Dodaj do ulubionych

"Nowości" zniszczyły Wielka Orkiestrę w Toruniu!

27.12.02, 07:57
Czytałem dziś, że finał WOŚP w 2003 będzie składał się tylko ze zbierania
pieniędzy i koncertu jakichś garażowych kapel jak to było 10 lat temu. Po
zeszłorocznym chamskim ataku "Nowości" na organizatorów finałów, wycofali sie
wszyscy. Lubomski wyjeżdża z Torunia i wraz z nim kontakty z telewizją. teraz
będzie tylko z Bydgoszczy telewizyjna relacja na żywo będzie. Najbardziej jad
naszej super-gazety uderzy w dzieci, bo choćby na głowie stawali, to harcerze
zbiorą trzy razy mniej kiedy nie będzie imprezy na rynku. Brawo "Nowosci"!!!
Prawidzwie lokalna gazeta dbająca o intrersy lokalnej społeczności!
[sory że pisze to na forum Wyborówki, ale forum Nowosci nie ma ;)]
Obserwuj wątek
    • Gość: SDB Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: 158.75.197.* 27.12.02, 08:54
      Cholera znowu bedziemy jak ta prowincja? relacje na zywo w TV nie zawsze byly
      dla nas szczesliwe ale zawsze. zreszta sral to pies- podstawa bylby koncert
      jakiejs wiekszej gwiazdy, ktory skupilby wszystkich torunian na starowce. a tak-
      dupsko
      • Gość: gunner Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.szel-sat.com.pl 27.12.02, 14:28
        zauważyliście że w tym naszym "kulturalnym" mieście toruniu dochodzi do co raz
        większych kulturalnych niewypałów?
        nie chce się wierzyć że taka impreza jak WOŚP zamiast rozwijać się, to
        przeżywa regres. i to jeszcze w "taaaaaaaakim" mieście...
    • Gość: Paweł Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 16:37

A nie zauważyłeś że to co Lubomski odstawił w zeszłym roku to była wielka kupa ?
      • Gość: roman_ Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.elementy.pl 27.12.02, 17:14
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

>
        > A nie zauważyłeś że to co Lubomski odstawił w zeszłym roku to była wielka
        kupa
        > ?
        Tylko ze kupe mozna posprzatac na rozne sposoby:z godnoscia i higienicznie albo
        przy okazji ochlapac jeszcze nie ochlapanych:)Sprzatanie to tez sztuka.
      • humanior Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun 27.12.02, 21:38
        a nie zauważyłeś że sam jjesteś kupa?

Najpierw sam coś zrób, potem pogaadamy
        • Gość: Paweł Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 22:11

Baran jesteś humanior.Po pierwsze: nie wiesz co ja robię a czego nie robię.
          Po drugie : prawo do ocen nie jest zależne od robienia czy nie robienia
          czegokolwiek. Po trzecie : jeżeli podobała Ci się ta kupa w toruńskim
          zeszłorocznym wykonaniu to jesteś baran do kwadratu. Pa. P
          • humanior Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun 28.12.02, 19:22
            słuchaj no panie kupa, zwany też baranem. Bardzo łątwo jest formułować opinię.
            O wiele trudniej jest zrobić coś, co by inni mogli ocenić.

Mimo to mów proszę jaśniej i dużymi literami. Przejdźmy do konkretów - jak to
            mówił agent, kandydat.
    • Gość: Andy Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.czerniewice.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 23:27
      To nieeeemożliwe.Przecież mieszkamy w takim pięknym, gotyckim ,zupełnie
      nieprowincjonalnym mieście.Mamy takich mąąąąąąąąąąądrych i kulturalnych
      włodarzy.I odpowiedzialnych.To nieeeeeeeeeeeemożliwe.
      • Gość: Krzych Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 17:51
        Może i rok temu była kupa, ale w tym roku nic nie będzie! "Nowości" zjebały na
        maxa i nic ich nie tłumaczy. Może mi powiecie mądrale KTO TERAZ ŚCIAGNIE
        TELEWIZJE NA TORUŃSKI FINAŁ??? "Nowości"?????????????
        A telewizja jest potzrebna, bo wtedy zbiera się więcej na dzieci!

A od Lubomskiego wara, bo to wspaniały i dobry człowiek, który dla tego maista
        zrobił az za wiele.
        • Gość: Tomek Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 22:28
          Widze, ze znow na tapecie w Wyborczej sa Nowosci. Przyznam, ze nie rozumiem
          niektorych ludzi, ktorzy pisza, ze tak nie nawidza tej gazety. I opluwaja ja.
          Mi ona nie przeszkadza i chociaz mam wyzsze wyksztalcenie, to lubie ja czytac
          (glownie dla sportu, ktory jest tam robiony super). A jesli ktos jej nie lubi,
          to niech nie czyta i nie opluwa pracy innych. A co do WOSP...
          Ciesze sie, ze nie bedzie telewizji, bo nie jest potrzebna, a gadanie o
          promocji Torunia w ten sposob uwazam za duza przesade. Dla mnie WOSP jest
          obecnie impreza komercyjna, niewiele majaca wspolnego ze spontanicznoscia,
          ktora towarzyszyla jej pierwszej edycji. Moim zdaniem WOSP zabil sam Owsiak. Po
          prostu na instytucja spowszedniala. W czasie pierwszej edycji mowilem, ze ta
          impreza mialaby sens, gdyby byla organizowana raz na kilka (chocby pięć lat). A
          tak, stala sie czyms normalnym, a dla wielu firm znakomita okazja do reklamy.
          Ze spontanicznoscia ma malo wspolnego, skoro slysze opinie, ze w niektorych
          szkolach jest obowiazek w jej uczestniczeniu.
          A dzisiaj przeczytalem w Pomorskiej, ze w zwiazku z tym, ze w Toruniu nie
          bedzie TV, to nie bedzie tez i sponsorow. Dla mnie zenada... ot, jak firmy i
          instytucje traktuja WOSP... jako czynnik reklamy, skoro nie oplaca im sie dawac
          pieniedzy, jak nie bedzie telewizji.
          Gdyby to miala byc czysto spontaniczna i charytatywna impreza, to brak TV
          niczemu by nie przeszkadzal, a kto ma dobre serce, ten da kase bez kamer
          telewizyjnych. W ogole nie znosze tej calej propagandowej otoczki WOSP... i
          zaluje, ze Owsiak zabil tak piekna idee...
          • Gość: SDB Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 12:16
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Widze, ze znow na tapecie w Wyborczej sa Nowosci. Przyznam, ze nie rozumiem
            > niektorych ludzi, ktorzy pisza, ze tak nie nawidza tej gazety. I opluwaja ja.
            > Mi ona nie przeszkadza i chociaz mam wyzsze wyksztalcenie, to lubie ja czytac
            > (glownie dla sportu, ktory jest tam robiony super). A jesli ktos jej nie
            lubi,
            > to niech nie czyta i nie opluwa pracy innych. A co do WOSP...
            > Ciesze sie, ze nie bedzie telewizji, bo nie jest potrzebna, a gadanie o
            > promocji Torunia w ten sposob uwazam za duza przesade. Dla mnie WOSP jest
            > obecnie impreza komercyjna, niewiele majaca wspolnego ze spontanicznoscia,
            > ktora towarzyszyla jej pierwszej edycji. Moim zdaniem WOSP zabil sam Owsiak.
            Po
            >
            > prostu na instytucja spowszedniala. W czasie pierwszej edycji mowilem, ze ta
            > impreza mialaby sens, gdyby byla organizowana raz na kilka (chocby pięć lat).
            A
            >
            > tak, stala sie czyms normalnym, a dla wielu firm znakomita okazja do reklamy.
            > Ze spontanicznoscia ma malo wspolnego, skoro slysze opinie, ze w niektorych
            > szkolach jest obowiazek w jej uczestniczeniu.
            > A dzisiaj przeczytalem w Pomorskiej, ze w zwiazku z tym, ze w Toruniu nie
            > bedzie TV, to nie bedzie tez i sponsorow. Dla mnie zenada... ot, jak firmy i
            > instytucje traktuja WOSP... jako czynnik reklamy, skoro nie oplaca im sie
            dawac
            >
            > pieniedzy, jak nie bedzie telewizji.
            > Gdyby to miala byc czysto spontaniczna i charytatywna impreza, to brak TV
            > niczemu by nie przeszkadzal, a kto ma dobre serce, ten da kase bez kamer
            > telewizyjnych. W ogole nie znosze tej calej propagandowej otoczki WOSP... i
            > zaluje, ze Owsiak zabil tak piekna idee...

Myslisz ze gdyby WOSP odbywala sie co 5 lat to byloby spontaniczniej? wtedy
            dopiero bylby boj o reklamy!!!
    • humanior gruba przesada 28.12.02, 19:28
      Nie przepadam za niebieską gazetą, ale to piszesz jest grubą przesadą.

Rolą każdej gazety jest krytykowanie tego co złe. Tak tez postąpił Łuczakowy
      dziennik.
      • niezlomny.prawicowiec Re: gruba przesada 29.12.02, 19:36
        9 grudnia Zarząd Regionu Wielkopolska Południowa NSZZ Solidarność złożył do
        Prokuratury Rejonowej w Kaliszu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez
        kierownictwo marketu Leader Price, które wymagało od kasjerek seksu w pozycji
        stojącej. Jak zapowiedział kpt. pilot dr inż. Jan Mosiński, przewodniczący ZR
        Wielkopolska Południowa, "S" jest gotowa na prośbę klientów oddać do ich
        dyspozycji radców prawnych zatrudnionych przez PZPN.
        • Gość: xxx Re: gruba przesada IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 20:47
          niezlomny.prawicowiec napisał:

> 9 grudnia Zarząd Regionu Wielkopolska Południowa NSZZ Solidarność złożył do
          > Prokuratury Rejonowej w Kaliszu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa
          przez
          > kierownictwo marketu Leader Price, które wymagało od kasjerek seksu w pozycji
          > stojącej. Jak zapowiedział kpt. pilot dr inż. Jan Mosiński, przewodniczący ZR
          > Wielkopolska Południowa, "S" jest gotowa na prośbę klientów oddać do ich
          > dyspozycji radców prawnych zatrudnionych przez PZPN.

Komu nie odpowiadała pozycja stojąca: kierownictwu, kasjerkom, czy klientom ?
          Z Twojego postu nie wynika również czy panowie radcowie już się zdeklarowali w
          tej kwestii..
          • Gość: Paweł Re: gruba przesada IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 00:06

Chyba wszystkim, to dość męczące i dobrze wygląda tylko w kinie. P
    • Gość: mcbutelka Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: 80.48.242.* 31.12.02, 15:55
      Prowadziłem koncert rok temu na rynku... O 22 przyszło dwóch cywili
      i mówiąc że reprezentują Policję żądają aby skończyć natychmiast koncert
      bo jest cisza nocna. Wyszedłem na scenę i powiedziałem do ludzi -
      "Słuchajcie, musimy kończyć - bo przyszła Policja i mówi że koniec"
      Na to ci "cywile" naskoczyli na mnie - "Jak Pan mógł tak powiedzieć, teraz
      będzie na nas - że to my kazaliśmy kończyć". Ja na to powiedziałem - "Proszę
      w takim razie - wyjdźcie sami na scenę i powiedzcie ludziom o co wam chodzi".
      Oni oczywiście nie chcieli wyjść. Koncert skończyliśmy - nie będę się kłócił
      z Policją - Nocna Zmiana nie zagrała... Wróciłem do domu i w TV jeszcze długo
      oglądałem relacje z innych miast - tam Policja jakoś nie skończyła imprezy.
      Potem jeszcze te opinie że wszystko było nie tak jak powinno itp itd -
      szkoda gadać...
      w tym roku będę sam oceniał - a co - nie wolno?...
      mcbutelka
      • Gość: Igła Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.chello.pl 31.12.02, 20:51
        Gość portalu: mcbutelka napisał(a):

> Prowadziłem koncert rok temu na rynku... O 22 przyszło dwóch cywili
        > i mówiąc że reprezentują Policję żądają aby skończyć natychmiast koncert
        > bo jest cisza nocna. Wyszedłem na scenę i powiedziałem do ludzi -
        > "Słuchajcie, musimy kończyć - bo przyszła Policja i mówi że koniec"
        > Na to ci "cywile" naskoczyli na mnie - "Jak Pan mógł tak powiedzieć, teraz
        > będzie na nas - że to my kazaliśmy kończyć". Ja na to powiedziałem - "Proszę
        > w takim razie - wyjdźcie sami na scenę i powiedzcie ludziom o co wam chodzi".
        > Oni oczywiście nie chcieli wyjść. Koncert skończyliśmy - nie będę się kłócił
        > z Policją - Nocna Zmiana nie zagrała... Wróciłem do domu i w TV jeszcze długo
        > oglądałem relacje z innych miast - tam Policja jakoś nie skończyła imprezy.
        > Potem jeszcze te opinie że wszystko było nie tak jak powinno itp itd -
        > szkoda gadać...
        > w tym roku będę sam oceniał - a co - nie wolno?...
        > mcbutelka

Decyduje Ojciec Dyrektor !
        Wpuść wreszcie tą prostą i banalną prawdę to swojego przyciasnego umysłu !
        Czy może to jest za trudne dla Ciebie ?!
        • Gość: krzychu Re: 'Nowości' zniszczyły Wielka Orkiestrę w Torun IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 06:41
          Kto jest odpowiedzialny za brak relacji TV z orkiestry!!
          W zeszłym roku "Nowości" jeb..ły finał na swoich łamach tak długo, az kazdy by
          się zniechęcił!! Pan Kiełpiński starał się by dzieci nie miąły respiratorów i
          innych urządzeń tak mocno, że się chyba popluł. A potem przepraszał, jak się
          redaktory z naszej "najlepszej" gazety zorientowali co zrobili. Ale juz było za
          późno. A w tym roku? Bedziemy dolepka do TV Byddd... szkoda słów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka