Dodaj do ulubionych

Lotnisko na terenie bydgoszczy

07.03.06, 10:04
powinno nosic inna nazwe.
"Port Lotniczy Torun-Bydgoszcz"
"Port Lotniczy Kujaw i Pomorza"

Nie moze byc tak, ze regionalne lotnisko nazywane jest tak jak obecnie.
Skoro wojewoda wydal opinie, iz lotnisko w Toruniu jest niepotrzebne, nalezy
zmienic status lotniska polozonego na terenie bydgoszczy.

Lotnisko w Toruniu ma zdecydowanie wieksze uzasadnienie.
To do naszego miasta przyjezdzaja przedstawiciele naszego rzadu i setki
tysiecy turystow rocznie!
Torun nazywany jest Krakowem polnocy. Mamy jednak przewage, iz to wlasnie u
nas miesci sie rozglosnia RM i TV Trwam, co sprawia, iz nazwa Torun jest
slyszalna w kazdym zakatku codziennie.

Jezeli wybudowanie drugiego lotniska jest niemozliwe, status i nazwa obecnego
bydgoskiego, musi ulec zmianie.
Obserwuj wątek
    • balumbyd Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 10:06
      To sobie wybuduyjcie za swoje środki to lotnisko nie wyciągając środków
      przeznaczonych na bydgoskie cargo czy innych od samorządu wojewódzkiego.
      • babbik Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 10:08
        do balum = jątrzącego leszka:
        Skoro samorzad finansowal PL B-cz, czemu Torunia nie moze?
        • ka_zet Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 10:15
          babbik napisał:

> Skoro samorzad finansowal PL B-cz, czemu Torunia nie moze?

A finansował?
        • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 10:18
          Samorząd finansował PLB kupując część udziałów w porcie.
          Ma jakiś minimalny procent udziałów. Głównymi udziałowcami są:
          Przedsiębiorstwo Porty Lotnicze
          UM Bydgoszcz
          • yaraz82 UMK Bydgoszcz-Toruń 07.03.06, 10:58
            Najpierw zacznijmy od spraw oczywistych UNIWERSYTET MIKOŁAJA KOPERNIKA powinien
            nazywac sie UMK Bydgoszcz-Torun. Przeciez to w Bydgoszczy miesci się Collegium
            Medicum.
            • darek445 OK, jak polaczymy UKW z UMK - czemu nie? 07.03.06, 10:59
              OK, jak polaczymy UKW z UMK - czemu nie?
              • maciej_bydgoszcz Re: OK, jak polaczymy UKW z UMK - czemu nie? 07.03.06, 23:02
                Wtedy nazwiemy Uniwerek Kazia i Mikołajka w BYDTOR.
        • ethanak Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 11.03.06, 14:22
          Finansował w nikłym procencie.W dodatku blokuje rozwój bydgoskiego Portu
          Lotniczego wstrzymując budowę cargo.Zmiana nazwy jest idiotyczna - bo co ma
          Toruń do bydgoskiego lotniska?Oprócz oczywiście idiotycznych ambicyjek...
          • a_weirdo Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 11.03.06, 14:32
            > Zmiana nazwy jest idiotyczna - bo co ma Toruń do bydgoskiego lotniska?

Tu chyba chodzi o drugie lotnisko dla Bydgoszczy. Analogicznie, jak Kraków - Balice czy Szczecin -
            Goleniów, miałoby być Bydgoszcz - Toruń, czyli lotnisko dla miasta Bydgoszcz, w miasteczku Toruń.

Nie rozumiem, skąd ta potrzeba się bierze, ale jak chcą to może być. Lotnisko szybowcowe Bydgoszcz -
            Toruń.
            • a_weirdo Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 11.03.06, 14:41
              > Lotnisko szybowcowe Bydgoszcz - Toruń.

Chociaż pan doktor wolałby motolotnie na tym lotnisku, nieprawdaż? ;-)
    • darek445 Taka nazwa byłaby gestem Bczy na rzecz partnera 07.03.06, 10:56
      Taka nazwa byłaby gestem na rzecz równorzednego partnera -Torunia.
      • darek445 Re: Taka nazwa byłaby gestem Bczy na rzecz partne 07.03.06, 11:00
        A moze poprzyjcie tez bydgoszczanie pomysl wspolnej nazwy lotniska?
        • grypzu Re: Taka nazwa byłaby gestem Bczy na rzecz partne 07.03.06, 11:14
          > A moze poprzyjcie tez bydgoszczanie pomysl wspolnej nazwy lotniska?

Jak dla mnie - żaden problem. "Port Lotniczy Bydgoszcz-Toruń" + dobra droga z
          lotniska do Torunia.
      • ka_zet Ile można wykonywać jednostronnych gestów? 07.03.06, 11:04
        Pod względem nazewnictwa, zwłaszcza.
        "Szynobus zakupiono ze środków Urzędu Marszałkowskiego w Toruniu"
      • kpt_nikt Re: Taka nazwa byłaby gestem Bczy na rzecz partne 07.03.06, 11:04
        Ale w kwestii lotniska Toruń nie jest dla Bydgoszczy równorzędnym partnerem. Nie jest żadnym partnerem.
      • kpt_nikt Re: Taka nazwa byłaby gestem Bczy na rzecz partne 07.03.06, 11:15
        Toruń nigdy nie był partnerem Bydgoszczy przy tworzeniu PLB. Port Lotniczy jest dziełem Bydgoszczy i nic tego nie zmieni.

"Działania zmierzające do reaktywowania cywilnego portu lotniczego w Bydgoszczy podjęto w 1992 roku w efekcie dokonujących się w kraju przemian gospodarczych.

W celu uruchomienia lotniska powołano wówczas Bydgoską Korporację Lotniczą Sp. z o.o., która funkcjonowała do czerwca 1995 roku, po czym przekształcona została w spółkę akcyjną pod nazwą Port Lotniczy Bydgoszcz SA. Spółka ta zarządza lotniskiem do dzisiaj, doprowadziła ona do przekształcenia portu regionalnego w Bydgoszczy w międzynarodowy port lotniczy."
        www.plb.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=22
        Wobec powyższego sugestie dotyczące zmiany nazwy na
        "Port Lotniczy Torun-Bydgoszcz" (jeszcze Toruń na pierwszym miejscu :-) )
        "Port Lotniczy Kujaw i Pomorza"
        uważam za bezzasadne i pozbawione logiki
      • maciej_bydgoszcz Re: Taka nazwa byłaby gestem Bczy na rzecz partne 07.03.06, 23:03
        Równorzędny partner, nie rozśmieszaj mnie!
    • ursua Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 11:15
      jątrzysz. lotnisko jest w Bydgoszczy wiec jest bydgoskie uniwerek jest w Toruniu i jest torunski i o co sie klocic i spierac? czy nazwanie lotniska torunsko-bydgoskim w jakikolwiek sposob poprawi sytuacje w miescie czy tylko twoje samopoczucie? spadnie nagle w Toruniu bezrobocie? bedzie wiecej tanich mieszkan? bedzie mniej dziur w ulicach? bedzie wiecej turystow? dla ulatwienia moze podam od razu odpowiedz na pytania od drugiego do konca: NIE! po co wiec wku*wiac sasiadow? przecietnego torunianina i tak gilaja wasze mocarstwowe ambicje a reszte wojewodztwa smiesza
      • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 11:18
        ursua napisał:
        > przecietnego torunianina i tak gilaja wasze mocarstwowe ambicje a reszte wojewodztwa smiesza.

Sam Twój post i ton w jakim został napisany temu przeczą.
        • ursua Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 11:27
          mnie to po prostu powoli zaczyna denerwowac. jakimis glupimi pomyslami podsycacie ten spor torunsko-bydgoski
          i uwazjacie bo nazwa UMK torunsko-bydgoski bedzie wygladala strasznie glupio
    • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 11:22
      Dlaczego nikt nie chce mi odpowiedzieć na pytanie ilu (w założeniach) pasażerów (turystów) obsłuży planowane lotnisko w Toruniu?
      • ursua Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 11:28
        a ilu "torunskich" pasazerow obsluzy lotnisko w Warszawie? moze ono powinno byc torunsko-warszawskie?
        • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 11:48
          ursua napisał:

> a ilu "torunskich" pasazerow obsluzy lotnisko w Warszawie? moze ono powinno
          > byc torunsko-warszawskie?

A co ma piernik do wiatraka?

nie_bede_sie_logowal napisał:

> Lotnisko w Toruniu ma zdecydowanie wieksze uzasadnienie.
          > To do naszego miasta przyjezdzaja przedstawiciele naszego rzadu i setki
          tysiecy turystow rocznie!

Tego dotyczy moje pytanie.
          • ursua Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 11:53
            no to zawiazcie "spoleczny komitet do spraw slusznego nazewnictwa" i dyzurujcie na lotnisku caly rok przeprowadzajac ankiety z przyjezdnymi dokad przyjechali i bedzie odpowiedz.
            • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:01
              Nadal nie zrozumiałeś pytania.
              Toruń stara sie o rozbudowę swojego lotniska w Toruniu do rangi biznesowo turystycznego podając jako argument dużą liczbę turystów odwiedzających Toruń.
              Podawane jest że 90% klientów Portu lotniczego w Toruniu to będą właśnie turyści. Ja chcę się dowiedzieć jakie są plany, wyliczenia, prognozy ilu turystów odwiedzających Torun skorzysta z połączeń lotniczych Portu lotniczego Toruń?
              • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:12
                kpt_nikt napisał:

> Nadal nie zrozumiałeś pytania.
                > Toruń stara sie o rozbudowę swojego lotniska w Toruniu do rangi biznesowo turys
                > tycznego podając jako argument dużą liczbę turystów odwiedzających Toruń.

Też, ale nie tylko.

> Podawane jest że 90% klientów Portu lotniczego w Toruniu to będą właśnie turyśc
                > i.

Zależy co rozumiemy pod tym pojeciem.

Ja chcę się dowiedzieć jakie są plany, wyliczenia, prognozy ilu turystów odw
                > iedzających Torun skorzysta z połączeń lotniczych Portu lotniczego Toruń?

Po wprowadzeniu tanich lotów w Krakowie, liczba turystów podwoiła się, wiec gra jest warta świeczki.
                • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:19
                  > Po wprowadzeniu tanich lotów w Krakowie, liczba turystów podwoiła się, wiec
                  > gra jest warta świeczki.

Liczby mnie interesują? W Toruniu z czego ma się podwoić? Z obecnego zera pasażerów?
                  • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:24
                    kpt_nikt napisał:

> > Po wprowadzeniu tanich lotów w Krakowie, liczba turystów podwoiła się, wi
                    > ec
                    > > gra jest warta świeczki.
                    >
                    > Liczby mnie interesują? W Toruniu z czego ma się podwoić? Z obecnego zera pasaż
                    > erów?

Jest chyba trochę więcej niz 0.Ale nie w tym rzecz.Pojawią się turyści korzystający z tej formy transportu.To pewne.Ile ich będzie?To trudno ocenić.Myślę, że początkowo około 20 tys.Tak czy inaczej w Toruniu zaczniemy od wersji minimum, z możliwością dalszej rozbudowy w razie dużego zainteresowania.
                    • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:43
                      > Jest chyba trochę więcej niz 0.
                      To ile więcej niż zero pasażerów komunikacji lotniczej było czy jest w Toruniu?

> To trudno ocenić.Myślę, że początkowo około 20 tys.
                      To według Twoich wyliczeń byłoby ok 55 pasażerów dziennie.
                      Myślę że to bardzo przesadzona prognoza.
                      • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:51
                        kpt_nikt napisał:

> > Jest chyba trochę więcej niz 0.
                        > To ile więcej niż zero pasażerów komunikacji lotniczej było czy jest w Toruniu?

Prywatne samoloty ladują cały czas.Nie wiem ile ich jest 2,3,4 dziennie? Liczba nie jest oszałamiająca, ale nie jest tak, że nic nie lata.

>
                        > > To trudno ocenić.Myślę, że początkowo około 20 tys.
                        > To według Twoich wyliczeń byłoby ok 55 pasażerów dziennie.
                        > Myślę że to bardzo przesadzona prognoza.

Myślę, ze całkiem realna.Kraków odwiedzają setki tysięcy turystów.Toruń nie jest brzydszy, ale niech ich będzie nawet 10 czy 20 razy mniej, to na początek wystarczy, a liczba 20 czy więcej tysięcy pasażerów jest jak najbardziej realna.Gdy dodamy jeszcze ruch biznesowy czy czartery będzie ona jeszcze wyższa.
                        • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 13:06
                          > Prywatne samoloty ladują cały czas.Nie wiem ile ich jest 2,3,4 dziennie?
                          > Liczba nie jest oszałamiająca, ale nie jest tak, że nic nie lata

Mówisz o samolotach prywatnych przewożących pasażerów, czy o samolotach członków aeroklubu urządzających sobie podniebne spacery?.

> Myślę, ze całkiem realna.Kraków odwiedzają setki tysięcy turystów.Toruń nie jest brzydszy, ale niech ich będzie nawet 10 czy 20 razy mniej, to na początek wystarczy, a liczba 20 czy więcej tysięcy pasażerów jest jak najbardziej realna.Gdy dodamy jeszcze ruch biznesowy czy czartery będzie ona jeszcze wyższa.

Porównywanie planowanego lotniska w Toruniu i ruchu lotniczego na tymże lotnisku do lotniska w Krakowie i ruchu lotniczego który sie tam odbywa, to jak porównanie samolotu Wilga do Boeing`a
                          • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:01
                            kpt_nikt napisał:

> > Prywatne samoloty ladują cały czas.Nie wiem ile ich jest 2,3,4 dziennie?
                            > > Liczba nie jest oszałamiająca, ale nie jest tak, że nic nie lata
                            >
                            > Mówisz o samolotach prywatnych przewożących pasażerów, czy o samolotach członkó
                            > w aeroklubu urządzających sobie podniebne spacery?.

Nie piszę o samolotach aeroklubu.

>
                            > > Myślę, ze całkiem realna.Kraków odwiedzają setki tysięcy turystów.Toruń n
                            > ie jest brzydszy, ale niech ich będzie nawet 10 czy 20 razy mniej, to na począt
                            > ek wystarczy, a liczba 20 czy więcej tysięcy pasażerów jest jak najbardziej rea
                            > lna.Gdy dodamy jeszcze ruch biznesowy czy czartery będzie ona jeszcze wyższa.
                            >
                            > Porównywanie planowanego lotniska w Toruniu i ruchu lotniczego na tymże lotnisk
                            > u do lotniska w Krakowie i ruchu lotniczego który sie tam odbywa, to jak porówn
                            > anie samolotu Wilga do Boeing`a

Tak jak pisałem, niech będzie nawet 20 razy mniej pasażerów, to na początek będzie ok.
              • ursua Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:12
                a wiec chodzi Ci o prognozowany-przewidywany ruch na hipotetycznym lotnisku w Toruniu. o ja glupi zle zrozumialem :D. ciekawe, sma sie chetnie z czyms takim zapoznam, ciekawe czy ktos w ogole takie badania zrobil
                • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:23
                  Domyślam się że UM Toruń planując rozbudowę lotniska, myśląc o tej inwestycji poważnie takie badania przeprowadził. Muszą byc przecież jakieś prognozy ekonomiczne. Przecież każda inwestycja tego typu musi mieć jakieś uzasadnienie i przewidywaną zyskowność? Niestety nie mam dostępu do tych badań, prognoż, dlatego zadałem to pytanie.
    • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:05
      nie_bede_sie_logowal napisał:

> powinno nosic inna nazwe.
      > "Port Lotniczy Torun-Bydgoszcz"
      > "Port Lotniczy Kujaw i Pomorza"

Tak by było rozsądnie.

> Nie moze byc tak, ze regionalne lotnisko nazywane jest tak jak obecnie.

Prawda.

> Skoro wojewoda wydal opinie, iz lotnisko w Toruniu jest niepotrzebne

Wojewoda wyraził opinię, która niewiele znaczy.
      Na dzień dzisiejszy jednak lotnisko powinno zmienić nazwę na bardziej odpowiednią (Bydgoszcz-Toruń jest ok).

nalezy
      > zmienic status lotniska polozonego na terenie bydgoszczy.

Najlepsze, że lotnisko jest na terenie Białych Błot i nazwa B-cz jest nie uzasadniona

> Lotnisko w Toruniu ma zdecydowanie wieksze uzasadnienie.
      > To do naszego miasta przyjezdzaja przedstawiciele naszego rzadu i setki
      > tysiecy turystow rocznie!

Do tego naukowcy, osoby na zjazdy, konferencje, biznesmeni.A ile brytyjczyków by przyleciało gdyby rozbudować lotnisko.

- Torun nazywany jest Krakowem polnocy.

Niektórzy mówią nawet, że ładniejszy.

Mamy jednak przewage, iz to wlasnie u
      > nas miesci sie rozglosnia RM i TV Trwam, co sprawia, iz nazwa Torun jest
      > slyszalna w kazdym zakatku codziennie.

I jeszcze Toruń słynie z Kopernika, pierników, zabytków, knajp.

> Jezeli wybudowanie drugiego lotniska jest niemozliwe,

Uważam, że nadal jest możliwe.

status i nazwa obecnego
      > bydgoskiego, musi ulec zmianie.

A to tak.Z korzyścią dla samego lotniska.
      • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:17
        > Nie moze byc tak, ze regionalne lotnisko nazywane jest tak jak obecnie.

> Prawda.
        To nie jest lotnisko regionalne.

> Wojewoda wyraził opinię, która niewiele znaczy.
        > Na dzień dzisiejszy jednak lotnisko powinno zmienić nazwę na bardziej odpowiednią (Bydgoszcz-Toruń jest ok).
        Uzasadnij?

> Najlepsze, że lotnisko jest na terenie Białych Błot i nazwa B-cz jest
        > nieuzasadniona
        Jesteś w błędzie. Na terenie Białych Błot usytuowana jest tylko część całego lotniska

> status i nazwa obecnego bydgoskiego, musi ulec zmianie.

> A to tak.Z korzyścią dla samego lotniska.
        Zmienić status na jakie lotnisko i z jaką korzyścią?.
        • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:28
          kpt_nikt napisał:

>
          > > Najlepsze, że lotnisko jest na terenie Białych Błot i nazwa B-cz jest
          > > nieuzasadniona
          > Jesteś w błędzie. Na terenie Białych Błot usytuowana jest tylko część całego lo
          > tniska
          >

Ta najbardziej istotna.Reszta to pola.

> > status i nazwa obecnego bydgoskiego, musi ulec zmianie.
          >
          > > A to tak.Z korzyścią dla samego lotniska.
          > Zmienić status na jakie lotnisko i z jaką korzyścią?.

Korzyść dla lotniska to więcej pasażerów rzecz jasna.
          • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:32
            > Ta najbardziej istotna.Reszta to pola.
            Jaka najbardziej istotna część? Całe lotnisko jest ważne, pas startowy, pola podejścia z lampami, budynek portu, zbiorniki na paliwo, to wszystko są istotne elementy lotniska. Jedno bez drugiego nie może funkcjonować poprawnie.

> Korzyść dla lotniska to więcej pasażerów rzecz jasna.
            Hi, hi. Myślisz że zmiana nazwy powiększy liczbe pasażerów. Bardzo ciekawa teoria nie poparta żadnym argumentem.
            • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:56
              kpt_nikt napisał:

> > Korzyść dla lotniska to więcej pasażerów rzecz jasna.
              > Hi, hi. Myślisz że zmiana nazwy powiększy liczbe pasażerów. Bardzo ciekawa teor
              > ia nie poparta żadnym argumentem.

Toruń jest jednak znacznie bardziej rozpoznawalnym miastem.Potencjalny turysta dzięki temu będzie miał świadomość, ze lotnisko znajduje się blisko Torunia i z niego skorzysta chcąć odwiedzić miasto.
              • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 12:59
                Przecież turyści będą latać na toruńskie lotnisko i dotrą bezpośrednio do celu swojej podróży. :-)
              • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 13:41
                Po co zatem zmiana nazwy lotniska bydgoskiego skoro w Toruniu ma powstać lotnisko turystyczne?
                • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:07
                  kpt_nikt napisał:

> Po co zatem zmiana nazwy lotniska bydgoskiego skoro w Toruniu ma powstać lotnis
                  > ko turystyczne?

Póki nie zakończono rozbudowy, aby przyzwyczaić turystów do latania do naszego regionu możnaby do tego wykorzystać obecnie działające lotnisko .Poprzez prosty zabieg dopisania do jego nazwy miasta Torunia możnaby zwiększyć ilosć pasażerów.może dzięki temu powstalyby jakieś nowe loty? Tak czy inaczej to sama korzyść dla lotniska.Aż dziw, że do tej pory tego nie zrobiono.
                  • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:18
                    Czyli tzw. robienie sobie promocji kosztem innych. Czy naprawdę jak powstałaby nazwa Bydgosko-Toruński Port Lotniczy to drzwiami i oknami waliłyby tłumy chętnych by tu przylecieć. Czy nie wydaje ci sie że zagraniczny turysta który wybiera sie Polski celem odwiedzenia Torunia nie wie że ma możliwość połączenia lotniczego do Bydgoszczy i stąd do Torunia. Uważasz że biura podróży nie mają takiej wiedzy i nie są w stanie przedstawić takiej oferty?. Widać że Twoja wiedza jest niekompletna.
                    • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:30
                      kpt_nikt napisał:

> Czyli tzw. robienie sobie promocji kosztem innych.

No tak.Torunia "kosztem" Bydgoszczy, ale i Bydgoszczy "kosztem" Torunia.Obie strony zyskują.Turysta zmierzajacy do Torunia pewnie przy okazji zwiedzi Bydgoszcz, czy da zarobić miejscowemu taksówkarzowi, a na lotnisku zwiększy się ruch.Toruń może zyskać więcej turystów.

Czy naprawdę jak powstałaby
                      > nazwa Bydgosko-Toruński Port Lotniczy to drzwiami i oknami waliłyby tłumy chętn
                      > ych by tu przylecieć.

Myślę, ze liczba pasazerów by się zwiększyła.

Czy nie wydaje ci sie że zagraniczny turysta który wybier
                      > a sie Polski celem odwiedzenia Torunia nie wie że ma możliwość połączenia lotni
                      > czego do Bydgoszczy i stąd do Torunia.

Nie wie o tym, bo skąd.Sztuczka z nazwą uzmysłowi mu, że jest taka możliwosć.

• kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 10.03.06, 20:55
        > Najlepsze, że lotnisko jest na terenie Białych Błot i nazwa B-cz jest nie uzasadniona

Dzisiaj właśnie Gmina Białe Błota wyraziła chęć przekazania Bydgoszczy w całości terenów gminy na których leżała część lotniska. Lotnisko Bydgoszcz będzie w całości leżało na terenach Bydgoszczy.
    • muvon200 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:04
      zawsze mnie zastanawia skąd takie pomysły?
      Zbudowaliśmy AM teraz jest UMK zbudowaliśmy port lotniczy (nawiasem mówiąc
      imienia Paderewskiego) i ma byc toruński. Mostu i TV też nie budujecie tylko o
      nie walczycie i chcecie egzekwować, ja tego nie mogę zrozumieć.
      • zenon1234 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:12
        AM zyskala tylko na znaczeniu dzięki fuzji, a i bydgoszczanie mogą pochwalić sie teraz kolejną wyższą uczelnią w mieście.
        Co do lotniska tymczasowa zmiana nazwy może wyjść mu tylko na dobre.Może też wbrew pozorom rozreklamować Bydgoszcz.
        Prawda jest taka, że to właśnie bydgoszczanie najwięcej korzystają na bliskim sąsiedztwie Torunia, wbrew temu co wypisuje się na tym forum.Bez Torunia Bydgoszcz bylaby zabitą dechami większą wioską.
        • kpt_nikt Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:24
          > Bez Torunia Bydgoszcz bylaby zabitą dechami większą wioską.

Widać wyraźnie że brakuje ci już argumentów, konkretów. Zaczynasz naskakiwać, obrażać. To jedyne co ci pozostało. Dalsza dyskusja z tobą mija sie z celem bo za chwile zrobisz się wulgarny a nie zależy mi bys dostał bana od admina.
    • patajka1 Dobrze, niech będzie lotnisko Bydgoszcz-Torun 07.03.06, 14:32
      Dobrze, niech będzie lotnisko Bydgoszcz-Torun, nawet moga zarzadzac torunskim
      lotniskiem jako rezerwowym z centrala w Bydgoszczy. Podobnie UMK zarzadza z
      Torunia CM.
      • kpt_nikt Re: Dobrze, niech będzie lotnisko Bydgoszcz-Torun 07.03.06, 14:35
        patajka1 napisała:

> Dobrze, niech będzie lotnisko Bydgoszcz-Torun, nawet moga zarzadzac torunskim
        > lotniskiem jako rezerwowym z centrala w Bydgoszczy.
        Ale po co?
    • tomjab Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 14:53
      Ale ty sie chlopie musisz dowartosciowywac dla mnie lotnisko w Bydgoszczy moze
      sie nazywan nawet Miami Intrernational Airport, najwazniejsze jest zebym w
      razie potrzeby mogl sie tam szybko i sprawnie dostac!!!
    • nie_bede_sie_logowal Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 07.03.06, 21:07
      Dla tych, ktorzy nie doceniaja sily Rydzyka, link ponizej:
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3197896.html
      Torun bedzie mial znowu wiecej swoich ludzi w jednostkach samorzadowych
      wojewodztwa.
      Czy to sie komus podoba czy nie, Rydzyk robi najwiecej dla Torunia, niz
      jakcykolwiek politycy!

Mysle, ze predzej czy pozniej sprawa regionalnego lotniska zostanie podjeta
      przez ludzi Rydzyka.
      • balumbyd Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 08.03.06, 00:14
        Pytanie tylko ile PiS będzie rządził.
    • muvon200 Re: Lotnisko na terenie bydgoszczy 08.03.06, 17:49
      Skasowano znowu mój wpis coraz bardziej mnie to spienia. Napisałem tylko że ja
      się boję tego co ty czytam. Sparwa jest taka, że ilekroć ktoś wyskakuje tu z
      takimi debilnymi pomysłami tyle razy dochodzi do ich realizacji. Skąd te
      Babbiki to wszystko wiedzą. Czyżby to było to tajne stanowisko do spraw
      promocji Torunia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka