Dodaj do ulubionych

skandaliczne kursy 52

19.09.06, 08:03
Kolejny raz spóźniam się do pracy przez beztroskę toruńskiego MZK. Autobusy
linii 52 nie dość, że jadą rzadziej niż tramwaj, to na dodatek codziennie
spóźniają się! Dzisiejszy kurs około godziny 7.00 był opóźniony o 7 minut. Co
na to dyrekcja MZK?
Obserwuj wątek
    • wiechl Re: skandaliczne kursy 52 19.09.06, 09:59

czy 7 minut to rzeczywiście skandal?.. nie przesadzajmy.
      trzeba po prostu brać pod uwagę, że miasto jest rozkopane i przejazdy zabierają
      więcej czasu..
    • qba47 Re: skandaliczne kursy 52 19.09.06, 12:23
      czy osoby po 65r.życia które jezdżą na złość innych (i na ich koszt)w czasie
      najwiekszego ruchu mogły by nie jezdzić w godzinach szczytu???Te wstretne baby
      na ploty czy do koscioła moga jechać w innych godzinach,a nie jak wszyscy do
      pracy/szkoły.
    • marcelinka007 Re: skandaliczne kursy 52 19.09.06, 18:52
      7 minut spóźnienia, to może nie jest tragedia, ale.... Płacę za bilet
      miesięczny, mieszkam w mieście wojewódzkim, żyję w Unii Europejskiej, więc mam
      chyba prawo wymagać podstawowych obowiązków od MZK. Spóźnienia na tej linii
      zdarzaja się codziennie. Nie ma objazdów na trasie Merinotex - Odrodzenia, więc
      nie wiem, skąd te spóźnienia. Czy muszę wystawać na przystanku na 40 minut
      przed rozpoczęciem pracy???
      • qba47 Re: skandaliczne kursy 52 20.09.06, 14:00
        marcelinka007 napisała: " mieszkam w mieście wojewódzkim, żyję w Unii
        Europejskiej"
        to ty chyba nie byłaś nigdy poza Polską!Pewno siedzisz za biureczkiem i udajesz
        ze pracujesz-wielka paniusia sie znalazła!!W UE jak wiadomo są wydzielone
        pasy"bus"i żaden pajac/blondyna pracujaca przy kompie niewjezdza na ten
        pas,dodatkowo wszyscy "puszczaja"autobusy.A u nas wiekszość to chamy i mają
        innych gdzieś.Najgorsze są w toruniu "CTRy"i "paniusie"jedna taka jak na rapaka
        wpuszczałem busa,zwyzywała mnie od najgorszych a nastepnie zatrzymała sie przed
        przejsciem na skrzyż. z Mickiewicza żeby przepuscic pijaków przechodzili w
        niedozwolonym miejscu-została obtrąbiona i zbluzgana przez wszystkich wkoło i
        jeszcze miała pretensje!!!Takim tępym laluniom STANOWCZE NIE!!!!
        • ka_zet Re: skandaliczne kursy 52 20.09.06, 14:10
          qba47 napisał:

> W UE jak wiadomo są wydzielone
          > pasy"bus"i żaden pajac/blondyna pracujaca przy kompie niewjezdza na ten
          > pas,dodatkowo wszyscy "puszczaja"autobusy.

I co to ma wspólnego z drastycznym ograniczaniem pracy przewozowej w Toruniu?

> A u nas wiekszość to chamy i mają
          > innych gdzieś.

Oczywiście, panie kurtularny i odnoszący się z szacunkiem do kobiet i starszych.
          • izawawa Re: skandaliczne kursy 52 20.09.06, 14:16
            Qba najwyraźniej jakiś problem komunikacyjny ma ... I to nie tylko na tym
            forum..
          • sma1 Re: skandaliczne kursy 52 20.09.06, 18:38
            ka_zet napisał:

> qba47 napisał:
            >
            > > W UE jak wiadomo są wydzielone
            > > pasy"bus"i żaden pajac/blondyna pracujaca przy kompie niewjezdza na ten
            > > pas,dodatkowo wszyscy "puszczaja"autobusy.
            >
            > I co to ma wspólnego z drastycznym ograniczaniem pracy przewozowej w Toruniu?

Bez przesady, zmniejszenie po 1 brygadzie obslugi 27, 31, 22 (obecnie linie te w
            szczycie na wspólnych odcinkach, które są defacto na całej swojej długości
            kursują w takcie 7 minutowym) nie można nazwać drastycznością, z drugiej strony
            dodano wóz i przedłużono 2 krotnie 18ke, która teraz dojeżdża na Wrzosy.
            • ka_zet Re: skandaliczne kursy 52 20.09.06, 19:27
              sma1 napisał:

> Bez przesady, zmniejszenie po 1 brygadzie obslugi 27, 31, 22 (obecnie linie te
              > w
              > szczycie na wspólnych odcinkach, które są defacto na całej swojej długości
              > kursują w takcie 7 minutowym) nie można nazwać drastycznością, z drugiej strony
              > dodano wóz i przedłużono 2 krotnie 18ke, która teraz dojeżdża na Wrzosy.

Ja się odnoszę bardziej do ostatnich paru lat, niż konkretnej sytuacji...
    • sma1 Re: skandaliczne kursy 52 20.09.06, 18:35
      marcelinka007 napisała:

> Kolejny raz spóźniam się do pracy przez beztroskę toruńskiego MZK. Autobusy
      > linii 52 nie dość, że jadą rzadziej niż tramwaj, to na dodatek codziennie
      > spóźniają się! Dzisiejszy kurs około godziny 7.00 był opóźniony o 7 minut. Co
      > na to dyrekcja MZK?

Pisz do prezydenta i RM (nie żartuje), oni ustalają ilość wozów w ruchu, do ilu
      wozokm dopłacą, tyle wyjeździ MZK.
    • marcelinka007 Re: skandaliczne kursy 52 20.09.06, 19:42
      sma1, dzięki za wsparcie. Prawda, iż jestem, jak to określił niezbyt
      rozgarnięty i znerwicowany przedmówca Qba, paniusią siedzącą za biurkiem, ale
      nie jestem głupią blondyną i mam prawo wymagać od MZK przyjazdu autobusu na
      określona godzinę. A Qbie życzę, aby przed godziną 7.00 popróbował dostać się
      do przeładowanego autobusu 52. Dobranoc!
    • marcelinka007 Re: skandaliczne kursy 52 29.09.06, 13:16
      Dzisiaj kierowca linii 52 przeszedł chyba samego siebie. Zamiast podjechać na
      przystanek o 7.15, przyjechał o 7.26. No cóż, może Pani Dyrektor zajmie się
      sprawą linii 52??? W końcu jest Dyrektorem!
    • qq1110 Gdzie jeździ autobus 52???? 29.09.06, 13:32
      Gdzie jeździ autobus 52????
      • ka_zet Re: Gdzie jeździ autobus 52???? 29.09.06, 13:48
        conceptintermedia.pl.pl/mzk_rozklad/rozklad_a.php?aid=&MZKlista=true&Nr=52&Kier=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka