Dodaj do ulubionych

Biagunka nie gotyk

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 19:14
Ostatnio odwiedziłem waszą małą mieścinę. Nie rozumiem co takiego widzą w nim
ludzie; takiego brzydkiego miasta jak toruń to jeszcze widziałem.
Pszereklamowana starówka i to wszystko. Zapraszam do siebie, do warszawy to
zobaczycie.
Obserwuj wątek
    • ewcia2121 Re: Biagunka nie gotyk 15.12.05, 20:27
      buhaha Warszawa... Kupa brudu i smieci nic wiecej a do tego niemili ludzie :PP
      Sam zreszta wyrabiiasz opinie na temat Warszawiakow
      • Gość: bigcitymen Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 20:37
        o co ci chodzi? co miałaś na myśli?
        • Gość: mama.cyryla Re: Biagunka nie gotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 15:19
          hmmm..Warszawa może nie jest brzydka,ale do szkoły to Ty chyba na wieś
          uczęszczałeś skoro u Was się pisze "pszereklamowany" :)) pozdrawiam
          • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 18.12.05, 16:01
            Widocznie w szkole nie był pracowitą (psz)czółką , tylko pospolitym
            trutniem..:))
    • Gość: warszawianka Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 21:04
      Nie wiem kim jesteś ale nie obrażaj Warszawy. A co do twojego pochodzenia z
      warszawy.. to mam b. duże wątpliwości. Pozdrawiam Toruń:)
      • Gość: bydgoska szmata [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Iza :) Wawa Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 15.12.05, 21:39
          No i wyszedł z Warszawiaka -warszawski burek !! Może słownik pożyczyć ..??? A
          tak na marginesie ... Warszawiak z jakim stażem .>?? Półrocznym..?? Bo po roku
          to już nawet największe burki jako tako się cywilizują !!!
        • Gość: bigcitymen Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 21:40
          mój status majątkowy nie ma nic do tego. To że jestem bogaty to o niczym nie
          świadczy Wszystko zawdzięczam sobie i swojej pracy i nic tobie do tego. A
          bydgoszcz jest jeszcze gorsza, nie broń torunia bo go przecież nie lubisz,
          • Gość: Iza :) Wawa Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 15.12.05, 21:45
            Jak widać , rozumu i kultury za żadne pieniądze nie da się kupić !!
            • Gość: bigcitymen Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 21:47
              jakbym chciał to mógłbym mieć wszystko ale mi nie zależy
              • grzeg271 Re: Biagunka nie gotyk 15.12.05, 22:00
                wszystkiego nie da się mieć... ale do tego trzeba dojrzeć żeby to zrozumieć....
                • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 15.12.05, 22:06
                  Zapraszasz na warszawską Starówkę .?? Uważasz , że ładniejsza..??? Aż mnie
                  ciekawość zżera , co w niej ładniejszego .....
                  • Gość: bigcitymen Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 22:15
                    ogólnie jest ładniejsza, większa i fajniejsza. Dużo na niej znanych ludzi
                    • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 16.12.05, 21:12
                      Tak na marginesie , Panie Burku , średniowieczną warszawską starówkę zbudowali
                      właśnie Toruńczycy :)))
                  • ka_zet Re: Biagunka nie gotyk 15.12.05, 22:24
                    Gość portalu: Iza :) napisał(a):

> Zapraszasz na warszawską Starówkę .?? Uważasz , że ładniejsza..??? Aż mnie
                    > ciekawość zżera , co w niej ładniejszego .....

No nowsza jest, nieprzechodzona. Nie takie parusetletnie rupiecie jak w Toruniu, Krakowie, Paryżu czy
                    Londynie tylko świeże powojenne budynki :>
                    • Gość: Iza :) Wawa Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 15.12.05, 22:44
                      No faktycznie , nowsza ...ale żeby nieprzechodzona ..??? Osobiście mogę sie
                      zamienić , lubię antyki ..:)) W Warszawie za to jak to Pan burek napisał ,
                      spotkasz sławnych ludzi..:)))
                    • Gość: Iza :) wawa Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 16.12.05, 01:56
                      Staram się bez lokalnego patriotyzmu ... Nie wyśmiewaj się i pamiętaj jaką cenę
                      Warszawa zapłaciła za tę "powojenną " starówkę !!
                      • mavellis niektorym nawet Londyn i Paryz sie nie podobaja. 16.12.05, 09:06
                        niektorym nawet Londyn i Paryz sie nie podobaja.
    • Gość: tomas Re: Biagunka nie gotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:17
      Jezeli starowka u nas jest do d*** to juz nie wiem w jakim miescie moze byc
      ladna, A z ciebie frajerze to taki warszawiak jak z mojej dupy trabka,
      prawdziwi warszawiacy mieli brody i w 43 poszli z dymem
      • Gość: :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:28
        Najpiekniejsza starówka jest we Wrocławiu. Nawet Kraków sie umywa. Kto był to wie. pozdrawiam Toruń :)
        • Gość: bigcitymen Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 22:40
          nigdy nie byłem w wrocławiu, pozatym warszawa wcale nie jest brzydka , ma swoje
          ładne zakątki I jast przecież stolicą a to o czymś świadczy. Toruń jest za mały
          • Gość: Iza :) Wawa Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 15.12.05, 22:49
            Za mały na co ..??? Chciałeś powiedzieć .. zbyt prowincjonalny ..??
            • Gość: bigcitymen Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 22:57
              na możliwości jakie są w warszawie, pracy, chodzenia do kina, innych rozrywek
              • Gość: ubek Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 23:02
                Skąd ty się zarwałeś, koleś?
              • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 15.12.05, 23:04
                Zastanów się co Ty w ogóle piszesz .. Toruń jest za mały na możliwości jakie
                są w Warszawie .. Gdybyś nie zauważył , Toruń to rzeczywiscie nie Warszawa ,
                ale zapewniam Cię , że w Toruniu równiez nikt już w jaskini nie mieszka . Po
                kiego grzyba żes tu przyjechał , po co ten post w ogóle ?? Żeby poszumieć ..??
                • Gość: suzin Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 23:23
                  dosyć Przestańcie, idę spac!:)
        • klee Pozdrawiamy Wrocław! 15.12.05, 23:01
          Piękne miasto! I mieszkańcy cudowni! :-)
          • Gość: bigcitymen Re: Pozdrawiamy Wrocław! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 23:04
            Sam mnie teraz besztasz
            • klee Hę? 16.12.05, 00:37

• Gość: b3ut Re: Biagunka nie gotyk IP: *.torun.mm.pl 15.12.05, 23:38
          > Najpiekniejsza starówka jest we Wrocławiu
          noooo robi wrażenie :)). Ale nasz ratusz to debeściak
      • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 15.12.05, 22:39
        Nooo .. Bez szaleństw ..:)) Niektorzy przeżyli , mam jednak jakiś
        przodków..:)))
      • Gość: bigcitymen Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 22:42
        a ty co się tak bulwersujesz, sam pochodzisz z RABINKOWA, co może nie?
    • Gość: Wel Re: Biagunka nie gotyk IP: *.petrus.com.pl 16.12.05, 08:33
      Tak to jest prawda pelno czubkow z Warszawy przyjezdza do Torunia i jeszcze
      grymasi !
      • Gość: vavavsky Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 08:37
        jutro jadę do torunia i jestem z warszawy i wcale nie jestem czubkiem, no chyba
        że góry lodowej:)
      • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 16.12.05, 08:45
        Jeden czubek Warszawy nie czyni..:))
    • mavellis Pewnie Krakow, Sandomierz tez Ci sie nie podoba? 16.12.05, 08:49
      Pewnie Krakow, Sandomierz tez Ci sie nie podoba?
      Warszawa ma piękną Starówke (1965)
      • Gość: bigcitymen nigdy tam nie byłem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 08:54
        nigdy tam nie byłem, to nie wiem ala pewnie wcale nie są takie ładne jak ta
      • Gość: Ada do Bigcitymen IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.12.05, 08:56
        Pewnie piszesz z miasta Kobylka pod W-wa, a pieniadze sie ma, a nie o nich
        mowi. Wychodze wiec z zalozenia ze nie masz nic. Bo ci co maja o tym nie mowia.
      • Gość: Iza :) Wawa Re: Pewnie Krakow, Sandomierz tez Ci sie nie podo IP: *.chello.pl 16.12.05, 09:00
        Mieszkam w Warszawie i kocham moją Starówkę , co nie znaczy , że inne mi się
        nie podobają . Tekst o czubkach jest odpowiedzią na chamski i obraźliwy post
        Bigcitymena . :)
        • Gość: Iza :) Wawa Re: Pewnie Krakow, Sandomierz tez Ci sie nie podo IP: *.chello.pl 16.12.05, 09:04
          Pytanie za pięć punktów ..:)) Gdzie Bigcitymen był , bo mam wrażenie , że
          oprócz Warszawy i Torunia - nigdzie ... Może zrzucimy się na bilet dla niego ,
          żeby miał okazję rzucić okiem na inne Starówki ..?? Jak widać kaski na necik
          starczyło , ale na benzynkę już nie ..:)))
        • Gość: bigcitymen Re: Pewnie Krakow, Sandomierz tez Ci sie nie podo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.05, 09:04
          nie wiem dlaczego się obrażacie po prostu są miejsca które mi się mogą nie
          podobać i nie muszę ich wcale widzieć
          • Gość: Iza :) Re: Pewnie Krakow, Sandomierz tez Ci sie nie podo IP: *.chello.pl 16.12.05, 09:07
            Oczywiście ... Ale oprócz treści ważna jest również forma w jakiej tę
            informację się przekazuje ... Umiejętność bezcenna , za wszystko inne zapłacisz
            kartą visa ..:))
        • Gość: Ada Re: Pewnie Krakow, Sandomierz tez Ci sie nie podo IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 16.12.05, 09:05
          Po co w ogole ta dyskusja, kazde miasto ma swoj urok. A Bigcitymen raczej nie
          wytknal nosa poza swoja miescine, a to jest zwykla prowokacja z jego strony. Na
          ktora sie jak to bywa, niektorzy zlapali, tylko po co ta agresja.
          • mavellis Proponuje nie rozmawiac ze spamerem 16.12.05, 09:06
            Proponuje nie rozmawiac ze spamerem
            • Gość: kolo Re: Proponuje nie rozmawiac ze spamerem IP: 193.26.211.* 16.12.05, 09:16
              Masz rację. Z tobą też nikt nie powinien rozmawiać!
              • Gość: Iza :) Re: Proponuje nie rozmawiac ze spamerem IP: 193.0.64.* 16.12.05, 10:49
                W obliczu powyższego , proponuję wspólnie pomilczeć .>:))
    • Gość: b-3 Re: Biagunka nie gotyk IP: 10.10.73.* 16.12.05, 15:44
      Warszawa? to jest to miasteczko z ktorego zwozili po wojnie cegly z calej
      Polski zeby zbudowac Starowke?
      hehe
      • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 16.12.05, 16:29
        Gość portalu: b-3 napisał(a):

> Warszawa? to jest to miasteczko z ktorego zwozili po wojnie cegly z calej
        > Polski zeby zbudowac Starowke?
        > hehe

Tak , to właśnie jest to miasto , taka nieduża mieścina niedaleko Modlina .
        Tak , to jest to miasto , które za postawę swoich mieszkańców zostało
        zrównane z ziemią . Tak , to jest to miasto , którego Starówka została wpisana
        na listę światowego dziedzictwa Unescko , ponieważ nikt przedtem nie założył aż
        tak ogromnej skali zniszczeń ! Z tego co wiem , Toruń nie dołożył do odbudowy
        Warszawy nawet jednej cegły , więc skąd ten sarkazm ..??
        • scotie Re: Biagunka nie gotyk 16.12.05, 18:30
          dajcie spokój...każde miasto jest inne a ten,który zaczął wątek, to zwykły
          prowokator
          • Gość: Iza ) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 16.12.05, 18:34
            Zgadza się , nie jest wart , żeby z nim rozmawiać ..
          • Gość: ja problem jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:36
            Dajcie spokój przyszywanemu warsiawiakowi!
            Problem jest inny. Już kilka osób zareagowało z wyrazami współczucia, kiedy
            powiedziałem ze jestem z Torunia. No tak, to też stolyca, tyle że Radia Maryja.
            I buzię człowiekowi zatykają, bo co tu powiedzieć. Toruńczycy są wyjatkowo
            cierpliwi tolerując takiego siejącego nienawiść gościa w granicach miasta. Kogo
            i co on właściwie teraz nienawidzi? Ciągle jeszcze Woodstock? A może Żydów?
            Chyba jednak okularników i właścicieli używanych holenderskich rowerów... Mylę
            się?
            • Gość: Iza :) Re: problem jest IP: *.chello.pl 16.12.05, 18:58
              Z uśmiechem na ustach odpowiedzieć , że Toruń ma prawie 800 lat a Radio Maryja
              na pewno tyle nie przetrwa ;) Po czym założyć pingle , wsiąść na rower i
              pojechac do żydowskiej karczmy na kolację (jeśli takowa w Toruniu jest ) :))
              • Gość: ja Re: problem jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:00
                Nie mamy, Pani Izo, żydowskiej knajpy. Ale jest to chyba jedyne rozsądne
                rozwiązanie dla rozsądnych ludzi. Troche jednak szkoda, i miasta i kraju.
                • Gość: Iza :) Re: problem jest IP: *.chello.pl 16.12.05, 19:17
                  Właśnie dorzuciłam żydowską knajpkę do wątku kulejącej turystyki.;)) Czym Ty
                  się martwisz .?? Przeżyliśmy Potop , przeżyjemy i to , nie takie nieszczęścia
                  Toruń na przestrzeni wieków spotykały...:))) Polska jest krajem ludzi w
                  podeszłym wieku , jeszcze 20 - 30 lat i bedzie po ptokach .:)Cóż to jest wobec
                  wieczności ..:)))
    • Gość: luki Re: Biagunka nie gotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:40
      Nie można porownywac warszawy i torunia. torun to jest miasto sredneij wielkosci
      gdzie rozrywek nie brakuje choc sa one w mniejszym stopniu niz w wawie.
      bigcitymenie zapewniam Cie ze teatr mamy kina mamy i tu Cie zaskocze - nawet
      uniwersytet mamy!:) a Warszawa to stolica miasto biznesu , nowoczesneijsze i
      dynamiczniejsze oraz 10 razy wieksze. Torunska starowka ma uroki ktorych
      warszawska nie ma a Warszawa ma uroki ktorych Torun moze jej tylko pozazdroscic.
      Co innego jak bysmy dokonywali porwnania np.Warszawy i Krakowa ale nie tak jak
      jest to tu robione. Uspokojmy sie - Torun jest piekny i Warszawa tez (chodz
      Starowki maja zupelnie inne) Pozdrawiam.:)
    • Gość: EX Re: Biagunka nie gotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 00:10
      W W-wie jest wcale nie tak szalowo. Toruń nie jest stolicą Polski, więc nie
      musi mieć tysięcy atrakcji, natomiast W-wa chowa sie wlaściwie przy każdej
      europejskiej stolicy. Ani w Pradze, ani w Berlinie ani w Wiedniu ani w Paryżu
      nie ma takiego brudu, natomiast jest znacznie wiecej do zobaczenia, zwiedzenia
      itp. naprawdę chcialbym być dumny z naszej stolicy, ale nie robi ona szalu!
      macie dobre drogi, tyle że za nasze podatki! ot co! zresztą warszawska starówka
      to kpina. Ale jesli ktoś jest zakochany w Warszawie to może uważać takie
      miastqa jak Kraków, Toruń czy Gdańsk za pipiduwy! jego prawo.
      • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 17.12.05, 00:56
        Odnoszę wrażenie , że mnie Ex zaatakowałeś ...Przeczytaj całe forum , czy
        chociaż jednym słowem zaatakowałam Toruń ..?? Wręcz przeciwnie , uważam , że
        jest superowski ! Nie rozmawiamy o europejskich stolicach , tylko o Warszawie i
        Toruniu , nie wiem po co ten krzyk..:)) Toruń nie jest stolicą z tego prostego
        względu , że nie mógł nią zostać ( historia się kłania ) . Nie powiedziałabym
        również , że Warszawa jest brudniejsza niż inne miasta , zresztą , może
        trudniej jest utrzymać porzadek w czteromilionowy mieście , owszem Warszawa
        liczy sobie tylko dwa miliony , ale drugie dwa - to przyjezdni , nie ma się co
        oszukiwać , coś tych ludzi do Warszawy pcha ... Warszawa nie jest równiez jedną
        wielką atrakcją , bo to raczej miasto biznesu a nie rozrywki , chociaż jak ktoś
        szuka to znajdzie. Nie ma rowniez zabytków , to fakt i chyba każdy wie
        dlaczego . Szlak wycieczek po Warszawie wiedzie od pomnika do pomnika , od
        jednej martyrologii do drugiej .. Powinieneś się cieszyć , że w Twoim mieście
        nie wisi na każdej ścianie i na każdym rogu tablica , że jest to miejsce
        uświęcone krwia Polaków i i że tu i tu rozstrzelano tyle a tyle osób . Dlaczego
        warszawska Starówka to kpina ..?? Jest jaka jest , mi się podoba . Warszawiacy
        równiez płacą podatki gdybyś miał wątpliwości . W Warszawie się pracuje , a
        żeby odpocząć jedzie się do Torunia właśnie ..:))) I nie oszukujmy się , nie po
        to żeby zwiedzać knajpy od środka ..:))
        • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 17.12.05, 01:08
          Tak na marginesie ... Drogi są fatalne , można czasem głową dziurę w suficie
          samochodu wybić .. Toruń nie musi mieć tysięcy atrakcji , jest atrakcyjny sam w
          sobie , przynajmniej Stare Miasto z przyległosciami . Toruń musi miec bazę
          noclegową , dobre żarełko i dobrą informację turystyczną .. I to wszystko :))
          Nie ma powodu , żeby skakać mi do gardła..:))
    • Gość: samolenko Re: Biagunka nie gotyk IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.12.05, 10:55
      Przechwalanie sie, iz pochodzisz z wwy swiadczy, ze nie masz nic innego do
      zaofiarowania, wspólczuje. Pomysl o treningu rozwoju osobowosci, psychiatrze
      itd. Chyba, ze pochodzisz z Bydgoszczy, wtedy nie mozna juz nic zrobic.
      • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 17.12.05, 12:10
        Możesz podkreślić mi to zdanie w którym się przechwalam , że jestem z
        Warszawy ..?? Dzięki za troskę , moja osobowość jest jak ocean , sama potrafię
        o nią zadbać w przeciwieństwie do niektórych , przynajmniej staram się nie
        obrażać ludzi . Odnoszę wrażenie , że mieszkaniec jakiegokolwiek innego miasta
        jest tu postrzegany jako wróg, w takim razie proszę zrobić forum zamknięte -
        tylko dla Toruńczyków !
        • Gość: luki Re: Biagunka nie gotyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:16
          Uspokojmy ise ! Cala afere rozpetal niejaki bigictymen a teraz wyjdzie konflikt
          Warszawa - Torun. Nie rozumiem po co!! Iza :0 nigdzie sie nie przechwalala a
          czescpo prostu jest tu przerwazliwona na punkcie Torunia wiec Izo nie przejmuj
          sie. Jak juz pisalem Warszawa to miasto zupelnie inne niz Torun cwiec nie mozna
          ic porownywac. Przy okazji dziekuje Izo za takie mile opinie o naszym miescie.
          Moze rzeczywiscie warszawska Starowka to nie Praga albo LOndyn ale nie wymagajmy
          za wiele. Warszawa liczy przeciez dopiero 500 lat (jako stolica wczesniej byla
          wsią) a poza tym zostala doszczetnie zniszcozna w II wojnie. Dla mnie Wawa
          bedize zawsze kojarzyla sie z biznesem i wielkomiejskim zyciem oraz Lazienkami a
          Torun z Kopernikiem i Ratuszem. Wg mnie ten watek powinien byc zakonczony.
          • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 17.12.05, 12:49
            Dzięki Luki .:)) Nie będzie takiego konfliktu , szkoda tylko , że zamiast sobie
            normalnie miło i przyjemnie pogawędzić o walorach Torunia , cała para idzie w
            gwizdek . Lokalny patriotyzm jest zrozumiały , ale powinien mieć jednak jakieś
            granice . Nadal uważam, że Toruń jest fajny , ludzie w nim też i póki co nie
            mam zamiaru zmieniać na ten temat zdania... A historii i Starówki można Wam
            tylko pozazdrościć ..:))) Pozdrawiam :)
          • Gość: piotr77 Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:20
            Uwielbiam te dwa miasta tu sie urudzilem,tu mieszkam i mi tu dobrze.A Warszawe
            pare razy tam bylem szanuje za historie jak tam wierzdam to se mysle co ta
            stolica przezyla a mimo wszystko sie wybila i nadal trwa i to z calkiem niezlym
            skutkiem i zycze mojej stolicy,zeby stala sie czolowa stolica w Europie dla
            wszystkich bo dla mnie taka jest i byla i za rzadna bym jej nie zamienil.
            • Gość: Kaśka Re: Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. IP: 82.146.225.* 18.12.05, 21:21
              "Uwielbiam te dwa miasta tu sie urudzilem,tu mieszkam i mi tu
              dobrze...".....hmmmmmm chcialabym wiedziec jak to jest urodzić sie w dwoch
              miastach jednoczesnie ;-)
              • Gość: Bigcitymen Re: Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 21:27
                Możesz przecież pomyśleć o swoich rodzicach, że jedno jest z torunia a drugie z
                warszawy, czy to takie trudne, żeby tak pomyśleć?
              • Gość: bigcitymen Re: Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 21:32
                stęskniliście się za mną? Sorry, ale byłem zajęty interesami. Widzę że się
                zaangarzowaliście problemem torunia.
                • Gość: Iza :) Re: Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. IP: *.chello.pl 18.12.05, 21:43
                  Za krótko Cię nie było , żeby zatęsknić :) Nikt oprócz Ciebie nie ma żadnych
                  problemów z Toruniem .:) Nie przeceniaj się , dobrze nam było bez Ciebie , idź
                  pozałatwiaj jeszcze trochę interesów :))
                  • Gość: bcm Re: Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 21:49
                    za każdym razem jak się pojawiam twojej wypowiedzi towarzyszy uśmiech:)) lubisz
                    mnie, co?
                    • Gość: Iza :) Re: Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. IP: *.chello.pl 18.12.05, 21:54
                      Jestem przyjaźnie nastawiona do ludzi i byle Bigcitymen mnie nie złamie ..
                      pewnie , że lubię , dzięki Tobie widać , że ludzie kochają swoje miasto ...
                      Gdyby nie Ty , byc moze nigdy nie mieliby okazji tego powiedzieć ..:))
                      • Gość: BIGCITYMEN kończę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.12.05, 22:28
                        Koniec. Czy wiecie kochani dlaczego wybrałem Toruń? Spędziłem w nim 4
                        najcudowniejsze lata mojego życia. Studia, pierwsze romanse, odkrywanie samego
                        siebie.. Izo trafiłaś w sedno mówiąc że ludzie mieli tu okazję nazwać po
                        imieniu zamiłowanie do własnego miasta; torunianie do Torunia i ci dzielni
                        warszawiacy do swojej Warszawy, tylko że to był mój pomysł:) ale z największymi
                        wyrazami szacunku chylę przed Tobą czoła. Wybaczcie że obrałem metodę
                        atakowania ale już taki ze mnie niepoprawny dialektyk; w jakimś sporze jedynie
                        dostrzegłem drogę rozwoju. Pięknie pisaliście o swoich miastach i tak nie
                        przestawajcie myśleć. Toruń zasługuje na to żeby być dumą swoich mieszkańców a
                        stolica, no cóż..bądż dalej zadziwiającym konglomeratem..(resztę sami sobie
                        dopiszcie:)Dziękuję wam za uwagę i zapamiętajcie na koniec jedno, Bigcitymen to
                        fikcja, za którą ukryty jestem ja.
                        • Gość: Iza :) Re: kończę IP: *.chello.pl 18.12.05, 22:40
                          Przyjemnie się gawędziło Bigcitymenie , jak widać każda metoda jest dobra o ile
                          wywołuje porządany skutek . Miło zobaczyc człowieka za tymi paskudnymi ,
                          niegramatycznymi postami ..:)))) Powodzenia.:)
                • wet3 Re: Torun moim miastem,Warszawawa moja stolica. 19.12.05, 00:27
                  Gość portalu: bigcitymen napisał(a):

> stęskniliście się za mną? Sorry, ale byłem zajęty interesami. Widzę że się
                  > zaangarzowaliście problemem torunia.

Za takimi jak ty nie teskni sie. Podobno mowisz, ze jestes z Warszawy -
                  "bigcitymen"! Zachowujesz sie jednak jak zapyzialy Antek z jakiegos zadupia,
                  ktory ma mnostwo problemow i kompleksow. Zal mi ciebie. Radze ci spojrzec
                  uczciwie w lustro i zaczac bardzo powaznie pracowac nad soba.
    • Gość: Filip Re: Biagunka nie gotyk IP: *.tvk.torun.pl 18.12.05, 21:37
      Ksywka "Bigcitymen" juz sama za siebie mowi. Chyba musisz najpierw wyleczyc
      swoje kompleksy a potem sie odzywac na forum. Ja widzialem calkiem sporo miast
      (i w Polsce i za granica) i uwazam, ze Torun jest calkiem niezly. A rozmiar jest
      bez znaczenia, bo np. Warszawa to bardziej wioska niz miasto w porownaniu
      chociazby np. z Baltimore, czy Montrealem ktore sa podobnych rozmiarow.
      • Gość: :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 18.12.05, 21:48
        Mój Drogi Filipie .... Czuję jaki mi zaczyna warkot w gardle wzbierać ...Skoro
        już musisz po kimś pojechać , to skup się na autorze postu a nie na moim
        mieście bo ono Ci nic nie zawiniło jak i inni warszawiacy , którzy na waszym
        forum zagościli .
        • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 18.12.05, 22:02
          Aż z wrażenia zapomniałam swój nick w poprzednim poście wpisać , tak mnie
          Filip .....zdenerwował ! :)) Faktycznie , masz rację , gdzieś na trzydziestym
          kilometrze od centrum , ale jednak jeszcze w granicach miasta , jakaś kurka by
          się jeszcze znalazła ....No i jeden koń w Warszawie mieszka ..nie wiem , czy
          właściciel konia ma drabiniasty wóz na drewnianych obręczach ... Tylko z
          łapciami u nas kiepsko , bo Cepelie pozamykali ..:)))
          • Gość: Filip Re: Biagunka nie gotyk IP: *.tvk.torun.pl 18.12.05, 22:33
            Z ta wiejskoscia Warszawy to wcale nie chodzi o konia czy kure. Chodzi o tak
            banalne rzeczy jak taksowkarze ktorzy rabia ludzi w rogi na kazdym kroku,
            kretynski system komunikacyjny, szare bure dzielnice, smierdzace stragany na
            dworcu centralnym. Ze nie wspomne juz o miejscu gdzie zatrzymuja sie autbusy
            "Polski Express" gdzie smierdzi moczem na kilometr. Na lotnisku totalna
            glupawka, ten terminal co jest przypomina kiosk, a zeby tam dojechac od strony
            Torunia to trzeba sie odstac godzine w korkach (nikt nie wpadl na to zeby
            obwodnice tam zbudowac). Parking na lotnisku najglupszy jaki widzialem (a
            widzialem troche lotnisk). No i oczywiscie... jedna smetna linia metra. To jest
            wlasnie wiejskosc Warszawy i jest ona niepodwazalna. Jak na stolice 40 mln
            kraju, ktora dostaje od niepamietnych czasow specjalne (!) dotacje z budzetu
            panstwa to osmielam sie stwierdzic, ze "mozna by sie spodziewac czegos wiecej"!
            Pod tym wzgledem np. Wroclam jest znacznie bardziej "miejski". I kropka. Przykro
            mi bo tez chcialbym zeby Warszawa byla bardziej reprezentacyjna zeby nie
            wstydzic sie za kazdym razem jak przylatuje gosc z zagranicy.
            • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 18.12.05, 23:06
              Filipie , jest tyle pięknych miast w Polsce , że nie musisz korzystać z
              warszawskiego lotniska ....Do tej pory starałam się nie widzieć ciemniejszych
              stron Torunia , ale może przyszedł już czas powiedzieć , że widzisz źdźbło w
              cudzym oku , nie zauważając belki w swoim ... Może i ktoś wpadł na to , żeby
              zbudowac obwodnicę , ale warszawskie drogi nie są zbudowane za brukselskie
              pieniądze ..Lepsza jedna linia metra niż żadna , a toruński dworzec chyba
              daleko odbiega od pojęcia estetyki....Toruńskie lotnisko też raczej nie poraża
              rozmiarami ...Proponuję zacząć od siebie , a dopiero potem krytykować
              innych ...
              • wet3 Izuniu! 19.12.05, 00:41
                Czy Ciebie tez nie stac na odrobine klasy? Byl juz przed Toba "bigcitymen". Po
                co dublerke odstawiac. Chyba ze chcesz koniecznie zostac "bigcitywoman"?
                • Gość: RydzaFan Toruń ma Rydzyka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 00:45
                  Toruń ma Rydzyka !!!!!!!!!!!
                • Gość: Iza :) Re: Izuniu! IP: *.chello.pl 19.12.05, 01:51
                  Ależ się uśmiałam :))) Masz Wet milion procent racji ..:) Nie ma to jak dobry
                  dowcip i zdrowy śmiech w środku nocy :))
                  • wet3 Re: Izuniu! 19.12.05, 18:07
                    Gość portalu: Iza :) napisał(a):

> Ależ się uśmiałam :))) Masz Wet milion procent racji ..:) Nie ma to jak
                    dobry
                    > dowcip i zdrowy śmiech w środku nocy :))

Dziekuje!!! Pozdrawiam serdecznie i skladam Pani najlepsze zyczenia Swateczne i
                    Noworoczne - zdrowia i powodzenia we wszystkim!
                    • Gość: Iza :) Re: Izuniu! IP: *.chello.pl 19.12.05, 20:47
                      Dziękuję bardzo .:) Również życzę Ci Wet miłych Świąt oraz samych pogodnych i
                      słonecznych dni w przyszłym roku , a wszystkim forumowiczom - dużo optymizmu i
                      uśmiechu na codzień :))
              • Gość: Filip Re: Biagunka nie gotyk IP: *.tvk.torun.pl 20.12.05, 09:05
                Przeciez ja teraz nie bronie Torunia! Ja krytykuje Warszawe do czego mam prawo!
                Jest za co Warszawe krytykowac, oczywiscie i Torun ma swoje wady. Niestety z
                Warszawskiego lotniska MUSZE korzystac, co tez jest jedna z cech Wawy - nigdy w
                zyciu nie wypuszcza glownego krajowego lotniska za miasto... A dojazd na Okecie
                z polowy kraju jest tragiczny.
                • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 20.12.05, 09:16
                  Weź Słonko mapę Warszawy sprzed dziesięciu lat a zobaczysz jak szybko
                  przesuwają się granice miasta . Kiedyś , żeby dojechać na Okęcie trzeba było
                  podmiejską linią jechać . Przybywa ludzi , przybywa osiedli i ulic , ot , cała
                  tajemnica . Trudno budować lotnisko co parę lat . Rozumiem Twoje
                  rozdrażnienie , ale nie ma się co tak unosić .:) miłego dnia życzę .:)
                  • Gość: cubik Re: Biagunka nie gotyk IP: *.starnettelecom.pl 20.12.05, 15:20
                    Kiedy wracałem z zagranicy, na lotnisku w warszawie doszło do zniszczenia mojej
                    torby podróżnej. Do tej pory nikt mi nie zwrocił odszkodowania, ba, nawet nie
                    przeprosił. I o czym to może świadczyć.. To taka mała dygresja:)
                    • Gość: awa Re: Biagunka nie gotyk IP: *.starnettelecom.pl 20.12.05, 15:50
                      trzeba było się upomnieć! Cwaniaki zwalają odpowiedzialność za zniszczenie, na
                      linię lotniczą, którą przylatujesz.
                    • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 20.12.05, 17:58
                      A kiedy wracałam z nad morza , na dworcu w Iksinowie , pan z przechowalni
                      bagaży poszedł sobie precz i przez pół godziny go nie było i również mnie nie
                      przeprosił....Mój drogi , kultury i kompetencji człowieka nie mierzy się nazwą
                      miasta w którym ów człowiek mieszka :)
                      • Gość: bagaż Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 20:40
                        Pani Izo, nie mam zamiaru, osoby, ktora zdewastowała mi walizkę mierzyc miarą
                        nazwy WARSZAWA no bo jak, rzecz raczej niewykonalna:) prawda? To co mną mogło
                        wstrząsnąć to fakt, że przeszło to bez najmniejszego echa. Rozumie pani co mam
                        na myśli. A pozatym umówmy się co do jednego, pracownicy obsługi lotniska na
                        Okęciu, bądz gdziekolwiek indziej w polsce, nie cieszą się najlepszą opinią.
                        • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 20.12.05, 20:47
                          Ok. Możemy się tak umówić :)))
                • Gość: sam Re: Biagunka nie gotyk IP: *.starnettelecom.pl 20.12.05, 11:20
                  jakie to smutne : " niestety z warszawskiego lotniska muszę korzystać.."
                  Człowieku skoro jesteś z torunia to przecież masz bliżej do Bydgoszczy.
    • Gość: ulla25 Re: Biagunka nie gotyk IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.12.05, 08:26
      każdy kocha swoje miasto i mimo, że sam widzi wady to obcym wara od nich. A
      warszawiaków za ich pychę to chyba nie lubi nikt. Warszawa została odbudowana za
      pieniądze wszystkich polaków i zwrot "a u nas to jest a u was to brak" jest nie
      na miejscu
      • Gość: Iza :) Re: Biagunka nie gotyk IP: *.chello.pl 19.12.05, 08:42
        Gdybyś uważnie przeczytała całe forum , zauważyłabyś , że nigdzie nie padł
        zwrot "u nas" ani "u was" . Bcm trochę najątrzył , ale też się z tego gdzieś
        tam po drodze wytłumaczył .:) Zapewniam Cię Ullu , że " u nas " nie ma nic
        więcej niż " u Was " :)
    • Gość: sam Re: Biagunka nie gotyk IP: *.starnettelecom.pl 20.12.05, 11:29
      poza NATOwskimi odrzutowcami, dla których podobno modernizuje się lotnisko
      • Gość: Karol Warszawska Starówka ? IP: 83.238.147.* 20.12.05, 19:19
        A co to jest : ta cepelia koło nowozbudowanego ( pomiętam jak go otwierali -
        kończyłem wtedy podstawówkę ) Zamku Królewskiego ? Jeśli chcecie poznać
        prawdziwą Warszawę to zapraszam na tamtejszy Dworzec Wschodni PKP - okropność.
        • Gość: Iza :) Re: Warszawska Starówka ? IP: *.chello.pl 20.12.05, 19:52
          Dworzec Wschodni to nie prawdziwa Warszawa , wystarczy spojrzeć na mapę .
          Pisałam gdzieś wyżej , że KAŻDE miasto ma swoją ciemną stronę . Na Placu
          Zamkowym organizowane są imprezy i koncerty , nie ma tam nic co choćby w
          najmniejszym stopniu kojarzyło mi się z Cepelią .:) W tej chwili mamy tam
          miniwykopaliska . Ćwierć wieku ...no , no ...:))
          • Gość: warszawsky Re: Warszawska Starówka ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 20:18
            Ciekaw jestem co by na to wszystko Bigcitymen powiedział?:)
            • Gość: Iza :) Re: Warszawska Starówka ? IP: *.chello.pl 20.12.05, 20:30
              Przypuszczam , że turlałby się ze śmiechu .:)) I może się turla ...:)))
              • Gość: warszawsky Re: Warszawska Starówka ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 20:42
                dlaczego miałby się turlać ze śmiechu:)?
                • Gość: Iza :) Re: Warszawska Starówka ? IP: *.chello.pl 20.12.05, 21:02
                  Ponieważ , zapewne zupełnie niezamierzenie udało mu się rozwinąć to forum do
                  całkiem sporych rozmiarów :) Widać jak grają w ludziach emocje .:) Grunt , to
                  nie dać się sprowokować .:)))
                  • Gość: bigcitymen Re: Warszawska Starówka ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 21:44
                    To prawda, taka drobnostka a tak satysfakcjonuje:)
                    • Gość: Iza :) Re: Warszawska Starówka ? IP: *.chello.pl 20.12.05, 22:02
                      Właśnie , mała rzecz a cieszy . Zastanawiam się tylko ile jest w tych postach
                      prawdziwego przywiązania do swojego miasta , a ile chęci wytknięcia innym ich
                      niedoskonałości . No i jeszcze próbuję dopatrzeć się głębi wypowiedzi w poście
                      poniżej ... Ciekawe , co autor miał na myśli ....
                      • Gość: bcm Re: Warszawska Starówka ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 23:13
                        Może nasz gość piszący o tyfusie jest po prostu
                        obłąkany. Do jutra.
                      • Gość: mikołaj Re: Warszawska Starówka ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 23:23
                        bo wież Iza, nie ma to jak udana socjalizacja. Jak człowiek ma miejsce, które
                        uważa za swój dom to nie ma możliwości nie bycia do niego przywiązanym. Przed
                        chwilą skończyłem przystrajać choinkę i ten od tyfusa być może się z niej
                        zerwał:) Wszystkim życzę Wesołych Świąt:)
                        • Gość: Iza :) Re: Warszawska Starówka ? IP: *.chello.pl 21.12.05, 01:31
                          Myślę , że każdy z nas , nawet największy cynik , ma takie miejsce do którego
                          zawsze bedzie wracał . Moja rodzina mieszka mieszka tu od pokoleń , tu jest
                          taki mój " kleine Heimat " . :)) Wesołych , ciepłych i radosnych :)
    • marpha Re: Biagunka nie gotyk 20.12.05, 20:08
      wypie..j!
      • Gość: neo Re: Biagunka nie gotyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 20:12
        a ty kto, mistrz riposty? znalazła się słowotwórczyni od 5 boleści.
    • Gość: rubin to pewnie tyfus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 21:53
      ....albo jakis denny malolat ktory nie ma co robic tylko glupoty wypisuje. zlać
      go!!!!!
      • Gość: Karol niestrawność ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.05, 12:16
        Na świecie są miasta piękne i brzydkie , duże i małe , ciekawe i nudne . Czy
        to , że jakiemuś pseudo warszawiakowi nasza Starówka się nie podoba oznacza że
        jest nieciekawa ? Toruń ma wspaniałą historię , bogate tradycje i jest miastem
        magicznym i byle kto tego nie zmieni .Chłystkowi z biegunką proponuję wizytę u
        gastrologa .
        • Gość: Iza :) Re: niestrawność ? IP: *.chello.pl 22.12.05, 00:45
          Czytasz wybiórczo ..:) Nie ma na tym forum osoby , której by się toruńska
          Starówka nie podobała.:)
          • Gość: Iza :) Re: niestrawność ? IP: *.chello.pl 22.12.05, 14:18
            No tak .... tłumy jak widzę walą na to forum drzwiami i oknami ... Chyba sobie
            tu pomonologuję :))
            • Gość: Karol do Izy IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.05, 17:27
              Wątek się wypalił ; chłystkowi z warśawy przeszła biegunka . Gdyby pojechał do
              Krakowa pewnie dostałby wylewu . Dla mnie Toruń i tak jest najwspanialszym
              miastem na świecie ( i nie tylko Starówka ), pełnym magicznych miejsc . A
              koleżanka z jakiego miasta ? Pozdrawiam świątecznie.
              • Gość: Iza :) Do Karola . IP: *.chello.pl 22.12.05, 18:02
                Szkoda , że się wypalił szczerze mówiąc ... Karolu , czyś Ty to całe forum
                uważnie przeczytał ...?? Przecież Bigcitymen jaja sobie robił , co zaowocowało
                całkiem interesującą dyskusją , rozruszał to forum :))Aż strach się
                przyznać ..mieszkam w Warszawie . Masz rację , Toruń jest przepieknościowy i
                mieszkają w nim mili i sympatyczni ludzie:)) Aż chciałabym powiedzieć , że
                Warszawa jest również taka , ale niestety - skłamałabym . Warszawa jest
                zlepkiem ludzi z różnych stron Polski i nigdy nie będzie jednolita kulturowo ,
                podczas gdy Toruń - tak i tego również można Wam pozazdrościć . Nie odbieraj
                źle każdego nietoruńczyka :))
                • Gość: Karol Re: Do Izy. IP: 83.238.144.* 22.12.05, 19:22
                  Ale ja jestem toruńczykiem od 15 lat, moje rodzinne miasto to Kraków . Warszawa
                  jaka jest każdy widzi ale ogólnie miasta duże i wielkie są nie dla mnie ;
                  skala Torunia jak najbardziej mi odpowiada. Często na forum Torunia można
                  przeczytać różne dziwne i nieprawdziwe rzeczy na temat Torunia - to chyba efekt
                  współstoliczenia temu województwu oraz ogólnego rozwoju miasta , uniwersytetu
                  i wielu innych rzeczy. Zapraszam do Torunia bo naprawdę warto poznać to miasto.
                  • Gość: Iza :) do Karola. IP: *.chello.pl 22.12.05, 19:46
                    Dziękuję za zaproszenie , mogę dać uroczyste słowo honoru , że przyjadę .:)
                    Warszawa jest moim miastem i będę jej bronić bo ....jest moim miastem
                    właśnie .Co oczywiście nie zmienia faktu , że dostrzegam uroki innych :)
                    Toruńskie forum jest świetne , widać jak bardzo ludzie żyją sprawami miasta i
                    należy się z tego cieszyć . Jak będę stara i brzydka to się do Torunia
                    przeprowadzę , mam nadzieję , że lubicie starsze panie .:))) Oby się tylko nie
                    rozrósł do jakiś niebotycznych rozmiarów , bo straci swój klimat !!:)))
                    • Gość: Karol Re: do Izy IP: 83.238.144.* 22.12.05, 19:56
                      Ja na starość planuję Ciechocinek - blisko , pięknie i spokojne.
                      • Gość: Iza :) Do Karola. IP: *.chello.pl 22.12.05, 20:09
                        :)) Qrde .. nigdy nie byłam , moze też czas pojechać .:)) A tak wlaściwie , to
                        kiedy ta starość się zaczyna ..?? :))) Bo zawsze mogę spróbowac zestarzeć się
                        szybciej .:))
                        • Gość: Karol Re: Do Izy. IP: 83.238.144.* 22.12.05, 21:16
                          A tak wlaściwie , to
                          > kiedy ta starość się zaczyna ..??
                          Myślę , że około 50 więc jeszcze ponad 20 lat mogę poznawać Toruń. A moje
                          zdanie na temat Warszawy nie bierz do siebie - Dworzec Wschodni , Brzeska i
                          okolice to skrajność . Ma Warszawa także ciekawe zakątki : Łazienki , Mokotów ,
                          Stary Żoliborz. Zawsze przejeżdżając przez Warszawę przypomina mi się film "
                          Dom " i słowa : pani Popiołkowa ! - wróciłaś ? - nareszcie !
                          • Gość: Iza :) Re: Do Karola. IP: *.chello.pl 22.12.05, 21:54
                            Koło pięćdziesiątki ..????!! Normalnie , aż mnie z krzesła podniosło ,
                            no !! :)) Nie powiem że mogłabym być Twoją matką bo bym musiała wtedy
                            baaaaaaaaardzo wcześnie zaczynać , ale pełnoletnia to ja już dawno jestem !! :))
                            Tak czy owak - czasu mam dużo na zwiedzanie Torunia i okolic.:))) Jasne , że
                            nie biorę tematyki Warszawy do siebie .. I tak nie mam na to żadnego wpływu ..
                            Warszawa dla tego kto się tu urodził , jest miejscem do którego zawsze się
                            wraca , bez względu na wszystko , to korzenie korzeni . Zapytasz co
                            warszawianka robi na forum toruńskim,..?? Otóż - zagubiłam się na tym olbrzymim
                            molochu - forum warszawskim , wiec znalazłam sobie takie przytulne forum
                            toruńskie , ale za to jakże pełne treści !!! :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka