Dodaj do ulubionych

Do profesora uzurpatora!

IP: 198.138.227.* 04.12.01, 14:58
Po pierwsze zakompleksiony uzurpatorze, bo jak inaczej odebrac ciagla potrzebe
wytykania na kazdym kroku ze ja jestem z Kanady ja mam mydlo w plynie ja jestem
profesore ja widzilem wszystkie kraje w Europie i 47 stanow gosciu przeciez
twoje kompleksy czuc na 1000 mil i aby je leczyc odczuwasz nieprzeparta
potrzebe wytyknia innym zeby poczuc sie lepiej.

> Darmowe toalety to w Kanadzie standard , sam podkreslales , ze w Knadzie jest
> o niebo wyzsza kultura.Ja sie nie zachwycam tylko daje tworcze przyklady.
co z tego ze jest to w Kanadzie standart, a w USA jest totalny brak powszechnej
kultury to jeszcze nie powod zeby ciegle wyciagac ta Kanade to jest juz po
prostu zenujace bracie, a w USA jest standart ze wszyscy chodza nadeci dumni i
maja zakute lby i sa przekonani o wyzszosci kultury amerykanskiej nad kazda
inna, ale tylko ci prosci niewyksztalcenie, czujesz aluzje...
> Moj drogi moja rodzina mieszka na Kujawach juz od XIII wieku , a galaz moja
tak tak oczywiscie twoja rodzina w pierwszej lini od piastow pochodzi a twoj
pra do 89-tej pil sliwowice z Kazimierzem Wielkim
> tak ze mnie zle rozumiesz , ze jestem zachwytologiem.
a czym innym jestes, dodalbym jeszcze samochwala i uzurpator
> Z twoich postow wynika ,Ze ty tym USA nie jestes zachwycony.Chwalisz
dziadowski
> Rubinkowo zbudowane bez garazy podziemnych , zbydowane tylko dla ludzi
sprawnyc
nie nie jestem przynajmniej tak bezkrytycznie jak ty, a standart mieszkan
Rubinkowskich jest po za zasiegiem 90% Amerykanow tak jak pesje amerykanow sa
po za zasiegiem 95% Polakow.
> , bez mozliwosci wjazdu dla wozka inwalidzkiego- co Ty widziales ?
no napewno nie tyle co TY (profesor Halik :) ) ale wystarcajaco duzo zeby nie
pasc z zachwytu w USA na twarz, bo naprawde daleko im do Europy
> Ty w tej Ameryce musisz byc rumerem i luzerem.
zdziwil bys sie bracie w jak powaznym i duzym konsorcjum pracuje, stad moge
sobie pozwolic na takie czy inne poglady (w Polsce tez bezrobotny nie bylem
nawet 1 dzien), niestety twoje sa typowo dachowe (dokladnie takie poglady
reprezentuja rodacy ktorzy bezrobotni w Polsce tu pracuja za 10$/h i wydaje im
sie ze pana Boga za nogi zchwycili), bo ani kultura ani poziom wypowiedzi ani
swiatopoglad nie wskazuja ze masz nawet miernego magistra.
> pro
zalozylem oddzielny watek bo zasmiecacz powiesc

Jesli odczuwasz tak silna potrzebe progagowania wyzszosci Kanady na Toruniem
rozumiem zaloz taki watek :)
To musi byc flustrujace wyjechac prosto z biednego Torunia do Kanady, gdybys w
miedzyczasie naprawde zajrzal po drodze do Austii, Niemiec, czy Holandii twoj
zachwyt byly raczej rozczarowaniem To tyle na temat twojego swiatowego obycia.
Obserwuj wątek
    • Gość: pro Re: Do profesora uzurpatora! IP: *.sympatico.ca 04.12.01, 15:37
      Moj drogi Polonusie podaj adres z ciekawosci Ciebie Zlustroje w tym USA .Jesli
      chodzi o moja znajomosc Europy To czytaj uwaznie : !2 x Turcja 1x Grecja ,
      1x Wlochy , $,5 miesiaca Austria , 6 miesiecy Niemcy Zachodnie ,53 x DDR ,
      11x Dania , 6xNorwegia ,7x Szwecja , 3 x Holandia 2x Anglia i oczywiscie
      wielokrotnie Czechoslowacja , Wegry , Bulgaria .
      W USA zjechalem 47 stanow nie bylem na Hawajach , Alasce , Luizjanie .Mine .
      Jeszcze bylem w Meksyku , Kubie /5x/ Dominikanie i na Arubie.
      Ty mi nie pierdol ze w USA czy Kanadzie jest dziadostwo = jest dla dziadow.
      Jak sie zajmuje odpowiednia pozycje to sie nie widzi zadnego dziadostwa .
      Ty musisz tkwic w dziadostwie bo za duzo u Ciebie krytycyzmu w stosunku do
      Ameryki . Jeszcze Musze Tobie powiedziec , ze dokladnie znam Polske ; Gory
      zszedlem piszo od Ustrzyk Gornych po Szklarska Porebe , tak samo wybrzeze
      od wsi Piaski po Swinoujscie .Nie ma w Polsce Miasta powyzej 30 tysiecy w
      ktorym bym nie byl. Podaj adres internetowy to Ciebie odwiedze to ustalimy
      ; zobacze Twoje luksusy .Musze Ci jeszcze powiedziec ze ja yu nie przyjechalem
      do Kanady sie dorabiac jak 99.9 Polakow.
      pro
      • Gość: atomski Re: Do profesora uzurpatora! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 16:07
        Który z Was to Tony Halik ?
        • Gość: pro Re: Do profesora uzurpatora! IP: *.sympatico.ca 04.12.01, 17:03
          Dla scislosci Tona Halika bardzo lubilem .Pamietam pod koniec lat osiemdziesia-
          tych bylo z nim spotkanie w klubie KMPiK w Toruniu .Przyjechal z synem , ktory
          nie mowil slowa po polsku .Czekajac na niego na stole postawino dwie szklanki
          wody z kranu .Ja zszedlem do bufetu i kupilem dwie butelki Coca coli i posta-
          wilem na stole zamiast wody .Taki mialem zwiazek z T.Halikiem.
          Ten Polonus chce grac pierwsze skrzypce ; ja po prostu dziele sie swoimi uwagami
          i nie staram sie byc zlosliwy.
          pro
          • Gość: Polonus Re: Do profesora uzurpatora! IP: 198.138.227.* 04.12.01, 18:19
            Gość portalu: pro napisał(a):

> Ten Polonus chce grac pierwsze skrzypce ; ja po prostu dziele sie swoimi uwagam
            > i
            > i nie staram sie byc zlosliwy.

a wiec tak to widzisz, boisz sie ze ci ktos plomyczek zabierze (zupelnie nie jest
            to moja intencja, pewnie nalezales do PZPR i teraz ci brakuje owacji :) ),
            myslisz ze do tej pory zaczym pojawiles sie na forum wszyscy padali z wrazenia po
            twoich inteligentnych wogole nie zawierajacyh chamskich wypowiedzi postach
            zawirajacych bardzo jednostronny punkt widzenia.
            Watpie... mnie smiesza, nikt z osob na torunskim forum nie ma takich kompleksow
            jak Ty (ja nie zauwazylem), objawiajacych sie proba zaimponawania nawet za cene
            wlasnej smiesznosci.

Proponuje ci poczytaj sobie swoje posty, jesli masz choc odrobine samokrytycyzmu,
            zabawa murowana. A jeszcze jedno popracuj nad jezykiem bo jest zbyt budowlany
            zeby posadzac cie kolego o magisterium.
            Nie znam osobiscie profesorow ale znam paru doktorow, naprawde poziom ich
            wypowiedzi i jezyk istotnie rozni sie od przecietnego ale w gore w
            przeciwienstwie do Twojego.

Pozdrawiam
            > pro

• Gość: pro Re: Do profesora uzurpatora! IP: 199.71.64.* 04.12.01, 18:29
              Ja pisze jezykiem potocznym , by byl przez wszystkich zrozumialy . Bardzo mnie ciekawi skad ty masz
              czas pisac do mnie posty w godzinach pracy czyzbys nocami sprzatal sklepy w dzielnicy Zielony Punkt ?
              pro
              • Gość: Zdumiony Re: Do profesora uzurpatora! IP: *.sympatico.ca 10.12.01, 03:37
                Witaj profesore,

Doprawdy mozna sie posmiac z waszej naukowo polonistycznej dyskusji. Pierwszy
                raz w zyciu zdarzylo mi sie spotkac profesora ktory na rozne okazje uzywa
                roznego jezyka. Na forum "potocznego" (a chwilami po prostu chamskiego)"aby
                inni zrozumieli" a na inne okazje, pewno gleboko literackiego.

Proponuje sie nie osmieszac. Swoja droga zauwazylem, ze zauroczenie Canada jest
                odwrotnie proporcjonalne do wyksztalcenia/pozycji i Ty drogi profesore burzysz
                moje dotychczasowe obserwacje.

Pozdrowienia z Markham

• Gość: polonus Re: Do profesora uzurpatora! IP: 198.138.227.* 10.12.01, 15:11

> Ja pisze jezykiem potocznym , by byl przez wszystkich zrozumialy .
                dobrze ze to wyjasniles, bo ja zawsze myslalem ze to jedyny jezyk ktory znasz, a
                teraz juz wiem ze po prostu znizasz sie do naszego poziomu, coz za troska,
                jestem wzruszony, niestety mam do ciebie zla wiadomosc, jestem po pierwsze nie
                przyzwyczajony (jak zapewne i wielu formulowiczow) i nie doceniam jezyka
                potocznego, wiec wysil sie i sprobuj nasladowac jezyk profesorski .... :) :) To
                dopiero bedzie wyzwanie, nasladowac cos o czym sie nie ma pojecia i wkoncu zagrac
                kogos kim sie niegdy nie bylo. Zycze powodzenia.

Bardzo mnie
                > ciekawi skad ty masz
                > czas pisac do mnie posty w godzinach pracy czyzbys nocami sprzatal sklepy w dzi
                > elnicy Zielony Punkt ?
                Odpowiedz jest o wiele prostsza, dziwie sie ze profesor nie wpadles na nia,
                pomysl jeszcze troche, za bardzo sadzisz po sobie... :)
                >
                > pro

• Gość: polonus Good advice - zmien styl. IP: 198.138.227.* 10.12.01, 15:19
                  > > ciekawi skad ty masz
                  > > czas pisac do mnie posty w godzinach pracy czyzbys nocami sprzatal sklepy
                  > w dzi
                  > > elnicy Zielony Punkt ?
                  > Odpowiedz jest o wiele prostsza, dziwie sie ze profesor nie wpadles na nia,
                  > pomysl jeszcze troche, za bardzo sadzisz po sobie... :)
                  postanowilem byc milosierny i dac ci jeszcze jedna podpowiedz, niektorzy Polacy w
                  USA (a jest ich naprawde duzo) pracuja umyslowo (i wtedy w pracy zamiast mlotka i
                  lopaty maja komputery), oczywiscie nie mam nic przeciwko ludzia pracujacym
                  fizycznie tak dlugo jak nie udaja kogos kim nigdy nie byli nie sa i nie beda bo
                  to po prostu jest zalosne.

Zle sie przygotowales do swojej roli, profesora poznaje sie wlasnie po
                  wypowiedziach a nie po ich braku :)
      • Gość: polonus Re: Do profesora uzurpatora! IP: 198.138.227.* 04.12.01, 18:34

> Moj drogi Polonusie podaj adres z ciekawosci Ciebie Zlustroje w tym USA.
        co nadal mamy wplywy w KGB :) :)
        A moze by tak ciebie zlustorwac w Kanadzie :) co naprawde robisz :)
        Ale mysle ze nie ma takiej potrzeby twoj jezyk i "bogaty" swiatopoglad mowia same
        za siebie!

> chodzi o moja znajomosc Europy To czytaj uwaznie : !2 x Turcja 1x Grecja ,
        > 1x Wlochy , $,5 miesiaca Austria , 6 miesiecy Niemcy Zachodnie ,53 x DDR ,
        > 11x Dania , 6xNorwegia ,7x Szwecja , 3 x Holandia 2x Anglia i oczywiscie
        > wielokrotnie Czechoslowacja , Wegry , Bulgaria .
        gdyby 1/5-ta z tego byla prawda to nie pisalbys takich bzdur i twoj swiatopoglad
        na problemy amerykanskie bylby o wiele szerszy i zupelnie inny

A wypisac kilkanascie panstw Europejskich wraz z mnoznikami kazdy moze...tak jak
        zrobic sobie zdjecie w colorado i powiedziec ze sie bylo na Marsie.

> Ty mi nie pierdol ze w USA czy Kanadzie jest dziadostwo = jest dla dziadow.
        dziadostwo, to twoje okreslnie bardzo trywializujace to co napisalem w moich
        kilku postach dotyczacych USA, pisalem ze jest wiele dziedzin w USA w ktorych
        nawet Polska stoi o wiele wyzej nie spominajc o Europie ktora przeceiz "znasz"
        jak wlasna kieszen oczywiscie w twojej fantazji. Co nie zmienia faktu ze to USA
        jest potega militarno-gospodarcza swiata z czego z kolei nie wynika ze jest to
        raj na ziemi. Tak jak z faktu ze mi czy tobie sie powodzi nie wynika ze mamy bys
        slepi i glusi i nie zauwazac ze 47mln obywateli tego kraju nie ma zadnego
        ubezpieczenia zdrowotnego a reta dostawana po 67 roku rzycia to 250$ co jest
        mniej niz 250zl w Polsce. Wiec przecietnym ludzia sie tu zyje nielekko. I chyba
        trzeba byc faktycznie profesorem zeby tego nie zauwazyc tak jak tego tandetnego
        budownictwa itp itp....

> Jak sie zajmuje odpowiednia pozycje to sie nie widzi zadnego dziadostwa .
        > Ty musisz tkwic w dziadostwie bo za duzo u Ciebie krytycyzmu w stosunku do
        > Ameryki . Jeszcze Musze Tobie powiedziec , ze dokladnie znam Polske ; Gory
        > zszedlem piszo od Ustrzyk Gornych po Szklarska Porebe , tak samo wybrzeze
        > od wsi Piaski po Swinoujscie .Nie ma w Polsce Miasta powyzej 30 tysiecy w
        > ktorym bym nie byl.
        wez siebie poczytaj
        > Podaj adres internetowy to Ciebie odwiedze to ustalimy
        > ; zobacze Twoje luksusy .Musze Ci jeszcze powiedziec ze ja yu nie przyjechalem
        > do Kanady sie dorabiac jak 99.9 Polakow.
        > pro
        wiec po co zeby zobaczyc noc polarna???
        • Gość: Igła Re: ! IP: *.chello.pl 05.12.01, 15:56
          O ! Solidaruchy się pogryzły !!!
          • Gość: modern Re: ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 13:00
            Ej, dalej kłócić sie- od tego jest to forum!!!
            • lech.niedzielski Re: ! 09.12.01, 17:23
              Lutuj go !!! I odskakuj !!!
              Eeeeeeeeeee i to ma być naparzana ? I za co ja płacę ?!!!
              Lać się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: pro.... Do Polonusa IP: 199.71.64.* 10.12.01, 16:33
                Jestem w 100% pewny , ze postow nie piszesz ze sluzbowego komputera .Zreszta to twoja sprawa .
                Zycze Tobie jak njlepiej .Zyj i rozwijaj sie intelektualnie .Do zobaczenia w Toruniu na Szerokiej.
                Pro......
                • Gość: polonus Re: Do Polonusa IP: 198.138.227.* 10.12.01, 17:27
                  Gość portalu: pro.... napisał(a):

> Jestem w 100% pewny , ze postow nie piszesz ze sluzbowego komputera .Zreszta to
                  > twoja sprawa .
                  > Zycze Tobie jak njlepiej .Zyj i rozwijaj sie intelektualnie .Do zobaczenia w To
                  > runiu na Szerokiej.
                  >
                  > Pro......
                  Zycze tego samego rowniez.
                  Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka