Gość: darekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 07:53 Stara mature nalezalo wprowadzic w Polsce od razu, a nie przez 5 lat - winny jest SLD i Łybacka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafal Re: Nowe zasady naboru na UMK IP: *.torun.mm.pl 06.10.05, 11:26 Jakie 60% chyba wam sie literka przestawila ja wiem ze 90% to ludzie ze stara matura budowlanka wymiata na uczelni hahahhahaa ale tak na powaznie to jest przykra wiadomosc bo znam wielu ludzi ze znakomicie napisana nowa matura i swiadectwem a ktorzy sie nie dostali na bardzo oblegane kierunki na UMK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronin Re: Kompletna kompromitacja. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.10.05, 01:19 UMK,syn dostał sie na UWM do Olsztyna,po IV LO z nowa maturą,na UMK nie miał szans w starą matura,pomimo tego ,że IVLO wszyscy zdali,a on sam nie miał złego wyniku. Ponoc najwiecej na UMK dostało się z Budowlanki ze starą maturą!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Re: Nowe zasady naboru na UMK 08.10.05, 18:50 Jak widac uczelnie jak i MEN nie dają sobie rady z edukacją wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Nowe zasady naboru na UMK 08.10.05, 21:04 jestem na italianistyce-90% starych maturzystów, za pierwszym naborem/nie z odwołania/ z nową maturą dostałam się ja.jedna. sporo ludzi traktuje te studia jak darmową szkołę języka,nie bywa na zajęciach itp., a ludzie z mojej klasy wyjeżdżają do anglii,pracują,muszą studiować zaocznie.drugi równoległy kierunek powinien być płatny albo co... Odpowiedz Link Zgłoś