Dodaj do ulubionych

Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem

29.11.06, 07:44
Pan A. Michnik teraz przyznaje się do winy(...):
.."Szef "Gazety" przyznał się do porażki w sprawie lustracji, której jest
wrogiem. - Lustracja jest instrumentem budowania państwa podejrzliwości i
strachu, instrumentem haniebnym - mówił. - Czuję się winny, że nie zdołałem
do tego przekonać, ale nie czuję się winny, że nie przekonywałem"
Panie Adamie,
-teraz kiedy spustoszenie osiągnęło poziomy Najwyższych Urzędów w państwie.
Kiedy odwieczne prawo " IUS PATRONIS EGET" zostało zdeptane w III R.P własnie
prze " waszych konfekcjonowanych naprawiaczy", którzy aniw Czechach, aniw NRD-
-owie, ani na Węgrzech nie mileliby szans na sprawowanie ST WÓJTA W GMINIE "
PIERDZIWÓLKA" ( a tak na poważnie jest taka miejscowość i przepraszam jej
mieszkańców...).
Teraz to mnie Pan nie przekonasz nawet tak szlachetnymi postawami w PRL-u!
Bo to tacy jak Pan " zamordowaliści próbę postawienia cezury w 1992r przez
Rząd J. Olszewskiego.
O tym pisąłem Panu co najmniej 3 -krotnie. Mam Jego odpowiedzi-ostatnią z
podziękowaniem(...) po I-szym dniu przesłuchania przed Komisją Rywina!!!
Nie mogłem być na spotkaniu i nie żałuję!!! zapraszałem Pana adama w 1990 r
do Bydgoszczy -do Czerska- do Chojnic- do Tucholi! Niestety Pan Adam wolał "
potykać się " przezd kamerami TVP z późniejszym Prezydentem- "
kłamczuszkiem" -czytaj I szym " budowniczym stajni Augiasza"-I TYLE jakby b.
sekretarz Krzysztof Janik) b. PZPR) powiedział!
Obserwuj wątek
    • jokerprim Spróbujmy wspólnie zmieniać Polskę 29.11.06, 08:32
      Spróbujmy wspólnie zmieniać Polskę tak, żeby była bardziej atrakcyjna, żeby
      była krajem fajniejszym - otóż to!
      • kdesw Re: Spróbujmy wspólnie zmieniać Polskę 29.11.06, 08:44
        jokerprim napisał:

> Spróbujmy wspólnie zmieniać Polskę tak, żeby była bardziej atrakcyjna, żeby
        > była krajem fajniejszym - otóż to!

tylko się podpisać
      • wet3 Re: jokerprin 29.11.06, 15:03
        jokerprim napisał:

> Spróbujmy wspólnie zmieniać Polskę tak, żeby była bardziej atrakcyjna, żeby
        > była krajem fajniejszym - otóż to!

Piekna idea. Musimy jednak wiedziec z kim te Polske budowac. W ostatnich 17-tu
        latach przekonalismy sie, ze wielu pod pozorem budowania w rzeczywistosci
        rozwala nasz karaj na drobne. Dlatego do konstruktywnej budowy dobrej Polski
        niezbedna jest lustracja i dekomunizacja. Bez tego ani rusz ...

• mixy Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 29.11.06, 11:57
      Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem
      ja nie byłem myślę że dużo nie straciłem
    • sdb Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 29.11.06, 12:51
      A wszystko, co jest krytyczne, wynika z tej dumy - wyznał. - Krytykujemy to, co
      kochamy, bo chcemy, żeby to było lepsze i godne naszej miłości. Tak pojmuję
      patriotyzm.

podoba mi sie to. stosuje te zasade rowniez odnoszac sie do poziomu torunskich
      dziennikarzy GW ;P
      • sugarless Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 29.11.06, 21:30
        dla michnika starego kosmopolite patriotyzm to cos co uwiera ,sam nie
        czując się polakiem.
        • winoman Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 29.11.06, 22:11
          sugarless napisał:

> dla michnika starego kosmopolite patriotyzm to cos co uwiera ,sam nie
          > czując się polakiem.

On przynajmniej potrafi się posługiwać językiem polskim ...
          • sugarless Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 30.11.06, 22:46
            Esencja stalinizmu tkwi w takick pseudoautorytetach jak
            Szymborska ,Tuwim,Miłosz i Michnik ,to pani Szymborska i Tuwim opłakiwali
            śmierć tow.Stalina,to są fakty!!!!!jedni pisali o Stalinie poematy ,wielki
            wodzu,nieomylny wodzu i inne ble ble ,a inni na komisariatach ,w więdzienach
            i obozach dręczili ludzi,więc nie pytajcie się naiwnie kto mógł stworzyć taką
            paranolie polityczną ,guagi ,śmierć głodową Ukrainy,katyń .
            • rozczarowana-torunianka Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 01.12.06, 19:09
              sugarless napisał:

> Esencja stalinizmu tkwi w takick pseudoautorytetach jak
              > Szymborska ,Tuwim,Miłosz i Michnik

Napisz do Komitetu Noblowskiego wniosek o odebranie im niesłusznie przyznanych
              Nagród Nobla, ty nasza wyrocznio, ostojo i wzorze do naśladowania
              • sugarless Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 02.12.06, 11:57
                Kobieto puchu marny,zapoznaj się z twórczością pani Szymborskiej z lat 50 to
                może główka to zrozumie,no właśnie tacy jak ona intelektualisci czerwoni
                tworzyli szkielet tego stalinowskiego reżimu ,łatwo zwalać winę na
                Stalina ,nieprawdaż?jedni pisali ustawy inni podpisywali 3wyroki ,inni
                przesłuchywali mordowali,każdy z nich to co umiał ,czy oficer NKWD jest gorszy
                od pisarza intelektualisty którego teksty są aż kipią miłoscią analną do
                przywódcy,po latach nasi gorliwi intelektualiści zmienili front jak żagiel na
                morzu,wstyd był tak wielki że pani czerwona poetka wspierana przez młode
                osoby ,szperała po antykwariatach i szukała swojej czerwonej twórczości z
                lat 50 a wracając do Nobla ,czy Papież a w latach 50 Wyszyński Nobel się
                nienależał.Miłosz ciekawa postać ,przedwojną wyrzucony z radia za
                sympatyzowanie z boszewikami,krótko po wybuchu wojny w 1939r w Bukareszcie w
                ambasadzie bolszewickiej Rosji otrzymał bolszewicki paszport i spokojnie w
                świecie wyjechał do Wilna ,a naszych z tego miasta jak bydło transportowano
                na rzeż do Katynia,a Miłosz co robił??????nigdy ten krąbny litwin nie lubił
                polaków i Polski ,na oficlanych spotkaniach do zaproszonych polskich gości
                odwracał się plecami i ręki nie podawał,żal mi was bez prawdy żyjący ,plebejska
                inteligencja triumfuję a starej kości leżą w Katyniu ,Ostaszkowie,na Syberii.
              • slavik222 Re: Tłumy na spotkaniu z Adame Michnikiem-noblistą 02.12.06, 21:16
                rozczarowana-torunianka napisała:

> sugarless napisał:
                >
                > > Esencja stalinizmu tkwi w takick pseudoautorytetach jak
                > > Szymborska ,Tuwim,Miłosz i Michnik
                >
                > Napisz do Komitetu Noblowskiego wniosek o odebranie im niesłusznie przyznanych
                > Nagród Nobla, ty nasza wyrocznio, ostojo i wzorze do naśladowania

To Adaś dostał Nobla no proszę jaki skromny.A nic o tym nie mówił:)
        • sekwencja Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 30.11.06, 05:04
          Jezu ,jakie michnikowskie banały! To już było i chyba nawet wykształciuchy to
          pojmują.Autorytet się skończył raz na zawsze! A chamska fraza o Zybertowiczu
          potwierdza tylko zwyczajny brak klasy tego "intelektualisty" i guru polskich
          ćwierćinteligentów..
          • historykii Re: Tłumy na spotkaniu z Adamem Michnikiem 30.11.06, 07:15
            Zastanawiające w Jego rozpierzchło-kierunkowym poszukiwaniu winnych( przez
            całe zycie...)jest motyw, nie idea(!)Nawet Prezydent Mitterand w 1991 r
            zaniemówił z wrażenia, jak zobaczył( na ekranach) Adasia z " patriotą " W.
            Jaruzelskim(SIC!)
            PS
            Wówczas nazwałem Go -szkodnikiem podcinajacym korzenie Solidarności i
            osłabiającym Jej etap swobodnego -w wolnej Polsce rozkwitu!
            To co uczynili z Marszałkiem J. Kernem( przypomnijcie sobie tę wściekłą
            batalię nieomalże wszystkich mediów...) dla mnie -ojca 3 córek jest
            najpodlejszym. Do dziś ten intelektualista( bez cudzysłowu) "salonowego
            topwarzystwa" nie powiedział PRZEPRASZAM! Nie złauję, ze nie byłem na spotkaniu
            HOWGH!
            • rotepirat Re: Tłumy na spotkaniu ? 30.11.06, 08:20
              Tłumy? - Dziwne. Chyba przyszli go oglądać.
              Adaś jest ostatnio zły na wszystkich.
    • koperni Facet dla mnie nic nie znaczy. 30.11.06, 10:15
      Sprzedałby jeszcze raz Polskę za czapkę śliwek :(
      • grey100 Re: Facet dla mnie nic nie znaczy. 30.11.06, 16:50
        Psy szczekają, karawana idzie dalej...
        • kdesw Re: Facet dla mnie nic nie znaczy. 01.12.06, 16:37
          grey100 napisał:

> Psy szczekają, karawana idzie dalej...
          • vauban Re: Ja rozumiem, że to z emocji 01.12.06, 17:28
            ale ortografia wciąż obowiązuje:
            >kto mógł stworzyć taką
            >paranolie polityczną ,guagi ,śmierć głodową Ukrainy,katyń .
            Chyba przekleję to na Kozmo Gerls ;)
            Młody jesteś, młodziutki i niedoświadczony...
            • sugarless dziennikarze niechluje,vaubon moze jesteś 02.12.06, 11:15
              jednym z nich,piszecie niechlujnie ,omijając zasady pisowni j.polskiego,teksty
              są okraszone nieprawdziwymi informacjami,M. Wańkowicz przewraca się w
              grobie,a szkoda.
    • slavik222 Kiedy spotkanie A.Michnika z O.T.Rydzykiem? 01.12.06, 23:16
      To dobrze,że po tylu latach ciężkiej pracy tow.Adam zdecydował się aby
      wyciągnąć rękę do najsłynniejszego torunianina przełomu wieków.
      Szkoda,że tyle lat zmarnował na plucie.
      Chyba Ci Adasiu śliny zabrakło?
      • sugarless Torunianko puchu marny ....... 02.12.06, 12:08
        Kobieto puchu marny,zapoznaj się z twórczością pani Szymborskiej z lat 50 to
        może główka to zrozumie,no właśnie tacy jak ona intelektualisci czerwoni
        tworzyli szkielet tego stalinowskiego reżimu ,łatwo zwalać winę na
        Stalina ,nieprawdaż?jedni pisali ustawy inni podpisywali 3wyroki ,inni
        przesłuchywali mordowali,każdy z nich to co umiał ,czy oficer NKWD jest gorszy
        od pisarza intelektualisty którego teksty są aż kipią miłoscią analną do
        przywódcy,po latach nasi gorliwi intelektualiści zmienili front jak żagiel na
        morzu,wstyd był tak wielki że pani czerwona poetka wspierana przez młode
        osoby ,szperała po antykwariatach i szukała swojej czerwonej twórczości z
        lat 50 a wracając do Nobla ,czy Papież a w latach 50 Wyszyński Nobel się
        nienależał.Miłosz ciekawa postać ,przedwojną wyrzucony z radia za
        sympatyzowanie z boszewikami,krótko po wybuchu wojny w 1939r w Bukareszcie w
        ambasadzie bolszewickiej Rosji otrzymał bolszewicki paszport i spokojnie w
        świecie wyjechał do Wilna ,a naszych z tego miasta jak bydło transportowano
        na rzeż do Katynia,a Miłosz co robił??????nigdy ten krąbny litwin nie lubił
        polaków i Polski ,na oficlanych spotkaniach do zaproszonych polskich gości
        odwracał się plecami i ręki nie podawał,żal mi was bez prawdy żyjący ,plebejska
        inteligencja triumfuję a starej kości leżą w Katyniu ,Ostaszkowie,na Syberii.

• wet3 Re: sugarless 09.12.06, 04:39
          Piszesz calkowita prawde! Szymborska, podobnie jak Milosz, jest dnem polskiej
          literatury! Zadna osoba przy zdrowych zmyslach nie pisze peanow pochwalnych na
          czesc Stalina - jak to zrobili Milosz i Szymborska! Dostala nagrode Nobla ze
          wzglegu na swoje zydwoskie pochodzenie. Nagdoda ta nalezla sie Herbertowi -
          najwiekszemu poecie naszych czasow! To bylo swinstwo ze strony komisji
          przyznajacej nagrode Nobla poetom. Wstydu nie maja - poprawni politycznie
          libertyni!
          • kdesw Re: sugarless 09.12.06, 10:24
            Szymborska,część swego zycia spędziła w Toruniu,mieszkała w Tor. z rodzicami w
            latach 24-29,
            popluj sobie,może ci ulży.
            • siara66 Re: sugarless 09.12.06, 10:38
              Nie szanuję Michnika
            • sugarless Jahoda szef NKWD pochodzi z Widzewa Łódz 09.12.06, 11:24
              on ma duze zasługi na polu likwidacji inteligencji rosyjskiej.
            • wet3 kdsw 10.12.06, 00:08
              kdesw napisał:

> Szymborska,część swego zycia spędziła w Toruniu,mieszkała w Tor. z rodzicami
              w
              > latach 24-29,
              > popluj sobie,może ci ulży.

Pani Rottermund nie obchodzi mnie wcale. Takich "Polakow" jak ona mam gdzies!
              • james_bond007 Re: kdsw 10.12.06, 17:32
                Ja mam gdzieś takich jak ty. Nie napiszę "Polaków", bo twoja pisanina wskazuje,
                ze nim nie jesteś.
                • wet3 Re: kdsw 10.12.06, 19:50
                  james_bond007 napisał:

> Ja mam gdzieś takich jak ty. Nie napiszę "Polaków", bo twoja pisanina
                  wskazuje,
                  > ze nim nie jesteś.
                  >

Dziekuje za komplement! Dla mnie p.Rottermund NIGDY nie bedzie Polka, bo
                  dzialala przeciwko Polsce i polskim patriotom. Przypomnij sobie, ze podpisala w
                  Krakowie list w ktorym domagano sie wyroku smierci dla prawdziwych polskich
                  patriotow. Sadzac po twojej wypowiedzi, nie posadzam cie jednak o znajomosc
                  historii oraz podstawowa uczciwosc!
                  • james_bond007 Re: kdsw 10.12.06, 20:23
                    Komplementem jest dla ciebie stwierdzenie, że nie jesteś Polakiem? Przyznaj się
                    wobec tego, jaka narodowość reprezentujesz...
                    • wet3 Re: james_bond 10.12.06, 21:08
                      james_bond007 napisał:

> Komplementem jest dla ciebie stwierdzenie, że nie jesteś Polakiem? Przyznaj
                      się
                      > wobec tego, jaka narodowość reprezentujesz...

Tak - bo idiotyzmy pisane przez czerwonych typkow twego autoramentu swiadcza
                      dokladnie, ze Polakiem NIE jestes!
                      • james_bond007 Re: james_bond 11.12.06, 00:37
                        No powtarzam - soro nie jesteś Polakiem, to napisz, kim jesteś...
                        Chciałbym wiedzieć, jakie nacje pisują na polskojęzycznym forum...
                        • wet3 Re: james_bond 11.12.06, 01:04
                          james_bond007 napisał:

> No powtarzam - soro nie jesteś Polakiem, to napisz, kim jesteś...
                          > Chciałbym wiedzieć, jakie nacje pisują na polskojęzycznym forum...

Z pewnoscia ty reprezentujesz jedna z tych nacji.
                          • james_bond007 Re: james_bond 11.12.06, 21:57
                            To w końcu odwazysz się odpowiedzieć na pytanie?
      • wet3 Re: Kiedy spotkanie A.Michnika z O.T.Rydzykiem? 10.12.06, 00:12
        Chyba tylko wtedy gdy Michnik przeprosi ks.Jankowskiego i odszczeka wszystkie
        kalumnie ktorymi tego ksiedza obrzucil.
        • historykii Re: Kiedy spotkanie A.Michnika z O.T.Rydzykiem? 10.12.06, 08:26
          wet3 napisał:

> Chyba tylko wtedy gdy Michnik przeprosi ks.Jankowskiego i odszczeka wszystkie
          > kalumnie ktorymi tego ksiedza obrzucil.
          Ponadto po raz drugi( pierwszy raz to uczynił w 2 dniu przesłuchania przed
          Komisją Rywina...)uderzy się w swoją pierś i powie, że byli tacy -jak np Pan
          J.... K.....ki ( moja nieskromnie osoba także), którzy niestety dla Polski
          zostali odrzuceni w l. 90 tych przez Jego SALON-STEROWANEJ POPRAWNOSCI (...)
          z Wałęsą na czele OD NOCY 4 CZERWCA 1992 R(...).
          • sugarless Michnikowszczyzna zapis choroby ,ciekawa lektura 10.12.06, 15:38
            w wieczory zimowe ,autor Rafał Ziemkiewicz,polecam.
          • wet3 Re: Kiedy spotkanie A.Michnika z O.T.Rydzykiem? 10.12.06, 19:44
            historykii napisał:

> wet3 napisał:
            >
            > > Chyba tylko wtedy gdy Michnik przeprosi ks.Jankowskiego i odszczeka wszys
            > tkie
            > > kalumnie ktorymi tego ksiedza obrzucil.
            > Ponadto po raz drugi( pierwszy raz to uczynił w 2 dniu przesłuchania przed
            > Komisją Rywina...)uderzy się w swoją pierś i powie, że byli tacy -jak np Pan
            > J.... K.....ki ( moja nieskromnie osoba także), którzy niestety dla Polski
            > zostali odrzuceni w l. 90 tych przez Jego SALON-STEROWANEJ POPRAWNOSCI (...)
            > z Wałęsą na czele OD NOCY 4 CZERWCA 1992 R(...).

Wiadomo nie od dzis, Kuron, Michnik i spolka pozbyli sie bezwzglednie
            wszystkich, ktorzy odwazyli sie myslec inaczej niz oni.
            • james_bond007 Re: Kiedy spotkanie A.Michnika z O.T.Rydzykiem? 10.12.06, 20:25
              Rostrzelali ich wszystkich. Macierewicz i Lepper wąchają kwiatki od spodu od
              wielu lat.
              W sumie czy tak nie byłoby lepiej dla tego Kraju?...
              • wet3 Re: james_bond 10.12.06, 21:14
                james_bond007 napisał:

> Rostrzelali ich wszystkich. Macierewicz i Lepper wąchają kwiatki od spodu od
                > wielu lat.
                > W sumie czy tak nie byłoby lepiej dla tego Kraju?...

Jakis ty bezstronny i wyrozumialy, komuszku! Bo jeszcze zakreci mi sie lza
                w ... kroku!!!

PS Naucz sie historii. Wszyscy nie prezentujacy tych samych pogladow co Kuron i
                Michnik zostali BEZWZGLEDNIE usunieci z KORU, a pozniej starano sie ich
                wykopac z Solidarnosci.
                • kdesw Re: james_bond 10.12.06, 21:17
                  wet3 napisał:

> james_bond007 napisał:
                  >
                  > > Rostrzelali ich wszystkich. Macierewicz i Lepper wąchają kwiatki od spodu
                  > od
                  > > wielu lat.
                  > > W sumie czy tak nie byłoby lepiej dla tego Kraju?...
                  >
                  > Jakis ty bezstronny i wyrozumialy, komuszku! Bo jeszcze zakreci mi sie lza
                  > w ... kroku!!!
                  >
                  > PS Naucz sie historii. Wszyscy nie prezentujacy tych samych pogladow co Kuron
                  i
                  >
                  > Michnik zostali BEZWZGLEDNIE usunieci z KORU, a pozniej starano sie ich
                  > wykopac z Solidarnosci.

Wycinak to rzecz normalna w Polsce,wszyscy się wycinają i wycinali,a to czemu
                  KOR miałby być inny?
                • james_bond007 Re: james_bond 11.12.06, 00:47
                  > PS Naucz sie historii. Wszyscy nie prezentujacy tych samych pogladow co Kuron i
                  >
                  > Michnik zostali BEZWZGLEDNIE usunieci z KORU, a pozniej starano sie ich
                  > wykopac z Solidarnosci.

Możesz mi powiedzieć, kiedy dokładnie z KOR-u został usunięty miłośnik Che
                  Guevary A. Macierewicz? A może ks. Zieja? Piotr Naimski? Antoni Pajdak? Ks.
                  Kamiński?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka