wet3 03.05.07, 14:53 Wystawe te powinno obowiazkowo obejrzec cale SLD, pozostale partie lewicowe i pokazna czesc PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sol_invictus Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 03.05.07, 15:59 Zgadzam się z tym, że wystawę warto obejrzeć. Obowiązkowe Panie wet 3 to były pochody pierwszomajowe za czasów PRL. Dziś każdy obywatel sam może decydować gdzie się uda a gdzie nie, i bardzo mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 04.05.07, 16:39 Ci na których owe osoby donosiły, twarze te znają. A reszcie po co to? Kolejna impreza dla gawiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 19:32 Wystawę warto przypomnieć wszystkim, którym śni się komuna, różnym liberałom, lewakom, oraz tym, którzy mają chętkę donosić na sąsiada, kolegę z pracy, koleżankę ze studiów, na żonę lub męża. Myślę, że wystawa przyda się także policji oraz służbom specjalnym, jako memento, bowiem i dzisiaj można spotkać "władzę" stojącą na bakier z prawem czy kulturą osobistą. Władzę, której wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 20:52 > Myślę, że wystawa przyda się także policji oraz służbom specjalnym, jako > memento, bowiem i dzisiaj można spotkać "władzę" stojącą na bakier z prawem czy > kulturą osobistą. Władzę, której wszystko wolno. Chcesz zaprosić rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 21:42 " Żaden kraj nie może byc dobrze rządzony, dopóki wszyscy jego obywatele nie będą pamietać, ze oni są strażnikami prawa a urzędnicy jedynie środkiem jego stosowania i niczym więcej". PS Czy funkcjonariuszka ABW, która pozwoliła skorzystać z toalety ok. 60 letniej kobiecie( jak sie okazuje w swietle wypowiedzi Jej męża- desperatce zamieszanej w aferę korupcyjna, w obliczu odkrycia powiązań...???) ma odpowiadać wg Twojej teorii na równi z tymi , których " wywieszono na dziedzińcu Ratusza(...)??? Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 05.05.07, 03:50 > Czy funkcjonariuszka ABW, która pozwoliła skorzystać z toalety ok. 60 letniej > kobiecie( jak sie okazuje w swietle wypowiedzi Jej męża- desperatce zamieszanej > > w aferę korupcyjna, w obliczu odkrycia powiązań...???) ma odpowiadać wg Twojej > teorii na równi z tymi , których " wywieszono na dziedzińcu Ratusza(...)??? Powinna odpowiadać tak, jak odpowiada dróżnik, który nie zamknie szlabanu, w wyniku czego zginie kierowca... Odpowiedz Link Zgłoś
janek_666 honorowe wyjscie 06.05.07, 08:55 Chciala to sie zastrzelila widocznie miala cos na sumieniu, teraz za jej postepek wini sie innych ludzi to paranoja. Uwazam, ze honorowym wyjsciem jest dawanie szansy takim ludziom zeby sobie w leb strzelali, przykaldow w naszej historii daloby sie wiele przedstawic. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: honorowe wyjscie 06.05.07, 09:35 Inaczej bardziej implicite- drogi Janku, za mało w naszej historii było właśnie twardej odpowiedzialnosci( jak np. w historii Anglii, Niemiec , że o USA nie wspomnę; prawda-Wojna Secesyjna-to " szkoła nad szkoły"(!!!) za zdradę! Weźmy naWET TAKICH łajdaków -targowiczan(...)!!! - pozwolono im zejść z tego swiata o własnych siłach- z wyjątkiem kilku " głow na Rynku w W-wie i Wilnie...) Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 10.05.07, 08:49 dalej tak uważasz? Czy aby porównanie do dróżnika jest adekwatne do tamtej rewizji-u Państwa Blidów??? Poczyutaj-jestem pewien, że to nie koniec rewelacji! >>>wiadomosci.onet.pl/1532607,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
sonntag Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 23:18 No właśnie. Święte słowa. Niech ci, którzy dziś wieszają, pomyślą także, że jutro oni mogą być też powieszeni! Jak nie na tym, to na innym dziedzińcu! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sonntag 05.05.07, 03:21 sonntag napisała: > No właśnie. Święte słowa. Niech ci, którzy dziś wieszają, pomyślą także, że > jutro oni mogą być też powieszeni! Jak nie na tym, to na innym dziedzińcu! Co za przepiekna komuchowa mowa-trawa! Gratuluje tobie wielce czerwonej inspiracji!!! WUML pewnie skonczylas! Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: sonntag 05.05.07, 03:48 wet3 napisał: > Co za przepiekna komuchowa mowa-trawa! Gratuluje tobie wielce czerwonej > inspiracji!!! WUML pewnie skonczylas! Twój Ojciec bardzo przystojny był.... Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: sonntag 05.05.07, 07:26 Do b3ut, zapomniałeś o moim WUMLU? Masz wiedzę i inspiracje do nękania. Mnie także wysłano w '80 r wiosna na WUML- po dwóch spotkaniach zrezygnowałem. Prezes SP-ni Meblarskiej na Długiej w Płocku wezwał mnie i udzielił reprymendy: ...szefie( byłem szefem produkcji- 4 ty po " bogu") tak nie można. My was kierujemy, my wam mieszkanie dajemy a wy co odrzucanie naszą dłoń" ( nie uzył słowa gryziecie-jak w kilka miesięcy później niejaki Waldemar Świrgoń do telewizji cytował wieszcza Adama zarzucajać Solidarnosci zdradę PRL- u..., pamiętasz?). PS zapewniam Cię, że nie wróciłem na szkolenia w WUML i nie zlozyłem pracy na pismie jaką skłądali( poza mną było jeszcze 3 delegowanych...)uczestnicy tegoz wielce " nobilitującego kursu"! Odpowiedz Link Zgłoś
sonntag Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 23:20 rotepirat napisał: > Wystawę warto przypomnieć wszystkim, którym śni się komuna, różnym liberałom, > lewakom, oraz tym, którzy mają chętkę donosić na sąsiada, kolegę z pracy, > koleżankę ze studiów, na żonę lub męża. > Myślę, że wystawa przyda się także policji oraz służbom specjalnym, jako > memento, bowiem i dzisiaj można spotkać "władzę" stojącą na bakier z prawem czy > kulturą osobistą. Władzę, której wszystko wolno. No właśnie. Święte słowa. Niech ci, którzy dziś wieszają, pomyślą także, że jutro oni mogą być też powieszeni! Jak nie na tym, to na innym dziedzińcu! Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 04.05.07, 21:32 ciekawą imprezką byłaby też wystawka pod tytułem: biznesowe osiągnięcia i dokonania byłych ubeków w "wolnorynkowej" Polsce. to byłoby dopiero ciekawe. dowiedzieć się jak to dzięki swoim genialnym umiejętnościom menedżerskim na przełomie lat 80-tych i 90-tych stali się elitą biznesu. niestety wstydzą się tego bardziej niż pokazania swoich facjat na dziedzińcu ratusza. a szkoda. przecież w kapitaliźmie sukces gospodarczy do cnota. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 05.05.07, 03:23 zweglony_pazur napisał: > ciekawą imprezką byłaby też wystawka pod tytułem: biznesowe osiągnięcia i > dokonania byłych ubeków w "wolnorynkowej" Polsce. > to byłoby dopiero ciekawe. dowiedzieć się jak to dzięki swoim genialnym > umiejętnościom menedżerskim na przełomie lat 80-tych i 90-tych stali się elitą > biznesu. > niestety wstydzą się tego bardziej niż pokazania swoich facjat na dziedzińcu > ratusza. a szkoda. przecież w kapitaliźmie sukces gospodarczy do cnota. > :) Chyba nadzwyczajnych studiow do tego nie potrzeba. Kontroluja 90% biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
agentolekssy W końcu twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 04.05.07, 23:55 I tak trzymać !! Koniecznie dodać "twarze" towarzyszy z dawnych komitetów PZPR, szczególnie z wojewódzkiego w Toruniu, nadgorliwie i z premedytacją sowietyzujących, ogłupiających i zniewalających naród przez całe dziesieciolecia, a własciwie do dnia dzisiejszego, a których to mozna codziennie spotkać jako nauczycieli, profesorów, dyrektorów itp. itd. !!! Mozna także spotkać w kościele !! Pamiętać także o ludowym wojsku, milicji, ormo, zomo itp. itd. Zróbcie wszystko ażeby w/w polkazać !! Komuchy już próbują to ośmieszyć. Jak zwykla w znanym stylu. Zróbcie z tym porzadek raz na zawsze !! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: agentolekssy 05.05.07, 03:25 To nie tylko Torun. To cala Polska tak samo wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: agentolekssy 05.05.07, 07:45 Słusznie zauważyłeś, że cała Polska -b. PRL- wówczas żyła, pracowała, uczyła się , świetowała Boże Narodzenia i Wielkanoce, gorzej było z Bozym Ciałem-ale także chodzilismy w procesjach. Nikt do tych uroczystości nas nie zmuszał- wreęcz przeciwnie-sami w taki sposób, prezentując nie tylko nasze przywiązanie do Wiary, szlismy o 6 tej rano w procesji Rezurekcyjnej wokół naszych kościołów, wierzylismy, że Polska jest nasza-pomimo, że w "powójnym uścisku wielkiego brata"-jak nam wmawiano. Drogi wet3-czy uważasz, że za PRL-odpowiadają tylko ci, których wymienił poprzedni polemista. Ja uważam, że my także! Pomimo, że chodziliśmny na Rezurekcyjne procesje! Bo wzorem T. Kościuszki czy R. Traugutta nie wzięlismy " pani broni do rąk" i nie skierowalismy ( byli tacy w l. 40-50tych)jej w tych co nam zaciskali wokól szyj "podwójnego nelsona". Tacy Amerykanie nie mają podobnych dylematów! Oni juz w l 1861-65 potrafili wybrali właściwa droge i " poprzez krew swoich braci" zagruntowali ja, a następnie wzmacniali jej stabilne-zahartowane warstwy(...)! PS Znam kilku z legitymacjami PZPR, których nie wstydziłem się i do końca ich( lub moich) dni będę szanował! Jeden mieszka w Toruniu- na Morcinka! Co roku w Wigilie składam Mu życzenia! Opisywałem za co jestem Mu dozgonnie wdzięczny. Bo był człowiekiem! Nie podzielam, obecnej metody rozliczenia systemu i jego ludzi. Znam tych, którzy sprokurowali Ustawę lustracyjną i wiem, że " togi sędziwoskie na ich ramionach" to, uwierz mi- nieodpowiednia " odzież". Wierzę jednak w ludzi z "S" i mądrych np. z P.O.; PSL-u a także z SO, na którą "towarzystwo salonowe" wylewa wiadra pomyj(...), ze dokończą dzieło przywracania Sprawiedliwości przez duże "S"! Pajdokraci- nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoskibolek "Rozszerzyć " Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 05.05.07, 19:47 Największy problem jest w takich miernotach postkomuszych jak ci towarzysze z niedobitej niestety komuny, jak np friedmar z FGW , którzy nadal służą obcej ideologi wrogiej dla Polski i Polaków. Ideologii ZSRR i sowietów, których praktycznie już nie ma .................... , a oni służą .......!! Towarzyszu friedmar, lewicowy jak najbardziej mini piesku i pozostali próbujący w starym stylu ośmieszać wszystko ! Licząc, że tak jak zawsze uda się sporo ludzi ogłupić !! Wstyd i hańba ! To właśnie przez takie jak ty pokraki post komusze nie można szybko nic w tym naszym kraju naprawić ! Nie można zmienmić ludziom zsowietyzowania i komuszej mentalności. Powinieneś to wiedzieć sam po sobie !! To co wy parszywa komuno, zdeprawowana i oddana ZSRR, którego już na szczęście nie ma, to się w głowie nie mieści b! Wstyd i hańba !!! Poraża arogancja postsowieckiej komuny i jej mediów jak najbardziej ! Są to ci pomyleni towarzysze i sługusy obcej sprawy, którzy stracili wspaniałą okazję do wiecznego milczenia ! Stracili również instynkt samozachowawczy ! Jak długo jeszcze będzie takie przyzwolenie na arogancje i hańbę ??? Czy musimy to znosić ??? Igrzyska, które sobie urządzają te homosowietykusy razem z towarzyszami kumplami oraz ich media są haniebne !! Wstyd i hańba !!! Jak długo będzie to jeszcze tolerowane ?? Jak długo jeszcze będą nas ogłupiać ? !!!!! I to za nasze jeszcze pieniądze, jedząc także nasz chleb ! Wstyd i hańba !! Ale tak np. odszkodowanie dla całego normalnego narodu / wtym aktualnie dla rodziny p.Blidów/ jak najbardziej się należy ! I to w bardzo dużej kwocie, przede wszystkim za upodlenie i zniewolenie, a obecnie ogłupianie ........ ale od mafii LSD !!! Z wymienianymi już jątrzycielami na czele !!! Może być nawet z tzw. "pożyczki moskiewskiej" !! Swięta racja !!! Tak, ta SLD wraz ze swoimi klientami /także media/ to jedna wielka postkomusza i bardzo podła oraz zakłamana oszołomska zsowietyzowana mafia, która rozbija nasz kraj i nasze społeczeństwo !! Stale te niedobite komuchy mącą i jątrzą ! Pytamy ! Jak długo jeszcze ?? Wypowiedzi tej niedobitej komuny i chodzących jej na pasku mediów, głosy różnych oleksych, kaliszów, zemków, olejniczaków, milerów, kwasniewskich, tusków, a ostatnio jeszcze i gieremków i szymborskich itp. itd. są niedopuszczalne i jednoznacznie dowodzą, że już dawno powinni być oni wszyscy usunięci z życia politycznego, społecznego i samorządowego ! Definitywnie ! Raz na zawsze !!!! Komunistyczne niedobite pocioty znowu bredzą i mącą !! Stale i wciąż ogłupiają naród ! Tak to święta prawda !!! Precz z komuną i jej klientelą oraz mediami !!! To co te pocioty komunistyczne wygadują i opiniują to się w głowie nie mieści ! Jak te sieroty po PRL,PZPR,NKWD,SB,ORMO,ZOMO itp. wogóle maja czelność cokolwiek krytykować ? Dlaczego pozwala się im wraz z ich mediami i postmoskiewskimi pieniędzmi na skłócanie i ogłupianie zmęczonego społeczeństwa ? Kto w końcu zrobi z tym ostateczny porządek ?? Jak to długo w końcu może trwać !!!! Panie Prezydencie ! Panie Premierze zróbcie z tym ostateczny koniec jak najszybciej, bo inaczej komusza hydra z aktualnie, na całe szczęście, naderżniętymi szyjami, znów podniesie głowy !! Powodzenia ! I niech Bóg prowadzi ! Tak jak pod Chocimiem, Wiedniem i Warszawą ! A twarze SB/UB należy koniecznie rozszerzyć o twarze wrednych i oddanych obcej sprawie /do dziś!!/ byłych towarzyszy z PZPR, FSZMP, MO, ORMO itd. itp. które mozna spotkać codziennie jako nobliwych, często w kościele, radnych, sędziów, policjantów, dziennikarzy, działaczy związkowych, posłów, nauczycieli, profesorów, dyrektorów, włascicieli itp.itd. Paranoja ! Niech będzie chociaż wiadomo kto jest kto !!!!!!!!!!!!!! Wstyd i hańba !! Odpowiedz Link Zgłoś
kuroslip Re: "Rozszerzyć " Twarze ubeków na dziedzińcu Rat 05.05.07, 22:08 Dlaczego nie ma tam zdjęcia mjr.Olkiewicza z IV komisariatu SB na Rubinkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
janek_666 rodzinki sb-kow sa dobrze zabezpieczone 06.05.07, 08:47 Prawda jest taka ze wiekszosc sb-kow dobrze ulokowala swoich potomkow miedzy innymi w takich firmach jak policja(mozna tutaj kilka nazwisk chocby w samym Toruniu wymienic), sady, urzedy lokalne (tez urzad miasta Torunia). Zalatwiali swoim synalkom prace korzystajac z ukladow i zaleznosci, wykorzystujac tez tzw. kwity. Teraz przez swoich synalkow, corki maja nadal wplywy. Chore uklady utrzymywane w panstwie od 89 roku dlugo jeszcze beda mialy swoje poklosie. Wielu decydentow obawiajac sie sb-kow idzie im na reke. Dziwne ze niektore partie toleruja to, zapewne maja w tym swoj udzial. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: rodzinki sb-kow sa dobrze zabezpieczone 06.05.07, 09:52 BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO - wreszcie głos prawdy! Poczytajcie jak z nami postępowali ich kolesie zainstalowani w " przedłużonych ramionach" -po różnych " urzędach sprawiedliwości wybiórczej " III R.P. (SIC!) Jeszcze raz BRAAAAAAAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! PS Kilka przykładów mojej " dictum acerbum", która jest wzorcem- " experto credite" dla potomnych: 1/ U.S w Chojnicach - cofnięta ulga Inwest. na 12 letniego KAMAZA- po dwóch latach- do 1 złotówki wraz z odsetkami. Odwołanie złożyłem do samego Min. Finansów- P. L, Balcerowicza- odpowiuedź - NIEWZRUSZONA: " Ignorantia iuris nocet"- ANI 1 ZŁ -w ostatnim zażaleniu wnosiłem o sprolongowanie odsetek od kwoty należnej z tyt. cofniętej ulgi! Wniosłem w tym samym czasie - UWAGA UWAGA - kiedy w 1997 zapadła decyzja o sprolongowaniu zasądzonych należności do Skarbu Państwa od b. PZPR!!!( nawet w uzasadnieniu nadmieniłem ten fakt-decyzje b. Ministra Fin. M. Belki sprolongowania na 7 lat zobowiązań skarbowych b. PZPR!!!-Pamiętacie?????) Mam moje pismo- mam odpowiedź z MIn Finansów. Taką mieliśmy III R.P. jak pisał mój Nauczyciel o Rzeczpospolitej Obojga Narodów w okresie Wettinów- za Augusta II- nihilistę_ ..." łajdacka,tonąca w gnoju moralnym" str. 24 III Cz, " DZieje agonii"J. P. Jasienica. Odpowiedz Link Zgłoś
janek_666 szukajmy na miejscu w Toruniu 06.05.07, 10:52 lokalnie tez bedziemy mieli sporo takich przykladow, wystarczy je tutaj przytoczyc, czyzby przypadkowa zbieznosc nazwisk, no w przypadku corek i kochnek (kochankow)troszke trudniej, ale jak sie uprzec to i to moza odnalezc Odpowiedz Link Zgłoś
zawacki.and.zawacki Re: Co to było? WSKBP studia w Moskwie 06.05.07, 14:06 nazwa uczelni jakies wojskowej? Odpowiedz Link Zgłoś