soter_mlodszy 02.02.05, 10:28 witam lutowo, nie całkiem zimowo!;-))) miłych gości, na starych śmieciach!;-) ave. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: nata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:31 Witam lutowo jeszcze zimowo Sotera co swoich zbiera na Brodnickim Forum.:-)) Pozdrawiam z daleka, gdzie śniegu jeszcze wiele, wyjechać trudno i iść paskudno, i na wiosnę już czekam :-)))) PS..może wątek z wierszowankami, Soterku? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 02.02.05, 15:01 Pozdrawiam troche zasmucona, ale nie ma jak u Sotera!Jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 03.02.05, 11:14 witam bractwo..., jak ładnie w ten tłusty czwartek!:-) i kawka na stoliku jest! ach..., pozdrawiam... p.s. kilka dni nie dam znaku życia!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 03.02.05, 16:48 luty ubiera w długie buty, jak myślicie, zima dłużej potrzyma? Witam czwartkowo, pączkowo i kawowo :-))) cierpliwie poczekamy na Soterka_młodszego :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: toja Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:57 A gdzie Ty Naatko zime widzisz? u nas wiosna, jesien co chcesz, ale zimy nie widac i dobrze. Pozdrawiam! Moze Sotera na tej konferencji matematycznej spotkam, tylko jak Go rozpoznam? Moze zrobi do mnie oko? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.02.05, 19:36 To ja jednak nie moge za Wami nadazac. Wy juz w lutym a ja sie wczoraj wpisalem na sam koniec stycznia. Zawsze mi jest zal poprzednich dni, czesto miesiecy. Jednak to tylko wspomnienia, ktore tez pozwalaja brnac lepiej w przyszlosc. Pozdrawiam mile dziewczeta jak i Sotera. Niko Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 04.02.05, 22:08 Witajcie Kochani! Niko, nie tylko Tobie żal minionych dni, wraz z nimi odchodzi nasz czas - codziennie mniej i mniej... Oczywiście, czytałam wcześniej Twój "styczniowy" wpis i jak zwykle kłaniam się Nauce-Wiedzy, której niestety nie posiadłam, no cóż...staram się być dobra, a nawet lepsza w swoim skromnym kieunku, a i dobra kucharka czy też krawcowa to istny SKARB, wiem co mówię he he he Oczywiście temat matematyki jest bardzo ciekawym, no nie dla mnie i nie dziś, ale przypominam sobie swoje zmagania i ...musicie wiedzieć, że... nie tak źle było, wciągały mnie "łamigłówki", nie darowałam, musiałam posiąść :-))) No dobrze, juz przestaję, Pozdrawię Was tylko serdecznie i..uciekam ...do kuchni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: toja Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:23 Witam sobotnio, szczegolnie znajacych matematyke, hehe i pozdrawiam, jak zawsze. An! trzymaj sie, bo zimno, moze jakas nalewka rozgrzeje!? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 06.02.05, 13:45 Nie zastanę i tu nikogo, ale zostawię po sobie Pozdrowionka :))PA! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 06.02.05, 13:51 Pozdrawiam nieobecnych, jak zawsze serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 06.02.05, 16:57 witam, dzisiaj nie zły mróz, aż człek zapomniał, jak to jest z tym mrozem tak naprawdę!;-) plany się pokrzyżowały i nie zawitałem do Graudenz!;-((( niestety, a mrugać do kobiet, to chyba potrafię!;-))) trzymam się zdrowo, dzięki dla niko,,, i jego delt ekonomicznych!;-))) z ekonomii matematycznej to leżę!:-))) dzięki naacie za oczekiwanie i toji za wypatrywanie... pozdrawiam nałogowo-kawowo...!!! ave. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 06.02.05, 18:51 Witam niedzielnie wszystkich zaglądających :-) Wpadam tylko na moment, by przywitać się z Wami i życzyć udanego tygodnia. Pozdrawiam cieplutko, zwłaszcza, że mroźno na zewnątrz anaiss Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 06.02.05, 18:58 jak miło Ciebie znów widzieć, an! jak aniołek!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.02.05, 05:29 Zupelnie sie Toba zgadzam soter, ze anaiss to jedna z najcenniejszych perelek tutaj. Pozdrawiam Serd.Niko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.02.05, 05:34 Nata turkusik a toja szmaragd prawdziwy.....Przecie takich drogocennosci nie znajdzie sie nawet na Wyspie Skaaaaaarbow...... Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 07.02.05, 14:18 właśnie...jak upilnować te skarby?!?;-))) witam slonecznie i mroźno...! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.02.05, 17:56 No wlasnie soter, jak te skarbki upilnowac. Teraz to kobiety rozpuszczone zupelnie, wyemancypowane. Kiedys to jadnak byly inne czasy i kobieta miala te swoje nalezne miejsce u boku rycerza. I wtedy kobietom sie nie wierzylo no bo taki rycerz przed wyprawa kazal sobie obstalowac ten pas cnoty no i wtedy byl pewny, ze bialoglowa sie nie pusci. Jednak dzielny rycerz zyl i wojowal w daaaawnych czasach bo gdyby tera takiej panience pas zelaznej cnoty pozakladac to panienka da sobie rade z sexem w inny sposob. Wiec rada taka; nie tesknich do pasow cnoty, lecz radowac sie zyciem i panienki brac takie jakie sa, chyba ze sie jest nietolerancyjnym wtedy wypadaloby sie udac do krajow arabskich gdzie kobiety ciesza sie najwieeeeksza wolnoscia. A kto by smial temu przeczyc to temu sie glowe oderznie. No ale tutaj te nasze perelki a zawzdy w celach towarzyskich przychodza, sa mile inteligentne, przyjazne, ciekawe wiec cuz nam wiecej soter trzeba. Odchodzac od tematu to wyczytalem wczoraj w prasie, ze w Niemczech dosyc spore bezrobocie bo siegajace przeszlo 11%. Tam wlasnie poprawnosc polityczna przekracza granice normalnosci no bo okazuje sie, ze w Nieczech jest bardzo trudno a wrecz niemozliwe aby pracownika nalezacego do zwiazkow zawodowch, zwolnic z pracy. Wiec pracodawcy trzymaja tych co maja zatrudnionych i nie przyjmuja innych. Prostytucja uwazana jest podobno w Niemczech jako zawod jak kazdy inny. Poniewaz w kasie panstwowej zaczyna brakowac pieniedzy na zasilki dla bezrobotnych to rzad zacheca prostytutki, zeby nie rezygnowaly z pracy , zeby robily kase i po to aby bezrobotne nie byly na utrzymaniu panstwa. Moze prasa hamerykanska przesadza. Wy tam przeciez europejczykami juz jestescie to bardziej sie orientujecie co np. sie w Niemczech dzieje. W USA bezrobocie siega 5.1% i spada. Jednak nie ma jeszcze jak na razie takich nonsensow jak zwiazkowa prostytucja. Ale mysli europejskie poprzez hamerykanskie uniwerki sie tez rozprzestrzeniaja wiec i u nas nie brakuje roznych politycznie poprawnych idiotyzmow z ktorymi sie jednak walczy, eleminuje i wraca sie do normalnosci. Jednak tolerancja jest tutaj dosyc duza np. tolerancja sexinnosci, nie znaczy to kompromis wlasych zasad bo czesto jedno bierze sie za drugie. Z pozdrowieniami. Niko Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 07.02.05, 18:28 Panowie, sprawiacie, że rumienię się od Waszych komplementów :-), a musicie mi uwierzyć, że zdarza mi się to rzadko. Niko, miło Cię znów wiedzieć po dłuższej przerwie. Dzisiaj stojąc na przystanku (nic przyjemnego w taki mrozik), zobaczyłam prawdziwe cudo :-) Jeden z autobusów na elektronicznym wyświetlaczu zamiast trasy przejazdu i numeru linii miał napis "Przerwa na posiłek" :-)) Nawet przez chwilę zastanowiłam się czy to dzisiaj nie jest przypadkiem prima aprilis ;-) Pasażerowie byli troszkę zdezorientowani, zwłaszcza, że ten autobus zwyczajowo zatrzymał się na przystanku. Godzina nie była zbyt wczesna, więc nie mogę uznać, że jeszcze nie byłam całkowicie obudzona. Serdeczności od anaiss_z_kubkiem_herbatki_z_cyt ryną (bo wszyscy wokół zaziębieni) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 07.02.05, 18:29 Dziwne serwery gazetowe same wstawiają niepotrzebna spacje :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.02.05, 19:29 Ooooo!!! Jak sie nam jezyk ojczysty zmienia. I gdyby nasze prababcie z grobow powstawaly to by sie chyba poprzekrecaly no bo tu serwery, spacje, cary, wyszykiwarki, telefony komorki, telemarketing..... A i na zdrowko anaiss, herbatka z cytrynka... Jez nie dlugo wiosenka do Bydgodgoszczy zawita a jak przyjade w Maju to zabiore anaiss na przejazdzke kajakiem po Brdzie gdzie udamy sie w podroz tak dluga, ze az siegajaca pojezierza kaszubskiego. Pozdr.niko Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 07.02.05, 22:25 No,no Niko nie rozmarzaj sie za bardzo w tym kajaku i do tego Brda hehe, pozdrawiam po dlugim czasie, wiac, ze sie lej zrobilo u Ciebie z czasem. Co do pilnowania "skarbow"to sie nie przejmujcie, sam sie pilnuja, a bezrobocie 11% wcale mnie nie wzrusza jak u nas jest 30%, tak, tak, wlasnie tak, Mysle, ze cale kujawsko pomorskie jest tak wysoko bezrobotne , smutno i pusto i cicho i prawie beznadziejnie jest w tym naszym G. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 07.02.05, 22:25 Zapomnialm pozdrowic, mimo wszystko i jak zawsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 08.02.05, 00:46 he he he ..Niko, zakłopotanam strasznie, tym turkusikiem, ale trafiłeś bo turkusy bardzo ładne i je lubię, szczególnie w ładnej oprawie z białego złota, a najlepiej srebra. he he Skąd to porównanie? Bliżej mi do opala, bo niestety, palę :-))) "No wlasnie soter, jak te skarbki upilnowac. Teraz to kobiety rozpuszczone zupelnie, wyemancypowane. Kiedys to jadnak byly inne czasy i kobieta miala te swoje nalezne miejsce u boku rycerza-" -------------------------------------------- Właśnie, Niko, skąd tych rycerzy, są i owszem, najczęściej z powodu zakłuty łeb, dokładnie, jak dawniej he he he Dawniej tez kobiet nie było, to były 'niewiasty' zdaje się, że to też jakaś odmiana 'prostytucji' ino, że umysłowej. Jak taka niewiasta ten pas cnoty zakładała to nie wiedziała, że tylko ona bedzie czekac na ulubieńca, czy tez rycerza, bo on ten rycerz na wojence szukał tylko te niewiasty co bez pasów chodziły, a może zaprzyjażnieni rycerze w domu byli i z wielka estyma swoich druchów goscili wzorem z Sodomy. Takoz wychodzi, że dawniej to dopiero na niewiastach pracujących w przemysle erotycznym kasę rycerze robili. Nie takie swięte to było, oj nie było, a zaraza chorobowa, wszelaka dziesiątkowała nie tylko zwykłych zakłutych, ale też szlachetnie urodzonych i szatki sięcone noszących. Ot takie to rycerstwo, i święto-bliwość historyczna ;) Mam nadzieję, że wybaczysz, Niko, nieszlachetność kamienia i niewybredność języka, ot, zycie, mało rycerskie może, ale za to zwyczajne, swojskie z większym bezrobociem, z coraz mniejszymi potrzebami i z ciągłą nadzieją na lepsze.. można to nazwać skarbcem cierpliwości i rycerstwa wobec coraz to nowych wyzwań i cieżkich doświadczeń, których nie sposób nie zauważać, współczuć i ofiarować choćby małą pomoc. Ano, my "rycerze" XXI wieku.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 08.02.05, 12:43 och! te kobiety, jakie piękne porównania, jakie cudowane słowa... romantyzm XXI wieku!... p.s. nie będę nic pisał, będę chłonął wszystko jak sztukę!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 08.02.05, 13:51 Pozdrawiam rycersko! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 08.02.05, 13:55 z przyjemnością podniosę tą haftowaną chusteczkę!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 08.02.05, 22:07 Witam wszystkich wtorkowo. Piszecie niezmiernie ciekawie, ale ja już lekko na nosek padam, więc tylko prześlę Wam życzenia miłej środy, nie zakurzcie się za bardzo tym popiołem ;-))) Serdeczności an. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 09.02.05, 14:30 Witam srodowo-popielcowo, dalej zimno i na nic wczorajsze sledziki sie zdaly :-( Pozdrawiam jak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 09.02.05, 14:36 nie rozgrzały...? Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 09.02.05, 14:48 hrabia_potocki napisał: > nie rozgrzały...? gorzały?;-) witam popielcowo bractwo FB Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 09.02.05, 15:15 Dzień dobry Brodnico! Pozdrawiam Was! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 10.02.05, 09:42 Wiedziałam, że dziś będę pierwsza :)) Pozdrawiam, jak zawsze, milutko! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 10.02.05, 14:28 skąd posiadłaś tą zdolność tajemną?;-))) pozdrawiam ochocz-zdrowo...! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: toja Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:30 Witam czwartkowo, tez zdrowo, moze mniej ochoczo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 11.02.05, 20:52 Hej! Zakochani z Brodnicy, dzień dobry i dobranoc! :-)))) Co to za czasy nastały? Gdzie Wasza gościnność? :D Pozdrawiam ..wiadomo, jak zawsze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 11.02.05, 21:13 Pozdrawiam,pozdrawiam,pozdrawiam, jak zawsze oczywiscie i milej soboty z niedziela zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 12.02.05, 15:32 Witam i pozdrawiam, jak zawsze! :) Ale co to??? Nie chcą tu nas? Nikt nie odpowiada... ? Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 12.02.05, 17:08 Witam ciepło, choć ruszam w ten prześniegowy wieczór w Golub!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 12.02.05, 20:31 W G. bialo, czysto i puszysto:-) Pozdrawiam pieknie! An! odezwij sie , bo smutno bez Cie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna wazowna..;)) Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:19 zapraszamy i zza swiatów witamy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 13.02.05, 15:38 Pozdrawiam FB w baaardzo zawiejna niedziele, jak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 16.02.05, 20:18 witam puste forum FB!;-))) cisza przed burzą!;-))) ave. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 17.02.05, 12:06 Pozdrawiam, jak zawsze. Pewnie przysypalo niektorych. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 17.02.05, 12:10 Oj, przysypało, przysypało ;-))) takiej ciszy /przed burzą/ nie było Tu jeszcze ;-)) Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_potocki Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 17.02.05, 19:14 ano, wyemigrowali do FG! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 17.02.05, 21:38 Dobry wieczór, forumki. Faktycznie, mało nas tutaj, ale liczę, że wraz z wiosną przybędzie wszystkim energii do pisania :-) Miłego piątku, cmok :-) an. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 18.02.05, 16:27 wow! an!;-) się pokazała na FB...witam i odcmokuję i dla wszystkich humorem zalatuję!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 18.02.05, 20:58 Och, Soterix, gdybyś Ty częściej tu zaglądał, to i jak zaglądałabym częściej :-) Carr się, niestety, obraził; Marowitek już zupełnie przepadł, a Pan Harabia - jak podejrzewam - tylko nas podczytuje :( Przenieśmy się może wszyscy na FG ;) an. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 18.02.05, 21:15 anaiss napisała: > Przenieśmy się może wszyscy na FG ;) ja tu zostaję! nawet gdybym nawet sam miał pisywać nieczęsto i uprawiać forumowy monolog! ave. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 18.02.05, 21:52 Witam w mrozny wieczor. Pozdrawiam wspierajaco. Rozumiem Sotera, to wlasciwie dzieki Jego goscinnosci tu wpadamy i chwile rozmawiamy,jest nam milo, i niech tak zostanie. Jak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 19.02.05, 20:37 Dzień dobrywieczór ;-) Jak zawsze serdecznie, Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 20.02.05, 14:49 Dzień Dobry wszystkim zaglądającym. W Bydgoszczy ponuro i zimno :( Miłego popołudnia, forumki. Idę zrobić sobie kawę :-) an. Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 20.02.05, 15:13 serdecznie witam Was... piękna niedziela dla spaceru...polecam!:-) ave. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 20.02.05, 16:32 Cześć Soterix, nie wiem u kogo jest piękna niedziela, na pewno nie u mnie, niestety :( Już mam dosyć tej paskudnej zimy! Popijam sobie herbatkę z cytryną, na wypadek gdyby jakieś chorobotwórcze ustrojsto chciało sobie na mnie pożerować i częstuję Was, forumki ciastem chałwowym. Pychota! Cmok słodki (od chałwy, oczywiście) :-) an. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 20.02.05, 21:28 Dzieki za slodkie cmoki, a ciasta chalwowego jeszczem nie jadla, miamm. Pozdrawiam serdecznie jak zawsze. W G. tez spacerowa pogoda byla. Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 20.02.05, 21:35 ja za słodyczami nie przepadam (za chałwą też nie), ale to ma u mnie specjalne względy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.02.05, 17:59 Witaj Anaiss Ja tez nie przepadam z slodyczami i widocznie dlatego, ze jestem z Natury miesozerny, jako iz mam grupe krwi Zero, a zerowka to krew pierwszy mysliwych, co to do weglowodanow (cukrow zlozonych) nie mieli dojscia jak tylko do runa lesnego, co im przypuszczam, zdrowia dodawalo. Lubie dziczyzne, ryby a jezeli juz mam zjesc cos slodkiego to preferuje roznego rodzaju serniki. A jak chce sie sfatygowana pamiec poprawic to pomagaja witaminy z grupy B a zwlaszcza witamina B12. A gdy sie bierze do tego jeszcze kwas lipoicowy, a moze lipoikowy, nie wiem jak bedzie w polskim ( bardzo silny srodek przeciwko wolnym rodnikom) to taka kombinacja po trafi zatrzymywac nawet i starcza chorobe Alzajmera, zdaniem wielu medycznych ekspertow jak i prasy fachowej. Profilaktycznie radzilbym zaczynac od 200 miligramow dziennie - rano 100 miligramow i wieczorem 100mg, a witamine B complex i dodatkowo B12 w/g wskazan na etykiecie. Z zyczeniami doczekania sie wiosenki szybko. Niko Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 24.02.05, 22:07 A gdy sie bierze do tego jeszcze kwas lipoicowy, a moze > lipoikowy, nie wiem jak bedzie w polskim ( bardzo silny srodek przeciwko wolnym > > rodnikom) to taka kombinacja po trafi zatrzymywac nawet i starcza chorobe > Alzajmera, zdaniem wielu medycznych ekspertow jak i prasy fachowej. > Profilaktycznie radzilbym zaczynac od 200 miligramow dziennie - rano 100 > miligramow i wieczorem 100mg, a witamine B complex i dodatkowo B12 w/g wskazan > na etykiecie. Z zyczeniami doczekania sie wiosenki szybko. Niko Bardzo interesujące, Niko. Mam kogoś, komu mogłabym pomóc, jeżeli nie jest już za późno, leki zaordynowane przez lekarzy pogarszały ogólny stan chorej. Chętnie dowiedziałabym się więcej na temat wymienionego przez Ciebie leku.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: toja Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:42 Niedlugo koniec lutego wiec trzeba jeszcze cieszyc sie wpisami w tak mlodym wieku:-) Pozdrawiam nieobecnych, jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 10:29 Pozdrawiam! Was - Mili :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.02.05, 17:41 Witam wszystkie Panie. Witam Sotera. Czy to prawda, ze koniec lutego sie zbliza? Tak jestem zapracowany, ze nawet nie zdaje sobie sprawy jakie sa daty dni. To juz nie jest za dobrze. Na ale u mnie tak juz jest cyklicznie - tydzien lub dwa harowka a pozniej duzo wolnego do tego stopnia, ze czlowiek nie wie co z czasem zrobic. Ale ciesze sie, ze zastalwm Was przy dobrych humorkach i nastrojach. U nas tutaj zima wciaz trzyma, chociaz ostatnio pokazuje sie coraz wiecej sloneczka wiosennego. Z pewnoscia i u Was podobnie, chociaz czytalem jeden z dawniejszych wpisow gdzie Anaiss narzekala ze w Bydgoszczy zimno i ponuro brrrrrr......Jak tam pojade kiedys to udam sie prosto do Savoju, o ile jeszcze ten orbisowski hotel i restauracja istnieja. A moze wypozyczymy sobie wszyscy kajaki latem i splyniemy Brda az na pojezierze kaszubskie - jak tam pieknie i spokojnie bywalo kiedys. Nie wiem czy juz mowilem, ale kiedys lat temu wiele w taki wlasnie sposob wybralem sie zkolega na splyw kajakiem po Brdzie az gdzies az do Pojezierza Kaszubskiego. Ile mysmy szczupakow i okoni duzych nalowili, ciagnac za kajakie blyszczki. A i lasy pelne byly grzbow, jagod i roznego runa lesnego.. . Przyjemnie powspominac jest. Z Pozdrowieniami. Niko Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 24.02.05, 21:58 Witaj, Niko! Miło, Ciebie, znowu "widzieć", mam nadzieję, że pobędziesz trochę z nami? " A moze wypozyczymy sobie wszyscy kajaki latem i splyniemy Brda az na pojezierze kaszubskie - jak tam pieknie i spokojnie bywalo kiedys. "" Propozycja niezwykle nęcąca, ciekawe co inni na to? ja, oczywiście, jestem za, choć już nie te siły do wiosłowania :-)) Pozdrawiam i dobrej nocy zyczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.02.05, 22:11 Wiec Ty Nata na jednym kajaku razem z Soterem a jak i jemu zabraknie sily do wioslowani to wszyscy bedziemy sie poddawali brdowskim pradom i one zaniosa nas tam gdzie tylko dla Orlow, gdzie konczy sie cywilizyacja a zaczyna sie juz nic jak tylko Flora i Fauna. Taki Raj na Ziemi przez tydzien lub dwa. Pod warunkiem, ze mezowie zostana sami w domu, niech piora, gotuja i pooplacaja rachunki, ha ha ha.... Pozdrawiam Wszystkich. Niko Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 24.02.05, 22:41 Witajcie Mili :-) ja jestem zwierzę spływowe :-), ale już od pewnego czasu nie pływam - nie ma z kim i nie ma kiedy :(, a i z kondycją słabo. W Bydgoszcy taka plucha, że z domu nie chce się nosa wychylić :( Dobrze, że już jutro piątek. W weekend palcem nie kiwnę! (no, może trochę pokiwam nad klawiaturą:-)) Padam na nos, idę spać an. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 25.02.05, 18:25 O! witam Niko po dlugim czasie, rzeczywiscie, cos niesystematyczny jestes w odwiedzinach, ale dobrze, ze o nas pamietasz. Pozdrawiam wszystkich przedsobotnio, tych nieobecnych tez! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 26.02.05, 08:48 he he Niko, najpierw pobudzasz wyobraźnię a potem o...rachunkach!No, tak sie nie godzi, a juz wyobrażałam sobie te "miododajne łąki kwitnące ziołem rozmaitem" ;P Pozdrawiam wesołego Niko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 26.02.05, 08:49 Witam Wszystkich sobotnie! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 26.02.05, 16:06 Witam zimowo :( U mnie śnieg sypie, a ja już na wiosnę przygotowana :-) Naato, o tej porze, kiedy Ty już na forum pisałaś, to ja jeszcze mocno w objęciach Morfeusza przebywałam ;-) Miłego weekendowania an. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.02.05, 06:39 Pozdrawiam Serdecznie. Niko Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 27.02.05, 20:43 tak na chwilę mili wpadam, przywitać się i jak mawia niko spłynąć w objęcia morfeusza i wir pracy tygodniowo-cyklicznej!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 27.02.05, 21:22 Witam w przedostatni dzien tego krotkiego miesiaca, teraz juz tylko same dlugie zostaly:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niko Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 28.02.05, 04:06 "teraz juz tylko same dlugi zostaly?" Toja, cos Ty? Czyzby az taaaaka dziura budzetowa????? A kto ta dziure zrobil? Maz czy zona? Pewnie zona kupujac sobie jeszcze jeden ciuszek, jeszcze jedna perelke, jeszcze jeden kolczyk i diamencik. Pozdr. Niko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: toja Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:03 Haha, nie dlugi,Niko, tylko dlugie miesiace. Nie lubie dlugow i zawsze mierze sily na zamiary, tak juz mam, pozdrawiam Niko i wszystkich nieobecnych w ten ostatni dzien lutego! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: LUTY --------> czas zacząć -------------- 28.02.05, 22:35 he he..no tak, Niko nie doczytał, ;-) Ale, gdyby nawet i tak powiało "smrodkiem dydaktycznym" he he he Toju, nikt nie lubi długów, są jednak długi niezawinione..ot po prostu, coraz większe pokłady biedy, nowej biedy, jeszcze nie ujetej w statystykach...plajtujące małe, rodzinne firmy, nie mające żadnego wsparcia... W spóldzielni mieszkaniowej, ok 5 tys mieszkańców, dług z niepłaconych czynszów wynosi 6,5 mln zł! - z roku na rok coraz większy.. to juz nie świadczy o - he he kupowaniu nadmiaru kulczyków, to agonia naszej gospodarki. W poszukiwaniu pracy za granice wyjeżdżaja młodzi, coraz więcej najwartościowszych, wykształconych nie mogących zrealizowac swoich życiowych planów we własnym kraju.. Kto pozostanie? Dla kogo jest praca i za ile? Aby nie zdechnąć z głodu, wysługuja sie rekinom, patrz afery o niewolnicze traktowanie pracowników, naszych przez obcych.Choćby nie wiem, jak chciałoby się to wytłumaczyć, po prostu się nie da, nie o taką wolną Polske walczyliśmy i nie takiej oczekiwaliśmy...To nie populizm, słowo tak skrzętnie wykorzystywane przez przeciwników politycznych broniących niby demokracji - to FAKT,któremu nie mozna zaprzeczyć, a tym bardziej z nim dyskutować. Nie jestem politykiem stąd też siermiężne moje wypowiedzi, ale chyba szczere bo z poziomu polskiej ulicy.. Pozdrawiam i Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś