Dodaj do ulubionych

Wywóz nieczystości - miasto robione jest w konia

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.04.05, 11:30
Wywóz szamba to problem dla urzedasow z UM.
Właściciele 'szambowozów" nie jeżdżą do oczyszczalni z gównem.
Urzędasy nie wiedza jak temu zaradzić.
Zaleski!!!!! Powywalaj takich urzędasów.
Ja zrobię porządek w miesiąc.
Obserwuj wątek
    • Gość: EX Re: Wywóz nieczystości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:11
      jakby w końcu ruszyli cztery litery i skanalizowali cały Toruń to wystarczyłoby
      już tylko egzekwować podłączenie do sieci. Jesteśmy chyba jedynym krajem UE
      gdzie ludzie g..... wywożą beczkowozami i wąchają wyroby sąsiadów. Chociaż
      niektórzy to chyba lubią!
      • Gość: ja Re: Wywóz nieczystości IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.04.05, 23:09
        Ale poki tak jest nalezy egzekwoac od szambiarzy nalezytego wykonywania
        obowiazkow. Sa kamery bym filmowal z ukrycia 1 delikwenta gdzie oproznia i
        zabral koncesje. Oglosilbym to w mediach i pozostali byliby grzeczni ze hej
        • Gość: EX Re: Wywóz nieczystości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:00
          Szmabiarze to najczesciej cholota.Mysli,ze jak jedna beczke wiecej czy mniej
          wyleje w lesie to żadna różnica. Egzekwować trzebaby też od mieszkańców
          Torunia, którzy po prostu mają dziury w szambach i wcale nie wywożą. Kolejna
          chołota! ale nie ma chętnych do egzekwowania, wiec temat jest pusty!
    • Gość: koaoko Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 17:51
      to co napisała pomorska to jest prawdziwy skandal. W toruniu nie można doliczyć
      się 800 tysięcy metrów sześciennych ścieków. Do k... nędzy, to jest przecież
      rzeka brudów. Może by ktoś z urzędników to wreszcie zauważył i zajął się sprawą?
      • Gość: lol Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:18

Jak zwykle z mózgu szambo ludziom robią w pomorskiej.
        Problemy z liczeniem ma dyrekcja wodociągów. A raczej nie z liczeniem tylko ze
        złodziejstwem jakie uprawiają.
        Chłopaki od zawsze kasują ludzi w ten sposób ,że dostawa wody=ilość ścieków -
        popatrzcie na swoje rachunki z wodociągów : woda dostarczona odczytywana jest z
        liczników ,ale gówien już nie liczą liczniki tylko wodociągi przeliczają ilość
        ścieków z zakupu wody . PEWNIE DLATEGO ŻE WIEDZĄ DOBRZE CO Z WODĄ Z TORUŃSKICH
        WODOCIĄGÓW MOŻNA ZROBIĆ ---------DO KIBLA. Tyle to ja też wiem.
        Ale wiem też ,że ludzie robią też takie rzeczy jak :
        - podlewanie ogródków
        - zupa
        - załatwiają się w pracy
        - karmią psy i inne zwierzeta domowe
        - podlewają kwiatki
        - piorą i suszą na słońcu
        - dzieci malują akwarelkami
        - sikają na trawniki
        - wyworzą bimber na majówki
        - itp.
        Wodociągi nigdy tego do wiadomości nie przyjmowały i zawsze kłamały. A teraz
        opowiadają brednie idiotom dziennikarzom którzy piszą je jako sensacje. lol
        • Gość: koaoko Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:13
          sam jesteś jełop i tyle. Jeżeli ktoś zużywa 100 metrów sześciennych wody, to
          produkuje +/- 100 metrów sześciennych ścieków. To jest dla ciebie za trudne?
          Oczywistym jest, że część tej wody ludzie wypiją (ale potem wysikają, czyli
          wraca), częścią podleją ogródek. I nic więcej. Żaden pies setek litrów wody
          rocznie nie wypija, no chyba, że ty masz hipopotama.
          Ale na boga. Jeżeli brakuje 800 metrów, z miliona to jest to prawdziwy skandal.
          Przecież to oznacza, że tylko 20 procent wody trafia do ścieków, a reszta jest
          wypijana przez psy i używana do podlewania ogródków? Człowieku, pomyśl trochę
          zanim coś napiszesz.
          • Gość: lol Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:01

Słuchaj misiek , nie powinieneś wyzywać mnie od jełopów bowiem to tylko
            świadczy o twoim jełopctwie , z uwagi na to ,że ja ciebie nie atakuję. No
            chyba ,że się Kamil S nazywasz.
            Wyliczanki Sakałusa w GP to zwykła statystyka mająca na celu sprokurowanie
            nieistniejącej afery.
            Dlatego ,że:
            - przeciętne zużycie wody w Polsce wynosi od 2,4 do 3 metry sześcienne
            misięcznie na osobę co daje od 115,2 do 144 m.sześć. rocznie na czteroosobową
            rodzinę a nie 146 m.sześć. jak podał Sakałus
            - kto powiedział ,że przecietna toruńska rodzina mieszkająca w domu liczy
            cztery osoby ? Sakałus ? ....myślę ,że jest inaczej.
            - Wodociągi dokładnie wiedzą ile wody zużywają domki które nie są podłączone do
            sieci kanalizacyjnej bo........wystawiają im rachunki za wodę a nie wystawiają
            rachunków za ścieki. WYSTARCZY KLIKNĄĆ DWA RAZY W KOMPUTER. Dlaczego w takim
            razie pan z wodociągów nie podał tej wartości tylko ją szacował na
            podstawie ..... c..j wie czego ?????????????/ lol

• Gość: ja Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 27.04.05, 22:30
              W domkach raczej mieszka wiecej ludzi niz w kawalerkach!!!Oczywiscie podasz
              zaraz przyklad ze znasz kogos samotnego w domku i znasz rodzine 4 osobową w
              kawalerce. Taka pewnie jest. Ale to wyjątek
              Z kolei ta wyliczanka ze gotujesz zupe. Tyz prawda, wykazales sie ielka
              inteligencja, ale jak liczysz zupe ta ta zupe wysikasz.
              Aby bylo czytrelnie moja lista jest taka
              - plucie do umywalki
              - suszenie parasola po deszczu w wannie
              - wysikanie wypitego piwa w barze
              - wymiotowanie po wypitym piwie w barze
              Mysle ze unaocznilem Ci Twoje bledne rozumowanie
              PS Wg Cibie jak wodociagi powinny obliczac ilosc sciekow?
              • Gość: lol Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:49

Ilość ścieków powinni obliczać licznikiem , to dość proste więc zrozumiesz.
                Jak masz ochotę być okradanym przez urzędasów z wodociągów to ..... przelewaj
                po prostu kasę na ich konto ,a mnie pozostaw postulat prawidłowego rozliczenia.
                Woda paruje - to wielkie odkrycie dla ciebie jak widzę ,ale muszę dodać ,że
                zupa to woda i nie wszystko co wlejesz do gara to wypissujesz do klopa.
                Przykład ten podałem tylko dla inteligentnych ( więc nie przejmuj się tym
                zbytnio ) na dowód tego ,że obliczanie ilości ścieków z licznika poboru wody
                jest lekko mówiąc ...nie za bardzo uczciwe.
                Jednak podstawowe pytanie brzmi :
                - dlaczego Sakałus nie podał sumy kupowanej wody przez domki z szambami skoro
                ta wiedza jest dostępna dla szefostwa wodociągów w ciągu 5 minut ,ale oparł się
                na szacunkach w/g mnie mało wiarygodnych , a nawet w/g ciebie ....wątpliwych ?
                Dla mnie jest oczywiste ,że nie podał tego ze względu na to ,że:
                - jest inteligentny inaczej ( to dla admina ) lub
                - chce zamanipulować informacją
                Swoją drogą znam wielu ludzi którym myślenie zastępuje czytanie
                gniotów ,dlatego też wcale się tobie nie dziwię.
                pozdrawiam lol
                • Gość: ja Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 28.04.05, 10:04
                  Ten licznik ktory masz w domu teraz. Kto za niego zaplacił?
                  Ja jestem pewien ze Ty.
            • Gość: pracownik wodociąg Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 10:26
              a jaka jest róznica między 144, które podajesz, a 146? Oczywiscie, że żadna i
              ty świetnie o tym wiesz, bo to jest błąd statystyczny. 2 metry różnicy rocznie
              to jest nic.
              Co do tekstu o tym, że skąd wodociągi wiedzą ile osób mieszka w domu i, że nie
              wszędzie są 4 osoby to jesteś już totalny ignorant. Są domy w których mieszkają
              dwie osoby, są takie w których mieszkają cztery, a są i takie gdzie mieszkają
              trzy rodziny czyli osób np. 10, albo jedna rodzina z trójką dzieci i dwóch
              studentów wynajmujących pokój. Idąc twoim bzdurnym tokiem rozumowania to w
              toruniu nie ma żadnych miejsc typu: szkoły, przedszkola, strażnice strazy,
              komisariaty policji, sklepy, firmy i inne takie, gdzie jest zdecydowanie więcej
              niż te twoje 4 osoby. Wiesz co to jest takiego średnia?
              • Gość: lol Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: 212.244.114.* 28.04.05, 11:10

Jak jesteś pracownik to powiedz dlaczego nie podajecie dokładnego zużycia wody
                łącznie u wszystkich klientów kupujących wodę a jednocześnie nie
                odprowadzających ścieków ( co oznacza korzystanie z szamba ) ? Dlaczego zamiast
                konkretnych danych bredzicie coś o szacunkowym milionie metrów sześciennych
                ścieków ? No powiedz - dlaczego ? Takie dane są w Toruńskich Wodociągach !!!
                Ja wiem dlaczego ,ale chcę to usłyszeć od was.
                Zachowaliście się jak ekspedientka w mięsnym która po zważeniu kilograma
                kiełbasy na zapleczu sklepu wciska klientowi kit o tym ,że na jej "końskie" oko
                to ta kiełbasa wygląda jakby jej było ze dwa kilogramy.
                Chcesz dalej dyskutować na temat - ile się tobie a ile mi wydaje ,że w Toruniu
                jest ścieków ?
                Ja mam prawo dyskutować bo nie mam dostępu do danych. Natomiast ty ten dostęp
                masz ale wiedzą nie chcesz się podzielić --------dla mnie jest jasne ,że twoja
                wiedza na ten temat po prostu przeczy temu co bredziliście Sakałusowi i teraz
                jest z tym...kaszanka. lol
                • Gość: pracownik wodociąg Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:31
                  sam bredzisz koleś. Powtarzam ci jeszcze raz. Ścieków zużywa się porównywalną
                  ilość co wody. Co do liczników ścieków, to już jesteś - nie obraź się za to -
                  kompletnym imbecylem.
                  Przecież problem ze znikającymi ściekami nie dotyczy nieruchomości z
                  kanalizacją, ale nieruchomości z szambami. Czy ty naprawdę tego nie rozumiesz
                  czy tylko udajesz? a skoro dotyczy tych z szambami to do jasnej cholery które
                  wodociągi mają montować licznik ścieków na rurze prowadzącej do szamb?
                • Gość: pracownik wodociąg MERYTORYCZNE ARGUMENTY DO LOLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:39
                  NAPISZĘ CI WSZYSTKO DUŻYMI LITERAMI, TO MOZE WRESZCIE ZROZUMIESZ
                  - podlewanie ogródków
                  A POMYŚLAŁEŚ O TYM, ŻE OGRÓDKI PODLEWA SIĘ 3-4 MIESIĄCE W ROKU, A JEŻELI ROK
                  JEST MOKRY, TO TEN OKRES SKRACA SIĘ DO MIESIĄCA
                  - zupa
                  MNÓSTWO LUDZI PRZYWOZI WODĘ Z UJĘĆ GŁĘBINOWYCH
                  - załatwiają się w pracy
                  CZYLI MOGĄ ZAŁATWIAĆ SIĘ W PRACY, W MIEJSCU GDZIE NIE MA KANALIZY, A DO NICH DO
                  DOMU MOGĄ PRZYCHODZIĆ LUDZIE, KTÓRZY TEŻ CHCĄ SIĘ WYSIKAĆ AKURAT
                  - karmią psy i inne zwierzeta domowe
                  TO JUŻ MI SIĘ W OGÓLE PODOBA. iLE WODY MOŻE WYPIĆ PIES? JEŻELI PISZESZ O
                  ZWIERZĄTACH TO MOZE JESZCZE GDZIES W TORUNIU WIDZIALES WIELKOPRZEMYSLOWA FARMĘ
                  TRZODY?
                  - podlewają kwiatki
                  A NAD WANNĄ SUSZĄ ZMOCZONĄ PRZEZ DESZCZE ODZIEŻ I PARASOLKI
                  - piorą i suszą na słońcu
                  PIORĄ NA SŁOŃCU. A TO CIEKAWE. MOŻE TY MASZ W DOMU JESZCZE TARKĘ I PIERZESZ
                  NAD STRUMYKIEM?
                  - dzieci malują akwarelkami
                  NO DO TEGO TO JUŻ W OGÓLE HEKTOLITRY WODY POTRZEBA
                  - sikają na trawniki
                  - wyworzą bimber na majówki
                  ZGADZA SIĘ. A DOMU PRZYWOŻĄ WODĘ Z UJĘĆ, NAPOJE, SOKI, GOTOWE ZUPY CZY
                  JAKIEKOLWIEK PRODUKTY SPOŻYWCZE, KTORE W ZALEZNOSCI OD RODZAJU SKLADAJA SIĘ Z
                  OD 60-99 PROCENT Z WODY.
                  • Gość: lol Re: MERYTORYCZNE ARGUMENTY DO LOLA IP: 212.244.114.* 28.04.05, 14:06

A ja napiszę małymi ;
                    Mam w d...e twoje argumenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Odnieś się do tego co napisałem ,czyli podaj w rachunków wodociągów jakie
                    zużycie wody jest w tych domkach z szambami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Jeżeli tak ci na tym zależy to niech ci będzie ,że ilość ścieków jest równa
                    ilości wody jaką kupują w wodociągach !!!!!!! Tylko wreszcie to podaj ,a
                    wtedy porównamy to z milionem metrów sześciennych o jakich pisał Sakałus.
                    pa lol
                    • Gość: pracownik wodociąg Re: MERYTORYCZNE ARGUMENTY DO LOLA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:13
                      zapewniam cię, ze w domkach z szambami mieszkają tacy sami ludzie jak gdzie
                      indziej.
                      • Gość: lol rozumiem IP: 212.244.114.* 28.04.05, 14:16

Nie podasz tej informacji bo jest niewygodna.
                        I to by było na tyle w temacie rzeki ścieków.
                        pa lol
                        • Gość: pracownik wodociąg Re: rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:45
                          jakiej informacji nie podam? o czym mówisz?
                          I jeszcze jedno. Znając mentalność Polaków, wyobrażasz sobie co by się działo,
                          gdyby rozliczać ludzi od faktycznej ilości ddprowadzanych ścieków. Wszystkie
                          brudy ludzie wylewaliby za okno.
                          • Gość: lol Re: rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:50

Biedny miś . Czytać nie nauczyli. lol
                            • Gość: pracownik wodociąg Re: rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:14
                              a może powiesz o co ci chodzi, zamiast bawić się w półsłówka?
    • Gość: mm Re: Wywóz nieczystości - miasto robione jest w ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:30
      problem śmieci jest nierozwiazywalny, jak skup butelek w PRL.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka