balumbyd 20.01.06, 18:31 Za chwilę na tvb - podobno mają byc politycy z dwumiasta i rozmawiac o tym dlaczego wydzierają sobie instytucje i urzędy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:01 Interesuje mnie jako to druga duża instytucja opórcz SSE ma powstac w KUJ-POM i dlaczego nie chcą o tym mówic. jestem ciekaw z jakiego powodu za SSE mamy im dac apelacje a co z CSW ? . I jeszcze jedno ma byc girzyński zaczął mówic o studoiu tv w toruniu im się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:06 Toruń dostał CSW. Dla Włocławka strefa, a w Bydgoszczy Apelacja. Wytłumaczenie bardzo proste Toruń kultura, Włocławek bezrobocie, Bydgoszcz najwięcej spraw sądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:10 Oczywiście mówią o współpracy ale ma powstac u nich studio tv a zaraz potem jak sądzę lotnisko. Przecież w ten sposób tworzy sie się dwa centra władzy. Kompletna bzdura. A ci nasi posłowie wypadli blado. Tu nie ma się co usmiechac i przytakiwac ale trzeba walczyc o interesy miasta z którego się pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:09 A ja mam pytanie ale się nie zmieściłem - czemu dla torunian region to oni a bydgoskie inwestycje czy istytucje o znaczeniu regionalnym są traktowane jako bydgoskie...Zanotuję sobie tu numer telefonu... :) 0523712710 Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:13 Nie wiesz dlaczego? To Mania Wielkości! Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:15 I to kupczenie - jak wy nam pomożecie przy studiu to my wam łaskawie pozwolimy na apelacje czy SSE. Ale jakoś za CSW czy za połączenie AM+UMK nic nie dostalismy. Przynajmniej utwierdzam się w tym na kogo warto głosowac w wyborach które przyjdą szybko jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
komandos14 [...] 20.01.06, 19:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:13 Najbardziej mnie rozsmieszyło jak dopiero w czasie programu zaprosili bydgoskich polityków do tego regionalnego konwentu. Przecież widac o co tutaj chodzi i gdyby którys z redaktorów nie poruszył tego tematu nikt by tu nikogo z bydgoszczy nie zapraszał. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:23 To co zauważalne, aktualnie mamy zdecydowanie silniejszych polityków mogacych coś zdziałać. Alicja G i tamte czasy to tylko wspomnienie!Podejrzewam, że zarówno bój o apelację jak i SSE politycy toruńscy przegrają! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:25 Wcale mi nie zależy żeby przegrali bój o SSE - wisi mi to co będzie w Toruniu - musi być w Bydgoszczy a jeżeli podstrefa będzie w Toruniu to nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:27 NIestety nie jestem tego taki pewien. Brakuje nam polityków ze swoistą ikrą, tą iską bożą. Uśmiechanie się i godzenie nic tutaj nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:53 Moi mili nie było w studio znaczących osób z Bydgoszczy, min. szarej eminencji Markowskiego!Zarówno Walkowiak jak i Olszewski wkraczaja do wielkiej polityki! Odpowiedz Link Zgłoś
asiwak Pani red. Marcysiak przesadziła 20.01.06, 21:02 Pani red. Marcysiak przesadziła w dzisiejszej audycji porównując wielkość miast Bydgoszczy i Torunia. Chciałbym Pani redaktor przypomnieć podstawowe wiadomości z geografii i rocznika statystycznego, że to Bydgoszcz jest miastem dwukrotnie większym pod każdym względem (ludności, powierzchni itd.). Stawianie znaku rówości między Bydgoszczą i Toruniem tak jak np. Gniewkowem a Żninem jest ogromnym nietaktem ... Odpowiedz Link Zgłoś
k.novoselic Re: Pani red. Marcysiak przesadziła 20.01.06, 21:05 asiwak napisała: > Pani red. Marcysiak przesadziła w dzisiejszej audycji porównując wielkość miast > > Bydgoszczy i Torunia. Chciałbym Pani redaktor przypomnieć podstawowe wiadomości > > z geografii i rocznika statystycznego, że to Bydgoszcz jest miastem dwukrotnie > większym pod każdym względem (ludności, powierzchni itd.). Stawianie znaku > rówości między Bydgoszczą i Toruniem tak jak np. Gniewkowem a Żninem jest > ogromnym nietaktem ... Przestraszyła się Girzyńskiego po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan996 Wyrazy uznania dla Pana Posła Girzyńskiego 24.01.06, 10:30 Wyrazy uznania dla Pana Posła Girzyńskiego za poruszenie w programie Szeroka i Gdanska kwestii studia TVB w Toruniu! Powiedzial razem z posłem Lenzem, że Torun jest blokowany od roku przez Pseudoregionalną. Myślę, ze po raz pierwszy padły takie ostre słowa na antenie TVB. Chełmno chętnie się dołączy do Torunia, bo na B-cz nie liczymy. Jan, torunczyko-chełminian Odpowiedz Link Zgłoś
babbik Re: Wyrazy uznania dla Pana Posła Girzyńskiego 24.01.06, 10:31 Girzynski byl opanowany, sensownie mowil, mial wielu zwolennikow rowniez wspor bydgoskich poslow. zwonily telefony popierajace go. Niech tylko na pewno wyegzekwuje studio TV od Pseudoregionalnej! Odpowiedz Link Zgłoś