Dodaj do ulubionych

Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza

03.05.07, 14:53
Wystawe te powinno obowiazkowo obejrzec cale SLD, pozostale partie lewicowe i
pokazna czesc PO!!!
Obserwuj wątek
    • sol_invictus Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 03.05.07, 15:59
      Zgadzam się z tym, że wystawę warto obejrzeć. Obowiązkowe Panie wet 3 to były
      pochody pierwszomajowe za czasów PRL. Dziś każdy obywatel sam może decydować
      gdzie się uda a gdzie nie, i bardzo mnie to cieszy.
      • b3ut Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 04.05.07, 16:39
        Ci na których owe osoby donosiły, twarze te znają. A reszcie po co to?
        Kolejna impreza dla gawiedzi...
        • rotepirat Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 19:32
          Wystawę warto przypomnieć wszystkim, którym śni się komuna, różnym liberałom,
          lewakom, oraz tym, którzy mają chętkę donosić na sąsiada, kolegę z pracy,
          koleżankę ze studiów, na żonę lub męża.
          Myślę, że wystawa przyda się także policji oraz służbom specjalnym, jako
          memento, bowiem i dzisiaj można spotkać "władzę" stojącą na bakier z prawem czy
          kulturą osobistą. Władzę, której wszystko wolno.
          • b3ut Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 20:52
            > Myślę, że wystawa przyda się także policji oraz służbom specjalnym, jako
            > memento, bowiem i dzisiaj można spotkać "władzę" stojącą na bakier z prawem czy
            > kulturą osobistą. Władzę, której wszystko wolno.

Chcesz zaprosić rząd?
            • temida3 Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 21:42
              " Żaden kraj nie może byc dobrze rządzony, dopóki wszyscy jego obywatele nie
              będą pamietać, ze oni są strażnikami prawa a urzędnicy jedynie środkiem jego
              stosowania i niczym więcej".
              PS
              Czy funkcjonariuszka ABW, która pozwoliła skorzystać z toalety ok. 60 letniej
              kobiecie( jak sie okazuje w swietle wypowiedzi Jej męża- desperatce zamieszanej
              w aferę korupcyjna, w obliczu odkrycia powiązań...???) ma odpowiadać wg Twojej
              teorii na równi z tymi , których " wywieszono na dziedzińcu Ratusza(...)???
              • b3ut Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 05.05.07, 03:50
                > Czy funkcjonariuszka ABW, która pozwoliła skorzystać z toalety ok. 60 letniej
                > kobiecie( jak sie okazuje w swietle wypowiedzi Jej męża- desperatce zamieszanej
                >
                > w aferę korupcyjna, w obliczu odkrycia powiązań...???) ma odpowiadać wg Twojej
                > teorii na równi z tymi , których " wywieszono na dziedzińcu Ratusza(...)???

Powinna odpowiadać tak, jak odpowiada dróżnik, który nie zamknie szlabanu, w
                wyniku czego zginie kierowca...
                • janek_666 honorowe wyjscie 06.05.07, 08:55
                  Chciala to sie zastrzelila widocznie miala cos na sumieniu, teraz za jej
                  postepek wini sie innych ludzi to paranoja. Uwazam, ze honorowym wyjsciem jest
                  dawanie szansy takim ludziom zeby sobie w leb strzelali, przykaldow w naszej
                  historii daloby sie wiele przedstawic.
                  • historykii Re: honorowe wyjscie 06.05.07, 09:35
                    Inaczej bardziej implicite- drogi Janku, za mało w naszej historii było
                    właśnie twardej odpowiedzialnosci( jak np. w historii Anglii, Niemiec , że o
                    USA nie wspomnę; prawda-Wojna Secesyjna-to " szkoła nad szkoły"(!!!) za zdradę!
                    Weźmy naWET TAKICH łajdaków -targowiczan(...)!!!
                    - pozwolono im zejść z tego swiata o własnych siłach- z wyjątkiem kilku " głow
                    na Rynku w W-wie i Wilnie...)
                • temida3 Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 10.05.07, 08:49
                  dalej tak uważasz? Czy aby porównanie do dróżnika jest adekwatne do tamtej
                  rewizji-u Państwa Blidów???
                  Poczyutaj-jestem pewien, że to nie koniec rewelacji!
                  >>>wiadomosci.onet.pl/1532607,11,item.html
          • sonntag Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 23:18
            No właśnie. Święte słowa. Niech ci, którzy dziś wieszają, pomyślą także, że
            jutro oni mogą być też powieszeni! Jak nie na tym, to na innym dziedzińcu!
            • wet3 Re: sonntag 05.05.07, 03:21
              sonntag napisała:

> No właśnie. Święte słowa. Niech ci, którzy dziś wieszają, pomyślą także, że
              > jutro oni mogą być też powieszeni! Jak nie na tym, to na innym dziedzińcu!

Co za przepiekna komuchowa mowa-trawa! Gratuluje tobie wielce czerwonej
              inspiracji!!! WUML pewnie skonczylas!
              • b3ut Re: sonntag 05.05.07, 03:48

wet3 napisał:

> Co za przepiekna komuchowa mowa-trawa! Gratuluje tobie wielce czerwonej
                > inspiracji!!! WUML pewnie skonczylas!

Twój Ojciec bardzo przystojny był....
                • historykii Re: sonntag 05.05.07, 07:26
                  Do b3ut, zapomniałeś o moim WUMLU?
                  Masz wiedzę i inspiracje do nękania. Mnie także wysłano w '80 r wiosna na WUML-
                  po dwóch spotkaniach zrezygnowałem. Prezes SP-ni Meblarskiej na Długiej w
                  Płocku wezwał mnie i udzielił reprymendy:
                  ...szefie( byłem szefem produkcji- 4 ty po " bogu") tak nie można. My was
                  kierujemy, my wam mieszkanie dajemy a wy co odrzucanie naszą dłoń"
                  ( nie uzył słowa gryziecie-jak w kilka miesięcy później niejaki Waldemar
                  Świrgoń do telewizji cytował wieszcza Adama zarzucajać Solidarnosci zdradę PRL-
                  u..., pamiętasz?).
                  PS
                  zapewniam Cię, że nie wróciłem na szkolenia w WUML i nie zlozyłem pracy na
                  pismie jaką skłądali( poza mną było jeszcze 3 delegowanych...)uczestnicy tegoz
                  wielce " nobilitującego kursu"!
          • sonntag Re: Wystawę powinna zobaczyć ...władza 04.05.07, 23:20
            rotepirat napisał:

> Wystawę warto przypomnieć wszystkim, którym śni się komuna, różnym liberałom,
            > lewakom, oraz tym, którzy mają chętkę donosić na sąsiada, kolegę z pracy,
            > koleżankę ze studiów, na żonę lub męża.
            > Myślę, że wystawa przyda się także policji oraz służbom specjalnym, jako
            > memento, bowiem i dzisiaj można spotkać "władzę" stojącą na bakier z prawem
            czy
            > kulturą osobistą. Władzę, której wszystko wolno.

No właśnie. Święte słowa. Niech ci, którzy dziś wieszają, pomyślą także, że
            jutro oni mogą być też powieszeni! Jak nie na tym, to na innym dziedzińcu!

• zweglony_pazur Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 04.05.07, 21:32
      ciekawą imprezką byłaby też wystawka pod tytułem: biznesowe osiągnięcia i
      dokonania byłych ubeków w "wolnorynkowej" Polsce.
      to byłoby dopiero ciekawe. dowiedzieć się jak to dzięki swoim genialnym
      umiejętnościom menedżerskim na przełomie lat 80-tych i 90-tych stali się elitą
      biznesu.
      niestety wstydzą się tego bardziej niż pokazania swoich facjat na dziedzińcu
      ratusza. a szkoda. przecież w kapitaliźmie sukces gospodarczy do cnota.
      :)
      • wet3 Re: Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 05.05.07, 03:23
        zweglony_pazur napisał:

> ciekawą imprezką byłaby też wystawka pod tytułem: biznesowe osiągnięcia i
        > dokonania byłych ubeków w "wolnorynkowej" Polsce.
        > to byłoby dopiero ciekawe. dowiedzieć się jak to dzięki swoim genialnym
        > umiejętnościom menedżerskim na przełomie lat 80-tych i 90-tych stali się
        elitą
        > biznesu.
        > niestety wstydzą się tego bardziej niż pokazania swoich facjat na dziedzińcu
        > ratusza. a szkoda. przecież w kapitaliźmie sukces gospodarczy do cnota.
        > :)

Chyba nadzwyczajnych studiow do tego nie potrzeba. Kontroluja 90% biznesu.
    • agentolekssy W końcu twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 04.05.07, 23:55
      I tak trzymać !! Koniecznie dodać "twarze" towarzyszy z dawnych komitetów PZPR,
      szczególnie z wojewódzkiego w Toruniu, nadgorliwie i z premedytacją
      sowietyzujących, ogłupiających i zniewalających naród przez całe
      dziesieciolecia, a własciwie do dnia dzisiejszego, a których to mozna
      codziennie spotkać jako nauczycieli, profesorów, dyrektorów itp. itd. !!!
      Mozna także spotkać w kościele !! Pamiętać także o ludowym wojsku, milicji,
      ormo, zomo itp. itd. Zróbcie wszystko ażeby w/w polkazać !! Komuchy już
      próbują to ośmieszyć. Jak zwykla w znanym stylu.
      Zróbcie z tym porzadek raz na zawsze !!
      • wet3 Re: agentolekssy 05.05.07, 03:25
        To nie tylko Torun. To cala Polska tak samo wyglada.
        • historykii Re: agentolekssy 05.05.07, 07:45
          Słusznie zauważyłeś, że cała Polska -b. PRL- wówczas żyła, pracowała, uczyła
          się , świetowała Boże Narodzenia i Wielkanoce, gorzej było z Bozym Ciałem-ale
          także chodzilismy w procesjach. Nikt do tych uroczystości nas nie zmuszał-
          wreęcz przeciwnie-sami w taki sposób, prezentując nie tylko nasze przywiązanie
          do Wiary, szlismy o 6 tej rano w procesji Rezurekcyjnej wokół naszych
          kościołów, wierzylismy, że Polska jest nasza-pomimo, że w "powójnym uścisku
          wielkiego brata"-jak nam wmawiano.
          Drogi wet3-czy uważasz, że za PRL-odpowiadają tylko ci, których wymienił
          poprzedni polemista. Ja uważam, że my także!
          Pomimo, że chodziliśmny na Rezurekcyjne procesje!
          Bo wzorem T. Kościuszki czy R. Traugutta nie wzięlismy " pani broni do rąk" i
          nie skierowalismy ( byli tacy w l. 40-50tych)jej w tych co nam zaciskali wokól
          szyj "podwójnego nelsona".
          Tacy Amerykanie nie mają podobnych dylematów! Oni juz w l 1861-65 potrafili
          wybrali właściwa droge i " poprzez krew swoich braci" zagruntowali ja, a
          następnie wzmacniali jej stabilne-zahartowane warstwy(...)!
          PS
          Znam kilku z legitymacjami PZPR, których nie wstydziłem się i do końca ich(
          lub moich) dni będę szanował!
          Jeden mieszka w Toruniu- na Morcinka!
          Co roku w Wigilie składam Mu życzenia! Opisywałem za co jestem Mu dozgonnie
          wdzięczny. Bo był człowiekiem!
          Nie podzielam, obecnej metody rozliczenia systemu i jego ludzi. Znam tych,
          którzy sprokurowali Ustawę lustracyjną i wiem, że " togi sędziwoskie na ich
          ramionach" to, uwierz mi- nieodpowiednia " odzież".
          Wierzę jednak w ludzi z "S" i mądrych np. z P.O.; PSL-u a także z SO, na
          którą "towarzystwo salonowe" wylewa wiadra pomyj(...), ze dokończą dzieło
          przywracania Sprawiedliwości przez duże "S"!
          Pajdokraci- nie wierzę!
    • bydgoskibolek "Rozszerzyć " Twarze ubeków na dziedzińcu Ratusza 05.05.07, 19:47
      Największy problem jest w takich miernotach postkomuszych jak ci towarzysze z
      niedobitej niestety komuny, jak np friedmar z FGW , którzy nadal służą obcej
      ideologi wrogiej dla Polski i Polaków. Ideologii ZSRR i sowietów, których
      praktycznie już nie ma .................... , a oni służą .......!!
      Towarzyszu friedmar, lewicowy jak najbardziej mini piesku i pozostali próbujący
      w starym stylu ośmieszać wszystko ! Licząc, że tak jak zawsze uda się sporo
      ludzi ogłupić !!
      Wstyd i hańba !
      To właśnie przez takie jak ty pokraki post komusze nie można szybko nic w tym
      naszym kraju naprawić ! Nie można zmienmić ludziom zsowietyzowania i komuszej
      mentalności. Powinieneś to wiedzieć sam po sobie !!

To co wy parszywa komuno, zdeprawowana i oddana ZSRR, którego już na szczęście
      nie ma, to się w głowie nie mieści b! Wstyd i hańba !!!
      Poraża arogancja postsowieckiej komuny i jej mediów jak najbardziej !
      Są to ci pomyleni towarzysze i sługusy obcej sprawy, którzy stracili wspaniałą
      okazję do wiecznego milczenia ! Stracili również instynkt samozachowawczy !
      Jak długo jeszcze będzie takie przyzwolenie na arogancje i hańbę ??? Czy
      musimy to znosić ???
      Igrzyska, które sobie urządzają te homosowietykusy razem z towarzyszami
      kumplami oraz ich media są haniebne !! Wstyd i hańba !!! Jak długo będzie to
      jeszcze tolerowane ?? Jak długo jeszcze będą nas ogłupiać ? !!!!! I to za nasze
      jeszcze pieniądze, jedząc także nasz chleb ! Wstyd i hańba !!
      Ale tak np. odszkodowanie dla całego normalnego narodu / wtym aktualnie
      dla rodziny p.Blidów/ jak najbardziej się należy ! I to w bardzo dużej kwocie,
      przede wszystkim za upodlenie i zniewolenie, a obecnie ogłupianie ........
      ale od mafii LSD !!! Z wymienianymi już jątrzycielami na czele !!!
      Może być nawet z tzw. "pożyczki moskiewskiej" !!
      Swięta racja !!!
      Tak, ta SLD wraz ze swoimi klientami /także media/ to jedna wielka postkomusza
      i bardzo podła oraz zakłamana oszołomska zsowietyzowana mafia, która rozbija
      nasz kraj i nasze społeczeństwo !!
      Stale te niedobite komuchy mącą i jątrzą !
      Pytamy ! Jak długo jeszcze ??
      Wypowiedzi tej niedobitej komuny i chodzących jej na pasku mediów, głosy
      różnych oleksych, kaliszów, zemków, olejniczaków, milerów, kwasniewskich,
      tusków, a ostatnio jeszcze i gieremków i szymborskich itp. itd. są
      niedopuszczalne i jednoznacznie dowodzą, że już dawno powinni być oni wszyscy
      usunięci z życia politycznego, społecznego i samorządowego ! Definitywnie ! Raz
      na zawsze !!!!
      Komunistyczne niedobite pocioty znowu bredzą i mącą !!
      Stale i wciąż ogłupiają naród !
      Tak to święta prawda !!!
      Precz z komuną i jej klientelą oraz mediami !!!
      To co te pocioty komunistyczne wygadują i opiniują to się w głowie nie mieści !

Jak te sieroty po PRL,PZPR,NKWD,SB,ORMO,ZOMO itp. wogóle maja czelność
      cokolwiek krytykować ?
      Dlaczego pozwala się im wraz z ich mediami i postmoskiewskimi pieniędzmi na
      skłócanie i ogłupianie zmęczonego społeczeństwa ?
      Kto w końcu zrobi z tym ostateczny porządek ??
      Jak to długo w końcu może trwać !!!!
      Panie Prezydencie ! Panie Premierze zróbcie z tym ostateczny koniec jak
      najszybciej, bo inaczej komusza hydra z aktualnie, na całe szczęście,
      naderżniętymi szyjami, znów podniesie głowy !!
      Powodzenia ! I niech Bóg prowadzi ! Tak jak pod Chocimiem, Wiedniem i
      Warszawą !
      A twarze SB/UB należy koniecznie rozszerzyć o twarze wrednych i oddanych obcej
      sprawie /do dziś!!/ byłych towarzyszy z PZPR, FSZMP, MO, ORMO itd. itp. które
      mozna spotkać codziennie jako nobliwych, często w kościele, radnych, sędziów,
      policjantów, dziennikarzy, działaczy związkowych, posłów, nauczycieli,
      profesorów, dyrektorów, włascicieli itp.itd. Paranoja !
      Niech będzie chociaż wiadomo kto jest kto !!!!!!!!!!!!!!
      Wstyd i hańba !!
      • kuroslip Re: "Rozszerzyć " Twarze ubeków na dziedzińcu Rat 05.05.07, 22:08
        Dlaczego nie ma tam zdjęcia mjr.Olkiewicza z IV komisariatu SB na Rubinkowie?
    • janek_666 rodzinki sb-kow sa dobrze zabezpieczone 06.05.07, 08:47
      Prawda jest taka ze wiekszosc sb-kow dobrze ulokowala swoich potomkow miedzy
      innymi w takich firmach jak policja(mozna tutaj kilka nazwisk chocby w samym
      Toruniu wymienic), sady, urzedy lokalne (tez urzad miasta Torunia). Zalatwiali
      swoim synalkom prace korzystajac z ukladow i zaleznosci, wykorzystujac tez tzw.
      kwity. Teraz przez swoich synalkow, corki maja nadal wplywy. Chore uklady
      utrzymywane w panstwie od 89 roku dlugo jeszcze beda mialy swoje poklosie.
      Wielu decydentow obawiajac sie sb-kow idzie im na reke. Dziwne ze niektore
      partie toleruja to, zapewne maja w tym swoj udzial.
      • historykii Re: rodzinki sb-kow sa dobrze zabezpieczone 06.05.07, 09:52
        BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO - wreszcie głos prawdy!
        Poczytajcie jak z nami postępowali ich kolesie zainstalowani w " przedłużonych
        ramionach" -po różnych " urzędach sprawiedliwości wybiórczej " III R.P. (SIC!)
        Jeszcze raz BRAAAAAAAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
        PS
        Kilka przykładów mojej " dictum acerbum", która jest wzorcem- " experto
        credite" dla potomnych:
        1/ U.S w Chojnicach - cofnięta ulga Inwest. na 12 letniego KAMAZA- po dwóch
        latach- do 1 złotówki wraz z odsetkami. Odwołanie złożyłem do samego Min.
        Finansów- P. L, Balcerowicza- odpowiuedź - NIEWZRUSZONA:
        " Ignorantia iuris nocet"- ANI 1 ZŁ -w ostatnim zażaleniu wnosiłem o
        sprolongowanie odsetek od kwoty należnej z tyt. cofniętej ulgi!
        Wniosłem w tym samym czasie - UWAGA UWAGA
        - kiedy w 1997 zapadła decyzja o sprolongowaniu zasądzonych należności do
        Skarbu Państwa od b. PZPR!!!( nawet w uzasadnieniu nadmieniłem ten fakt-decyzje
        b. Ministra Fin. M. Belki sprolongowania na 7 lat zobowiązań skarbowych b.
        PZPR!!!-Pamiętacie?????)
        Mam moje pismo- mam odpowiedź z MIn Finansów.
        Taką mieliśmy III R.P. jak pisał mój Nauczyciel o Rzeczpospolitej Obojga
        Narodów w okresie Wettinów- za Augusta II- nihilistę_
        ..." łajdacka,tonąca w gnoju moralnym" str. 24 III Cz,
        " DZieje agonii"J. P. Jasienica.
        • janek_666 szukajmy na miejscu w Toruniu 06.05.07, 10:52
          lokalnie tez bedziemy mieli sporo takich przykladow, wystarczy je tutaj
          przytoczyc, czyzby przypadkowa zbieznosc nazwisk, no w przypadku corek i
          kochnek (kochankow)troszke trudniej, ale jak sie uprzec to i to moza odnalezc
    • zawacki.and.zawacki Re: Co to było? WSKBP studia w Moskwie 06.05.07, 14:06
      nazwa uczelni jakies wojskowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka