Dodaj do ulubionych

Chcemy czarnego Papieża!

IP: 213.146.61.* 15.07.02, 08:18
Wiem, że nie wypada mówic o sukcesji gdy żyje Jan Paweł II, ale powiem jasno -
wraz z moimi znajomymi chcemy aby następny papież był MURZYNEM! Wtedy
chętnie wybierzemy się na krakowskie Błonia i zobaczymy ilu katolików
polskich przyjedzie go witac i machać mu chorągiewkami!
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: 198.138.227.* 15.07.02, 17:38
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Wiem, że nie wypada mówic o sukcesji gdy żyje Jan Paweł II, ale powiem jasno -
      > wraz z moimi znajomymi chcemy aby następny papież był MURZYNEM! Wtedy
      > chętnie wybierzemy się na krakowskie Błonia i zobaczymy ilu katolików
      > polskich przyjedzie go witac i machać mu chorągiewkami!

pamietaj ze mialbyc czarny papiez przed koncem swiata, i wtedy nie wiem czy
      bedziesz taki ochoczy machac choragiewka :)
    • krotki Re: Chcemy czarnego Papieża! 15.07.02, 17:51
      przede wszystkim ustal czy podpisujesz sie Szymek czy Tomek a potem chętnie
      pogadam
      • Gość: Szymek Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: 213.146.61.* 16.07.02, 08:31
        Ojejejku, podpisałem sie gdzieś Tomek? Zapewne dlatego, że myślałem o moim
        bliskim przyjacielu Thomasie Moore nieztyjacym już od kilkuset lat niestety ;)
        Powaznie - nadal pytanie pozostaje to samo. Czy uważacie, że papież następca
        [oby jak najłużej zyjącego JP II], nie powienin być czarny? ja sądzę, że
        koniecznie i zdecydowanie tak! To byłby zarówno doskobnały test dla katolików
        wszelkich białych nacji, jak i gest zadośćuczynienia wobec narodów "kolorowych"
        traktowanych przez wieki jak ludzie gorszej kategorii, a przecież wierzących
        tak samo i w to samo.
        • jasio4 Re: Chcemy czarnego Papieża! 16.07.02, 19:25
          > Powaznie - nadal pytanie pozostaje to samo. Czy uważacie, że papież następca
          > [oby jak najłużej zyjącego JP II], nie powienin być czarny? ja sądzę, że

A dlaczego nie zolty, zielony albo zyd? Twoje wypowiedzi to rasizm w czystej
          postaci. Kwalifikujesz ludzi po kolorze skory.

> test dla katolików

??????????????? Test czego?????????????//

>gest zadośćuczynienia wobec narodów "kolorowych"

gest zadoscuczynienia za co? Kolega bredzi.

• Gość: krotki Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: 217.96.43.* 16.07.02, 21:33
          Gość portalu: Szymek napisał(a):

> Ojejejku, podpisałem sie gdzieś Tomek? Zapewne dlatego, że myślałem o moim
          > bliskim przyjacielu Thomasie Moore nieztyjacym już od kilkuset lat
          niestety ;)
          > Powaznie - nadal pytanie pozostaje to samo.

Nie sądzisz że to dziecinada podpisywanie sie raz tak raz inaczej w identyczym
          watku raz w Wrocławiu raz w Toruniu trudno zatem dyskutowac z dzieciakiem to
          za powazny temat
    • jasio4 Re: Chcemy czarnego Papieża! 15.07.02, 17:57
      > Wiem, że nie wypada mówic o sukcesji gdy żyje Jan Paweł II,
      A wiec wiesz ale mowisz? Troche konsekwencji w czynach i slowach by sie
      przydalo.

>ale powiem jasno -

Niejasne jest Twoje "przeslanie"

> polskich przyjedzie go witac i machać mu chorągiewkami!

Czyzby brakowalo Tobie szturmowek i machania pierwszemu sekretarzowi?
    • krotki Re: Chcemy czarnego Papieża! 15.07.02, 18:12
      przede wszystkim ustal czy podpisujesz sie Szymek czy Tomek a potem chętnie
      pogadam
      • Gość: kazik Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.proxy.aol.com 16.07.02, 03:07
        polonus,pozdrawiam.
        wspomniales,ze gdy papiezem bedzie kaplan murzynski,to bedzie koniec swiata.
        gdzies to wyczytal,przecierz Biblia daje nam do zrozumienia,ze nastapi zmiana
        systemu na ziemi.tak jak to jest unaocznione nastepstwem potopu.wtenczas tez
        jeden system zostal zgladzony,a Jezus ostrzegl nas wszystkich,ze mamy
        bacznie zwazac na to co sie bedzie dzialo wokol nas,majac na uwadze czasy Noego.
        wiec glowa do gory polonus,Bog stworzyl ziemie na mieszkanie dla ludzi i tak tak
        na wieki.kto bedzie ewentualnie nastepnym papiezem,to czas pokarze,ja nawet
        taka teorie slyszalem,ze ostatnim w tym systemie bedzie ten,co przyjmie imie
        piotra,bo ponoc nie bylo jeszcze tzw.piotra II.papietac jednak nalezy,biorac
        pod uwage caloksztalt wydarzen na swiecie,ze jestesmy wszyscy bliscy,do
        rozpoczecia przez Stworce,armagedonu.
        tak na boku,czy moze przypadkiem znasz Krzyska Pastule.mieszka w filadelfi.
        jezeli tak,to pozdrow go od kazika,z gory dziekuje.
        • Gość: polonus Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: 198.138.227.* 16.07.02, 19:09
          Gość portalu: kazik napisał(a):

> polonus,pozdrawiam.
          > wspomniales,ze gdy papiezem bedzie kaplan murzynski,to bedzie koniec swiata.
          kilka przepowiedni zawieralo takie rewelacje, inna sprawa ze w to nie wierze :)

> wiec glowa do gory polonus,Bog stworzyl ziemie na mieszkanie dla ludzi i tak
          ta
          > k
          > na wieki.
          koniec swiata nie oznacza konca ziemi tylko wojne swiatowa itp.

> tak na boku,czy moze przypadkiem znasz Krzyska Pastule.mieszka w filadelfi.
          > jezeli tak,to pozdrow go od kazika,z gory dziekuje.
          nie znam ..
    • sant.ander Re: Chcemy czarnego Papieża! 16.07.02, 19:19
      Myślisz, że przyjedzie do takiej zapyziałej Polski? Mało to jest Ruand, Kong,
      Rosji, Ukrain i innych nawracalnych narodów na tej Ziemii. Polacy już są
      schrystainizowani dostatecznie :-))
      A tak przy okazji ciekawe czy Grześkowiakowa będzie się tak chętnie do niego
      przystawiała, czy może okaże swój rasizm?
      • Gość: kazik Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.proxy.aol.com 17.07.02, 06:09
        polonus,czy nie przyszlo ci na mysl,ze w trakcie jakiejs,wielkiej,atomowej
        wojnie,gdyby nastapila,prawie by cala ludzkosc wyginela?
        Bog do takiej sytuacji nie dopusci,tak jak nie dopuscil do zaglady w potopie
        Noego i jego rodziny.identycznie postapi w Armagedonie.dlatego Jezus bedac
        jeszcze na ziemi ostrzegl ludzi,by zawsze mieli na uwadze dni Noego.nie tylko
        Noego i jego rodzine Bog wtenczas chcial zachowac,lecz nikt nie chcial Noego
        sluchac i czynic tego co on czynil.uwczesna sytuacja wymagala ogromnej wiary,
        z tego wzgledu,ze uwczesni ludzie nie znali deszczu.Noe uwierzyl i zachowal
        zycie.my tez jestesmy przed Armagedonem,jezeli przypominasz sobie z Biblii,
        z ksiegi Daniela o potegach swiatowych,to chyba dobrze wiesz w jakich czasach
        juz zyjemy,rowniez z ewangelii i listow apostolskich to samo wynika.a wiec
        niedlugo sie wypelni to,o co prosimy w modlitwie Ojcze Nasz,by Krolestwo Boze,
        czyli rzad niebianski objal wladze ponad cala ziemia.jak beda rzadzic?tego
        namiastke pokazal Jezus bedac na ziemi.teraz tylko chodzi o to,bysmy my,ludzie
        okazali wiare w to Krolestwo,chcieli poznac prawdziwa nauke Jezusa,ktora On
        otrzymal od swego Ojca i starali sie,jak tylko ktos moze najlepiej,dostosowywac
        swe osobiste zycie do tych wskazan,tak jak Noe i jego rodzina.pozdrawiam.
        • Gość: polonus Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: 198.138.227.* 17.07.02, 15:01
          Gość portalu: kazik napisał(a):

> polonus,czy nie przyszlo ci na mysl,ze w trakcie jakiejs,wielkiej,atomowej
          > wojnie,gdyby nastapila,prawie by cala ludzkosc wyginela?
          nigdy nawet w najkrwawszej bitwie nie gina wszyscy jej uczestnicy, wiec w
          wojnie atomowej bedacej kara "za grzechy ludzkosci" nawet najczarniejsze
          przepowiednie mowia ze zginie "tylko" 2/3 ludzkosci.

A arka noego beda tym razem antypody poza zasiegiem opadu promieniotworczego i
          schrony atomowe...
          • Gość: Profesor Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 17.07.02, 17:26
            Czarny papiez to jest wspanialy pomysl .Kosciol jest powszechny.Ja nie mam nic przeciwko czarnemu
            papirzowi.Moja wiara jestem tego pewny nie oslabnie .
            • jasio4 Re: Chcemy czarnego Papieża! 17.07.02, 18:18
              Profesor z Kanady: kolejny pieprzony rasista oceniajacy ludzi po kolorze skory.
              • Gość: katka Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 18:38
                jasio4 napisał:

> Profesor z Kanady: kolejny pieprzony rasista oceniajacy ludzi po kolorze
                skory.
                >

Jasiu, nie qmam, o co Ci właściwie chodził. Może konkretniej? Piszesz to tu, to
                tam o rasistach, kiedy ludziska piszą tylko, że nie mają nic przeciwko
                ciemnoskóremu papieżowi. Gdzie tu rasizm?
                • jasio4 Re: Chcemy czarnego Papieża! 17.07.02, 18:51
                  > Jasiu, nie qmam,

Papiezem powinien byc najlepszy a nie czarny, zielony, zolty czy bialy.
                  qmasz?

To co reprezentuja soba przedmowcy to rasizm tyle ze politycznie poprawny.

pozdrawiam

• Gość: katka Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 19:47
                    No tak, to rozumiem, ale akurat profesor nie pisał, że chce, aby papieżem był
                    Czarny, tylko że nie ma nic przeciwko - a to akurat różnica. Co do reszty:
                    zgadzam się z Tobą.
                    katka

P. S. Zaznaczam, że nie jestem u profesroa na słuzbie ;-)
                    katka
              • Gość: Profesor Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 18.07.02, 00:06
                Ja nie jestem rasista .Lubie ludzi wyksztalconych , kulturalnych posiadajacych pieniadze.Polacy w ogromnej
                wiekszosci to rasisci .Ciesze sie , ze ty nim nie jestes.
                • Gość: kazik Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.proxy.aol.com 18.07.02, 05:31
                  a gdzie tu jest rasizm,jezeli uwaza sie Slowo Boga,Biblie za najwyzszy autorytet
                  gdzie Stworca wyraznie mowi,ze w kazdym narodzie i jezyku,kazdy jest Jemu
                  mily,kto sie Go boi i postepuje sprawiedliwie.Jahwe Bog pragnie zbawienia
                  kazdego czlowieka,trzeba tylko wstapic na droge,ktora wskazal Jezus,Syn Boga
                  zywego i byc z Nim jednomyslnym,tak jak i On jest jednomyslny ze swym Ojcem.
                  polonus,wcale nie bedzie trzeba uciekac na antypody[chyba na urlop,bo tam
                  naprawde warto],ani kryc sie w schronach przeciw atomowych,ani nawet kryc sie
                  posrod gwiazd.Jahwe Bog wie kto jest Jego[jak w przypadku Mu wiernych Starego i
                  Nowego Testamentu]i niezaleznie od tego gdzie bedzie przebywal, w Armagedonie
                  bedzie przy zyciu zachowany,tak jak Bog dal tego przyklad na Noem i jego
                  rodzinie.o sytuacji ktorej to Jezus swych nastepcow wyraznie przestrzegl,by
                  zawsze to miano na uwadze,by dzien ten nie byl zaskoczeniem,bez zadnego
                  przygotowania.pozdrawiam serdecznie wszystkich poszukujacych Boga.
                  • Gość: Profesor Re: Chcemy czarnego Papieża! IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 19.07.02, 17:09
                    Dziekuje za slowa prawdy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka