepiej zrobić
              > stadion piłkarsko - żużlowo - widowiskowy na np. 50 - 60 tys. kibiców?"

Świetny pomysł !:P może od razu na 300 tyś. ? i jeszcze proponuję wrzucić tam
              lodowisko i stuczne boisko do hokeja na trawie. Okrążenie toru żuzlowego
              miałoby wtedy około 1 km. długości, ale co tam.

"Ja bym powiedział ze ten stadion to może nawet 150 mln będzie kosztował, albo
              nie, lepiej 250 mln... Tak, to chyba powinno wystarczyć..."

To zależy ile stadionów chcemy budować :P i ciekawe skąd taką kasę wyrzasnąć ?

"uważam że gdyby wybudowano nowy stadion piłkarski z prawdziwego zdażenia to
              miasto nasze by o wiele wiecej zyskalo a żużel byl fajny kiedys teraz coraz
              mniej ludzi na niego chodzi wiec inwestowac w cos co upada?? po co???"

Pewnie, żużel był fajny jak były sukcesy. Nie ma sukcesów, nie ma kibiców. Bez
              komentarza. A tak poza tym całkiem niezły argument: po co stawiać stadion dla
              klubu, który jest w kryzysie ? Racja, lepiej nie robić nic. Chciałbym zauważyć
              tylko, że od tego roku stadion musi uzyskać licencję. Więc i tak kasa pójdzie,
              bo jeżeli nie na nowy stadion, to remont starego nas czeka.

"a stadion piłkarski by przyniosł zyski całemu miastu i nasza reprezentacja by
              w
              koncu mogła grać u nas mecze toważyskie."

Taki kolos ktoś by musiał utrzymać. Co z tego, że raz do roku reprezentacja by
              wpadła ? A na póki co na 3, a w perspektywie 2 ligę taki stadion, na załóżmy 40
              tyś. ludzi, nie jest potrzebny...

Drodzy Torunianie ! o co Wam chodzi ? dlaczego torpedujecie pomysł na
              inwestycję potrzebną miastu ? bo niby co ? żużel obecnie nie ma sukcesów to
              wyszedł z mody ? bo kolejny hipermarket ? bo protesty handlarzy może ?
              Handlarze tak na prawdę nie mają szans. Jeżeli ten hipermarket ma stanąć to
              stanie. A handlarze mam nadzieję nie ucierpią, bo będą mieli grono swoich
              stałych klientów, którzy będą woleli kupować u nich.
              Zrozumieć nie mogę, jak to jest, że jedyne pozytywne głosy w tej sprawie
              przychodzą z Bydgoszczy (nawiasem mówiąc dzięki:)).
              Oj, Torunianie... po sezonie 2001 chodziliśmy dumni i jeszcze rozgłaszaliśmy
              świetlane wizje remontu stadionu na Broniewskiego. Że niby 30 tyś. ludzi się
              zmieści i takie tam. Chciałbym przypomnieć, że żużel cały czas funkcjonuje w
              Piernikowie i raczej nie chyli się ku całkowitemu upadkowi. Jest kryzys, ale
              kryzys minie, jak to już wielokrotnie bywało i znowu speedway wróci do
              łask "kibiców". A póki co trzeba korzystać z możliwości postawienia nowego
              stadionu, bo taka okazja może się szybko nie powtórzyć.
              pozdrowienia
              • Gość: 777 Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:25
                Jestem z Torunia i jestem jak najbardziej za realizacją tego pomysłu!!! JESTEM
                ZA!!! A jak ten stadion nie zostanie wybudowany bo sklepikarze zrobią
                jakąś 'blokadę', to obiecuję że już nic więcej nie kupie na żadnym
                targowisku... Choćby po jedną bułkę, a pojadę do hipermarketu...
                • Gość: kolabor Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 18.03.05, 22:07
                  Sorki 777. Tak ogólnie skierowałem moją wypowiedź do wszystkich "Torunian", bo
                  mnie troszki poniosło. Jak widzę kolejne posty w których mieszkańcy naszego
                  miasta twierdzą, ża Apator spadnie, że nie ma sensu stawiać stadionu, to mnie z
                  lekka szlag trafia:P. Przecież właśnie teraz wierni kibice są najbardziej
                  potrzebni drużynie. A ja tu widzę marudzenie ze wszystkich stron. Zupełnie
                  niepotrzebnie...
                  pozdrawiam

("Choćby po jedną bułkę, a pojadę do hipermarketu..." - :D, dobre )
          • Gość: waw Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.petrus.com.pl 18.03.05, 14:31
            Gość portalu: siegerdach napisał(a):

Czy nie lepiej zrobić
            > stadion piłkarsko - żużlowo - widowiskowy

Stadion piłkarski buduje się na Bema.

na np. 50 - 60 tys. kibiców?

A kto da na to pieniądze.Za działkę po obecnym stadionie miasto dostanie 30 mln.To wystarczy na stadion na 15 tys miejsc.
            Koszt proponowanego przez ciebie to około 100 mln.
            Wątpie żeby miasto znalazło na to fundusze.
    • Gość: Wujek Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.tekn.helsinki.fi 18.03.05, 14:58
      jak Apator spadnie, to zrobia na stadionie handel majdami, filcakami, ruskim
      spirytusem.
      • Gość: louis Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:47
        Wujek - wypluj te słowa, bo się sprawdzą!!!! Jest kryzys w Apatorze ale to nie
        znaczy, że jest dół, z którego nie da się wygrzebać! Nie po to telepię się co
        roku do Was na derby, żeby teraz ktoś rozmontował Wasz klub i pozbawił nas, z
        Bydzi, przyjemności oglądania walki na torze z lokalnym, PRAWDZIWYM rywalem..!
        Tego by brakowało! Ruskie majty i spirit na stadionie Apatora! Koniec świata!
        Wystarczy przyjechać do nas i zobaczyć co stało się ze stadionem Chemika, żal...
    • Gość: Pabloo/Prezes ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 18.03.05, 18:24
      ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! jak maja postawic kurnik to niech
      wiec nie burza naszego stadionu, ktory w wazniejszych meczach potrafil
      pomiescic ok. 20 tys. i byl taki scisk ze gdyby bylo i 25 tys. pojemnosci to
      wszystkie miejsca bylyby zajete. Kurnik niech buduja w 100 tys. Pile czy 70
      tys. Rawiczu czy 140 tys. Rzeszowie albo Grudziadzu. Przeciez jesli cos sie juz
      buduje od podstaw to po to by ulepszyc warunki a nie pogorszyc. Jesli juz sie
      wydaje 25 mln. to nie po to by dalej cala rzesza sympatykow zuzla na meczach
      wisiala na reklamach, plotach czy nawet siadala po drzewach by miec miejsce.
      Nie wierze ze nie mozna w tym samym koszcie lub dokladajac niewielkie pieniadze
      podniesc pojemnosci stadionu, czasami dolozenie 3-4 rzedow krzeselek na koronie
      stadionu moze podniesc o 2-3 tys. pojemnosc. Osobiscie jestem za nowym
      stadionem ale jak maja nam wybudowac nowa tandete to ja wole stary stadion z
      tradycjami i historia.............
      • Gość: gajek Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 22:42
        15 tysiecy nazywasz kurnikiem?? bez przesady... moim zdaniem dla torunskich
        zuzlowcow i kibicow taki stadion w zupelnosci wystarczy. Wiecej ludzi na mecze
        nie bedzie przychodzilo, nie te czasy. Bylby sens zrobienia wiekszego obiektu
        gdyby byl on bardziej funkcjonalny (zuzel, pilka, koncerty). Ale dla samych
        zuzlowcow starczy 15 tys... za kilka lat i to moze byc za duzo...
        • Gość: eMPe Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:49
          Widzialem projekt...
          Powiem tyle, ze miesiac temu szumnie informowano o tym, ze stadion ma pomiescic
          20 tysiecy i byc zadaszony CALKOWICIE. Projekt troszke od tego odbiega, a
          znajac zycie efekt finalny bedzie jeszcze ubozszy :/
          Pzdr
          • Gość: kolabor Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 19.03.05, 12:08
            Ja słyszałem o 18 tyś. z czego własnie 15 tyś. siedzących > czyli działa. A co
            do zadaszenia to, wiadomo, trybuna główna i miał być zadaszony jeden z łuków.
            Całkowicie to nie. Nie za 25 mln... Ale i tak będzie spoko stadionik
            pozdr
            • Gość: cogito Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:33
              łuczniczka ma 5318 krzeselek i kosztowala 40 mln zl
              wiec ten stadion to chyba bedzie jakies g***** za taka cene - tzn na walach
              ziemnych - a tak juz sie nie buduje.
              Tylko blagam was Torunianie - nie spieprzcie tego !! - tzn nie bierzcie
              wszystkiego co wam dadza (PROJEKT)! jezeli to bedzie nowy obiekt to powinien
              miec trybuny max. blisko toru
              A w ogole po co ogladac zawody w syfnych warunkach - wiec wiecej nawet - niech
              trybuny zaczynaja sie od wysokosci 3m a najlepiej zrobic tylko jedna stroma
              duza trybune wzdluz prostej ze startem i wzdluz pierwszego luku.
              CZEMU BY TAK WLASNIE TEGO NIE ZROBIC ?? WTEDY Z KAZDEGO MIEJSCA ZAWODY
              OGLADALOBY SIE IDEALNIE, WIEC APELUJE : NIE SPIEPRZCIE TEGO !
              KIBICE APATORA :WALCZCIE O TAKI WLASNIE PROJEKT !
              • Gość: Geodeta Re: ..15 tys. pojem. to chyba glupia kpina!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.05, 14:23
                Generalnie projekt wyglada tak ze ostatnie rzedy maja byc umieszczone troche
                wyzej porownujac z istniejacym obiektem na ul Broniewskiego. Po drugie ten
                obiekt bedzie wieszy od istniejacego, ten na Broniewskiego posiada w tej chwili
                ok 12 tys miejsc siedzących twerdzenie ze wejdzie 25 tys jest totalna bzdura Po
                trzecie koszt rzeczywiscie wyniesie ok 25 mln a to z tego powodu ze na tym
                terenie niema barier czy przeszkod naturalnych, kosztorys wykonywala firma
                zainteresowana budowa. A na koniec nierozumiem tych negatywnych opini przecież
                decyzje jeszcze nie zapadly a jesli zapadna to mysle ze tej inwestycji dopilnuja
                juz odpowiednie i odpowiedzialne osoby, a po co wywolywac problem ktorego tak
                naprawde jeszczenie ma
                Pozdr
    • Gość: Kibic speedwaya Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.torun.mm.pl 21.03.05, 21:40
      Sprzedam "Tygodniki Żuzlowe" oprawione w płótno skóropodobne,grzbiety złocone
      po i tu niespodzianka 5.00 zł za sztukę od 1990-2ooo.Zainteresowani mogą
      odpowiedzieć na tej stronie.
    • Gość: zac Re: Jest projekt stadionu żużlowego IP: *.petrus.com.pl 22.03.05, 10:27
      W pobliżu stadionu proponuję postawić hotel ,z którego będą mogli korzystać zawodnicy oraz
      kibice.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka