Gość: nielot IP: *.studmat.uni.torun.pl 07.07.02, 17:00 Co sie dzieje z Aeroklubem Pomorskim? Czy on jeszcze odzyje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paco Re: lotnisko IP: 217.96.43.* 19.07.02, 13:21 A kiedy bedziemy mogli latac do innych miast. Zielona Gora jest 2 razy mniejsza od Torunia , a lonisko pasazerskie dziala bez problemu. Nie mowie o duzych samolotach , ale mniejsze moglyby dowozic na Okecie czy np do Krakowa. Jestem przekonany , ze byloby zapotrzebowanie. Kiedys miano jakies koncepcje: poprawiono pas, zalozono oswietlenie, wyrabano las i co ???????? Moze ktos cos wie na ten temat.Tylko prosze nie pisac postow z B-szczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: lotnisko 19.07.02, 15:49 > A kiedy bedziemy mogli latac do innych miast. Zielona Gora jest 2 razy > mniejsza od Torunia , a lonisko pasazerskie dziala bez problemu. Przenies sie do ZG. > wie na ten temat.Tylko prosze nie pisac postow z B-szczy. Alergia czy co? Mam pomysl: zbudujmy najwiekszy na swiecie pas startowy: zaczynajacy sie na Bielanach Konczacy w Osowej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: lotnisko IP: 217.97.134.* 19.07.02, 15:59 jasio4 napisał: > Mam pomysl: zbudujmy najwiekszy na swiecie pas startowy: zaczynajacy sie na > Bielanach Konczacy w Osowej Gorze. ja tam sie dokładnie nie znam na topografii sąsiedzkiego grodu, ale czy przypadkiem w tym celu nie trzeba by wyburzyć większości Bydgoszczy?! Chyba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: lotnisko 19.07.02, 18:00 > ja tam sie dokładnie nie znam na topografii sąsiedzkiego grodu, ale czy > przypadkiem w tym celu nie trzeba by wyburzyć większości Bydgoszczy?! Czemu nie? Neron spalil Rzym aby go odbudowac my mozemy zburzyc Bydgoszcz aby ja odbudowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: lotnisko 19.07.02, 18:53 Ja do Was grzecznie a Wy co? W takim razie zmiana planow: poczatek pasa Lubicz, koniec Fordon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: lotnisko IP: 217.96.43.* 19.07.02, 20:44 jasio4 oj nie ladnie sie denerwowac. Wiedzialem , ze sie odezwiesz a przeciez prosilem,aby tylko Pierniki sie wypowiedzialy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: lotnisko 19.07.02, 21:05 Co ty Paco taki powazny? Ja wcale nie jestem przeciwko lotnisku w Toruniu jezeli jest takie zapotrzebowanie. Ja jestem przeciw pomyslom Twoim i atomskiego budowy nowego lotniska w polowie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: lotnisko IP: 217.96.43.* 19.07.02, 21:58 jasio4 napisał: > Co ty Paco taki powazny? > Ja wcale nie jestem przeciwko lotnisku w Toruniu jezeli jest takie > zapotrzebowanie. Ja jestem przeciw pomyslom Twoim i atomskiego budowy nowego > lotniska w polowie drogi. I tu sie z Toba nie zgodze. Ja wiem , ze biorac pod uwage nasza polska brydze budowa lotniska miedzy Bydzia i Toruniem nie ma racji ekonomicznych. Jednak uwazam ,ze doskonale to lotnisko zintegrowaloby te dwie stolice naszego wojewodztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: lotnisko 20.07.02, 02:59 > I tu sie z Toba nie zgodze. Ja wiem , ze biorac pod uwage nasza polska brydze > budowa lotniska miedzy Bydzia i Toruniem nie ma racji ekonomicznych. Jednak > uwazam ,ze doskonale to lotnisko zintegrowaloby te dwie stolice naszego > wojewodztwa. I niemozliwe stało się możliwe. Zgadzamy się. Ja wychodzę z założenia, że w dającej się przewidzieć przyszłości budowa nowego lotniska jest tak nieprawdopodobna, że niewarto na ten temat dyskutować. Jeżeli mówimy o czystej teorii to jasne, że chciałbym wielkie, piękne, pełne podróżnych lotnisko gdzieś w połowie drogi a przy nim wielki port kontenerowy. Ale wizja ta ma tyle wspolnego z rzeczywistoscia co Harry Potter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: lotnisko IP: 217.96.43.* 20.07.02, 09:46 A ja jednak uwazam , ze sa rzeczy na tym swiecie, ktore nie snily sie filozofom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: lotnisko IP: 217.96.43.* 22.07.02, 22:58 Szkoda ,ze watek nie cieszy sie popularnoscia. Jest taki swiatowy. Odpowiedz Link Zgłoś