Dodaj do ulubionych

Pomnik JPII

11.07.06, 10:36
Wyszło na to że mieszkańsy Torunia nie za bardzo chcą drugiego pomnika JPII. Z datków mieszkańców zebrano ok 100 tys zł. Początkowo kasę wpłacili tylko radni. Tak wygląda robienie czegoś na siłę.
www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=243&NrSection=1&NrArticle=36701&IdTag=38
Również na siłę (mimo protestów mieszkańców) powstanie pomnik łabędzia na Bulwarze.
www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=243&NrSection=1&NrArticle=36708&IdTag=38
UM Torunia widać lubuje się w pomnikach. Może liczą że ktoś im kiedyś postawi pomnik, tylko czy będzie to pomnik dobrego organizatora czy nieudacznika?.
Obserwuj wątek
    • stary_piernik1 Teraz wylatuja normalne wpisy, a zostaje bydgoski 11.07.06, 10:37
      Teraz wylatuja normalne wpisy:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=45031431
      a zostaje bydgoski spam (niniejszy post).
      • ja_sprite_wy_pragnienie Re: Teraz wylatuja normalne wpisy, a zostaje bydg 11.07.06, 10:46
        A w jakim momencie on jest spamem?? Poddałem pod dyskusję problem budowy dwóch pomników w Toruniu. Chcesz dodać do tego swój komentarz na temat pomników??
        • b3ut Re: Teraz wylatuja normalne wpisy, a zostaje bydg 11.07.06, 11:51
          noooo jeśli torunianie to tylko piernik/nałtil/kuku/darek/janek to reszta
          naprawdę już w Irlandii siedzi...
          • gruss.aus.thorn pomniki.. 11.07.06, 12:10
            Pomnik łabędzi ma powstać za pieniądze sponsorów ( nie z naszych podatków ) tak
            samo , jak pomnik Kargula i Pawlaka przed Cinema City .Nowości już dawno są na
            dnie i nikt myślący nie kupuje tej szmatławej gazetki. Kolejny pomnik JP II to
            pomysł byłego prezydenta Wieczorka ( tego od szwedzkiego granitu na
            Szerokiej ); szkoda że nie zbuduje go za swoje - tylko wyciąga łapy po
            pieniądze potrzebne miastu na konkretne inwestycje .
            • ja_sprite_wy_pragnienie Re: pomniki.. 11.07.06, 12:40
              To nie tylko kwestia finansów na te pomniki, ale zasadności ich powstania. Po co komuś pomnik ptaka. Ptzsia grypa nie jest chyba wydarzeniem godnym upamiętniania i chwalenia sie przed światem?
              • gruss.aus.thorn Re: pomniki.. 11.07.06, 16:29
                ja_sprite_wy_pragnienie napisał:

> To nie tylko kwestia finansów na te pomniki, ale zasadności ich powstania. Po
                c
                > o komuś pomnik ptaka.
                Ostatnio widziałem w Kielcach pomnik pszczoły ( podobno jedyny w Europie ), w
                jednym z miast w Holandii jest pomnik krowy . W Toruniu bedziemy mieli pomnik
                łabędzia - w sumie łabędź jest miłym ptakiem. Naprawdę może to komuś
                przeszkadzać ?
                • cirano Re: pomniki.. 11.07.06, 19:16
                  Trzeba by mi wybuerac miedzy jeszcze jednym pomnikiem Wojtyly a sw. krowy,
                  wybralbym te druga opcje jako bardziej przyziemna
              • nangaparbat3 Re: pomniki.. 12.07.06, 08:57
                Jak to "po co komuś pomnik ptaka"? W e Wrocławiu postawili pomnik zwierząt
                rzeźnych i widziałam, jak sie tam turysci fotografują, wyglada na to, ze
                Wrocław ma atrakcję - czemu Toruń by nie miał (mieć)? Pomnik łabedzia to cos
                wyjatkowego, gratuluje Toruniowi i chetnie przyjadę obejrzeć:}}
    • intermasterkalisz A czy niejaki Rydz... 12.07.06, 02:30
      ... jest lubiany w Toruniu czy macie świadomość że to najgorsza zaraza jaka
      mogla się Wam obok ptasiej gryby przytrafić ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka