Gość: Wojtekh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:20 Grabulki szczególnie że głównie skorzystają dzieciaki. Tak trzymajcie Torunianie. Sport masowy to jest to o co miasto powinno dbać. Pozdrówka z Bydzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mar-Jan Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:00 wszędzie w Polsce cos takiego nazywa się basen a u was aquapark.No ale mówią " Dobry kit połowa sukcesu " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee baseny IP: 83.238.70.* 05.01.06, 23:28 U nas też są takie "aquaparki" ale my je nazywamy po prostu baseny. Do parku wodnego im daleko, a ja już myślałem, ze w Toruniu będzie coś na wzór Sopotu. No ale zawsze coś, od czegoś trzeba zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: baseny IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 23:33 u nas też to nazywali basenem, ale dziennikarzowi coś się pomyliło, podobnie jak pomyliła mu się dzielnica. Czyli jest. Wszystko prawda, tylko to nie aquapark, a basen i nie na Podgórzu, a na Stawkach. A poza tym to nie wiem czy to prawdziwe zdjęcia czy tylko makieta;) Jak będę miała czas w niedzielę to może zrobię sobie wypad za miasto, aby sprawdzić czy się mury pną do góry;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Torunianka Re: baseny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 15:14 Oczywiście - basen na STAWKACH. Zapytam tylko czy dzielnica Torunia Stawki nie nalezy do miasta?? Bo piszesz, że sie musisz wybrać za miasto. Oczywiście, że makieta. Gdyby prace były tak zaawansowane to na co byłoy jeszcze 7 miesięcy? Zreszta w tekście jest informacja o tym, że budowlańcy przystępują do momtowania konstrukcji dachowej. Widziałam to przed godziną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: baseny IP: *.petrus.com.pl 06.01.06, 17:08 > Zapytam tylko czy dzielnica Torunia Stawki nie nalezy do miasta?? > Bo piszesz, że sie musisz wybrać za miasto. tak piszę, bo dla mnie to wyprawa prawie jak na końcu świata;) a administracyjnie, to oczywiście jest to prawie centrum, jeżeli weźmiemy pod uwagę np. Czerniewice, do których jeszcze dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: baseny IP: *.brda.net 05.01.06, 23:40 to aquapark pnie sie w gore czy miniaquapark? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: baseny IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 23:49 basen się pnie, basen. Choć baseny powinny "piąć" się w dół raczej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 23:34 dzięki, dzięki Wojtekh:) Szkoda, że do szkoły już nie chodzę i nie będę mogła skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: Aquapark pnie się w górę IP: 82.146.250.* 06.01.06, 08:27 Zapewne będziesz mogła Torunianko miła. U nas takie baseny są popołudniami do nocy otwarte i na pewno u Was będzie tak samo. Dobrze, że teraz miasta budują baseny szkołom i udostępniają mieszkańcom. Pozdrówka. Jak miło się dyskutuje gdy nikt nie wywala przyjaznych wpisów . Torunianko zapewniam , ze było ich wiele ale się nie urzymywały. A Ci nade mną są trochę złośliwi choć i trochę prawdy tam jest. Więcej uprzejmości panowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligo Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:00 Gość portalu: Wojtekh napisał(a): > Zapewne będziesz mogła Torunianko miła. U nas takie baseny są popołudniami do > nocy otwarte i na pewno u Was będzie tak samo. No niezupełnie. Ostatnio jedna z naszych szkół posiadająca basen przestała go udostepniać popołudniami, bo dyrekcja stwierdziła, że nie ma pieniędzy na utrzymanie szatniarki. Zaiste! Teraz, rezygnując z dochodów będa ich mieli na pewno jeszcze więcej :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz W Toruniu beda więc 2 aquaparki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:38 W Toruniu beda więc 2 aquaparki. Jeden wlasnie powstajacy miniaquapark, ale z pelnym wypasem na Hallera, a drugi - w Nieszawce przy Brzozowej, pełnowymiarowy, znacznie wiekszy niz Kudowa, Darłowo, podobny do Sopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: W Toruniu beda więc 2 aquaparki. IP: 82.146.250.* 06.01.06, 08:59 Bartoszku wszyscy to wiedzą :) Tu chodzi o nazwę tym ludkom. I trochę racji mają bo w wielu miastach są takie baseny. Jacuzzi i zjeżdżalnia to nie żaden fulwypas hehehehe. To norma :). No ale radość podzielam w pełni. Ważne że będą jeden w Toruniu a drugi niedaleko który finansuje lub załatwiła finansowanie zupełnie inna gmina by osiągać zyski świadcząc usługi na rzecz sąsiedniego miasta. I bardzo dobrze. Mają tam łeb na karku. Odpowiedz Link Zgłoś
staszekk1 Re: W Toruniu beda więc 2 aquaparki. 07.02.06, 10:14 Jeden to ewicdentny aqua[park, drugi - mini aquapark. I bedzie OK? Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: W Toruniu beda więc 2 aquaparki. 06.01.06, 10:05 Gość portalu: bartosz napisał(a): > W Toruniu beda więc 2 aquaparki. Jeden wlasnie powstajacy miniaquapark, ale z > pelnym wypasem na Hallera, a drugi - w Nieszawce przy Brzozowej, > pełnowymiarowy, znacznie wiekszy niz Kudowa, Darłowo, podobny do Sopotu. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Aquapark pnie się w górę IP: 193.26.211.* 06.01.06, 09:16 Panie Wojtku dawno nie widziałem Pana w TV. Co z Pana programami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: Aquapark pnie się w górę IP: 82.146.250.* 06.01.06, 11:29 jest git heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.tvk.torun.pl 06.01.06, 11:06 Co tu się kłócić o nazwę. Może jak nie wodny park i basen to pływałnia. Wg słownika PWN do wyboru: BASEN: 1) sztuczny zbiornik wodny służący do celów sportowych, rekreacyjnych lub leczniczych; pływalnia; 2) zbiornik, zwykle na wodę, do celów przemysłowych, przeciwpożarowych itp.; 3) naczynie służące do załatwiania potrzeb fizjologicznych, używane zwykle w szpitalach. I tak woda wszędzie mokra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.tvk.torun.pl 06.01.06, 11:12 Robert masz rację. PŁYWALNIA to: basen pływacki, obiekt sportowy i rekreacyjny przystosowany do pływania. Aquapark brzmi zbyt pretensjonalnie, a basen ma wiele innych nieciekawych skojarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Re: Aquapark pnie się w górę IP: 82.146.250.* 06.01.06, 11:29 heh fajnie i wesoło się zrobiło. Byle nie złośliwie hihi. A ja zawsze myślałem, że Aquapark to taki z falami, bez kafelków i z plażą itp :). Niektóre nawet mają sztuszną feste falę do surfingu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.tvk.torun.pl 06.01.06, 11:40 Słowa; Aquapark nie znalazłam w słowniku. Aqua to woda. Park to obszar zieleni, duży ogród. Połączenie tych znaczeń dla określenia pływalni jest przesadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:49 Czy basen ze zjezdzalnia to juz aquapark??? czy jednojezdniowa droga z wiaduktami to juz autostrada?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo za wisłe... IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.01.06, 12:06 fajnie fajnie ze sie pnie tylko wszyscy mieszkancy TORUNIA wiemy jak ciezko przejechac przez most... wyprawa na cały dzień!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keszyb Re: za wisłe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:04 Po uruchomieniu obwodnicy poligonowej przejazd przez most nie nastręcza trudności (poza przypadkami wypadków i awari pojazdów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keszyb Re: za wisłe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:08 ...a pływalnia pięknie "rośnie" z każdym dniem. Aktualnie montowane są wielkie belki konstrukcji dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Re: za wisłe... 07.01.06, 10:49 Gość portalu: keszyb napisał(a): > Po uruchomieniu obwodnicy poligonowej przejazd przez most nie nastręcza > trudności (poza przypadkami wypadków i awari pojazdów :-) Po uruchomieniu obwodnicy poligonowej przejazd przez most nie nastręcza trudności poza przypadkami wypadków i awari pojazdów oraz poniedziałków, piątków i godzin szczytu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaax1 jest w dobrym miejscu, tylko 1 km od Starego Miast 19.01.06, 11:39 I wlasnie juz centrum odetchneło. Atrakcja jest w dobrym miejscu, tylko 1 km od Starego Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Re: jest w dobrym miejscu, tylko 1 km od Starego 20.02.06, 10:23 Oby tylko na moscie nie bylo korkow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Czy oddanie jest w sierpniu? 16.03.06, 09:33 Czy oddanie jest w sierpniu? Odpowiedz Link Zgłoś
nautile Re: Czy oddanie jest w sierpniu? 27.03.06, 11:12 Dzieki za odpowiedz :-) Juz wiem, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
torunianin1 No to beda 3 aqua parki, liczac Nieszawke i Wodnik 04.04.06, 09:47 No to beda 3 aqua parki, liczac Nieszawke (ten bedzie na pewno) i ten na Wodniku, gdzie maja wejsc Chinczycy (tylko czy wejda?) Odpowiedz Link Zgłoś
siwy51 Przejeżdzałem obok - on jest praktycznie gotowy. 14.04.06, 09:43 Przejeżdzałem wczoraj obok - on jest praktycznie gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tor-tor Re: Stoi praktycznie gotowy. 27.04.06, 16:47 chcecie popływać w aqwa parku.Zapraszam do Ciechocinka na Warzelniczą 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvp-panorama Re: Aquapark pnie się w górę IP: *.n.pppool.de 27.05.06, 10:42 super !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś