Gość: Profesor IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 26.09.02, 19:53 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jonek Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 22:59 Nie wiem. A powinienem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.02, 01:29 jeszcze kilka AKCJI HUMANITARNYCH i kupi sobie Mazury! biedactwo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Ile zarabia Ochojska ? 27.09.02, 02:15 "...Dziewczyna sie stara, kosi pieniądz ma jaguara" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech a ile Ty robisz dla innych, jeden z drugim?... IP: 217.97.134.* 27.09.02, 08:13 ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskoołka Re: a ile Ty robisz dla innych, jeden z drugim?.. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 09:30 Za pozwoleniem, a czemu toruńskie forum zawdzięcza ten niewątpliwy zaszczyt, ze właśnie tu znalazł się tak uroczy wątek? A w ogóle, Profesor, czy jak Ci tam, ile zarabiasz i co robisz? Z poważaniem (głębokim ;) Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: a ile Ty robisz dla innych, jeden z drugim?.. IP: 217.97.134.* 27.09.02, 10:16 Gość portalu: Yaskoołka napisał(a): > Za pozwoleniem, a czemu toruńskie forum zawdzięcza ten niewątpliwy zaszczyt, ze > > właśnie tu znalazł się tak uroczy wątek? dzięki radosnej twórczości znanego i kochanego przez wszystkich TIRowca, jak nietrudno zauważyć... > A w ogóle, Profesor, czy jak Ci tam, ile zarabiasz i co robisz? dużo (ponoć), dlatego cała Polonia kanadyjska nazywa go profesorem (ponoć) ... a co robi? - wozi towar i nienawidzi komunistów (dlatego, jako prawdziwy patriota, musiał wyemigrować...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskoołka Re: a ile Ty robisz dla innych, jeden z drugim?.. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 10:28 Wiesiu, mówiłam Ci juz, jak bardzo Cię lubię?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: a ile Ty robisz dla innych, jeden z drugim?.. IP: 217.97.134.* 27.09.02, 11:03 Gość portalu: Yaskoołka napisał(a): > Wiesiu, > mówiłam Ci juz, jak bardzo Cię lubię?! > :) ja tylko niosę pomoc, ale cała przyjemnośćpo mojej stronie! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskoołka do Wiecha IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 10:32 W nawiązaniu do powyższego, nie sądzisz, że w takim razie ten człowiek zwany szumnie Profesorem, powien mówić o Jance per PANI Ochojska i w dodatku zdejmowac przy tym czapkę z głowy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: do Wiecha IP: 217.97.134.* 27.09.02, 11:09 Gość portalu: Yaskoołka napisał(a): > W nawiązaniu do powyższego, nie sądzisz, że w takim razie ten człowiek zwany > szumnie Profesorem, powien mówić o Jance per PANI Ochojska i w dodatku > zdejmowac przy tym czapkę z głowy? ;) nie 'zwany', a 'samozwany' - to DUŻA różnica! i tak w ogóle, to lepiej, żeby o niej w ogóle nie mówił, skoro ani jej nie zna, ani jak zwykle nie ma nic mądrego do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: a ile Ty robisz dla innych, jeden z drugim?.. 27.09.02, 15:15 Gość portalu: Wiech napisał(a): > > ...? Ej Man! mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe z tego ze moj post byl radosna tworczoscia w stylu P. i miał żartobliwy charakter. Poza tym to nie moje słowa tylko takiego jednego słynnego. Pozdrowienia jach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: a ile Ty robisz dla innych, jeden z drugim?.. IP: 217.97.134.* 27.09.02, 15:26 b3ut napisał: > Ej Man! mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe z tego ze moj post byl radosna > tworczoscia w stylu P. i miał żartobliwy charakter. 'jeden z drugim' = profesore + polak, o trzecim nie wspominał ja... ;)) Poza tym to nie moje słowa > tylko takiego jednego słynnego. Genek?.. Zdzisiek?.. Kazek?... kogo, kogo?? ;) > Pozdrowienia > jach ja tysz Wiech Ps. (do Teda głównie) reakcja ostra, bo jak ten zmotoryzowany renifer co pisze, to się zawsze przy-.., powiedzmy: przywala... a ja nie lubię, a w tym przypadku to wręcz zwłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_a_c_k_u_p Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.proxyplus.cz / *.gazeta.pl 27.09.02, 11:02 Jak ciebie to tak interesuje to sobie sprawdz wszystkie fundacje udostepniaja sprawozdania finansowe btw to o ile sie orientuje maksymalna kwota na dzialalnosc fundacji jest jasno okreslona i wynosi 2-3% od sumy uzbieranych datkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalkos Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.rz.uni-potsdam.de 27.09.02, 14:12 no i pogonili kota... profesor - oslabia mnie ten nick w zestawieniu z jego postami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 15:00 Gość portalu: b_a_c_k_u_p napisał(a): > Jak ciebie to tak interesuje to sobie sprawdz > wszystkie fundacje udostepniaja sprawozdania finansowe > > btw to o ile sie orientuje maksymalna kwota na dzialalnosc fundacji > jest jasno okreslona i wynosi 2-3% od sumy uzbieranych datkow. skoro wiesz to mu powiedz albo jakis link moze podeslij dlaczego takie zainteresowanie was bulwersuje? ja przyznam szczerze nie wpadlem na zadanie takiego pytania ale skoro juz padlo to tez jestem ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 22:17 Gość portalu: Ted® napisał(a): > dlaczego takie zainteresowanie was bulwersuje? > ja przyznam szczerze nie wpadlem na zadanie takiego pytania ale skoro juz padlo > to tez jestem ciekaw NIe wiem, czy Prof coś wie o czym my nie wiemy, czy jest to zwykła zaczepka, ale pytanie samo w sobie nie jest głupie. W Stanach jakiś czas temu była afera z organizacjami, ktore zbierały pieniądze na pomoc dla biednych w biednych krajach (m.in.dla Polski). Po jakimś czasie okazało się, że ich wydatki własne (pensje, drogie hotele, samoloty itp. potrafiły zjadać do 95% zebranych środków. W podobny sposób działają organizacje w polsce reprezentowane przez panów i panie, ktorzy na Szerokiej polują z puszkami na jeleni pod hasłem: "Czy nie da pan paru zlotych na Krzysia z porażeniem mózgowym?" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: 217.96.43.* 28.09.02, 08:53 Gość portalu: JOnek napisał(a): > NIe wiem, czy Prof coś wie o czym my nie wiemy, czy jest to zwykła zaczepka, > ale pytanie samo w sobie nie jest głupie. > W Stanach jakiś czas temu była afera z organizacjami, ktore zbierały pieniądze > na pomoc dla biednych w biednych krajach (m.in.dla Polski). Po jakimś czasie > okazało się, że ich wydatki własne (pensje, drogie hotele, samoloty itp. > potrafiły zjadać do 95% zebranych środków. W podobny sposób działają > organizacje w polsce reprezentowane przez panów i panie, ktorzy na Szerokiej > polują z puszkami na jeleni pod hasłem: "Czy nie da pan paru zlotych na Krzysia > > z porażeniem mózgowym?" itp. w 100% potwierdzam - (zwróć uwagę potwierdzam a nie tylko popieram,) kiedys dość wnikliwie badałem tą sprawę. Po pierwsze, zbierający musi mieć pozwolenie władz administracyjnych na zbieranie, a zdecydowana więszość (odpytywałem w okresie 1-2 miesiecy )zbierających na Szerokiej, ma albo ewidentnie fałszywe kwity!! ( np. z dawnych miast wojewódzkich z pieczątkami np województwa Włocławskiego), albo wystawione np, konkretnie w Kaliszu z prawem na cały kraj - jak sprawdzić??, albo w ogóle nic nie ma i nie rozumie pytania!!!!. Dlatego tych omijam szerokim łukiem, tak jak kilkoro znanych mi narkomanów i narkomanek. Natomiast odnośnie organizacji charytatywnych znane są mi te dane, że przejadają większośc pieniędzy. Nie wiem czy aż 95 % ale grubo ponad 50 % na pewno, było juz kilka spraw karnych w tych kwestiach. Ochojska porzuciła życie astronoma i tym sie zajęła, bo tym żyje, jest to jej pasja, powołanie, i sposób na pokonanie własnego kalectwa. Raczej wierze w jej dobre intencje, natomiast system w pewien sposób Ją prawdopodobnie zmusza do takiego czy innego płcenia za usługi, w tym i sobie - co naturalne poniekąd. Poza tym systemowe rozdzielanie filantropii jest zaadresowane do nie spersonifikowanych grup a to budzi moje zastrzeżenia czy dociera pomoc do potrzebujących czy tylko rozdzielono to pomiedzy np. dzieci ze szkoły nr X a czy sa to wszstkie potrzebujące ??? Po taki rozdzieleni mają czyste sumienie dali !!!!!! Szczerze, to ja tylko Owsiakowi wierzę, zbiera nie dla ludzi ( a ci sa różni) a na sprzęty a te służa tym co je potrzebują naprawdę - kto do respiratora da zdrowe dziecko?? Ja mam jeszcze jeden dylemat często i gęsto jako kamienicznik jestem przymusowym filantropem , czasem pozwalam się okradać, jak widze naprawde trudna sytuacje ale co robic jak np. w rodzinie trzeźwy jest tylko niemowlak a reszta od pow. 10 lat pijana, awantury z policja to codzienność, czy sie litowac i fundowac mieszkanie, wodę, prąd ( kradną z kl. szchodowej, i pozostałe opłaty gdy na nawet denaturat ale im starcza!!! , Ale tez czasem jest inaczej bezrobocie, choroba , kiedys 4 lata bez czynszu i opłat trzymałem nawet nie rodzine - pare z dzieckiem, bida aż piszczała, nie wyrzuciłem zła passa przeszla dzisiaj oboje pracują - i płca regularnie kupili juz nawet samochód (ruine oczywiście) - zaczynaja przebąkiwac o większym metrażu!!. Takich przykładów tylko u mnie mogę mnożyc, dlatego zdecydowanie popieram indywidualną filantropię, ale skierowaną do ludzi, którym warto pomagać bo chcą wyjść z dna. Dając (tka faktycznie dając) mieszkanie za darmo i można pozwolić przeczekac im złą passę. Można teaz pomagac inaczej jest u mnie jedna lokatorka, króra ogrzewa mieszkanie tym co zbierze - stare meble itp. Jechałem dziś w nocy i widziałem meble na wywózke przy ul. św, Józefa, juz ranio do jej sąsiadów by jej powiedzieli o tym, na pewno w wózkiem i siekierą pojedzie i zbierze opał na pare dni. Jeszcze ostatnie -w tym wyjatkowo jak na mnie długim poscie - ludzie biedni sa bardzo honorowi i ukrywaja biedę natomiast naciągacze nie mają wstydu , biednego aby znaleśc i mu pomóc nieraz trzeba się napracować. Konkret - dodatki mieszkaniowe są tak ustawione, że są faktycznie tylko dla biedaków. A ludzie wszystdzą się, że nie mają dochodów. Dlatego nieraz wrecz tajnie spotykam sie i podbijam im kwit na dodatek by sąsiedzie nie wiedzieli - 2 osoby musiałem wręcz zmusic by wystąpili. Mówili my jeszcze sobie dajemy radę niech idą inni - a im naprawde przysługiwało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupa lepiej zapytac ile zostawia sobie z nagród IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 28.09.02, 10:32 Odpowidedź - NIC. Nie wierzycie, to ją zapytajcie. Jeśli nie ją, to sprawozdania na stronie internetowej - nie sądzę, by PAH ryzykował zatajanie dochodów i wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® profesorze 4U IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 12:18 ze sprawozdania za 2001 rok wynagrodzenie brutto na srednio 32,8 etatu 978609zl co daje srednio miesiecznie: 978609:32,8:12=2486,30 plus 149594zl za umowy zlecenia wynagrodzenia ochojskiej nie podano Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka_forum Re: profesorze 4U 28.09.02, 13:54 No to rzeczywiście skandal!!! Żeby taka pani Ochojska rabotała jak wół, orała ziemię, narażała się na śmierć praktycznie za każdym razem gdy jedzie do Afganistanu albo do Czeczenii, całe życie poświęciła na pomoc dzieciakom i biedniejszym od profesora ludziom, nie przeznaczała czasu na wycieczki po butikach w poszukiwaniu markowych ciuchów albo drogich kosmetyków (zobaczcie jak wygląda w TV), i JESZCZE DO TEGO ŚMIAŁA ZARABIAĆ JAKIEKOLWIEK PIENIĄŻKI NA ŻYCIE!!!!! Skandal, prawda, panowie? Pozdrawiam wszystkich wspaniałych ludzi którzy bez reszty potrafią zaangażować się w sprawę, którą uważają za słuszną. Pozdrawiam Jankę i jej wspaniałych przyjaciół. Sarenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: profesorze 4U IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 14:26 poniewaz podpielas sie pod moj post a nic nie zrozumialem wytlumacz prosze do kogo ten sarkazm i dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka_forum Re: profesorze 4U 28.09.02, 14:29 Gość portalu: Ted® napisał(a): > poniewaz podpielas sie pod moj post a nic nie zrozumialem > wytlumacz prosze do kogo ten sarkazm i dlaczego Mój sarkazm wyrażony jest wprost. Przeciwnie do niektórych innych postów na tym wątku, które pod pozorem "niewinnej" ciekawości o zarobki (dlaczego akurat Ochojskiej) przemysają swój sarkazm w wersji zakamuflowanej. To, że pociągnęłam twój tytuł-to raczej przypadek. Sar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: profesorze 4U IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 14:39 to nie zbrodnia taka ciekawosc tak jak pensja prezydenta utrzymywanego z naszych podatkow, to tez cie razi? a p.ochojska pobiera pensje z naszych datkow (tak, z moich rowniez - 12 przelewow rocznie) nikt nie twierdzi, ze nie ma do tego prawa, z czegos trzeba zyc nikt nie neguje jej zaslug byla juz beatyfikacja p.ochojskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka_forum Re: profesorze 4U 28.09.02, 14:46 Gość portalu: Ted® napisał(a): > > to nie zbrodnia taka ciekawosc > tak jak pensja prezydenta utrzymywanego z naszych podatkow, to tez cie razi? > a p.ochojska pobiera pensje z naszych datkow (tak, z moich rowniez - 12 > przelewow rocznie) > nikt nie twierdzi, ze nie ma do tego prawa, z czegos trzeba zyc > nikt nie neguje jej zaslug > byla juz beatyfikacja p.ochojskiej? Nie sądzę, aby kiedykolwiek zarządzono beatyfikację za życia, ale możesz napisać w tej sprawie do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: profesorze 4U IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 14:53 Skoro stoi na czele organizacji kombinujacej dla potrzebujacych towary wartosci setek tysiecy czy nawet milionow dolarow rocznie to niech se zarabia nawet i 5 tys miesiecznie bo jej sie nalezy. Taki na przyklad Kotanski to jezdzil sobie Jeepem i bylo go stac na wiele drogich rzeczy. Nie widze w tym nic zlego. Gdyby kazdy z nas pracowal z takim zaangazowaniem jak oni to w Polszcze by bylo lepi. Pod kadym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
radca troche to takie dziwne 28.09.02, 16:46 Jednak toroche to takie wszystko dziwne. Na poczatku padlo tylko pytanie.Odbiorcy byli rozni.Nie wpytanieu moim zdaniem problem - lecz w odbiorze pytania. nasuwa sie takie skojarzenie z dawnych lat: " jak sie czujecie sasiadko " ? ( pada odpowiedz zapytanej) Wraca do domu i caly dzien jej to nie daje spokoju : " CO ONA MIALA NA MYSLI ? - PYTAJAC MNIE O SAMOPOCZUCIE. NAPEWNO MIALA W TYM JAKIS CEL. itd. itd. pozdr. radca ps. nie wiem czy bede tu zrozumiany ? Padlo pytanie i nie widze w tym nic zdroznego.Kazdy jednak odbiera inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosz Re: troche to takie dziwne IP: *.proxy.aol.com 28.09.02, 17:46 ile ktos zarabia to kontrowersyjne pytanie w zaleznosci od regionu swiata w usa jest nietaktem o to kogos pytac nawet w najblizszej rodzinie [jest to sprawa osobista pomiedzy pracodawca i pracujacym] w europie jest na ogol odwrotnie nietaktem jest nie odpowiedziec na to pytanie kilka lat temu czytalem artykul w glownych gazetach amerykanskich poruszajacych wlasnie ten temat majacy pomoc szczegolnie amerykanskiemu turyscie w europie wedlug mnie ten problem powinien wystepowac wylacznie pomiedzy urzedem podatkowym a zarabiajacym ktory w szczerosci serca swego wyuczonego na podstawie biblii[jezeli oczywiscie mieni sie byc chrzescijaninem] bedzie odpowiadal na pytanie ile zarobil lub zarobila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: profesorze 4U IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 10:37 Gość portalu: SDB napisał(a): > Skoro stoi na czele organizacji kombinujacej dla potrzebujacych towary wartosci > > setek tysiecy czy nawet milionow dolarow rocznie to niech se zarabia nawet i 5 > tys miesiecznie bo jej sie nalezy. Taki na przyklad Kotanski to jezdzil sobie > Jeepem i bylo go stac na wiele drogich rzeczy. Nie widze w tym nic zlego. Gdyby > > kazdy z nas pracowal z takim zaangazowaniem jak oni to w Polszcze by bylo lepi. > > Pod kadym wzgledem. zgoda ale... w tym wypadku nie bedzie to 5tys (dodaj cos z przodu) jesli sie nalezy to nie mowmy o 'misji' tylko o dobrej robocie (za dobra robote sie nalezy) nie wiem jak was ale mnie fundusz plac tej organizacji troche zmrozil a objawia sie to tym, ze w tym miesiacu (i nastepnych) przelewu nie bedzie zamiast wplacac na pajacyka bylem w najblizszej SP i wplacilem na obiady (ze wskazaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michel Re: profesorze 4U IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 10:53 Gość portalu: Ted® napisał(a): > zgoda ale... > w tym wypadku nie bedzie to 5tys (dodaj cos z przodu) > jesli sie nalezy to nie mowmy o 'misji' tylko o dobrej robocie (za dobra robote > > sie nalezy) > nie wiem jak was ale mnie fundusz plac tej organizacji troche zmrozil > a objawia sie to tym, ze w tym miesiacu (i nastepnych) przelewu nie bedzie > zamiast wplacac na pajacyka bylem w najblizszej SP i wplacilem na obiady (ze > wskazaniem) No to jej dołożyłeś, koleś! Tej Ochojskiej! ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: profesorze 4U IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 12:23 Gość portalu: michel napisał(a): > > > No to jej dołożyłeś, koleś! Tej Ochojskiej! > ;))))))))) nie doczytales koles, przeciez napisalem ze nie doloze;) i nie obrazaj yaskoolki- pah to ponad 30 osob a nie sama ochojska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskoołka a jak sądzisz, Ted... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 11:04 ile powinni zarabiać pracownicy PAH, zeby nie zatracić poczucia misji? A może wszystko powinno się opierać o wolontariat? I może wydatki na biura, prąd, telefony też nie są potrzebne, może powinni sobie poradzić bez ponoszenia takich kosztów? I najlepiej gdyby jeszcze znaczki pocztowe do koresponedncji służbowej kupowali za swoje pieniadze (które jednak skąd mieliby brać, skoro pracowaliby bez wynagrodzenia?)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: a jak sądzisz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 12:20 Gość portalu: Yaskoołka napisał(a): > ile powinni zarabiać pracownicy PAH, zeby nie zatracić poczucia misji? > A może wszystko powinno się opierać o wolontariat? I może wydatki na biura, > prąd, telefony też nie są potrzebne, może powinni sobie poradzić bez ponoszenia > > takich kosztów? I najlepiej gdyby jeszcze znaczki pocztowe do koresponedncji > służbowej kupowali za swoje pieniadze (które jednak skąd mieliby brać, skoro > pracowaliby bez wynagrodzenia?)! > > nie unos sie tak, prosze temat drazliwy, to fakt, ale mozna bez sarkazmu chyba nie wiem o jakim poczuciu misji mowisz? pracownik to wynagrodzenie, moze lubic swoja prace, moze sie jej poswiecac, moze ja po prostu dobrze wykonywac ale w kazdym przypadku to jest tylko jego zrodlo utrzymania a pah to organizacja zarzadzajaca datkami, lepiej lub gorzej ale tylko zarzadzajaca i ponoszaca w zwiazku z tym koszty zarzadzania, to oczywiste i oczywiste, ze takie organizacje musza istniec w swojej naiwnosci nie spodziewalem sie, ze koszty zarzadzania sa az tak wysokie a coz za wygoda: wejsc na strone, zaplacic karta, przysla potwierdzenie (odliczenie podatkowe) i sumienie uspokojone (to wszystko o mnie) a wystarczylo ruszyc tylek i przejsc na druga strone ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: 213.77.18.* 30.09.02, 11:21 i po co wam to wiedziec, niech sobie zarabia! Ta nasza polska wscipskosc, zagladanie do portfeli! Jak zarabia dużo to wielkie larum, a jak malo - to klamie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.e-nterart.pl 30.09.02, 12:24 Swego czasu miałem okazję poznać tą Panią osobiście - jak któś mówi, że to rzemieślnik bez pasji, to chyba jej po prostu nie zna i przypieprza się, bo nie wie, o czym mówi. Owsiak, Ochojska, Kotański - tacy ludzie działają dla kasy. Co Wy k...a myślicie, że Janka rozkręciła ten cały 'biznes', żeby natrzaskać pieniąchów do prywatnej kabzy??!! Jeśli ktoś poświęca życie słusznej sprawie, to niech mu się wiedzie jak najlepiej - ja tam nie mam absolutnie nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 14:56 nie popadajmy w skrajnosci nie kazda rozmowa o pieniadzach to poszukiwanie szwindli ale jak widac nie o kazdym mozna, temat was mierzi, wiec sza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOnek Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 22:47 Gość portalu: Wiech napisał(a): > Swego czasu miałem okazję poznać tą Panią osobiście Więc masz tę przewagę nad większościa z nas. - jak któś mówi, że to > rzemieślnik bez pasji, to chyba jej po prostu nie zna i przypieprza się, bo > nie wie, o czym mówi. O ile się zorientowałem, nikt tutaj nie odmawiał jej pasji. Po prostu niektórzy chcieliby wiedziec, jak duży procent ich datków przeznaczany jest na zarobki ludzi, którzy z taką pasją pracują (i ile to jest w gotówce). > > Owsiak, Ochojska, Kotański - tacy ludzie działają dla kasy. Co Wy k...a > myślicie, że Janka rozkręciła ten cały 'biznes', żeby natrzaskać pieniąchów do prywatnej kabzy??!! My nic nie myślimy, my się pytamy. A przy okazji, to widziałem już sporo ludzi, którzy zaczynali jako wielcy ideowcy, a których duża kasa i brak kontroli doprowadziły do upadku (moralnego). Czy ty myślisz, ze tacy ludzie jak Bagsik czy Rydzyk pracowali od początku dla pieniędzy? > Jeśli ktoś poświęca życie słusznej sprawie, to niech mu się wiedzie jak > najlepiej - ja tam nie mam absolutnie nic przeciwko. My też nie mamy nic przeciwko, choc 2,400 średniej to rzeczywiście jest nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Ile zarabia Ochojska ? 30.09.02, 23:15 ja słyszałem, że co trzeci konwój bierze dla siebie. Sporo ryzykuje bo może trafić np. na 3 tiry gumiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
sailusjen Re: Ile zarabia Ochojska ? 30.09.02, 23:52 b3ut napisał: > ja słyszałem, że co trzeci konwój bierze dla siebie. Sporo ryzykuje bo może > trafić np. na 3 tiry gumiaków. zjada też ponoć co drugi fundowany dla dzieciaków obiad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Ile zarabia Ochojska ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 15:51 sailusjen napisał: > b3ut napisał: > > > ja słyszałem, że co trzeci konwój bierze dla siebie. Sporo ryzykuje bo moż > e > > trafić np. na 3 tiry gumiaków. > > zjada też ponoć co drugi fundowany dla dzieciaków obiad... tak podejrzewalem, dlatego taka gruba Odpowiedz Link Zgłoś