Dodaj do ulubionych

Basen- temat rzeka...:P

03.11.06, 16:38
Zdaje sie ze juz czas zeby cos sie w kwesti basenu w G-D ruszylo.. w Rypinie
chyba juz buduja a tak to praktycznie wszystkie porownywalne okloiczne
miejscowosci swoj juz maja...
Obserwuj wątek
    • wojt683 Re: Basen- temat rzeka...:P 03.11.06, 16:47
      Na basen trzeba się postarać o środki unijne, bo budżet marny. W Wabrzeznie
      basen wybudowali, ale budzet miasta sie zadluzyl katastrofalnie i tez jakis
      przekret tam byl. Zobaczymy po wyborach co samorządowcy w zwiazku z tym uczynią.
      Nie zapominajmy ze kasae na rewitalizacje starowki zalatwili nie tylko urzednicy
      miejscy, ale rowniez z sejmiku, m.in. Śp Z. Kwiatkowski :D
      • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 03.11.06, 17:00
        Bylem na spotkaniu wyborczym tasarza w domu kultury i mowil ze beda chcieli
        zlozyc projekt do UE kompleksu sportowego z basenem, halą i hotelem (wszystko
        za stadionem).. jak udalo mu sie ze starowka to moze da rade i teraz?? bylo by
        super..
        • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 03.11.06, 17:01
          no i zgadzam sie ze sp kwiatkowski sporo pomogl z ta kasa na starowke no i
          urzednicu UM tez spisali sie na medal niech dzialaja dalej..
          • edagr Re: Basen- temat rzeka...:P 03.11.06, 17:43
            Basen faktycznie przydałby się - 2 lata temu przyjechałem na wakacje i ciągle
            lało - ja tam problemu nie miałem - wpiąłem się do sieci i byłem w pracy :), ale
            ile żona może chodzić do solarium ?? No i kręgosłupy ludziom by się poprawiły
            • rafas84 Re: Basen- temat rzeka...:P 03.11.06, 19:05
              Też słyszałem o tym projekcie kompleksu sportowo - wypoczynkowego. Gdyby coś
              takiego powstało, to byłby konkretny sukces. Trzeba wierzyć w skuteczność
              naszych urzedników, bo UE na pewno kasy nie pozałuje.
              • wojt683 Re: Basen- temat rzeka...:P 21.07.07, 15:34
                Miasto nie będzie starało się o dofinansowanie budowy komplesku;/ Stwierdzili,
                że nie mają szans ze względu na euro 2012. Priorytetem będzie druga
                rewitalizacja i modernizacja oczyszczalni. Mam nadzieje, że chociaż to się uda
                zrobić, bo jak narazie słabo wywiązują się ze swoich obietnic. No ale poczekajmy
                jeszcze do końca kadencji. Może coś z tego wyjdzie.
                • marcin1444 Re: Basen- temat rzeka...:P 21.07.07, 21:42
                  wojt no nie żartuj!!!!!!
                  jeszcze w lutym czy w marcu oglądałem wystapinie burmistrza na kablówce i
                  zarzekał się że już wniosek o dofinansowanie został złozony!!
                  Zarzekał się też (lubię to słowo), że stanie na głowie, a kompleks zostanie
                  zbudowany- dodał oczywiście że w tej kadencji to raczej się nie uda :P
                  Gdzie się podziały aspiracje naszj władzy?
                  No przecież jest tak pięknie- burmistrz+starosta mogą przecież wszystko!!!

Oby z tą oczyszczalnia sie udało- tak na pocieszenie....
                  • arusik11 Re: Basen- temat rzeka...:P 23.07.07, 08:35
                    Wniosek złożył i co teraz go wycofał?To nawet nie poczekał aż go rozpatrzą?Mam
                    wrażenie że oni są zmęczeni i znużeni tą pracą.Pomysły się wypaliły i zostało
                    tylko podlewanie kwiatków i zamiatanie ulic a w miasteczku co raz większe
                    nudy.Rozrywek dla turystów prawie żadnych i każdy turysta szybko ucieka z
                    naszego miasteczka no bo co niby ma u nas robić?
                    • wojt683 Re: Basen- temat rzeka...:P 23.07.07, 13:23
                      W pomorskiej napisali, że rezygnują z ubiegania się o dofinansowanie centrum
                      sportowo-rekreacyjnego. Basen budować chcą, tylko jestem ciekaw kiedy i za co.

• arusik11 Re: Basen- temat rzeka...:P 24.08.07, 13:50
      Basen odpłynął z Golubia do Kowalewa Pomorskiego bo nasz nigdy nie omylny król
      sam wycofał wniosek o dofinansowanie tej inwestycji zakładając z góry że nic z
      tego nie będzie.Dzieciaki będą się nadal nudzić i będą sobie organizowali takie
      zabawy jak te które widzieliście ostatnio na tym słynnym filmiku.
    • jerryone1 Re: Basen- temat rzeka...:P 24.08.07, 14:03
      mishel...możesz mi podać definicję słowa OKLOICZNE?? bo chyba nie bardzo wiem co
      autor ma na myśli:).
      • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 28.08.07, 10:38
        Przepraszam Jerry za literówke ;] a co do wycofania projektu to wycofany zostal
        ten na budowe calego kompleksu sportowego z boiskami kortami i hotelem bo w
        wojewodztwie od razu powiedziano ze z powodu Euro2012 ten projekt nie ma szans.
        Decyzja wiec jest trafna i nie rozumiem skad te zlosliwosci.. wolal bys zeby
        miasto wydalo jeszcze kupe kasy na dokumentacje i trwonilo czas i pieniadze na
        projekt bez szans? wtedy by dopiero byla awantura. Mam nadzieje ze uda sie basen
        zbudowac tak jak to chca zrobic w Rypinie czyli razem z powiatem. Co do kowalewa
        to pierwsze slysze ze ma tam powstac basen. Kumpel z kowalewa tez byl zdziwiony
        jak sie go o to zapytalem. Zdaje sie ze mmoze maja tam jakies przymiarki ale nie
        sa one bardziej zaawansowane niz u nas. CZyli praqwie zadne ;] pozdrawiam
        • arusik11 Re: Basen- temat rzeka...:P 28.08.07, 11:34
          Przeczytałem o tym w piątkowej pomorskiej.Tytuł tego artykułu był taki jak
          napisałem iż basen odpłynie do Kowalewa,bo tam burmistrz złożył wniosek
          • wojt683 Re: Basen- temat rzeka...:P 28.08.07, 13:02
            Ten artykuł jest na stronie sejmiku:
            www.kujawsko-pomorskie.pl/images/media/20070824_1_pomorska.pdf
            Moim zdaniem, Kowalewo nie ma szans na otrzymanie dotacji, bo jest za małe. Poza
            tym mają blisko do Wąbrzeźna, czy Torunia.
            • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 28.08.07, 20:25
              aa to juz nawet zlozyli wniosek :/ no k... jak by w Kowalewie powstal basen
              szybciej niz u nas to to byla by juz parodia :/ ale Tasarz cos tam wspominal ze
              zamiast tego duzego projektu maja stworzyc osobny tylko dla basenu z
              dofinansowaniem z jakis tam funduszy.. jezeli sciemnial to po tej kadencji
              bedzie to jego ostateczny koniec politycznej kariery.. ludzie go juz nie wybiora
              bo basen w G-D musi powstac i tyle !!!! ;]
              • pawellewanda Re: Basen- temat rzeka...:P 28.08.07, 21:20
                Osobny mniejszy projekt z dofinansowaniem z innych funduszy????
                Ludzie przecież władze spiepszyły sprawe i teraz chca się wybielić!
                A nóż uda się kolejny raz wygrać wybory??
                Mieli złożony wniosek, wycofali go bo uznali, że to nie ma sensu.
                Dla mnie to ewidentna drwina z mieszkańców G-D.
                Juz sobie wyobrażam STANDARD tego mniejszego projektu:/
                • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 29.08.07, 15:06
                  mniejszy projekt w sensie ze sam basen bez przebudowy reszty OSiRu.. moze
                  rzeczywiscie z tym wielkim projektem to sie urzad porwal z motyka na slonce.
                  No ale czekamy na obiecany basen dalej.. wyborcy go z niego rozliczą..
                  • arusik11 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 07:36
                    A ja słyszałem iż wybudowanie dla Tasarza basenu to nic takiego tylko on już się
                    martwi jak go potem utrzymać bo koszty miesięczne są ogromne w utrzymaniu
                    takiego obiektu.
        • rafas84 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 11:30
          Żeby załatwić taką kasę z UE, to trzeba mieć też siłę przebicia. Przykład z
          Torunia: w ramach programu "Infrastruktura szkolnictwa wyższego" szkoła ojca
          Rydzyka dostanie 15 mln euro dotacji, podczas gdy nieporównywalnie większe UMK
          tylko 6 mln. Najwidoczniej nasze władze takiej siły przebicia nie mają i
          spasowały na starcie. Szkoda, że u nas nie ma takiego "lobbysty" jakim jest
          Rydzyk Na pewno mielibysmy juz basen, pewnie razem z kaplicą, ale zawsze:)
          • arusik11 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 13:09
            Boże broń nas od takich Rydzyków a basenu i tak byś nie miał czy to z kaplicą
            czy bez.
            • wojt683 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 13:19
              Tasarz w ostatniej swojej wypowiedzi dał do zrozumienia, że nie jest
              zwolennikiem budowy basenu. Stwierdził, że trzeba będzie przeprowadzić jakieś
              ankiety , czy coś i sprawdzić, czy ludzie chcą mieć basen, czy nie.
              • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 15:02
                ankiete? jestem pewien ze jezeli zrobilby jakas ankiete z najbardziej oczekiwana
                inwestycja w miescie ludzie wybraliby basen.. a niby jakie inwestycje inne
                planuje? obwodnica nie basen nie to co?? skwerek przy murach i nowe kwiatki?
                • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 15:17
                  o.. no prosze. I wszystko jasne
                  pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/po/20070830/INNEMIASTA06/108300517/-1/INNEMIASTA
                  swoja droga dokladanie ponad miliona rocznie to jakas paranoja wiec lepiej
                  niech to lepiej zorganizuja niz w Wabrzeznie..
                  • wojt683 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 16:11
                    Budowa basenu powinna ruszyć w 2009 roku. Już to widze...:P
                    Dokładnie tak jak Tasarz mówił w kablówce, będą starać się o pieniądze na
                    oczyszczalnie i kanalizacje (według mnie to jest najważniejsze) i na
                    rewitalizacje - pieniądze na ten cel mamy chyba zagwarantowane. W TV burmistrz
                    mówił również, że cała rewitalizacja ma kosztować 30mln. Oprócz tego wspomniał
                    też, że planują też zmodernizować ulice: Mickiewicza, Działyńskich i
                    Żeromskiego, tą ostatnią planują poszerzyć, jak się wyraził, pobudować od nowa.
                    Trzymam ich za słowo:D
                    • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 20:03
                      cala rewitalizacja ma kosztowac 30 mln??? do tej pory wszysko kosztowalo cos
                      okolo 7 mln.. to co jeszcze chca robic? jakie sa dalsze plany? za tyle kasy to
                      by mozna spokojnie wybudowac średnicówke i basen...
                      • wojt683 Re: Basen- temat rzeka...:P 30.08.07, 23:25
                        Gdy podał tą sume, myślałem że sie przesłyszałem, więc specjalnie drugi raz
                        obejrzałem ten wywiad. Ciekawe ile będzie etapów rewitalizacji, bo jeżeli tylko
                        dwa, to etap II będzie kosztował 23mln:D
                        • mishel1 Re: Basen- temat rzeka...:P 31.08.07, 10:09
                          na bank cos pomieszal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka