Dodaj do ulubionych

Zarobki dziennikarzy

IP: *.torun.mm.pl 21.11.05, 21:27
Mam zamiar pracować w województwie gdzieś w mediach albo w Toruniu (na razie
tu wynajmuję mieszkanie) albo w Bydgoszczy. Ukończyłam dziennikarstwo. Ktoś
wie może ile można spodziewać się pracując w dziennikach albo telewizjach w
tym regionie? Nie wiem o jakich sumach rozmawiać podczas kwalifikacyjnych.

Radio mnie interesuje mniej, najbardziej gazety i tv. Ma ktoś jakie dane są w
trzech gazetach, redakcjach lokalnych TVP czy TVN i telewizjach osiedlowych?

Proszę tylko o poważne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Zarobki dziennikarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:30
      skąd Ty się urwałaś dziecino?...
      jakie sumy przy rozmowach kwalifikacyjnych?...
      jak dostaniesz gdzieś pracę z umową to będziesz szczęśliwa, bo rynek jest tak
      mały i ciasny, że strach...
      i jest to bardzo poważna odpowiedz
      • Gość: ble Re: Zarobki dziennikarzy IP: *.wlan.pl 22.11.05, 12:35
        Jeżeli uważasz, że studia dziennikarskie otworzą Ci drzwi do mediów, to się
        bardzo mylisz. Ponad 90 procent dobrych, podkreślam dobrych dziennikarzy nie
        kończyło studiów dziennikarskich. Liczą się: - 1. układy, 2. szczęście i 3.
        talent. Być może będziesz dziennikarką, może nawet dobrą, ale najpierw musisz
        poznać rzeczywistość.
    • qq1110 Wiedza, jakas specjalnosc -otwiera perspektywy. 22.11.05, 14:08
      Przede wszystkim trzeba soba cos reprezentowac. Zatrudniaja do mediow, ale
      mlodyt dostanie slaba prace. Wiedza, jakas specjalnosc -otwiera perspektywy.
      • Gość: Dziennikarz Re: Wiedza, jakas specjalnosc -otwiera perspektyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:15
        jak ty tylko po studiach dziennikarskich wyjedziesz na spotkaniu z sumą, to
        wyjedziesz też ze spotkania.
        możesz liczyć co najwyżej na staż
        wiekszość dobrych dziennikarzy w regionie jest z wykształcenia wszystkim byle
        nie dziennikarzem - dlategfo nie ntraktuj tego jako jakiegoś tam argumentu.
        a rynek jest nie tyle ciasny ile go nie ma - jest w całym regionie kilka miejsc
        do wzięcia i nie wiecej.
        zazwyczaj jeżli dostałabyć propozycję pół etatu to jest coś koło 180-250
        złotych na ręke, reszte "sobie wypracuj"
    • Gość: Czytelnik Re: Zarobki dziennikarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 20:00
      z takim podejście, to ci nie wróże powodzenia. Ty na rozmowie kwalifikacyjnej
      jakieś warunki finansowe chcesz stawiać? Założ sobie własną gazetę absolwencie
      dziennikarstwa, to wtedy sobie stawiaj. Wykształcenie dziennikarskie w
      wykonywaniu zawodu dziennikarza wręcz przeszkadza, zamiast pomagać. Jest
      minusem, a nie plusem.
    • Gość: xena Re: Zarobki dziennikarzy IP: *.petrus.com.pl 22.11.05, 23:37
      Zacznij od Radia Maryja albo TV Trwam za Bog Zapłac :)zaprezentowany przez
      Ciebie styl pisania nie wróży raczej kariery w innych mediach :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka