Dodaj do ulubionych

Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej.

21.06.07, 12:37
Serdecznie zapraszamy na debatę z cyklu Obywatelskiego Forum Dyskusyjnego na
temat:

„AGLOMERACJA BYDGOSKO-TORUŃSKA – STAN OBECNY I PERSPEKTYWY.”

Spotkanie odbędzie się 25.06.2007 (poniedziałek) w Sali Kopernik Hotelu Filmar
w Toruniu godzinie 18.00.

Organizatorzy

Jędrzej Binkowski
Robert Gawłowski

Patronat: Poseł na Sejm RP Jan Wyrowiński

www.torun.platforma.org/ofd/
Obserwuj wątek
    • mudah Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 14:40
      Za aglomeracje pod patronatem pana Wyrowinskiego, dziekujemy. :)
      • mac_byd Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 17:32
        Panu Wyrowińskiemu szczególnie dziękujemy, znamy jego stosunek do Bydgoszczy!
    • ethanak Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 19:13
      Pod patronatem Wyrowińskiego?Tego samego co to opowiada że Toruń musi mieć
      telewizję regionalną bo się nie pokazuje nic z Torunia w TVB? (nic czyli
      pierwsze newsy z Torunia ,ponad połowa wiadomości zawsze z Torunia i toruńskie
      programy regionalne a z Bydgoszczy boją się już cokolwiek pokazywać bo od razu
      się krzyk podnosi).Tego samego co groził secesją w momencie w którym bydgoscy
      posłowie chcieli chociaż biura marszałka w Bydgoszczy?Tego samego który jątrzy?
      Dziękujemy za taką aglomerację...
      • jedrzejbinkowski Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 19:51
        Przykro mi że w kolegach z Bydgoszczy znowu odezwały nieuzasadnione kompleksy.
        Trzeba nie mieć za grosz obiektywizmu aby twierdzić że TVB (podobno regionalna)
        na równi traktuje oba miasta. Pan Poseł jak zresztą każdy rozumny obywatel
        zauważa ten fakt. Polecam zapoznanie się namacalnymi dowodami:
        torun-bydgoszcz.pl/forum/viewtopic.php?t=1328
        Debata jednak nie dotyczy telewizji. W jej toku zamierzamy skupić się nie tam co
        dzieli, ale co łączy obie strony. Jeżeli odrzucimy stereotypy i fobie
        zaprezentowane przez moich przedmówców możemy w końcu coś zbudować zamiast burzyć.

Pozdrawiam i zapraszam jeszcze raz serdecznie 25.06.2007 w poniedziałek do
        hotelu Filmar (godz. 18.00). Każdy tam będzie mógł zabrać głos.
        • tlss Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 19:54
          Odwoływanie się do tej strony jest wystarczającą laurką. Wstyd.
          A w ogóle zaprosiliście kogoś z Bydgoszczy czy będziecie omawiać sprawy
          aglomeracji z której nic nie będzie we własnym toruskim gronie ?
          • rotepirat Patron - Poseł na Sejm RP Jan Wyrowiński, he, he, 21.06.07, 20:03
            Patronów u nas nie brak. Patron prezydent, patron marszałek, a jedna patronka to
            nawet wywalczyła... dożywotnią emeryturę.
            • kanton2 Re:To Wyrowiński nie jest już cieniem ministra? 21.06.07, 20:18
              Ten pan nie jest już ciemniem ministra finansów w gabinecie cieni?
              Teraz aglomeracją się zajmuje, już nie walczy wraz z A. Grześkowiak o powiatowy
              Toruń?
          • jedrzejbinkowski Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:07
            Nie widzę nic nieodpowiedniego w odwołaniu do forum dyskusyjnego traktującego o
            stosunkach bydgosko-toruńskich. Dalej będę się upierał że w telewizji
            regionalnej Toruń i Bydgoszcz nie mają proporcjonalnej reprezentacji. Ale jak
            już pisałem nie o tym traktuje nasze spotkanie i ostatnią rzeczą jaką ma ono
            celu jest konfliktowanie obu stron.
            Jeśli chodzi o reprezentacje naszego szacownego sąsiada to współprowadzący ze
            mną Robert Gawłowski jest z Bydgoszczy, zaproszenia otrzymali również: Radni z
            Bydgoszczy, Radni Sejmiku niezależnie od pochodzenia, Towarzystwo Miłośników
            Bydgoszczy i kilka innych organizacji pozarządowych z tego miasta oraz liczne
            osoby prywatne których za długo by tutaj wymieniać szczególnie zainteresowane
            problemem aglomeracji.
            • mac_byd Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:14
              Jeżeli dla Ciebie ta chorobliwa stronka wraz z chorymi wywodami kilku osób,
              które mają bydgoszczofobię jest jakimkolwiek wzorcem to rób sobie sam taka
              imprezkę. Poseł Wyrowiński natomiast jest znany ze swoich antypatii do
              Bydgoszczy i bydgoszczan. Dziwię sie natomiast, ze bydgoszczanin zostaje
              wciągnięty w takie przedsięwzięcie!
              • czarnyarek Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:20
                Kolejny wojujący Bydgoszczanin. Dlaczego wy nas tak nie lubicie, rozumiem
                zazdrość, ale taka pisowczykowska złosć na cały świat? Facet chce zrobić debatę
                o aglomeracji czyli o tym co ma nas połączyć. A ty wolisz pieprzyć farmazony i
                się kłócić. Na szczescie znam wielu fajnych i wolnych od kompleksów ludzi z
                bydzi, bo po twoich wypowiedziach wyrobiłbym sobie straszliwe zdanie o tym mieście.
                Na debatę nie przyjdę ale chętnie przeczytam w Gazecie o jej rezultatach.
                • mac_byd Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:50
                  Gdyby to organizował ktos inny to rozumiem, ale Wyrowiński jest zwykłym kłamcą,
                  i my wiemy jaki z niego "przyjaciel" Bydgoszczy.
                  ps. kompleksy? My? Poczytaj stronkę torun-bydgoszcz
                  • w_l Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 27.06.07, 05:46
                    mac_byd napisał:

> Gdyby to organizował ktos inny to rozumiem, ale Wyrowiński jest zwykłym kłamcą,
                    Hmm mocne slowa, ja nie mam zdania, nie wiem co Wyrowinski takiego naopowiadal

> i my wiemy jaki z niego "przyjaciel" Bydgoszczy.

My? To ilu Ciebie jest? Wybacz szczerosc, ale to mozna leczyc :)

W_L
              • martamailkowska Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:28
                ja głosowałam na posła wyrowińskiego i będę głosować, bo coraz mniej tak
                rozsądnych ludzi w polityce. więc panie mac_byd z bydgoszczy prosze się odczepić
                i wracać na swoje forum, chyba ze tam juz pana nie chca i wylewa pan swoje
                flustracje tutaj. na debatę przyjdę napewno bo to ciekawa inicjatywa. zamiast
                bruzdzic byscie sami cos zrobili bydgoszczanie.
                • mac_byd Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:52
                  Dzięki komu powstało to województwo młoda dziewczynko? Nie pamiętasz fałszywych
                  ruchów Wyrowińskiego to nie pleć byle co! My wystarczająco dużo zrobiliśmy dla
                  tego województwa!
            • tlss Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:25
              A ja widzę coś nieodpowiedniego. Moderatorzy tego forum dopuścili do tego aby
              miesiącami wisiały na ich stronie plagiaty dzieł mleczki które w ordynarny i
              chamski sposób kpiły z bydgoszczy. I wcele nie jest celem twórców tej strony
              propagowanie dwumiasta itd. ale propaganda sukcesu wielkiego torunia oraz
              postawa roszczeniowa wobec bydgoszczy.
              Ordynarne przekłamania, regowanie na obrzydliwe treści (plagiaty) dopiero po
              zagrozeniu skierowaniem sprawy na drogę sądową przez Pana Mleczkę itd.
              A ich infantylne tłumaczenia że to nie oni to wstawili.
              Co do reszty postu bardzo dobrze że pomyśleliście o zaproszeniu przedstawicieli
              z Bydgoszczy.
              • jedrzejbinkowski Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:35
                Nie znam historii tej strony i nie jestem jej adwokatem. jeżeli jest tak jak
                piszesz to postąpili haniebnie.
                Wskazałem tylko że nie każdy uważa że Toruń i Bydgoszcz są równo traktowani w
                TVP. Więc zakończmy ten wątek.

Debata na której nie mieli by okazji wypowiedzieć się przedstawiciele obu stron,
                była by parodią debaty. Nie jestem w stanie zagwarantować że wszyscy zaproszeni
                goście je przyjmą, ale obiecuje uczciwą dyskusję o tym co nas łączy i jak
                powinniśmy współpracować w przyszłości z równym traktowaniem obu stron.
                Jak już pisałem, gwarantem tego jest to że prowadzę ją wspólnie z moim
                przyjacielem z Bydgoszczy.

Zapraszam.
                • mac_byd Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:56
                  I gwarantem będzie jak nie będziesz czytał tekstów z tej stronki. Poczytaj
                  sobie równiez książeczkę jednego z twórców tej strony niejakiego Areczka
                  Skoniecznego z toruńskiego PTTK, i treści antybydgoskie na oficjalnej stronie
                  PTTK. tak więc zastanów się gdzie jest więcej fobii, po naszej stronie zapewne
                  nie!
                • mudah Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 22.06.07, 19:12
                  Powolujac sie na torun-bydgoszcz.pl dajecie dowod jak ma wygladac wasza
                  aglomeracja.
            • rotepirat Debata o równych prawach i współpracy - tak 21.06.07, 20:30
              Sorry, ale o jakiej aglomeracji ty mówisz? Przecież nasze miasta to dwa różne
              podmioty, różne tradycje, te miasta są jak ogień i woda. Aglomeracja ? - chyba
              jesteś śmieszny. Odległość, mentalność, różnice kulturowe i szereg innych
              spraw... Nie chcę nikogo urazić, ale - przynajmniej dzisiaj - łatwiej będzie
              rozmawiać o lepszej współpracy, czy nawet rywalizacji obu miast.

Albo bujacie panowie w obłokach, albo Jasiu W. rozpoczął... kampanię wyborczą.
              • jedrzejbinkowski Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 21.06.07, 20:38
                Od tego jest debata, aby każdy mógł wypowiedzieć swoje zdanie. Ty masz takie jak
                zaprezentowałeś powyżej i je szanuje. Ale uszanuj że są ludzie którzy wierzą że
                oba miasta są w stanie przezwyciężyć różnice, odrzucić wzajemne pretensje i
                kompleksy z obu stron i zbudować aglomerację.

Zapraszam na debatę Twoje zdanie również zostanie wysłuchane.
                • mac_byd Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 21.06.07, 21:00
                  Wierzę w to, ale nie w przypadku Wyrowińskiego. Młody człowieku coś czuję, że
                  chcą Tobą manipulować, nie pozwól na to. Wyrowiński znany jest nam, jemu dzwoni
                  ący budzik kojarzył sie .... Wolał pomorskie. Temu panu nie wierzymy!
                • kanton2 Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 21.06.07, 21:03
                  Pan Wyrowiński jest jedną z ostatnich osób które powinny brać udział w tej
                  debacie. Poza tym moje zdanie i wielu znajomych z którymi rozmawiam ,/nawiasem
                  mówiąc kiedy słyszą o aglomeracji bydgosko-toruńska zbiera im się na
                  wymioty /,jest takie ,że dopóki torunianie będą zawłaszczać Urząd Marszałkowski
                  nie ma mowy o żadnym dwumieście , aglomeracji czy jakiejkolwiek nawet dyskusji
                  na ten temat.
                  • davoo Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 23.06.07, 23:05
                    kanton2 napisał:

> Pan Wyrowiński jest jedną z ostatnich osób które powinny brać udział w tej
                    > debacie. Poza tym moje zdanie i wielu znajomych z którymi
                    rozmawiam ,/nawiasem
                    > mówiąc kiedy słyszą o aglomeracji bydgosko-toruńska zbiera im się na
                    > wymioty /,jest takie ,że dopóki torunianie będą zawłaszczać Urząd
                    > Marszałkowski nie ma mowy o żadnym dwumieście , aglomeracji czy jakiejkolwiek
                    > nawet dyskusji na ten temat.

oczywiscie na wymioty nie bedzie wam sie koledzy zbierac dopiero
                    gdy "zawlaszcza" urzedem marszalkowskim bydgoszczanie:)
                    dopiero wowczas mozemy rozmawiajac o dwumiescie, gdy my bedziemy rozdawali
                    karty, czy tak? hehe, zalosne.
                    kanton i mac_byd, osoby, co widac po wpisach i ich czestotliwosci, godziny cale
                    spedzajace w ciagu doby na sledzenie ruchow na forum tudziez informacji
                    medialnych pojawiajacytch sie w necie, dotyczacych 'regionu' a wlaszcza jego
                    stolycy, zawsze gotowi komentarzem ironicznym okrasic wydarzenia w toruniu,
                    orgazmu dostac gdy pismacy pozytywne zjawiska w bydzi opisza. niczym innym sie
                    nie karmia. dosc straszne, jak rozumiem- zwlaszcza w tym wieku, macku.
                    zawsze na stanowisku,,ta pasja, gdy wpisujemy (koniecznie)pierwszy komentarz do
                    artykulu,,, prawda?
                    przy okazji, a czym wam wyrowinski podpadl? jedna z trzezwiej myslacych postaci
                    sceny politycznej? ze sie walkowiak nie nazywa? faktycznie, jego przewina.
                    spobujcie mu to wybaczyc, ze nieco bardziej krytycznie i racjonalnie do zycia
                    podchodzi. i tak jak je widzi -tak opisuje, bez rzeczywistosci zaklinania. co
                    powszechnym jest, nie tylko na forum
                • rotepirat moje zdanie zostanie łaskawie wysłuchane... 21.06.07, 21:24
                  I co z tego? Nic. Panowie - czyny, czyny, a nie przelewanie z pustego w próżne.
                  Jestem realistą. Dzisiaj należy robić to, co można zrobić dzisiaj. A jest
                  przecież dużo do roboty. Co może łączyć Toruń i Bydgoszcz ? - tylko wspólne
                  interesy i obopólne korzyści, a nie tylko to, kto kogo wykiwa.

Szkoda czasu na gadki bez sensu.
                  • mudah Re: moje zdanie zostanie łaskawie wysłuchane... 22.06.07, 19:17

> I co z tego? Nic. Panowie - czyny, czyny, a nie przelewanie z pustego w
                    próżne.
                    > Jestem realistą. Dzisiaj należy robić to, co można zrobić dzisiaj. A jest
                    > przecież dużo do roboty. Co może łączyć Toruń i Bydgoszcz ? - tylko wspólne
                    > interesy i obopólne korzyści, a nie tylko to, kto kogo wykiwa.
                    >
                    > Szkoda czasu na gadki bez sensu.

Glos rozsadku. :) Mozna rozmawiac o wspolnych interesach DWU osobnych miasta.
                    Natomiast cala ta afera metropoli to jak przedmowca ladnie ujal: " kto kogo
                    wykiwa"
                • mudah Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 22.06.07, 19:14
                  powyżej i je szanuje. Ale uszanuj że są ludzie którzy wierzą że
                  > oba miasta są w stanie przezwyciężyć różnice, odrzucić wzajemne pretensje i
                  > kompleksy z obu stron i zbudować aglomerację.
                  >
                  > Zapraszam na debatę Twoje zdanie również zostanie wysłuchane.

I podstawa dyskusji jest pelna jadu stronka zakompleksionych durni z Torunia.
                  Gratulacje.
                  • wet3 Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 23.06.07, 15:24
                    Skonczcie z tymi mrzonkami! Nie doroslismy jeszcze do aglomeracji. Najpierw
                    musimy pozbyc sie wszelkich animozji. Budowanie aglomeracji na sile minie sie z
                    celem! Jak dorosniemy, to pomowimy o tym. Teraz lepiej starajmy sie poprawic
                    nasze sasiedzkie stosunki oraz komunikacje kolejowa i drogowa miedzy oboma
                    miastami.
                    • mudah Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 23.06.07, 16:08
                      Swieta prawda. Tylko dla politykow, pozal sie Boze, bardziej medialnie jest
                      popodpisywac sie pod kolejnymi odezwami, oswiadczeniami, zakopywac topory
                      wojenne i zaraz potem wrocic do swego cieplutkiego grajdola niz zrealizowac cos
                      konkretnego.
                      Co laczy Dombrowicza i Zaleskiego? Ich sukcesy sa w czasie przyszlym. :)
                      Powstanie, zostanie, bedzie, postanowiono, powolano - oto ich ulubione
                      slownictwo.
              • mac_byd Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 21.06.07, 20:58
                Tak jest Jasiu W czas na kampanię!
              • w_l Re: Debata o równych prawach i współpracy - tak 27.06.07, 05:52
                rotepirat napisał:

> Sorry, ale o jakiej aglomeracji ty mówisz? Przecież nasze miasta to dwa różne
                > podmioty,
                no nie da sie ukryc

> różne tradycje,
                Nooo, my na Boze Narodzenie pol litra i ogorki a Wy wode destylowana i karpia po
                zydowsku...

> te miasta są jak ogień i woda.
                Miasta? Czy raczej garstka forumowiczow...

>Aglomeracja ? - chyba
                > jesteś śmieszny.
                > Odległość,
                jak stad na ksiezyc

> mentalność,
                Nie rozumiem...

> różnice kulturowe i szereg innych
                > spraw... Nie chcę nikogo urazić, ale - przynajmniej dzisiaj - łatwiej będzie
                > rozmawiać o lepszej współpracy, czy nawet rywalizacji obu miast.
                No tak, jakbysmy mieli wszystko tak samo poukladane to byloby sie po co mowic o
                aglomeracji... Przeciez cala idea aglomeracji ma sens tylko wtedy, kiedy mozemy
                sie uzupelniac a nie dublowac to co mamy

> Albo bujacie panowie w obłokach, albo Jasiu W. rozpoczął... kampanię wyborczą.

Moze i Jasio W. rozpoczal kampanie, ale Twoj organiczny wstret do idei
                aglomeracji zalatuje zwyklym zacietrzewieniem. Jak bylem maly to tez mi koledzy
                mowili ze Bydzia jest be, ale doroslem i mam swoje zdanie.

W_L
            • mudah Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 22.06.07, 19:06
              A wiec rozumiem, ze szanowni organizatorzy uwazaja strone torun-bydgoszcz.pl za
              podstawe do dyskusji? Bezczelnosc wasza nie zna granic. :) Czy to wy jestescie
              odpowiedzialni za bezczelna kradziez rysunkow Mleczki? Widze, ze w Toruniu
              bycie zlodziejem jest powodem do chwaly.
              • jedrzejbinkowski Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 23.06.07, 14:48
                Proszę Cie bardzo czytaj ze zrozumieniem wszystkie moje wypowiedzi, nie chce mi
                się jeszcze raz tłumaczyć.
                Żadna strona a tym bardziej nie ta, nie będzie podstawą do dyskusji. Nie mam ze
                stroną toruń-bydgoszcz nic wspólnego. Pisałem już w jakim kontekście tej
                dyskusji ją wykorzystałem.

Jeszcze raz: debata ma być o tym co nas łączy a nie co dzieli.
                Tyle mam w tym wątku do napisania. Wole dyskusje na żywo, jeżeli chcesz
                kontynuowac watek - zapraszam w poniedziałek.
                • mudah Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 23.06.07, 16:10
                  Nie badz smieszny, mi tak jak Tobie nie chce sie tlumaczyc. Po pierwsze posel
                  W. w tym kontekscie to kpiny z bydgoszczan z ktorymi chcecie budowac
                  aglomeracje a po drugie zanim na cos sie powolasz sprawdz wiarygodnosc zrodla.
                  Teraz mozesz odcinac sie od gadzinowki torun-bydgoszcz.pl ale smrod pozostal.
        • mac_byd Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:04
          Tę stronkę to wsadź sobie w dupę. Jest to dopiero obraz totalnego
          zakompleksienia i małomiasteczkowego podejścia. Pan Wyrowiński niech pocałuje
          się razem z tobą w czrtery litery. Fałszywców nie tolerujemy!
          ps. kompleksy synu to może ty masz!
          • w_l Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 27.06.07, 06:02
            > Fałszywców nie tolerujemy!

Ehhh czy Wy mac_byd jestescie moze Kaczynskimi? Bo jak Was czytam to mam
            wrazenie ze jest Was co najmniej dwoch... To by tez tlumaczylo typowo kaczynskie
            podejscie do sprawy, zn. Ty (albo tez Wy) macie racje i wszyscy dookola z ta
            aglomeracja poglupieli. Niestety specyfika tego forum jest taka, ze nawet gdyby
            ktos tu mial dobra argumentacje za dwumiastem, to Wy mac_byd juz do konca swiata
            bedziecie pisac, ze dwumiasto jest be. A ja chociaz mam w dupie co sie z tymi
            miastami stanie, to wiem, ze duzy moze wiecej, co dwie glowy to nie jedna i inne
            ludowe madrosci jeszcze znam. No ale ja nie skupiam sie na tym, czy w TVP3 za
            malo powiedzieli o rocznicy radia maryja, albo czy dombrowicz jest wystarczajaco
            szarmancki na prezydenta. Pierd..cie o pie..ch krotko mowiac.

W_L
    • bartolini-bartuomiej Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 20:55
      A ta cała aglomeracja na czym konkretnie ma polegać, panie Binkowski?
      • jedrzejbinkowski Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 21:04
        Panie Bartku. Zapraszam na debatę - tam Pan znajdzie odpowiedź.
        • mac_byd Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 21:10
          Z Panem Bartkiem to sobie Pan porozmawiasz
        • bartolini-bartuomiej Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 21.06.07, 21:14
          Domyślam się, z]że będą hasła typu "łatwiej będzie większemu o" coś tam...
          albo "to z korzyścią dla obu miast" itp. Tylko, że ktoś musi coś stracic, zeby
          zyskac mógł ktoś. A poza tym to tak, jak w przysłowiu o jaskółkach i spółkach.
          • w_l Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 27.06.07, 06:09
            bartolini-bartuomiej napisała:

> Domyślam się, ze będą hasła typu "łatwiej będzie większemu o" coś tam...
            Skadinad sluszne...

> albo "to z korzyścią dla obu miast" itp. Tylko, że ktoś musi coś stracic, zeby
            > zyskac mógł ktoś.
            No, a wszyscy polacy to zlodzieje. I cyklisci. i jeszcze masoni.

A jak ja z kolega poszedlem kupic dwa laptopy zamiast jednego i dostalismy rabat
            za jednorazowy zakup na wieksza kwote, to ktory z nas byl stratny? Podpowiem, ze
            sprzedawca tez byl zadowolony bo mniejsza marze nadrobil wiekszym obrotem i w
            sumie zysk mial wiekszy.

> A poza tym to tak, jak w przysłowiu o jaskółkach i spółkach.

Powiedz to wszystkim spolkom notowanym na WGPW :) Nosisz w sobie bolesne duchy
            przeszlosci, czyzbys glosowal na PiS? Im tez sie wydaje ze uklad zawiazany w
            czasach bitwy pod Grunwaldem probuje oslabic nasza pozycje w UE i namawia
            pielegniarki do strajku. Moze w TVB3 tez sa czlonkowie ukladu? A Wyrowinski -
            ten to na pewno!

W_L
        • mudah Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 22.06.07, 19:19
          Odpowiedz mozecie sobie znalesc na torun-bydgoszcz.pl Czy wy naprawde macie
          ludzi za idiotow?
          • leszek21 Wyrowiński - ręce precz od Bydgoszczy !!! 24.06.07, 00:59
            Pamiętam wypowiedź w TV Wyrowińskiego w 1998 gdy mówił, że umieszczenie
            Bydgoszczy i Torunia w jednym województwie to "odgrzewanie starej niesmacznej
            potrawy".

Teraz natomiast jest za "współpracą" w ramach tzw dwumiasta.

Bez komentarza.
            • wet3 Re: jatrzacy leszek 24.06.07, 01:06
              leszek21 napisał: > Wyrowinski - rece precz od Bydgoszczy!!!

> Pamiętam wypowiedź w TV Wyrowińskiego w 1998 gdy mówił, że umieszczenie
              > Bydgoszczy i Torunia w jednym województwie to "odgrzewanie starej niesmacznej
              > potrawy".
              >
              > Teraz natomiast jest za "współpracą" w ramach tzw dwumiasta.
              >
              > Bez komentarza.

Chyba mowil prawidlowo! Wystarcza glosy takich jak ty, aby wiekszosc o
              slusznosci Wyrowinskiego przekonac, jatrzacy Leszku!
              • mac_byd Re: jatrzacy leszek 24.06.07, 19:25
                Wolę do bólu prawdziwych "jątrzących" niż JUDASZY!
                • wet3 Re: mac_byd 24.06.07, 19:32
                  mac_byd napisał:

> Wolę do bólu prawdziwych "jątrzących" niż JUDASZY!

Tez piszesz jak prawdziwy judasz. Najpierw zobacz co napisalem powyzej, a potem
                  otwieraj dziob i nie siej celowo zamieszania podobnie jak "jatrzacy leszek".
              • mudah Re: jatrzacy leszek 24.06.07, 20:04
                > Chyba mowil prawidlowo!

Czyli zgadzasz sie z opinia, ze Wyrowinski jako rzecznik budowy wspolnej
                metropoli to kpina?
                • wet3 Re: mudah 01.07.07, 03:37
                  mudah napisała:

> > Chyba mowil prawidlowo!
                  >
                  > Czyli zgadzasz sie z opinia, ze Wyrowinski jako rzecznik budowy wspolnej
                  > metropoli to kpina?

Swoja opinie wyrazilem w moim pierwszym wpisie i nie mam zamiaru wdawac sie w
                  glupie pyskowki!
            • kdesw Re: Wyrowiński - ręce precz od Bydgoszczy !!! 24.06.07, 19:38
              a Ty co chcesz od pana Janka?
              jesli bedzie ,to napewno przyjdę.
              • rr111 Re: Wyrowiński - ręce precz od Bydgoszczy !!! 27.06.07, 09:55
                kdesw napisał:

> a Ty co chcesz od pana Janka?
                > jesli bedzie ,to napewno przyjdę.
                Zapytaj się jak ma na drugie imie ,Alfons czy Adolf
    • amicus Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 27.06.07, 11:29
      Co łączy firmę ADMIN z posłem Wyrowińskim?
      • rr111 Re: Debata o aglomeracji bydgosko-toruńskiej. 30.06.07, 23:53
        To co Alfons Wyrowiński sam z sobą uradził.
        • kuroslip [...] 01.07.07, 13:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka