Dodaj do ulubionych

grześkowiak ampasadorem ...

13.06.06, 12:38
pewnie nie odkryje powszechnie znanej prawdy, że Pani senator była już
kandydatem pewnego rządu...na ambasadora w Watykanie... tajemnicą poliszynela
jest również to, że jej kandydaturę Watykan odrzucił... rząd nie dawał za
wygraną a wdodatku wykazał się brakiem taktu i dyplomacji bo
zapytał "dlaczego"? watykańska dyplomacja bardziej stylowo odpowiedziała
wprost " bo dewocja nie wystarcza do bycia ambasadorem" ... nie jest to żart
ale całkowita prawda, o której prawdopodobnie ponownie przekona się nasz msz
jeśli zgłosi jej kandydaturę...
Obserwuj wątek
    • b3ut Re: grześkowiak ampasadorem ... 13.06.06, 17:02
      bo w Watykanie rządzi "układ", ale niedługo zajmie się nim nasz szeryf
      • sto100 Re: grześkowiak ampasadorem ... 13.06.06, 17:40
        i trzeba odzyskać...
        • stefanhenryk Re: grześkowiak ampasadorem ... 13.06.06, 23:13
          Miałem nadzieję nie usłyszeć więcej o tej pani.Lepiej chyba będzie,gdy
          przepadnie w lochach Watykanu,niż miałaby ponownie zacząć mieszać w Toruniu.
          • tor-tor Re: grześkowiak ampasadorem ... 13.06.06, 23:51
            Jej działania adekwatne do nazwy miasta w którym sie urodziła.
            • muvon200 Re: grześkowiak ampasadorem ... 14.06.06, 08:09
              niestety jej działalność to ciąg nienawiści i zawiści
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=43545459
              • kanton2 Re:ciąg nienawiści i zawiści ... 14.06.06, 08:47
                jej wiernych uczniów jest codziennie prazentowany na łamach bydgoskiego forum.
                Mozna jeszcze dodac braku jakiejkolwiek obiektywizmu i kultury.
                Podobno Toruń stara sie być europejska stolicą kultury przy takich
                propagandzistach ma raczej szansę na stolicę ANTYKULTURY.
              • muvon200 Re: grześkowiak ampasadorem ... 15.06.06, 16:36
                Ponieważ wpis pod adresem który podałem został skasowany piszę od nowa choć nie
                chciałem wpisywać takich samych postów. Otóż ta pani chyba najbardziej z
                wszystkich polityków przyczyniła się do znacznego wzrostu nienawiści Torunian
                do Bydgoszczan. Przypomnijcie co wyprawiała i jak się wypowiadała (z
                zaciekłością dewotki) o nas i nowym województwie. Lepsza w tym była od posła
                Wyrowińskiego. Niestety tego typu ludzie plus gagatki z forum wzniecają
                niepotrzebną i ggłupią nienawiść swoich współobywateli do mojego miasta.
    • ing.greg Re: grześkowiak ampasadorem ... 15.06.06, 02:26
      za wysokie progi... mam nadzieję, ale rozumiem, że chciałaby dusza do raju. Aż
      tak źle na emeryturce prosto od Buzka? Nudno, czy mikro i przykro?
    • admincenzorowany28 Re: grześkowiak ampasadorem ... 15.06.06, 16:54
      Ta kandydatura to kompletne jaja !!!!!
      Czy zawiesi rentę od Buzka??
      Czy to pomysł Michała - senatora ?????
      • muvon200 Re: grześkowiak ampasadorem ... 15.06.06, 21:28
        To pomyłka chyba. Ta pani przyczyniła się walnie do nagłego wzrostu nienawiści
        mieszkańców Torunia do Bydgoszczy. Nikt tak zajadliwie i napastliwie nie
        wypowiadał się w mediach przeciw mojemu miastu. Nie życze sobie, żeby ta pani
        reprezentowała nasz kraj za granicą.
        • muvon200 Re: grześkowiak ampasadorem ... 16.06.06, 00:20
          wybaczcie powtórkę ale przez jakiś czas nie było moich wpisów w tym wątku ale
          się odnalazły ;)
    • darek445 A mnie cieszy, ze torunianka bedzie ambasadorem. 16.06.06, 08:40
      A mnie cieszy, ze torunianka bedzie ambasadorem.
      • campenile Re: A mnie cieszy, ze torunianka bedzie ambasador 16.06.06, 08:49
        Interesuje cię skąd pochodzi, a nie obchodzi cię to jakim jest człowiekiem?
        • darek445 Re: A mnie cieszy, ze torunianka bedzie ambasador 16.06.06, 08:52
          wbrew temu co pisza tu nielktorzy bydgoszczanie, jest (czy raczej byla) -
          dobrym politykiem. Walczyla z zaborczoscia Bydgoszczy stad myślę te ataki.
          • campenile Re: A mnie cieszy, ze torunianka bedzie ambasador 16.06.06, 08:55
            Szkoda, że cie nie martwi ja za twoje i moje pieniądze jeździła do Watykanu ze
            swoją bandą.

A te walki z Bydgoszczą to chyba tylko takie pod publiczkę, jakby nie patrzeć
            nic wielkiego nie zwojowała. No i te pamiętne zdanie: "Toruń powinien zostać
            stolicą woj. bo leży nad Wisła, a Bydgoszcz nad czymś tam"...
    • slavik222 Grześkowiak ambasadorem -chorym z nienawisci.. 16.06.06, 09:05
      Wiele idiotyzmow nacvzytalem sie w Naszej regionalnej.No, ale jest chora
      demokracja ,mozna bezkarnie różne bzdury pisać.Alicja grzeskowiak przez lata
      byla Marszalkiem senatu i zapewne jako prawnik byla osoba bardziej kompetentna
      nizBorowski,choc i on tez nie jest zly.Ile glupoty i zacietrzewienia
      wykazal ,,gościu" ,ktory podjal decyzje o usunieciu jaj z UMK. Normalne
      uniwersytety w przeciwienstwie do naszego prowincjonalnego,zabiegaja o
      profesorow, ktorzy pelnili tak eksponowane funkcje publiczne.Praktyka w sejmie
      i senacie daje Grzeskowiakowej najlepsza przepustke do tego aby zdobyta tam
      wiedza praktyczna(jakiej nie posiada na UMK nikt)podzielic sie ze
      studentami.Upolitycznione(UW +SLD) wladze UMK uniemozliwily jej powrot na
      Uniwersytet.
      Oczywiscie nie wiem,czy ze wzgladu na swoje cechy(ktoż z nas nie jest bez wad)
      prof.A.Grzeskowiak moglaby skutecznie pelnic funkcje ambasadora.Ale osobiscie,
      jako torunianin, bede zadowolony jesli ktorykolwiek z bylych lub obecnych
      parlamentarzystow zostalby ambasadorem Polski w Watykanie.
      Moze byc nim uczen O.T.Rydzyka-Wenderlich,M.Żenkiewicz czy Wyrowinski,no i
      Sobecka :).
      A poza tym - z szacunkiem niedouczone lub zakompleksione chamstwo do Pani
      prof.A.Grześkowiak :).
      • kanton2 Re: Grześkowiak ambasadorem -chorym z nienawisci. 16.06.06, 09:54
        biedni , niedoinformowani toruńczycy . O p. Grześkowiak nikt chyba poza wami
        nie ma i nie miał dobrego zdania . Spotykałem różnych ludzi w tym i kapłana
        polskiego z Watykanu którego najłagodniejszym określeniem tej pani to było
        słowo dewotka.Nawer jej asystenci podróżujący z nią po świecie /właściwie w
        celach turystycznych/ nie mieli o niej dobrego zdania a o UMK mówili ,żę
        naszpikowane jest esbakami. Czyżbyście nie słyszeli wypowiedzi polityków i
        monarchów europejskich kiedy ta osoba zażadała samolotu do własnej
        dyspozycji ? Monarcha hiszpński powiedział,że jego kraju na to nie stać.Naszą
        bogatą Polskę oczywiście stać było nawet na samolot wyłącznie dla tej osoby i
        jej klęcznik na pielgrzymkę. Ilu jeszcze hipokrytów odezwie się w jej obronie ?
      • b3ut Re: Grześkowiak ambasadorem -chorym z nienawisci. 16.06.06, 10:00
        slavik222 napisał:
        Ile glupoty i zacietrzewienia
        > wykazal ,,gościu" ,ktory podjal decyzje o usunieciu jaj z UMK.

Przepisy są po to by ich przestrzegać. A nie robić wyjątki dla "prawie świętych".
        • kanton2 Re:robert 2222 ileś tam ,gdzie mój wpis ? 16.06.06, 14:00
          znika bez śladu ? Z jakiego powodu ? Twojej nienawiści do Bydgoszczy ?
        • kanton2 Re: Grześkowiak ambasadorem -chorym z nienawisci. 16.06.06, 14:01
          bawisz się chłopie w znikające wpisy ? Może do piaskownicy się nadajesz a nie
          na opiekuna forum .
          • b3ut Re: Grześkowiak ambasadorem -chorym z nienawisci. 16.06.06, 14:18
            każdy tekst jaki się wysyła należy na swoim komputerze zapisać, jak zniknie z
            forum piszemy maila do abuse'a i wklejamy jego treść. W końcu może zapanuje
            jakaś wolność wypowiedzi
      • historykii Re: Grześkowiak ambasadorem -chorym z nienawisci. 16.06.06, 22:24
        slavik222 napisał:
        Kilka zdań, które sa truizmami(...), pozostawiam bez komentarza.
        Najbardziej ująłeś mnie drogi forumowiczu tym ostatnim:
        " A poza tym - z szacunkiem niedouczone lub zakompleksione chamstwo do Pani
        > prof.A.Grześkowiak" :).
        Slaviku, jest nas kilku wyrazistych, a to rokuje na przyszłość.
        Pozdrawiam , ale nastepnym razem będę oryginalniejszy(...)
        PS
        Parafrazując słowa kasztelana poznańskiego Jana Ostroroga z Sejmu 1605 r
        zawołam za Nim:
        .." Panią(...) za łeb wodzą, a czeladź milczy, ja bym takiego zioma(...z
        Torunia)nie trzymał..."
    • falszywyadminkoszerny Re: grześkowiak ampasadorem ... 16.06.06, 16:55
      a my słyszeliśmy o Strześniewskim lub o Wojtczaku ...................
      • b3ut Re: grześkowiak ampasadorem ... 16.06.06, 23:08
        "o Wojtczaku ..."

Kochamy go jak Irlandię...
    • muvon200 Re: grześkowiak ampasadorem ... 16.06.06, 23:10
      4 raz wpisuję to samoi może do rana wytrwa. Wszyscy pamiętamy nienawiść pani
      senator do Bydgoszczy. A przeciez nie ma być ambasadorem Torunia a Polski,
      dlatego jestem przeciwny. Ta pani pod płaszczykiem wiary ukrywa nienawiść i
      była przyczyną nagłego wzrostu nienawiści wielu Torunian do mojego miasta
      • historykii Re: grześkowiak ampasadorem ... 17.06.06, 06:40
        muvon200 napisał:

> 4 raz wpisuję to samoi może do rana wytrwa. Wszyscy pamiętamy nienawiść pani
        > senator do Bydgoszczy. A przeciez nie ma być ambasadorem Torunia a Polski,
        > dlatego jestem przeciwny. Ta pani pod płaszczykiem wiary ukrywa nienawiść i
        > była przyczyną nagłego wzrostu nienawiści wielu Torunian do mojego miasta
        Muvonie,
        wiesz ilu pijaków( nie tylko kolesi pseudo polityka AWS-u ze Sląska), gejów i
        lesbijek nie znosi Pani Marszałek?
        O Pani dwojga imion Izabeli J...ej nie wspomnę(...)
        Mnie to w niczym nie " ziębi", jestem za Jej kandydaturą(!)
        Tobie i podobnym polecam literaturę na ONECIE, autorstwa -matki-kurki;
        taki przyjął nick(!)

• muvon200 Re: grześkowiak ampasadorem ... 17.06.06, 08:13
          mam prawo żywić odrazę do działań złośliwych i . To przeciez nie była
          nieprzychylność albo dyskusja. To to co często z ust polityków toruńskich wtedy
          padało. Ironiczny ton mający udowodnić, że kulturalny i wykształcony Toruń
          góruje nad robolami z Bydgoszczy. Taki obraz naszego miasta wbił się w głowy
          wielu ludzi słuchających bardzo mądrze i przekonująco brzmiących słów pani
          senator. Dowodem tego mogą być zapłodnione tą ideologią książki (tu polecane) i
          strony "wiadomojakie" oraz szczyt juz chyba bezczelności pseudonaukowy wywód na
          stronie PTTK.
        • b3ut Re: grześkowiak ampasadorem ... 18.06.06, 13:05
          > wiesz ilu pijaków( nie tylko kolesi pseudo polityka AWS-u ze Sląska), gejów i
          > lesbijek nie znosi Pani Marszałek?

ilu?
    • admincenzorowany33 Re: grześkowiak ampasadorem ... 18.06.06, 12:39
      Jezus Maria, tylko nie to !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka