Dodaj do ulubionych

Komendant Milewski w kablówce

18.03.07, 13:46
Dziś w programie lokalnym wystąpił nowy komendant Straży Miejskiej w
towarzystwie burmistrza. Ciekawostką jest fakt, że komendant posiada już
mundur:P Jednym z niewielu konkretów jakie powiedział było to, że od maja
będzie dwóch kolejnych strażników miejskich i SM będzie pracowała popołudniami
oraz w weekendy (ma to być chyba w formie połączonych patroli z policją).
Obserwuj wątek
    • wojt683 Re: Komendant Milewski w kablówce 18.03.07, 15:12
      Z trzema czy pięcioma strażnikiami na całe miasto na pewno rewolucji nie zrobi.
      • marcin1444 Re: Komendant Milewski w kablówce 18.03.07, 15:39
        No pewnie mu burmistrz napisał przemówienie, żeby się chłopina nauczył na
        pamięć;) nie ogladałem- musze zerknąć w poniedziałek;)
        a tak dla jasności -pan Milewski jest pełniącym obowiązki bo nie ma wyższego
        wykształcenia... matury zresztą też nie ma :P

Zobaczymy, czy go mieszkańcy zaakceptują bo wśród młodych ludzi nie cieszy się
        sympatią.
    • pawellewanda Re: Komendant Milewski w kablówce 18.03.07, 17:10
      Rzeczywiście nic konkretnego w sumie nie powiedział. Marcin1444 muszę się z
      Tobą zgodzić, ze Milewski jest nie bardzo lubiany w naszym mieście:/ bynajmniej
      do mnie docieraja takie opinie
      • wojt683 Re: Komendant Milewski w kablówce 18.03.07, 17:11
        To widać po napisach na ścianach "Zomo precz" i inne.
        • diesel69 Re: Komendant Milewski w kablówce 19.03.07, 09:43
          Kurcze nie oglądałem. Czy było tak pięknie przesłodzone jak wszystkie artykuły w
          pomorskiej? Jeżeli ma być dwóch nowych i dwie zmiany no to trochę jestem
          zawiedziony, bo to pomysł poprzedniego komendanta, liczyłem że nowy komendant
          wniesie coś od siebie, a widzę, że inwencji twórczej brak.
          • wojt683 Re: Komendant Milewski w kablówce 19.03.07, 12:29
            Oglądając wystąpienie w kablówce Milewski wyglądał jak posłuszny chłopiec Tasarza.
            Mówił głównie burmistrz, Milewski potwierdzał, był niekonkretny w wypowiedziach.
            No cóż...musimy poczekać i zobaczymy czy będą efekty w działalności straży
            miejskiej. Być może facet da sobie rade.
            • mishel1 Re: Komendant Milewski w kablówce 19.03.07, 13:34
              Wlasnie... dajmy człowiekowi szanse..
            • pawellewanda Re: Komendant Milewski w kablówce 19.03.07, 13:35
              Taszra i Milewski
              Flip i Flap ;) taka metafora ;)
    • marekzeroma Re: Komendant Milewski w kablówce 29.03.07, 14:48
      Jestem rozczarowany zachowaniem nowego komendanta straży miejskiej :/
      Dziś byłem świadkiem jak mierzył ''krokami'' odległość samochodu od pasów-
      przejścia dla pieszych na jednej z ulic jednokierunkowych. Obok stałem ja
      czekając na żonę wybierającą żyrandol w sklepie obok więc byłem bezposrednio
      przy zaistniałej sytuacji. Słownictwo i zachowanie pana Milewskiego pozostawia
      dużżżżżżżo do życzenia. Nie będę tu cytował jego wypowiedzi, ale naprawdę
      przekonałem się, że niechęć ludzi do tego człowieka jest jak najbardziej
      uzasadniona. Jeszcze trochę i pewnie skargi na Milewskiego beda się sypały
      drzwiami i oknami:/ Szkoda....
      Proponuję aby miasto zakupiło straznikom coś w rodzaju miary krawieckiej badź
      jakiegoś innego przyrządu do pomiarów, ponieważ mierzenie krokami i kłótnia o
      10 centymetrów jest dla mnie zjawiskiem zabawnym. A na ulicy Kilińskiego
      brudno... i nie ma nawet kto uwagi zwrócić:/ Niech się lepiej Milewski po
      podwórkach przejdzie, a samochody zostawi policjantom:/
      • ankafanka Re: Komendant Milewski w kablówce 29.03.07, 14:56
        Haha nieźle. Był już w mundurze czy jeszcze nie ma w co się ubrać.
      • rafas84 Re: Komendant Milewski w kablówce 29.03.07, 16:30
        Nie zaskoczyłeś mnie opisem tej sytuacji. Słownictwo i stosunek do obywateli to
        pewnie nawyki z jego poprzedniej służby.
        Od początku byłem uprzedzony do nowego komendanta. Obym się mylił, ale wydaje
        mi się, że podobne akcje mogą mieć miejsce częściej. Takim działaniem komendant
        Milewski nie zjedna sobie mieszkańców G-D, a przecież na tym powinno mu teraz
        najbardziej zależeć.
        • pawellewanda Re: Komendant Milewski w kablówce 29.03.07, 16:56
          Drogi Marku nie jestes jedynym, który był świadkiem takiej sytuacji:)akurat
          szłem Kilińskiego do drogerii - wprawdzie nie słyszałem słów ale widziałem
          czyny:P
          Droga Ankofanko tak-nowy komendant ma już mundur:) wprawdzie nie wygląda jak
          uszyty na miarę no ale nie mnie to ocenieć:P Chociaż.... osoba na takim
          stanowisku powinna mieć reprezentacyjny wygląd- w końcu dowodzi jednostką.
          Jak by nie patrzeć ludzie są negatywnie nastawieni, a pan Milewski nie stara
          się nawet żeby to zmienić. Zresztą gdybym ja miał tak wysoką emeryturę a tutaj
          tylko dorabiał, to być może też miałbym opinie ludzi w nosie;P
          Poczekamy zobaczymy -ciekawe kiedy młodzież z ulicy Katarzyńskiej zauważy że
          mamy nowego komendanta hi hi :D
          • wojt683 Re: Komendant Milewski w kablówce 14.04.07, 12:26
            W końcu udało mi się zobaczyć na żywo komendanta wraz z innym strażnikiem w
            czasie patrolowania i musze przyznać, że całkiem przyzwoicie się prezentowali w
            mundurach.
            • marcin1444 Re: Komendant Milewski w kablówce 14.04.07, 17:29
              Chodzi ci o dwóch ''nowych'' w żółtych kamizelkach z napisem straż
              miejska''??? bo oni jeszcze nie maja munduru i patrolują miasto w kamizelkach
              kolegów. Bo jeśli widziałaę umundurowana straż , to napewno nowego komendanta i
              starą gwardię.
              • pawellewanda Re: Komendant Milewski w kablówce 14.04.07, 18:09
                Taaaa.... zgadzam się z marcinem- ja widzialem wczoraj jednego w mundurze i
                jednego bez. A mam pytanie do wojta, mianowicie tak napisałeś swoją wypowiedź,
                że az mnie korci, aby zadać Ci pytanie: czy straż np. w zeszłym roku gorzej się
                prezentowała? Czy może ja "źle" odebrałem Twoją wypowiedź? :D
                • marcin1444 Re: Komendant Milewski w kablówce 14.04.07, 18:32
                  Nie wiem, co ci wojt na to pytanie odpowie drogi Pawle, ale ja myślę, że
                  przedtem wyglądali równie dobrze- nie pamietam żadnego kulawego, ślepego, czy
                  garbatego:) Za to pan Milewski musi mieć głowe nie od parady sądząc po
                  wielkości czaszki :P
                  • wojt683 Re: Komendant Milewski w kablówce 14.04.07, 21:38
                    Zarówno teraz jak i przed tem wyglądali schludnie; Milewski nie odstaje wyglądem
                    od reszty.
    • rafciobmw Re: Komendant Milewski w kablówce 30.03.07, 21:08
      Chciałbym sie podzielic wrażeniami, bo dzisiaj dane mi było mieć do czynienia z
      tym nowym komendantem (Milewskim).
      Nie będę się rozpisywał bo nie warto.
      Człowiek zachamowany psychicznie. Tyle na ten temat:/:/:/

Poprzednie wypowiedzi kolegów są jak najbardziej uzasadnione. Na Kilińskiego
      syf i brud- nikogo to nie interesuje, a to przecież 15-20 metrów (nie wiem
      dokładnie-nie licze jak komendant krokami) od budynku straży miejskiej.
      • wojt683 Re: Komendant Milewski w kablówce 30.03.07, 22:27
        A co takiego miało wpływ, że twierdzisz, że Milewski taki akurat jest?
        Może się rozpisz jednak.
        • diesel69 Re: Komendant Milewski w kablówce 15.04.07, 14:30
          Uwierz mi Wójcie że nie warto się rozpisywać, nowy komendant ma po prostu klapki
          na oczach, czepia się ludzi aby zrobić wynik a nie widzi np oklejonych słupów
          plakatami cyrkowymi który wyjechał 3 tygodnie temu, cały poniedziałek i cały
          wtorek na Szosie Rypińskiej leżały dwa przejechane koty i mimo wzmożonych
          patroli straży miejskiej nikt tego nie widział.
          • pawellewanda Re: Komendant Milewski w kablówce 15.04.07, 15:33
            Ja naprawdę chciałbym napisać coś dobrego o nowym komendancie ale na razie nic
            dobrego jeszcze nie udało mi się zauważyć:)
            A poważnie to powiem tak- szedłem ulica mostową do energomatu to tam jeszcze na
            słupach wiszą plakaty z listopadowych wyborów!!!!!!!! No cos tu jest nie
            halo???!
            O plakatach cyrkowych nie wspomne- ul. Piłsudskiego, Śeromskiego, Hallera,
            Szkolna, Mickiewicza, Kościuszki, Żeromskiego itp, itd... :/ A na Kilińskiego
            jest taki syf popołudniami że szkoda gadać- nie twierdzę, że codziennie, ale
            często idąc na Golub tą ulicą widać walające się śmieci na chodnikach, przy
            ławeczkach:/
            • wojt683 Re: Komendant Milewski w kablówce 15.04.07, 16:57
              Macie racje, że m.in na Kilińskiego jest syf. Jak narazie nie miałem okazji
              pozanać pracy strażników. Widziałem ich niedawno jak stali przy Drwęcy i nie
              powiem, że wyglądają jakoś nie tak.
              • marcin1444 Re: Komendant Milewski w kablówce 15.04.07, 19:01
                Oj tak- z tym syfem na ulicy Kilińskiego niestety muszę się zgodzić.
                Najśmieszniejsze w tym jest to, że przecież kilka kroków dalej jest siedziba
                straży. Nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać. Moim zdaniem, aby straż jako
                tako funkcjonowała potrzeba by było zatrudnić jeszcze z 2-4 strażników. A
                terazszczególnie by się to sprawdziło- okres letni-, kiedy "pseudo młodzież"
                wyjdzie na ulice... ;)
    • marcin1444 Re: Komendant Milewski w kablówce 02.05.07, 14:48
      Wiem że temat straży jest już nudny i męczacy ale dreczy mnie jedna sytuacja.
      Mianowicie jeden z nowych strażników nie brał udziału w ŻADNYM konkursie-
      składał papiery w maju zeszłego roku ale zostały one odrzucone. Jest to pewna
      informacja, ponieważ straznik o którym mowa sam sie do tego przyznał.
      Stwierdził tez, że pani kadrowa z urzedu miasta zadzwoniła do niego w lutym i
      pytała czy nie jest zainteresowany nadal praca w straży bo trzeba było kogoś
      wysłać bardzo szybko na szkolenie-poniewaz jeden z kandydatów w ostatniej
      chwili zrezygnował. I pewnie nie będziemy musieli zbyt długo czekać, aż ktoś
      się do tego przyczepi. Poruszam ten temat ponieważ jak widać burmistrz nadal
      omija przepisy- może nadal sądzi że ludzie nie zauważą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka