Dodaj do ulubionych

Gorąca dyskusja o Przystanku Toruń

20.02.07, 21:25
Straszne te wypowiedzi, bez przesady. Rozumiem, ze ta dyskusja ma być
przyczynkiem do zmian, ale nie tak brutalnie!
Ja wspominam UMK z punktualnych, rzeczowych i zawsze otwartych pracowników
nauki. Niestety było to przeszło 20 lat temu!
Obserwuj wątek
    • mega_faflun Gorąca dyskusja o Przystanku Toruń 20.02.07, 22:42
      same bzdury w tym artykule i az dziw bierze ze pisza to osoby wyksztalcone .
      takie opinie mozna by przypisac kazdemu mistu w polsce .Wiadoma jest ze im
      wieksze miasto tym zyje sie swobodniej , ale bez przesady . Z wroclawiem to
      grubo przesadzone z tym dobrobytem niedawno czytalem w GW i z opinii ludzi tam
      zyjacych.Niestety gorzka prawda jest taka jesli jestes pracobiorca ichcesz sie
      czegos dorobic musisz wyjechac na zachod w kraju moze 10% pracodawcow oferuje
      godziwe zarobki
      • b3ut Re: Gorąca dyskusja o Przystanku Toruń 20.02.07, 22:54
        rozumiem współczucie dla meneli spod sklepu. Tyle, że oni mogą stać pod każdym
        sklepem, turysta jest nieco bardziej wybredny. Ogólnie te wypowiedzi to
        delikatnie mówiąc bełkot (szczególnie o absolwentach dla których jedyna droga to
        taśma montażowa w Ostaszewie).
      • kdesw Re: Gorąca dyskusja o Przystanku Toruń 20.02.07, 23:02
        Mieszkam w Toruniu od 70roku,miasto liczyło wtedy bodajże 126tys. mieszkańców.
        Przesada z tymi ocenami,bo pamietam jak T. wyglądał.,a mieszkałem wierzcie mi w
        wielu miastach,bo ojciec Anglik z Kołomyi,nie mógł nigdzie miejsca zagrzać,tak
        tęsknił za Kołomyją,,Prutem i Kresami,a dopiero Toruń wpadł mu w oko.

W 70 latach wystarczyło wyjechac po za rogatki miasta,aby wpaść w XIX wiek,ha i
        tak np. pamietam,że kiedyś tow. Gierek miał jechać szosą z Tor. do
        Bydzi!!,wiecie co zrobiono w ciągu bodajże kilku dni zniknęły wszystkie
        słomiane strzechy z domów leżących tuż prz drodze,taaa... kiedyś było.
    • rudy1964 Re: Gorąca dyskusja o Przystanku Toruń 20.02.07, 22:57
      Przykro mi ale racje maja ci co mowia bez UMK to zostaje nam wiocha z
      tramwajami.Wyjechałem z naszego miasta 5 lat temu zaczynając życie na nowo z
      dużym bagażem doświadczeń pozytywnych i negatywnych.Część moich znajomych
      pracuje uczcziwie w administracji Państwowej,część nadal oszukuje
      podatnikow.Niestety wszystkie władze ktore od 18 lat rządzą naszym PIĘKNYM
      MIASTEM po 3 miesięcznej Euforii zdobycia władzy same relegują się do takiego
      niskiego poziomu jaki prezentuje nasz PARLAMENT razem naszym RZĄDEM(taki go
      wybraliśmy)!!!,wszystkie osobiste urazy zostają prawie upublicznione.Mamy Super
      zaplecze w UMK,nie potrafimy go wykorzystać do promocji naszego Miasta.Często
      nasza DULSKOŚĆ nie pozwala rozwijać innym Skrzydeł..Narka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka