milosztor 05.01.07, 15:41 Nowy wieżowiec przy Grudziądzkiej buduje firma GM Dom,oczywiście nie bez problemów: pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/po/20070105/TORUN01/101050432/-1/TORUN Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grabowskikrzys komfort prezesa wynika z faktu iż 05.01.07, 20:53 był jak zwykle nawalony jak stodoła Odpowiedz Link Zgłoś
christofer25 Re: komfort prezesa wynika z faktu iż 05.01.07, 21:55 Skandal i popelina mieszkam w bezposrednim sąsiedztwie i zanim poznałem plany budowy myslalem,ze to bank powieksza swoj budynek potem usłyszałem o bloku kilku kondygnacyjnym,ale 8 pięter w tym miejscu to jakiś absurd i głupota to jakiś ewenement ktos za to beknie. Odpowiedz Link Zgłoś
grabowskikrzys Re: komfort prezesa wynika z faktu iż 06.01.07, 12:14 nikt nie beknie, nie czytałeś pana prezesa któremu nic nie odbiera komfortu psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca515 Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 08:54 Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce, jeden juz stoi (MSM) Odpowiedz Link Zgłoś
milosztor Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 11:47 Tak,na Grudziądzkiej/Rejtana stoi już ośmiopiętrowy apartamentowiec i dobrze mi się w nim mieszka :-) fotoforum.gazeta.pl/72,2,737,39121703.html Drugi,siedmiopiętrowy,budowany przez GMDOM przy grudziadzkiej 31 ma już fundamenty.Trzeci będzie stał przy Grudziądzkiej 33.A czwarty,sześciopiętrowy, będą budować włosi na rogu PCK i Grudziądzkiej.Więc będą cztery apartamentowce przy Grudziądzkiej,z tym,że ten włoski zdeklasuje trzy pierwsze :-) Mój jednak jest najwyższy :-) Póki co oczywście ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiejus4 Re: Przy Grudziadzkiej beda 4 apartamentowce 08.01.07, 11:51 O dwóch z nich nie wiedziałem. No proszę, włosi buduja w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 12:10 Gratulacje z powodu zakupu mieszkania. Myślę jednak, że z tą nazwą to przesadziłeś. To przeciez zwykła plomba na osiedlowym placu pomiedzy wielkopłutowcami. W apartamentowcu to i sklepy wewnętrzne są i takie tam hehehe. Rozumiem , że to tak dla podreperowania własnego image :). Wybacz ale kilka apartamentowców w życiu widziałem ale żaden nie stał pomiędzy wielką płytą i nie miał kilku mieszkań na piętrze w tak wąskim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
milosztor Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 12:20 To jest zwykła plomba? Haha:-) Jaka plomba? Myslę,że nie wiesz też jak wygląda wnętrze tej plomby haha:-) Chyba zmieniłbyś zdanie:-) A widoku na wielką płytę w wielkich polskich miastach nie unikniesz:-) Też takowy posiadam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 12:34 No myślę, że nawet luksusowe wykończenie zwykłego bloku na blokowisku nie czyni go apartamentowcem. Nie masz zapewne windy bezpośrednio do mieszkania, a za to masz wspólną klatke schodową , Nie masz umundurowanego ciecia przy wejściu, Słyszysz co robią sąsiedzi itp. Zgodze się z Twoja radością bo sam takie ekstra mieszkanko chciałbym mieć :), ale prosze nie nazywaj tego apartamentowcem choćby nawet deweloper tak pisał w ofercie. Gratki nadal podtrzymuję. A przy okazji wizyty w Wawie popatrz sobie jak wygląda apartamentowiec - niektóre maja basen i park na dachu z drzewami i ścieżką do biegania i rowerów, własne sklepy, fryzjera itp. To własnie apartamentowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
milosztor Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 12:56 Na chwilę obecną standard budynku wielorodzinnego,który mam przyjemność zamieszkiwać,jest najwyższy w całym województwie.Myślę,że nic mu nie brakuje do narzuconego mu przez dewelopera tytułu "apartamentowiec".Zdaję sobie sprawę,że powstaną w Toruniu lepsze jak choćby włoski apartamentowiec na PCK i Grudziądzkiej i powiem na razie tyle,że...zobaczy się:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 09.01.07, 00:51 kolego milosztor, wrzuć zdjęcia z wnętrz i z - dajmy na to - z balkonu czy okna na stosowny wątek foto, świeże spojrzenie na dzielnicę będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatykow Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 13:40 milosztor napisał: > czwarty,sześciopiętrowy, > będą budować włosi na rogu PCK i Grudziądzkiej... Robiłem kiedyś rozeznanie co do tego miejsca i wg mnie można tam wybudować co najwyżej budynek 3 piętrowy. Skąd ta wiadomość o 6 piętrach? Odpowiedz Link Zgłoś
lexmarek Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 18:14 jak ten wiezowiec jest aparatamentowcem to biedronka jest galeria handlowa, a kiosk ruchu Empikiem.megalomania,megalomania,megalomania. za jedno cale pietro w tym wiezowcu bys nie kupil jednego sredniego, w srednim miejscu warszawskiego apartamentu. przejedz sie kiedys, zobacz jak sie sprawy maja. zobaczysz szlabany, portierow, wnetrza wykonczone do zamieszkania porobione przez architektow wnetrz, powierzchnie minimum 100m2 jak duza masz kliteczke? 30m2, 40m2? moze 60? apartamentowcu ty jeden :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatykow Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 18:51 lexmarek napisała: > jak ten wiezowiec jest aparatamentowcem ... Do kogo mówisz? Słyszałaś o czymś takim jak WĄTEK? To naprawdę nie trudne. Ja nie mówiłem ani o "wieżowcach", ani o "apartamentowcach", a mieszkam gdzie indziej. Łapiesz już? Odpowiedz Link Zgłoś
lexmarek Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 09.01.07, 00:24 sympatykow napisał: > lexmarek napisała: > Do kogo mówisz? Słyszałaś o czymś takim jak WĄTEK? To naprawdę nie trudne. > Ja nie mówiłem ani o "wieżowcach", ani o "apartamentowcach", a mieszkam gdzie > indziej. > Łapiesz już? Czubuś, Jak ty poznawałeś literki to ja pisałem po forach. Rozumiesz co możesz w tym momencie zrobić? Pocałować centralnie w 4 literki, a nie pouczać, co gdzie i kiedy mogę napisać. Kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur eeeee tam. czepiasz się :D 08.01.07, 21:52 lexmarek, ty wiesz co my robimy tym blokiem? my otwieramy oczy niedowiarkom. mówimy - patrzcie, to jest nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!!! :))))))))))))))))))))))))) tak trzymać! napiszcie cos jeszcze o apartamentowcach z 40-metrowymi apartamentami. ubawię się dodatkowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
siara66 Re: Przy Grudziadzkiej beda 3 apartamentowce 08.01.07, 18:31 8 piętrowy wieżowiec ? buhahahahahahahahahahahaahahahhahahaahahahhaahahhaa .. ha :) hahaha:) hahahahaahahahahaahahahahahahahahahhaha:) o!: www.orcogroup.pl/gallery/zlota-44 Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkrzyzacki Re: Nowy wieżowiec przy Grudziądzkiej 08.01.07, 23:17 Wydzial Architektury UM w Toruniu brawo kolejny sukces co by tu mozna jeszcze spied*** drodzy panstwo? moze wydacie zgode na otynkowanie ratusza, kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
lexmarek z wawki: 09.01.07, 00:35 "Budynek będzie mieć bardzo bogaty wystrój. Wśród materiałów wykończeniowych pojawi się mahoń i granit, na ścianach będą wisieć kryształowe lustra, będą też ozdoby takie jak płaskorzeźby czy posążki. Pięciopiętrowy podziemny garaż pomieści 128 samochodów (cena miejsca - 61 tys. zł). To dwa razy więcej niż liczba apartamentów - będzie ich 62, o metrażach od 50 do 130 m kw. - Najtańszy apartament będący jeszcze w sprzedaży kosztuje 14,5 tys. zł brutto za metr kwadratowy, zaś najdroższy jest lokal na siódmym piętrze - za metr kwadratowy trzeba zapłacić 21,3 tys. zł brutto - informuje Krzysztof Oppenheim. - Nie mam na ten moment wytycznych do cennika na 2006 r., ale generalnie planowane jest podwyższanie cen w miarę postępów na budowie. To nowy rekord ceny w Warszawie. Dotychczasowy należał do inwestycji Dobra 54 na Powiślu. Tam cena metra kwadratowego dochodziła do 16 tys. zł. Belveder Residence będzie prawdopodobnie najdroższym budynkiem wielorodzinnym w Polsce - pierwsze miejsce na podium do niedawna zajmował apartamentowiec Sea Towers budowany w Gdyni przez firmę Invest Komfort. Cena najlepszych penthouse'ów z widokiem na morze dochodzi tam do 20 tys. zł. Belvedere Residence ma zostać oddana do użytku latem 2007 r." Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Miloszu 09.01.07, 08:22 dopisz porównanie z tym warszawskim ok:). Mówię Ci że luksusowo wyposażyć mieszkanie można nawet w płycie. Tu masz opis apartamentowca. Może pomyliłem niki ale wiesz o kogo chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
lexmarek Re: Miloszu 09.01.07, 09:26 czy GM Dom posiada jakas strone internetowa? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Miloszu 09.01.07, 09:51 hmm tak wygląda apartamentowiec według Torunian jak pod adresem w pierwszym wpisie. To ładny budynek ale chyba do apartamentowca to troche mu daleko. I to otoczenie. A tu jak buduja nowy "apartamentowiec" pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/po/20070105/TORUN01/101050432/-1/TORUN Odpowiedz Link Zgłoś