Dodaj do ulubionych

Toruńskie szpitale dzisiaj

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:24
W ciagu ostatniego czasu kilka razy mialem okazje bywac w torunskich
szpitalach przy roznych mniej lub bardziej nieprzyjemnych okazjach. Przyznac
musze, ze jak na co chwila wybuchajace skandale, brak pieniedzy, zebranie o
umarzanie dlugow i ogolne uczucie beznadziei bylem bardzo zaskoczony obsluga.
Na plus!
Szpital na Bielanach - ISO (!), pan pojdzie tutaj, takie a takie sa panskie
prawa, prosze, dziekuje. WOW!

A Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Toruńskie szpitale dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:00
      Ja także, biorąc pod uwagę całą mizerię w służbie zdrowia, byłem mile
      zaskoczony przyjęciem mnie jako pacjenta na Bielanach. Po raz kolejny
      przekonałem się jednak, jak ważny jest tzw. czynnik ludzki (kto wymyślił tak
      obrzydliwe określenie?). Po odbyciu gehenny w postaci kolejki do lekarza
      pierwszego kontaktu w mojej przychodni, udałem się do poradni chirurgicznej na
      Bielanach. Lekarz stwierdził, że po pierwsze źle wypelniono moje skierowanie a
      po drugie z moim schorzeniem mogę poczekac do poniedziałku (był piątek).
      Poniewaz odczuwałem ból, miałem też motywację. Poszedłem na Izbę Przyjęć, a tam
      poszło juz jak po maśle. Trzy godziny poźniej byłem na stole operacyjnym.
      Trafiłem widocznie na profesjonalistów, którzy nie dość, że nie wyjechali do
      Skandynawii czy Anglii, to dawali mi od poczatku do końca, czyli do momentu
      opuszczenia szpitala, poczucie bezpieczeństwa!!! Nie wypowiadam się więc, który
      szpital w Toruniu jest lepszy a raczej w duchu pochwały świetnych specjalistów
      (moje wyrazy uznania i gratulacje!!!) Nie mam już żalu do lekarza, który mnie
      odprawił a wręcz już szukam dla niego usprawiedliwień. Natomiast dowie się ode
      mnie, ile mogła mnie kosztować jego... no właśnie, co? Nonszalancja, zmęczenie,
      rutyna, może wiara w siebie jak w Boga, bo wykonuje na codzień naprawde ważne
      zabiegi? Otrzymałem natomiast przeprosiny jego kolegów. No i tyle.
    • Gość: bartosz Chyba 4 czy 5 ma juz ISO - to swiadczy o zmianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:54
      Chyba 4 czy 5 ma juz ISO - to swiadczy o zmianie podejcia. Moze jeszcze nie
      idealne, ale kierunek wlasciwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka