Dodaj do ulubionych

w referendum górą studenci

IP: 158.75.11.* 09.06.03, 15:00
Widzieliście wyniki poszczególnych komisji wyborczych w Toruniu?
Wszystkich przebijają studenci głosujący w domach studenckich. Frekwencja
prawie 95 % i ponad 85 % głosów za integrację z Unią. Brawo dla studentów,
brawo dla osób dzięki, którym można było głosować w domach studenckich
(Samorząd Studencki), brawo dla całego środowiska akademickiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: żak Re: w referendum górą studenci IP: 158.75.11.* 09.06.03, 15:06
      I w dodatku porwiliśmy frekwencje i wyniki Torunianom
    • Gość: żak Re: w referendum górą studenci IP: 158.75.11.* 09.06.03, 15:14
      tj poprawiliśmy
    • Gość: jacuś Re: w referendum górą studenci IP: *.akademiki.uni.torun.pl 09.06.03, 18:24
      Głosowanie w akademikach to bardzo dobry pomysł, może nowa ordynacja wyborcza
      uwzględni tysiące osób mieszkające w akademikach by mogli w uproszczony sposób
      głosować w miejscu tymczasowego zamieszkania. Ja propnuję aby studenci mogli
      również głosować w akademikach podczas wyborów samorządowych, może mielibyśmy
      swoich radnych w mieście, w którym mieszkamy przez 5 lat. Pozdrawiam cały DS 8
    • Gość: rob Re: w referendum górą studenci IP: *.akademiki.uni.torun.pl 09.06.03, 18:46
      Popieram stworzenie mozliwości głosowania w wyborach samorządowych w
      akademikach. Mieszkamy tu przez co najmniej 5 lat, jesteśmy takimi samymi
      mieszkańcami jak pozostali. Kwestie bezpieczeństwa w mieście, dzialalności
      urzędów, atrakcji turystycznych, opłat za media dotyczą także nas. Co z tego,
      że mogę glosować w wyborach samorządowych w moim miescie rodzinnym, jak goszczę
      tam raz w miesiącu. Nie mam pojecia co sie tam dzieję i nie interesuje mnie to.
      Ineresuje mnie to aby w Toruniu przybywało miejsc pracy, było bezpiecznie i aby
      Toruń był przyjazny studentom. W dużym stopniu to my decydujemy o klimacie tego
      miasta, i niechcemy aby o nas zapominano i traktowano nas jak mieszkańców
      drugiej kategorii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka