Dodaj do ulubionych

róg gdańskiej i szerokiej

20.01.06, 18:31
Za chwilę na tvb - podobno mają byc politycy z dwumiasta i rozmawiac o tym
dlaczego wydzierają sobie instytucje i urzędy
Obserwuj wątek
    • ethanak Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 18:54
      Oglądam...
      • balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:01
        Interesuje mnie jako to druga duża instytucja opórcz SSE ma powstac w KUJ-POM i
        dlaczego nie chcą o tym mówic. jestem ciekaw z jakiego powodu za SSE mamy im
        dac apelacje a co z CSW ? . I jeszcze jedno ma byc girzyński zaczął mówic o
        studoiu tv w toruniu im się należy.
        • maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:06
          Toruń dostał CSW. Dla Włocławka strefa, a w Bydgoszczy Apelacja. Wytłumaczenie
          bardzo proste Toruń kultura, Włocławek bezrobocie, Bydgoszcz najwięcej spraw
          sądowych.
          • balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:10
            Oczywiście mówią o współpracy ale ma powstac u nich studio tv a zaraz potem jak
            sądzę lotnisko. Przecież w ten sposób tworzy sie się dwa centra władzy.
            Kompletna bzdura. A ci nasi posłowie wypadli blado. Tu nie ma się co usmiechac
            i przytakiwac ale trzeba walczyc o interesy miasta z którego się pochodzi.
        • ethanak Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:09
          A ja mam pytanie ale się nie zmieściłem - czemu dla torunian region to oni a
          bydgoskie inwestycje czy istytucje o znaczeniu regionalnym są traktowane jako
          bydgoskie...Zanotuję sobie tu numer telefonu... :) 0523712710
          • maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:13
            Nie wiesz dlaczego? To Mania Wielkości!
            • balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:15
              I to kupczenie - jak wy nam pomożecie przy studiu to my wam łaskawie pozwolimy
              na apelacje czy SSE. Ale jakoś za CSW czy za połączenie AM+UMK nic nie
              dostalismy. Przynajmniej utwierdzam się w tym na kogo warto głosowac w wyborach
              które przyjdą szybko jak sądzę.
              • komandos14 [...] 20.01.06, 19:18
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:13
            Najbardziej mnie rozsmieszyło jak dopiero w czasie programu zaprosili
            bydgoskich polityków do tego regionalnego konwentu. Przecież widac o co tutaj
            chodzi i gdyby którys z redaktorów nie poruszył tego tematu nikt by tu nikogo z
            bydgoszczy nie zapraszał.
            • maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:23
              To co zauważalne, aktualnie mamy zdecydowanie silniejszych polityków mogacych
              coś zdziałać. Alicja G i tamte czasy to tylko wspomnienie!Podejrzewam, że
              zarówno bój o apelację jak i SSE politycy toruńscy przegrają!
              • ethanak Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:25
                Wcale mi nie zależy żeby przegrali bój o SSE - wisi mi to co będzie w Toruniu -
                musi być w Bydgoszczy a jeżeli podstrefa będzie w Toruniu to nie ma sprawy.
              • balumbyd Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:27
                NIestety nie jestem tego taki pewien. Brakuje nam polityków ze swoistą ikrą, tą
                iską bożą. Uśmiechanie się i godzenie nic tutaj nie da.
                • maciej_bydgoszcz Re: róg gdańskiej i szerokiej 20.01.06, 19:53
                  Moi mili nie było w studio znaczących osób z Bydgoszczy, min. szarej eminencji
                  Markowskiego!Zarówno Walkowiak jak i Olszewski wkraczaja do wielkiej polityki!
            • asiwak Pani red. Marcysiak przesadziła 20.01.06, 21:02
              Pani red. Marcysiak przesadziła w dzisiejszej audycji porównując wielkość miast
              Bydgoszczy i Torunia. Chciałbym Pani redaktor przypomnieć podstawowe wiadomości
              z geografii i rocznika statystycznego, że to Bydgoszcz jest miastem dwukrotnie
              większym pod każdym względem (ludności, powierzchni itd.). Stawianie znaku
              rówości między Bydgoszczą i Toruniem tak jak np. Gniewkowem a Żninem jest
              ogromnym nietaktem ...
              • k.novoselic Re: Pani red. Marcysiak przesadziła 20.01.06, 21:05
                asiwak napisała:

> Pani red. Marcysiak przesadziła w dzisiejszej audycji porównując wielkość
                miast
                >
                > Bydgoszczy i Torunia. Chciałbym Pani redaktor przypomnieć podstawowe
                > z geografii i rocznika statystycznego, że to Bydgoszcz jest miastem
                dwukrotnie
                > większym pod każdym względem (ludności, powierzchni itd.). Stawianie znaku
                > rówości między Bydgoszczą i Toruniem tak jak np. Gniewkowem a Żninem jest
                > ogromnym nietaktem ...

Przestraszyła się Girzyńskiego po prostu.
    • jan996 Wyrazy uznania dla Pana Posła Girzyńskiego 24.01.06, 10:30
      Wyrazy uznania dla Pana Posła Girzyńskiego za poruszenie w programie Szeroka i
      Gdanska kwestii studia TVB w Toruniu! Powiedzial razem z posłem Lenzem, że
      Torun jest blokowany od roku przez Pseudoregionalną. Myślę, ze po raz pierwszy
      padły takie ostre słowa na antenie TVB.
      Chełmno chętnie się dołączy do Torunia, bo na B-cz nie liczymy.

Jan, torunczyko-chełminian
      • babbik Re: Wyrazy uznania dla Pana Posła Girzyńskiego 24.01.06, 10:31
        Girzynski byl opanowany, sensownie mowil, mial wielu zwolennikow rowniez wspor
        bydgoskich poslow. zwonily telefony popierajace go. Niech tylko na pewno
        wyegzekwuje studio TV od Pseudoregionalnej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka